Kızlar belki biraz alışılmış bir soru olacak evet ama;;; ben özellikle sormak istiyorum.😭😭🙏🏻 lütfen saçlarımm çok eskiden kalın telli veee kıvırcık hemde aşırı gürdü. Zamanla dökülerek (özellikle bu sene) saçımı döküldüğü kadar beeen hayatımmmda böyle bir şey görmedim. Neee yaparsam yapayım buna engel olamıyorum. doktora da gittim Anemi var dedi demir vs vs bana sadece bir tane hap yazdı Allah aşkına hapını kendine faydası yok bir etki etmedi 😭😭😭 Saç uçların gerçekten normal eşitliğinden çıkıp o kadar koparak incelmiş ki sanki ben bilerek kısaltmışım da sadece üst kısmı uzun kalmış gibi altlardaki saçlarım hepsi kopmuş kuruyunca tüy oluyor ne alaka onu da anlamış değilim tararken olması imkansız kafayı sıyırmama çok az kaldı saçım benim her şeyim bana öyle bir öneride bulununnn nolur ki kökten çözün ya kestirmek istemiyorum asla zaten kısalmış saçlarım kendi kendine 😭😭😭 Bu sadece olan uzunluk diğerlerin hepsi kısa normalde hepsi eşit dereceydi önümdeki perçemlerim bile o kadar gürdü ve hoştu ki şimdi yok resmen iki tane dal var o da giderek kopuyor zaten ne olmuş olabilir? Tarağından bakım yağına maskesi dahiiii havlu vs vs bana öneride bulunun aşkkuşlarımmm lütfeeeen🫣😩😩😩😩😩💕🌸💖💕🌸💖💕🌸💖🌸💖🌸💖💕💖💕💖🌸💖💖🌸
Saç dökülmesi , azalması ve kopmasına kesin çare arıyorum aşklarım noluuurr yardım ediinnn” 🫣🌸💖💕🌸💖💕🌸💖💕🌸💖💕?
Canısı Demir eksikliğinin tedavisi en az üç ayda belli olur etkileri. Tekrar gidip dahiliyeden kanlarina baktır ekstra başka değerlerinde düşüktür eminim.
Haftada 2-3 kez saç diplerine Hint yağı + tatlı badem yağı + birkaç damla biberiye yağı karışımıyla masaj yap
En az 30 dakika bekletip yika
Havlu yerine pamuklu tişörtle saçını kurula
Tararken geniş dişli tarak kullan, ıslakken değil nemliyken tara
Haftada 1–2 kez yoğurt + zeytinyağı + yumurta sarısı karışımını sür, 30 dk bekletip yıka.
Tamam kestirme. Ama kopan uçlar varsa en azından 1 cm kadar saçın nefes alması için uç temizliği yaptırmak gerekebilir. Yoksa yukarıdan kopmalar devam eder.❤️🌿
Tamam aşkımmmmm kesinlikle deniyor olucam ama şuna da emin ol ki benim saçlarıma sürdüğüm yağların da bu saydıklarından fazlası var ve eksiği yok emin olabilirsin buna rağmen dökülüyor yani karışımlar sürüyorum JJ boya tatlı badem yağı avakadou çam tere benin üzüm çekirdeği ylang ylang yağı yılan yağı ve dahaaa nice niceleri bi fayda göremiyorum evet eskiden yaptığında herhangi bir sorun olmuyordu uzatıyordu bakım da yapıyordu fakat ben bu sene çok fazla sıkıntıya girdim birkaç kez sorunlardan dolayı onda olabileceğini düşünüyorum bakalım inşallah düzelir düzelmezse tek çözüm omzuma kadar kestirmek olacak 😪🫠🫣😔
Geniş dişli tarak derken ; Bambu tarzında değil mi örnek hani erkeklerin saçını şekillendirmek için tararken kullandığı taraklar gibi? 💕🌸💖💕🌸💖
Ayyy canııımm belli ki elinden gelenin fazlasını yapmışsın zaten 🥺💖 Ve evet, senin dediğin duygusal stres konusu da %100 doğru bir tespit. Vücut öyle hassas ki yaşadığın yoğun stres, kaygı, üzüntü dönemleri saç döngüsünü tamamen bozar. Buna “telogen effluvium” deniyor, yani saçların dinlenme evresine geçip toplu dökülme yaşanıyor. Ama güzel haber şu geçici bir durum. Yani stres azalınca, saç kökleri yeniden aktif hale geçiyor. Zaten senin önceden işe yarayan karışımların artık işe yaramamasıda bunun kanıtı sorun dıştan değil içten kaynaklı şu anda. evet canım bambu geniş ve kalın olacak plastik olmasın
Ah güzellik, seni o kadar iyi anlıyorum ki! Saçlarımız gerçekten öz güvenimizin büyük bir parçası. Ama üzülme, bunun bir çözümü var. 💕
Önce içten başlayalım: Doktorun anemiyi söylemiş, demir eksikliği saç dökülmesinde çok etkili olabilir. Hap tek başına yeterli değilse, beslenmene de dikkat etmelisin. Kırmızı et, ıspanak, kuru meyveler ve ceviz gibi demir açısından zengin yiyeceklere odaklan. Biotin, çinko ve omega-3 değerlerin nasıl? Bir kan testi yaptırabilirsen harika olur. 💊💕
Dışarıdan da saçlarını şımartmaya başlayalım: - Sülfatsız bir şampuan ve saç kremi kullanmanı öneririm. Bu tür ürünler saçların kurumasını engeller. - Haftada 1-2 kez saç maskesi yap. Mesela, hindistancevizi yağı ve zeytinyağı karışımını saçına uygularsan kopmaları azaltabilirsin. - Isı kullanımını ve çok sıkı saç toplamayı azalt. Saçlarının hafif nemli kalmasına dikkat et. - Mikro fiber havlu veya pamuklu tişörtle saçını nazikçe kurula 🚿. - Tarak seçiminde geniş dişli, plastik olmayan bir taraktan şaşma.
Saçlarına olan aşkını ve sabrını kaybetme çünkü doğru bakım ve zamanla mutlaka toparlanacak. Eğer devam eden bir sorun görürsen farklı bir dermatoloğa görünmek de faydalı olur. Senin saçların eski sağlığına kavuşacak, eminim! 💖💕