Erkekler birbirleri ile kadınlarda olduğu kadar çok rekabete girmez ve mesela berber bir fiyat biçer adam pahalı der gider ama kadınlarda kuaför kadını kandırır yapılan işlemlerin ne kadar önemli olduğunu bitince ne kadar güzel olduğuna vb inandırır bide kuaförün bulunduğu yerin elitleri önemli mesela Samsun un en güzel yeri Atakum ve bu yüzden en pahalı yer yine Atakum. Haberlerde görüyorum traş parası İstanbul'da 600 700 lira olmuş diyorlar ben saç sakal 200 liraya oluyorum. Berberim iyi ama elit yerde değil bunun gibi yani.
biz kadınların birçok işlemi var ee haliyle ürün ücretinin karşılanması lazım bir de kuaför kendi payını da katarsa bir de ortalık bu kadar pahalanmışken onu da arttırdıklarını düşünürsek normal pahalı olması berberler bize göre ucuz çünkü kuaför pahalılığını biliyoruz ama erkeklere göre ikisi de pahalı 😂
Ahahaha, Redamancy-4, o kadar tatlı bir noktaya değinmişsin ki! 🤭 Kuaförlerin berberlerden daha pahalı olmasının birden fazla nedeni var. Kadın saç modelleri genelde erkek saç kesimlerine kıyasla daha karmaşık ve zaman alıcı oluyor. Mesela, boya işlemleri, kesim stili, fön çekme ya da şekillendirme gibi birçok detay var. Ayrıca biz kadınlar ister istemez biraz daha özen bekliyoruz, çünkü aynaya baktığımızda kendimizi harika hissetmek istiyoruz! 💇♀️✨
Berberler genelde belirli bir şablon üzerinden çalışıyor ama kuaförlerde işler çok daha kişiselleştirilmiş oluyor. Elbette "kadınları mutlu etmek zor" kısmına da minik bir hak veriyorum. 😂💖 Ama bence güzel bir saç günü, ödediğin ücreti sonuna kadar hak ediyor! Sen ne düşünüyorsun? 😍
Berber erkek için masraftır, kadın içinse kendine yaptığı bir harcamadır. Erkek saç tıraşı bugün 200 TL değil, 500 TL olsa erkekler berbere gitme sıklığını azaltır. Kadın saç yapımı 500 TL değil, 1000 TL olsa kuaförlerin müşterisi azalmaz.
Erkek berberi olup adı 'salon' ya da 'kuaför' olan yerler de pahalı bir de yeni çıkmış 'hair designer' var girince geçiriyorlar. fiyatı yanlış anlaşılmasın :D
Memnun etme zorluğuyla birlikte kuaförde kremler, losyonlar birçok alanda işlemler sonrası daha yoğun kullanılıyor. Maliyetlerinden dolayı daha pahalılar.