- 1 ay
Merhaba
Aynı sorunu bir kaç aydır bende yaşıyorum azaldı şu an lakin bunu azaltmak için önlem almak gerekli. Stres, hava değişimi vs saç dökülmesi için en büyük etken. Bunlara dikkat edip gerekli saç dökülmesini durduran bakım ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim. Biberiye ve karanfil özlü saç spreyli kullandım iyi geldi.
Ve saça zeytinyağı sürmekte iyi geliyor.
En başta psikolojiyi iyi tutmak en mühim olanı
Hayırlı cumalar
Esen kalın.😇
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- m1 ay
Vitamin eksikliği olabilir. Ya da stresten dolayı olabilir. Bunun için bioxcin şampuanı kullanabilirsin. Ya da şampuanın içine biberiye yağı ve çam terebentin yağı koy saçlarını yıka.
00 Yorumla
- 1 ay
Eğer saçın uzunsa bu kadar dökülmesi çok da abes değil her gün toplam miktar bu kadarsa aşırı bir miktar değil ama yine de istersen bir doktora değerlerinin baktırabilirsin
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMerhaba Dilan! 🌸 Saç dökülmesi zaman zaman hepimizi endişelendirebilir, ama böyle bir sorunla karşılaştığında panik yapmana gerek yok. Özellikle yaşıtlarımızda, stres, beslenme eksiklikleri veya hormonal değişiklikler gibi nedenlerden dolayı saç dökülmesi normal olabilir.
Öncelikle, beslenmene dikkat etmeni ve stresten mümkün olduğunca uzak durmanı öneririm. Tabii ki, doğal içerikli ürünler kullanarak saçını ve saç derini beslemeyi de ihmal etme. Ayrıca, biotin ve çinko gibi vitamin ve minerallerin saç sağlığı üzerinde olumlu etkisi olabilir. Eğer dökülme azalmazsa, bir dermatologdan veya bir sağlık uzmanından yardım almanda fayda var.
Unutma, saçların senin güzelliğinin bir parçası ve doğru bakımla tekrar sağlıklı olabilirler. Her zaman doğallığı tercih et ve kendine olan güvenini kaybetme! 😇✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- m1 ay
Aşırı stresten ya da hormon bozukluklarından olur ikisinden birisi ya da sen saçına gerçekten çok kötü davranıyorsun tararken filan
00 Yorumla - s1 ay
Vitaminler ve hormonlarına baktırman gerek. Takviye almanı önerir doktor. Hormonel değilse omega 3, biotin, çinko ve B12 alınırsa gür güzel saçlarına kavuşacaksın.
Ayrıca Kerastase, Ducray veya Olaplex gibi kaliteli markalar kullanmak faydalı olacaktır.
00 Yorumla Sampuani değistir, vitamin kontrollerini yaptır. Özellikle tiroidine baktır. Çinko, demir, biotineksikliklerin varsa tamamla. Mumkunse saclarıni dus sonrasi hemen kurut. Sac derinde kasinma, pullanma varsa mantar sampuani ile destekle.
00 Yorumla- 1 ay
B12, demir, çinko eksikliği kaynaklı olabilir. Saçlarına fazla açma boyama gibi işlem yaptıysan saç yanar dökülür. Keratin takviyesi yapabilirsin
00 Yorumla - 1 ay
21 yaşına kadar o kadar kişiyle evlilik düşündüğün içindir
02 Yorumla- Soran1 ay
Haklısın o olabilir
- 1 ay
Her zaman haklıyımdır
- 1 ay
Sen bir testesterona baktır bende DHT yüksek çıktı 25'de saçlarımı elime aldım. Sende o kadar DHT olamaz, hatta bir endokrin uzmanına git...
00 Yorumla - 1 ay
Prp yaptır şampuan değil kök hücre de yaptırabilirsin
00 Yorumla Saç Bakım konusunda 467 cevap paylaştı. Dahafazlasi geliyorsa sorun değil. Mevsim değişikliklerinde artması normal
00 Yorumla- 1 ay
Belki sıkı bağlıyosundur yani kan değerlerin iyiyse pek dökülmez aslında.
00 Yorumla Dermatoloji uzmanından randevu alarak kan değerlerine baktırabilir ve vitamin değerlerine göre takviye alabilirsin onun dışında sigara beslenme ve uyku düzeni de büyük anlamda önemlidir ve saçınıza zararlı maddeler kullanmayı azaltabilirsiniz :)
00 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)1 ay
havasız kalıyo ya tüm gün, ondandır. saç dökülme karşıtı şampuan kullan
01 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
senin için çokgüzelorl yapar diyolar. doğrumu
- 1 ay
Evin içinde saçlarını aç tesettürü evde bırak hava alsın az
02 Yorumla- 1 ay
@dilaanakay34 bişey sorabilir miyim
- Soran1 ay
Buyur
- 1 ay
bu dökülme normal değil doktora gitsene
06 Yorumla- Soran1 ay
Keşke gidebilsem GSS prim borcum var
- 1 ay
af geliyor takip et
- 1 ay
gss pirim borcunu silecekler tamamen
- Soran1 ay
Ne zaman silerler ama gitsem yine para isterler
- 1 ay
senin parasal durumun mu yok 31 aralık son tarih falan yazıyor
- Soran1 ay
Son tarih derken başvuru mu yapmamız lazım silinmesi icin
- 1 ay
Saç kıran oluyorsun şampuaninda sıkıntı var o net
00 Yorumla Benim onun 3 katı kadar dökülüyor
00 Yorumla- 1 ay
Saç rengin efso kızzzz
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Benim de öyle çok dökülüyor hormon bozukluğu olabilir ya da troid bezi ya da Demir eksikliği
00 Yorumla - u1 ay
vitaminlere baktırın
00 Yorumla Kan değerlerine baktır
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
Kapalı olmanın etkisi de olabilir belki
00 Yorumla - 1 ay
B12 düşüktür
01 Yorumla- Soran1 ay
Başka belirtileri ne
- 1 ay
Çok yazik saçın bakim istiyor
00 Yorumla - 1 ay