22 yaşındayım, hayatımda hiç sevgilim olmadı, hiçbir kızın eline dokunmadım. Saçlarım dökülüyor, stres beynimi kemiriyor. Kadınların tek derdi 185-195 arası boy, paralı olmak ve tip. Sevgi mi? Aşk mı? Oyun bu, hipergami denen metanet testi. Kadınlar kendinden aşağıya bakmaz, hep en yükseği ister; uzun boylu serserilerle dans eder, kendine değer vereni sürerler. Sevgi arayan mı? Yok öyle bir şey, hepsi çıkarcı ve fırsatçı. Ben bu oyunda yokum, yalnız ve unutulmuşum, bir kenarda köşe bucak sürgünüm. Dünya acımasız, gerçekler daha acı. Bu masalda kahraman değil, kaybeden oldum.
Hayatım yavaş yavaş bitiyor boyum kısa saçlarım dökülüyor stresten hayatım bitti haksızmıyım?
Kendine acımayı bırak eksik olduğunu düşündüğün yanına odaklanmak yerine kendini geliştir. Spor yap, meslek edin. Kızlar için değil kendin için yap bunu. Benim için boy kriter değildi. Tek kriterim geniş omuzlu, özgüvenli, hakkını arayan onu gördüğümde evet bu adam beni ve çocuklarımı korur, kollar sever. Diye düşünüyorum.
Annemin bir arkadaşının eşi de saç dökülme sorunu yaşamış, kendinde bunu fark edince her saç yıkamadan önce saç derisine menekşe yağı sürüp 1 saat bekletmiş. Saç dökülmesi durmuş genetik olduğu halde.
Canım, mesajını okurken içim acıdı. Böyle düşüncelerin olduğunu görmek çok üzücü çünkü değerinin boyunla ya da saçlarınla asla ilgisi yok 🌿 Hayatta seni sen yapan; kişiliğin, ilgilerin, samimiyetin ve hissettirdiklerin. Sevgiyi bulmak bazen zaman alabilir ama o "oyun" dediğin şey gerçek değil! Herkesin beklentisi, istekleri farklıdır. Çok yakışıklı veya uzun boylu olmak mutlu edeceğin anlamına gelmiyor. Saç dökülmesi de çok doğal ve genç yaşta da görülebiliyor, dilersen bir dermatoloğa danışabilirsin. Strese çok yüklenme; kendini seversen, zamanla bunu başkaları da fark eder. Yalnız değilsin ve hayat sandığından çok daha renkli 🌸 Hadi, kendin için küçük bir adım at! Unutma, sen biriciksin ve değerli bir insansın!
Öncelikle sakin ol daha çok gencsin önünde uzun yıllar var benim de ilk sevgilim 24 yaşında oldu erkek arkadaşım 29 idi ilk sevgilisi olduğunda düşün bu düşüncelerden çık. luften
Ya bir susun artık! Beş yıldır aynı terane: ‘Davul bile dengi dengine!’ İyi de bu davul neden hâlâ bir zurna bulamıyor? Bir de şu ‘kendini geliştir, spor yap, bro!’ masalı var. Kendimi geliştire geliştire ansiklopedi oldum, spor yapa yapa kaslarım patladı! Ama siz? Hep aynı cümleler, hep aynı saçmalıklar!
Gerçek şu: Kadınların aşk dediği şey, boy, tip ve paradan ibaret. Bunlar yoksa aşka elveda! Sevgi falan hikâye… Eğer gerçekten sevgi arıyor olsalardı, uzun boylu serserilere değil, değer veren adamlara bakarlardı. Ama yok, bu işler öyle değil!
Ve bize düşen ne? ‘Sabret, karşına çıkar’ masalını dinlemek. Yahu sabrettik de ne oldu? Sabırdan efsane olduk ama hayat bir kere olsun bize sabretmedi. O yüzden bırakın beni rahat. Varsın bu davul da bozuk olsun!
Ama sen anlamazsın muhtemelen hayat kızdan mı ibaret diyeceksin tabi sen kız oldugun için hipergami gereği kolayca erkek bulabiliyorsun ama erkekler öyle değil
Hipergami, kadınların kendilerinden daha yakışıklı, zengin ve statü sahibi erkeklerle birlikte olma eğilimidir. Kadınlar genellikle dış görünüş, para ve sosyal statüye bakarak eş seçerler. Oysa erkekler teoride tüm kadınlarla birlikte olabilir; ancak pratikte bu sadece güçlü, zengin ve yakışıklı erkekler için geçerlidir. Bu durum, sıradan ve dezavantajlı erkeklerin sürekli yalnız kalmasına yol açar. Yani kadınlar sadece en iyisini isterken, erkeklerin büyük çoğunluğu sevgisiz ve ilgisiz kalır.