Saç dökülmesinin çözümü nedir? Denenmiş onaylanmış saç dökülmesine iyi gelen şeyler neler?..ilaç gibi de olabilir :( Saç dökülmesine ne iyi gelir?saç dökülmesine iyi gelen şeyler
Saç dökülmesini önlemek için Maruderm'in saç dökülmesi karşıtı şampuan, krem ve toniklerini kullanabilirsin.
Tabii saç dökülmesi ırsi de olabilir, kullandığın ürünlerle alakalı da ya da sürekli işlem yapmanla ilgili olabilir. sac dökülmesine ne iyi gelir sorusunun yanıtı, sen hangi sebeple saç kaybediyorsun, burada yatar. Saç dökülmesine doğal çözümler var birçok kür var ben de birkaç öneri paylaşayım. Umarım işe yarar.
Saç dökülmesine iyi gelecek şeyler neler?
1- Saç bakım ürünlerinizi değiştirin
Saç dökülmesine iyi gelecek şeyler
Bu ürünlerdeki kimyasallar saç derisi üzerinde kaldığından ve saç köklerinin içinde kalmasını önlediğinden, birçok jelin ve diğer şekillendirme ürünlerinin saç dökülmesine katkıda bulunabilir.. Saç jölelerini aşırı kullanmaktan kaçının ve daha az kimyasal içeren daha doğal şekillendirme ürünleri deneyin.
2- Sıcak duşlardan kaçının
Saç dökülmesi nasıl önlenir?
Saç dökülmesine doğal çözümlerden biri de duş. Aşırı sıcak duşlar, korunmasına yardımcı olan, kuruluğa ve yanmaya neden olan uçucu yağlardan sıyrılarak kafa derisine zarar verebilir. Sıcak duşların saç dökülmesine neden olduğuna dair doğrudan bir kanıt yoktur, ancak bazıları kafa derisi iltihabının saç foliküllerinin minyatürleşmesine ve saçların incelmesine neden olabileceğine inanır.
3- Kafa derisi masajı deneyin
Saç dökülmesi nasıl geçer?
Saç dökülmesi nasıl geçer diye merak edenlere bir diğer önerim kafa derisi masajı! Bazı çalışmalar , kafa derisi masajının, kafa derisi ve saç köklerine kan dolaşımını artırarak saç büyümesini arttırdığı bilinen genlerin aktivitesini artırarak saç yoğunluğunu arttırma potansiyeline sahip olduğunu kanıtlamış durumda.
Bunlar çok klasik bana maske tarifi ver dersen, o da var. :)
Saç dökülmesine iyi gelen doğal maskeler hangileri?
1- Yumurta Maskesi
Saç dökülmesine iyi gelen doğal maskeler
Saç dökülmesi nasıl düzelir diye merak edenlerin denemesi gereken bir maske. Yumurtalar çok yüksek selenyum, kükürt, çinko, fosfor, iyot, çinko ve protein içeriğine sahiptir ve bu da saç büyümesini desteklemeye yardımcı olur. Bir kaseye bir yumurta akı dökün ve karışıma bir çay kaşığı zeytinyağı ve bal ekleyin. İyi çırpın ve kökten uca saçın her yerine uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin, daha sonra yumuşak bir şampuanla yıkayın.
2- Hindistan cevizi sütü
Saç dökülmesine ne iyi gelir yorumlar
Saç dökülmesi nasıl engellenir konusunda çözüm yöntemleri arıyorsanız, Hindistan cevizi sütü de deneyebileceğiniz ürünlerden bir tanesidir. Bunun saç büyümesi için çok iyi olan ve aynı zamanda saç dökülmesini önleyen esansiyel yağları ve proteini vardır. Bir hindistancevizi rendeleyin ve beş dakika boyunca bir tencerede kaynatın. Süzün ve soğumaya bırakın. Bir çorba kaşığı ezilmiş karabiber ve çemen otunu süte ekleyin. Bu karışımı saç derinize ve saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra hafif bir şampuan kullanarak durulayın.
3- Yeşil çay
Saç dökülmesine doğal yöntemler
Yüksek antioksidan özellikleri, saç büyümesini teşvik etmek ve saç dökülmesini önlemek için mükemmel bir ajan olmasını sağlar. Saçınızın uzunluğuna bağlı olarak iki-üç çay poşetini bir-iki bardak sıcak suya batırın. Suyun soğumasına izin verin ve bunu saçınızın ve saç derinizin üzerine dökün. Başınızı işlem boyunca nazikçe masaj yapmaya devam edin. Bir saat sonra soğuk suyla durulayın.
Uzun zamandır dökülme sorunum var ve artık çok yoruldum sürekli farklı ürünler karışımlar denedim bazıları daha çok döktü ilklerde bu sebeple araştırmaya başladım her yer de saçlarımdaki dökülme dursun ve açıklıklar kapansın diye sürekli liquid keratini duyuyordum en sonunda almaya karar verdim keşke ilk duyduğum sıralar alsaydım saçlarımda dökülme denen bir şey kalmadı ve küçük küçük saçlar çıkıyor şu an çok memnunum dökülme setinden hızlı bir şekilde de uzatıyor ikisi bir arada yani.
Güneşten uzak dur bir süre. '' Bir su bardağı süzme balın içine bir tatlı kaşığı toz karabiber ve bir kahve fincanı yeni sıkılmış kuru soğan suyu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra saç diplerine gidecek şekilde başınıza sürün. 6 saat bekledikten sonra, ılık suyla saçınızı yıkayın. Tabii kükürtlü sabun kullanmayı da ihmal etmeyin.'' Bunun işe yaradığı söyleniyor. Genelde saç dökülmeleri proteinsizlik yüzünden. Bol bol meyve ye. Et ye. Proteinli yiyecekler ye.
B vitamini eksikliginden kaynaklanmiyorsa. Lavanta yagi ve susam yagini 2/1 oraninda bir kaseye dok icine yumurta kır karistirip sür sac diplerine. Hafta da 2 kez 10 15 gun devam et iyi geliyor denedim tek cozumu bunda buldum tamamen kesmedi ama ciddi anlamda azaltti
1. Kullandığımız şampuan veya sabundan kaynaklanmıyor bu ürünlerin hepsi aynıdır.
2. Bu beslendiğiniz yediğiniz gıdalara bağlıdır.
3. Ben ne yapmalıyım. Senin tek yapman gereken tek şey genel olarak her 2 günde bir defa duş almanız, ve duş aldığınız da saçlarınızı iyice durulayın ayrı zamanda kesinlikle kurutma makinesi ile saçınızı kurutmaya kalkmayın.
4. Nedenmi. Makinanın üflediği sıcaklık saçınızın telini zamanla öldürüyor bunu genellikle bayanlar kullanabilir, saçları uzun olduğundandır.
5. Ayrı zamanda saçınızı biraz daha kestirmeniz daha iyi olur hem yenilenmesi hem besinlen aldığınız saçın daha iyi gözükmesini sağlayabilirsin.
Ne mutlu bana. Benim de öyle sorun vardı ister istemez insanda takıntı olabiliyor bu genetikmiş doktorluk bilmem ne bunlar doktorluk iş değil doktor kendin olucaksın seni anlamak için sen olmalısın bilmek için yaşamak gerek sabunların markaları hariç ürünlerin hepsi aynıdır. Dediklerimi yaparsan sorun ortadan kalkabilir. Senin tercihin ;)
Saç dökülmesi yaygın kanının aksine dışarıdan kullanılan ürünler ile tedavi edilmez. Öncelikle metabolizmanın durumuna bakılmalıdır. Zira sorun genellikle de metabolik eksiklik ve işlev bozukluklarına dayanır. Çinko minerali ile B12, C vitamini ve kısmende A vitamini eksiklikleri bu gibi sorunlara yol açar. Bu konuda tamamlayıcı tıp uygulayabiliriz. Ancak sabırlı olmanız şartıyla :) Dahilen zengin vitamin ve mineral içeriği ile saf aloe vera jel ekstresi haricen de yine aloe vera ve arı sütü karışımı doğal şampuan ve saç kremi ile sorunu halledebiliriz.
Cok basit eczaneye gidip minoxil alacaksin 6 aylik duzenli gunde 2 kez 5 er kez sıkıp masaj yapacaksin birakacaksin kuruyacak 2 ay saclarin dokulmeye devam edecek hatta hizlanabilir. Ama 2. Ayin sonunda saclarin birden gurlesmeye ve hizli bir sekilde saclarin cikip buyumeye baslayacak ve dokulme 3. ay duracak 6. Ayda saclarin harika olur. Ama onemli olan duzenli kullanmak ve ilk iki al birsey olmuyor diye birakmamak. Sabretmek
1 yil kullan bak sonra gel dua et bana. dunyada onaylanmis iki sey vardir sac dokulmesi icin ve cikmasi icin gerisi hikaye. Biri minoxil digeri finasterid minoxil damar acici saclarin koklernde ki damarlari acip saclarin yeterli beslenip saglikli kalmasini sagliyor. finasteridte erkeklik hormonu dhtyi dusuruyor kaninda o hormonun saca zarar vermesini engelliyor. Sacta ki reseptorler dhtye karsi hassas yakaliyor dhtyi sac kokunde birikip sac kokunu yakiyor. Bunu engelliyor. Birde konazol sampuan sactaki dht kalintilarini temizliyor. Sac tellerini kalinlastiriyor. Ama haftada sadece 3 gunde 1 kez 10 dakika bekletip kullanilmali onlerde dokulme varsa dht bloker azelderm krem ve acnelyse krem surup bekleyip sonra minoxil kullanilmali. Onlerde yanlarda en zor cikan yerler. Ama ustlerde dokulme varsa sadece minoxil yeterli duzenli 6 ay
Emin misin derken söylüyorum saç dökülmesi için yapılacak 3 şey var minoxil kullanmak erkeksen erkek tipi dökülme için ekstradan finasterid gerekiyor bu ikisi saç dokulmesini durdurup saç çıkarır. Ekstradan da saçı dht hormonundan korumak için konazol ya da diğer adı ketokonazol şampuan ile bekletip yikamak.
Kardeşim ceviz suyu. Cevizi kaynat suyu ile saçlarını yıka. Fakat saçlarını kısaltman lazım 3 numara gibi aynı durum bende de vardı. İlaçlardan ziyade bitkisel git. Özellikle Bitkisel ve ruhsal fazla stres yapma , kafana bir şey takma. Hele Siyaset vay haline. Bak asıl önereceğim İbn-i Sina'ya bir bak isterim. Unutma tıbbı geliştiren baş Adamlar hitler Stalin ve ibni sinadır geçmiş olsun şimdiden Allah sağlık versin
L carnitin ve keratin içeren şampuanlara yönel keratin saçın besin kaynağıdır kaslar nasıl proteinle besleniyorsa saçta keratinle beslenir l-carnitine de dökülmeyi azaltır bendede vardı geçti ama seyrelen bölgeye elveda de çıkması zor bende 3 yıldır çıkmıyor
Kesinlikle sağlıklı beslenme ile saç dökülmesini minimize edebilirsiniz. Kısa sürede saç dökülmesindeki azalmayı yumurta, çinko, üzüm çekirdeği ile sağlayabilirsiniz.
Saç dökülmesini önlemek için istersen saç bakım yağı kullanabilirsin. Çay ağacı yağı kullanabilirsin. Çay ağacı yağı saçlarını hızlı bir şekilde uzatmak için vaya etkili bir yağ. Ya da istersen yılan yağı kullanabilirsin. Bu yağda saçlarını besler ve hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ya da restorex saç bakım şampuanını kullan.
boyle sorunca sanki saclarini dokmek istiyormussun gibi olmus sac dokulmesine ne iyi gelir? :D
ote yandan bunun bir cozumu yok yuzbinlerce bilim adami oturmus buna care ariyor hala bulunamadi yani sansina kuscen arada bakim yap belki dokulme azalir ayrica dokulme donem donem olan ve yenilenen birsey belkide korkacak birsey yoktur
Sağlıklı beslenmek, stresten uzak bir hayat yasamak. genetikse çözümü yok yavaslatabılırsınız ama durduramassınız. yan boşuna hangi şampuanı kullansam hangi kremi sürsem diye debelenmeyin uyku duzenınız yoksa saglıklı beslenmıyosanız stres sahibiyseniz o saçlar DÖKÜLECEK
Arkadasim yilardir bunu bilimadamlari ve kozmetikciler arastiriyo ve bi care bulamadilar sen buradan mi bulmayi dusunuyosun. Sac dukulmesinin caresini bulan veya dokulmus saclari tekrar dogal olarak (ekme , peruk falan degil ) cikartmayi bulan olsaydi simdi dunyanin en klas yerinde elinde viski bardagi altinda buggati hiltonun kral dairesinde her gun bi partide yasiyor olurdu
zeytin yağıyla sacınıza masaj yapın biraz bekleyin yarım saat kadar daha sonra ısırgan otunu kaynatıp saçlarınızı bu suyla durlayın (öncelik yinede dr. tavsiyeleri olmalı bunlar ek olarak yapmanızda sakınca yok zararsızdır)
uzun süredir severek kullandığım Maruderm saç dökülme karşıtı setini önerebilirim. saçlarımın dökülmesini azaltarak bana baya bir özgüven sağladı diyebilirim
Sana tavsiyem şampuan ve yağlarla uğraşma doktora git annemde de aşırı dökülme vardı iğne ve hap verdiler dökülme durdu bir de beslenmene dikkat edersen sorun kalmaz
Eger dokulme ırsi degilse sana kesinlikle yılan yagini oneririm benimde zamaninda saclarim dokuluyordu ve buyuk oranda faydasini gordum aktarlardan bulabilirsin
O halde bir dermatoloğa görünmelisiniz b12 vitamini eksikliği , hormonal sebepler , stres gibi faktörler sebep olabilir kan tahlili yaparlar ona göre bir tedavi yöntemi uygularlar krem veya hap gibi gerekli görülürse mezoterapi .
ampülleri cat cıt diye kır elinle sonraa bi kaseye boşalt her ikisinide sac diplerine masajla uygula hatta içine badem yağı sarımsak yağı ya katarsan muhhteşem olur o bicim sac cıkıyor diplerdem çim gibi:)
Sarmısaklı şampuan lar dene aile de varsa genetik dir ne yapsan dökülür
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesin cözüm için doktora gitmelisin. Bndede vardı aynı sorun. Doktora gittim doktor kan tahlili yaptı megerse sorun vitamin eksikliğiymiş. Demir kan vitamin eksikliği hormnlar tiroit bezleri yapabiliyrmus. Bu yüzden doktora gitmeni öneririm en dogru saglıklı kalıcı cözümü o bulacaktır. Gecmiş olsn 😊
evet haklısın nette yazılanları okudum biraz baktım ondan sonra cildiyeye gitmeyi düşündüm bayramdan sonra gıdecegım ama ınsanlarda gercekten farklı guzel çözümler cıkıyor dıye sorayım dedım :)
@saliminkarısı Bemix Bephantol ve E vitamini mi neydi sarı ve calpol kokulu bir şey oluyor. Bemix de b vitamini olsa gerek. E vitamininin adı da Evin galiba
bazı saçlara doğal şeyler bazılarına da ilaçlar iyi gelir.çam terebent yağı,badem yağı,serum etkili şampuanlar vs. hangisinin sana uygun olacağını doktorun bilir
arkadasım ciltten cilde değişir bir ürün herkezde aynı etkiye sahip olmaz bizzat her ürünü denemiş birisi olarak konuşuyorum ne yaptysam kar etmedi son çare doktora gidecem sende doktora görünmelisin :)
sık yumurta tüketin. direkt vitamin olarak biotin kullanabilirsiniz. saçlara harici olarak uygulanan bemiks, bepanthol ve evigen ampul karışımı da iyi gelir.
Eğer genetik değilse dökülmen B12,demir ,folik asit,tsh hormonu gibi değerlerine baktır.Bunlarda eksiklilk varda dökülme olur çünkü.Eczane ürünü şampuan alırsın sonra sorun yoksa dediğim değerlerde.
pordit i kullanabilirsin. 6 kullanman gerekiyor. dökülen saçlar tamamen yeniden çıksın diye. ben 2 ay kullandım.ona rağmen dökülme tamamen durdu ve dökülen saçlar yerine yeni saçlar çıktı bayaa
öncelikle biberiye yagı sarımsak yagı badem ve argan yagı sacı iyi besler ve yeni sac cıkartır ama 40 gün kadar her gün yapman lazım birde yanına bioxcin şampuan kullan saç türüne göre bol bol yesillik ye demir icin ve b vitamin hapları kullan ara sıra 3 günde bir gibi baya duzelir ama sulalede varsa anca kurtarabildiğin kadar gerisi zaten dökülcek
hiç reklam olsun istemiyorum canım ama çekmecemde eskiden kullandığım bir ürün buldum sene öncede böyle bir problem yaşamıştım geçti.. son kullanma tarihi ay geçmesine rağmen otaci isimli bitkisel toniği saçlarıma dünden beri günde bir kez sürüyorum inan bana farkı hisettim eczanelerde vardır 30 tl falan fiyatı
En İyi Cevaplar