Ne yaparsam saçlarım sıklaşır dökülmesini nasıl önleyebilirim? Babamda da var genetik olabilir ama utanıyorum bu yaşta :(21 yaşındayım saçlarım dökülüyor
21 yaşındayım saçlarım dökülüyor, üstü açılmaya başladı. Ne yapabilirim?
Uzmanlar günde 100-150 tel arası saçın dökülmesi normal olarak karşılıyor. Saçlarınız bundan daha fazla dökülüyorsa, saç dökülmesi problemi yaşıyorsunuz demektir. Eğer saç dökülmenizi tedavi etmez, engellemezseniz saçlarınız seyrekleşecek, açılmalar meydana gelecektir. Çoğu zaman saçlarımızın neden döküldüğünü anlamayız, bunu anlamanın en iyi yolu uzmanına başvurmaktır. Dermatoloji uzmanından randevu alıp, saç dökülmenizin sebeplerinin araştırılmasını sağlayabilirsiniz.
20 yaşındayım saçlarım dökülüyor, ne yapacağım?
20 yaşındayım saçlarım dökülüyor
Öncelikle şunu söylemeliyim ki; saç dökülmesinin yaşı yoktur. Kellik genel olarak daha orta yaşlarda kendini gösterse de saç dökülmesi her yaşta olabilmektedir. Erkek tipi kellik başladığında, bunun gerçekleşme oranı kişiden kişiye farklılık gösterse ve genetiğe bağlı olsa da, durmayacaktır. Ve saçlarda yoğun bir dökülme yaşandığı için, saç çizginiz sizi rahatsız etmeye başlar başlamaz tedaviye başlamak önemlidir.
Saç dökülmesine çözüm nedir?
Saç dökülmesine çözüm nedir?
1- Uzmanından yardım al
Saç dökülmenizi tamamen durdurmak için mutlaka bir uzmana başvurmanızda yarar var. Saç dökülmeniz altta yatan bir hastalıktan, kullandığınız bir ilaçtan, yetersiz vitamin ve protein alımından kaynaklanıyor olabilir. Bunlar genel olarak testlerle tespit edilir ve uygun tedavi uygulanır.
2- Dökülme karşıtı ürünler kullan
Saç dökülmesi yanlış bakım ürünleri kullanmaktan da kaynaklanıyor olabilir. Her zaman saç tipinize, saç probleminize yönelik bakım ürünleri tercih etmenizde yarar var.
Elidor saç dökülmelerine karşı
Elidor Saç Dökülmesine Karşı Şampuan içeriğinde bulunan B3 vitamini, çay ağacı yağı ve aloe vera sayesinde saçları eski gücüne kavuşturuyor! Dökülmeleri 10 kata kadar azaltıyor ve saçların sağlığına kavuşmasına destek oluyor. Elidor'un her saç problemine yönelik bir ürünü bulunmakta :) Saçlarınızı iyice analiz ettikten sonra kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.
3- Düzenli beslen
Düzensiz beslenmek de saç dökülmesine sebep olan etkenlerden bir tanesidir. Vitamin ve protein ağırlıklı besinler tüketmek saç dökülmesini azaltabilir. Öğünlerinizde et, tavuk, balık, badem, fıstık, ceviz, süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verin.
4- Stresten uzak dur
Saçlarınız aşırı stresten dolayı dökülüyorsa, size iyi gelecek aktivitelerde bulunarak sakinliğinizi koruyabilirsiniz. Aynı şekilde sizi strese sokan olaylardan da uzak durmanız şart.
Genetikse yapçak bişey yok eninde sonunda gene dökülcek ama çok fazla stres yapma uykuna vs dikkat et saçı çok fazla kimyasal ürünle yıkamakta iyi değil hava koşullaıda saçı etkiler
stres çok yapıorum ya şu an 4. sınfım 3. sınıf bütün derslerim kaldı mesela kız arkdsm diyor adam gibi çalş bitir babamla tanıstırcam bir yandan çalışıyorum 2sini yapabilirmym stresi var
çinko eksikliği de saç dökülmesine sebep olabiliyomuş kabak çekirdeği yersen bol bol iyi gelir. bu arada evet cildiyeye gideceksin. sarımsak yağı da faydalıymış şimdi annem söyledi. :)
genetikse otu boku kaynatıp kafana sürmen işe yaramaz bir doktora git tiroid falan ne gerekiyorsa bir baksın vitamin eksikliği falan bunlar hızlandırır ama sorun genetikse yapacak bişey yok minoxil ve finasterid var tek işe yarayan oda devamlı kullanmak gerekiyor sakın bioxin falan alma
dostum ben 18 yaşındayıım benimkilerde dökülüyo ve yanlardan açılma başladı aynı şekilde genetik ama senle farkımız ben saçlarımla mutluyum utanmıyorum utanacak bişeyde yok bak jason statham de kel ama adamın karizmasına bak :)
market şampuanı kullanma bitkisel içeriği zararlı olmayan bir şampuan kullan ve mutlaka cildiyeye görün belki vitaminseldir sarımsak ve hakiki zeytinyağ kürü yap netten araştır biotin takviyesi al ve beslenmene dikkat et
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saç dökülmelerinin birçoğu genetiktir zaten. Korkulcak bişey yok doktora gittiğinizde ilaçlarla losyonlarla falan hallediyolar. Gerçi sizin genetik büyük ihtimal babanızda da varmış, o yüzden dökülmesini engelleyemezsiniz bence. Aileye şöyle bir bakın, eğer dayınız amcanızda falan varsa sizde de olacaktır büyük ihtimal. Ama gene de doktora gitmekte fayda var.
Onunda tepesi açıktı şimdi saçları var (tabiki eskisi gibi değil ama). Saç ektirme işleminde arkadaki saçlarından kullanmış doktor yani ekilen yine kendi saçıydı. Bioxcin de saç dökülmelerine karşı etkili bir ürün. Her gün ondan sürüyor saçına.
En İyi Cevaplar