Saç dökülmesine iyi gelecek ve aynı zamanda evde yapılabilecek daha önce deneyip faydasını gördüğünüz ürünler, karışımlar vs var mı?
2 ay
Vitamin değerlerin düşük ise ürünler işe yaramaz.. Vücutta içten onarım gerekir saçların dökülmesini önlemek için. Şu vitaminler eksik olabilir; D vitamin, biotin (b7), b12, demir, çinko, folik asit. Özellikle b7 saçta keratini destekler eksikliğinde dökülme ve incelme sık görülür. B12 ve folik asit saç köklerine oksijen taşıyor ve hücre yenilemesi sağlıyor. Çinko saç dokusu onarımı sağlar. Demir eksikse kadınlarda özellikle saç ön bölgesinde seyrelme ve dökülme yapar. D vitamini saç foliküllerini güçlendirir.
Benimde zaten hep ön kısımda seyrekleşme var bir vitamin degerlerime baktırmam gerekiyor sanırım. Bu arada bilgilendirme için teşekkür ederim 😌
rica ederim ☀️
Benimde kökten uzun zamandır aşırı dökülüyor biberiye suyu kullanıyorum yeni saçlar çıkardı ama dokulmem durmadı doğal yağlar kullanıyorum kulaninca daha çok dökülüyor tekrardan kan değerlerime baktirmaliyim ondan oluyor bence
Hiç o şekilde düşünmemiştim gerçekten teşekkür ederim. Bende ilk fırsatta kan degerlerime baktırayım. Belki de eksik olan vitaminlerden kaynaklıdır dökülmeler. Çünkü bir çok şey denedim ama çözüm olmadı maalesef.
Biberiye beyazlatıyor dikkatli kullanın
Rica ederim
uzun saçlıyım. şampuanınızı alkolsüz ve parebensiz seçin. ben bebek şampuanlarını tercih ediyorum. yine de saçınızda uzun süre kalmasın. kısa sürede yıkayın saçınızı. keten tohumu ve keratini bol gıdaları tüketin. bir de kerastas şampuan var. kendiliğinden bir karışımdır zaten. saçınıza uygun olanı seçip kullanabilirsiniz. en az 2 ayda bir saçın kırıklarını aldırmayı ihmal etmeyin.
Güzel kızım saklikimlik 🌸
Saç dökülmesi için evde gerçekten işe yarayan birkaç şey var, ben de deniyorum hâlâ 🧖🏻♀️✨
Ilık zeytinyağını saç diplerine masajla yedirip 1 saat bekletmek saç derisini rahatlatıyor, dökülmeyi azaltıyor. Haftada 2 kez kükürtlü şampuan tarzı bir ürünle saç derisini temiz tutmak da önemli. Bir de beslenme: yumurta, ceviz, badem, yeşillik… İçten destek olmadan dıştan yapılanlar eksik kalıyor bebeğim 💕🌿
Teşekkür ederim 😌
Bir de onu deneyim bakalım umarım bende de işe yarar 😊🥰
Cevap
2Cevap
Ben de çok çektim bu durumdan, drbeauty dökülme karşıtı şampuan kullanmaya başlayınca saçlarım eski sağlığına kavuştu.
Sarımsaklı şampuan kullan
Bioblas markasının sarımsaklı şampuanını kullandım ama pek bir faydasını görmedim. Biberiye suyu ve karanfil suyu iyi geliyor dediler onu deniyorum düzenli olarak 2 ay olacak neredeyse ama şimdiye kadar onun da bir faydasını görmedim henüz.
Karanfilli su çok işe yarıyor
Onu deniyorum yaklaşık 2 aydır düzenli olarak ama bir faydasını görmedim gibi ya ama ben karanfil ve biberiyeyi sıcak su da demleyip ikisini karıştırıp kullanıyorum.
Benim tepeyi tek basına kapattı
Yaaa bir daha ki seferde tek başına karanfil suyu deneyim o zaman cevaplar içinde teşekkür ederim
Rica ederim aldıgım markayı atabilirim
Olur ben evde kendim karanfili demleyerek yapıyordum ama sen denemiş faydasını görmüş isen bir de onu denemekten zarar gelmez sanırım
Umarım ise yarar
Arastir
Araştırıp bir çok şeyi deneyip ve faydasını göremediğim için bir de buradan sormak istedim
O biraz zor gibi ya TC şartları altında stres olmamak çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?