3senede 34 kilo verdim hepsi de yaz aylarında oldu ve saçlarım dökülüyor hala daha ve çok sakarım kafamı hep komidin olsun dolap olsun çarpıp duruyorum, doktora gittim gençsin olur dedi ama saç telleri sayılıyor artık. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri ve Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir
1
Sabah duş sırasında, saçı kurularken veya hızlıca saçları taradığımızda saçlar dökülür. ya da demir eksikliği, stres ve hormon bozukları neticesinde de saçlarımızı kaybedebiliriz.
Ortalama günde 50 ile 100 saç arası kaybederiz. Bu normal bir saç kaybıdır.
Ama saç dökülmelerinin kaynağı ciddi tıbbi hastalıklarda olabilir. Bunun değerlendirmesini bir dermatolog yapabilir.
Telogen effluvium; Telogen effluvium hamilelik, majör cerrahi, ciddi kilo kaybı, aşırı stres sonucunda saç kaybolmasına neden olan bir fenomendir. Aynı zamanda, anti depresanlar, beta blokerler ve steroid olmayan anti-inflamatuar gibi bazı ilaçların bir yan etkisi sonucu da saç dökülebilir.
Kalıtsal Saç Dökülmesi: Genetik saç dökülmesi androgenetik alopesi olarak bilinmektedir. Saç dökülmesinin en sık nedenidir.
Saç dökülmelerinin sebepleri nelerdir ve nasıl durdurabiliriz?
Günde iki kez kafa derisine minoksidil (Rogaine) uygulayarak saç dökülmesi yavaşlatabilirsiniz (Hamile kadınların bu ilacı kulanmaması lazım).
Milyonlarca insan, çoğu kadın, tiroid hastalığından muzdarip. Tiroid bezi tüm vücut fonksiyonlarının düzenleyicisidir. Örneğin; saçların büyümesi, tırnakların büyümesi gibi. Yetersiz veya çok fazla iyot tüketimi bunun sebebi olabilir.02 Yorumla- +1 yıl
Lupus: Lupus kronik bir otoimmün hastalıktır. Vücudun kendi bağışıklık sistemi sağlıklı dokulara saldırmaktadır. Özellikle doğurganlık çağındaki kadınlarda görülmektedir. Ramatoluğunuza görünün. Prednizon gibi ilaçlarla tedavisi mümkün.
Demir eksikliği anemisi: Balık, yeşil yapraklı sebzeler, güçlendirilmiş tahıllar ve fasulye demir açısından zengindir. Kadınların vücudu günlük 18 mg demir e ihtiyaç duyar. demir içeriği yüksek besinler tüketin.
Polikistik över Sendromu: Yumurtalıkların çok fazla erkek hormonu üretmesi sonucu oluşan bu hastalık kısırlığa sebep olmaktadır. Bu hastalık genellikle 11 yaşında başlamaktadır. Doğum kontrol hapları ile tedavi edilebilmektedir. Örneğin; Yasmin veya aldactone.
Sağlıksız bir saç derisi iltihaplanmaya neden olabilir. İltihaplanma hem saç kaybı hem de saçların uzamasını engelleyebilir. Kepek, sedef hastalığı, saç kıran ve mantar gibi. Medikal şampuanlarla tedavi edilebilir - +1 yıl
Alopesi Areata: Alopesi areata otoimmün bir hastalıktır. Bağışıklık sistemi saç köklerinin saldırmaktadır. Nedeni tam olarak bilinmeyen bu hastalığın stres tetiklemesi sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir. Stresten uzak durmalı ve minoxidil (rogaine) ilacıda kullanılabilir.
Çok fazla şampuanlama, şekillendiriciler ve boyama sonucunda saçlar zarar görebilmektedir. Isı ve kimyasallar saçları zayıflatır. Saçınıza aşırı aletler kullanmaktan kaçının. Saç kurutma makinesini serin ve düşük olarak ayarlayın. Çok fazla renk değişikliği çok fazla kimyasal demektir. Saçınıza mola verin. Eğer saç jölesi ve spreyi kullanıyorsanız, bunların kurumasını beklemeden saçınıza şekil verin. Aksi taktir de sertleşen saçın kırılması daha kolay olacaktır.
En İyi Cevaplar
direk vurdur gitsin jilete... bazı kadınların sacsız hali daha güzel oluyor
böyle düşün kendini
www.google.com.tr/search01 Yorumla- +1 yıl
Natali Portmın = Kadının hammaddesi
- +1 yıl
benimde çok dökülüyodu Loreal gibi markaların küçük küçük şişelerde serumları var onlardan kullandım saçlarım gürleşti ve dökülme azaldı bide dermatoloji uzmanına git bence onlar çok güzel şampuanlar veriyorlar
00 Yorumla
Önce hormonlara baktır.
Sonra cildiye ve hergün masaj yap başına kan dolaşımı hızlansın.
Psikolojik olma ihtimali de var.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
18Cevap
- +1 yıl
normalde gelişim sürecinde düşen her bir telin dahi yerine saç çıkar ve 18de gelişim yaşı. sende böyle bişey olması biraz değişik başka doktora gitmeni tavsiye ederim
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Biri de bitkisel karışım verdi daha da döküldü
- +1 yıl
doktorların böyle olayları basit görmesinden dolayı hep. doktor dolaşman gerekecek iyi bir tedavi yapacak bir doktor bulana kadar çünkü 18 yaşında böyle olması anormal bir durum
Hormonel bir bozukluğun vardır muhtemelen arkadaşım , ayrıca bu kadar kilo vermen çok tehlikeli doktorunu değiştir adam akıllı bir doktora git.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
3yılda verdim ki yani yılda 10 kilo falan
- +1 yıl
Genetikse bişey yapılcağını sanmıyorum. Kafanı vurmamaya çalış. Stresten ve çok fazla kafana taktiğin için psikolojik olarakta dökülür
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Genetik değil annemde 49yaşında ve çok gür hala ablam da öyle babam da çok hafif oldu ama iş yüzünden diye düşünğyorum onu da ve psikolojik hiçbir derdim yok, stres yok. Kafama takmıyorum ama bir baktım bazı yerler resmen çok açılmış saçımı toplayamıyorum aralar gözüküyor
- +1 yıl
O zaman 1-2 doktora daha git. Bazı doktorlar fazla ilgilenmez
- +1 yıl
Bir tane doktora gidip bu cevabı alıp bıraktıysan işin peşini yandın valla. Ben olsam 10 tane doktora giderim
00 Yorumla Sana gençsin olur böyle şeyler diyen doktorun okuduğu kitaplerı tek tek cebine sokarım da arkadşım güelce bir muayene ol farklı doktorlara git kendine dikkat et.
00 Yorumlabenimde dökülüyo bende 18 yaşımdayım saç bilim uzmanına gittim ırsi dedi şampuan verdi
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Şampuanının markası ne ve işe yaradı mı
O doktorun doktor olduğundan emin değilim :D bildiğin anne anne tesellisi vermiş
00 Yorumla- +1 yıl
Blendax saç şampuanını dene reklamda görmüştüm 3 tane gerizekalıı çıkıp blendax baş döndüren dolgun saçlar diyodu bnmde merak ettim dene sonucu bana yaz :D
00 Yorumla - +1 yıl
Aynı olay seninkiyle benimki b12 eksikliği var bnce
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne yapıyırsun peki?
- +1 yıl
İğne yedim git kan testi yaptr
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
çokçok peruk takarsın.. kafanı kazıt... sonra saç ektir uzat yine devam et hayatına
00 Yorumla Ona hicbise yapamazsin suanlik
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Neden?
Kafayı usturaya vur sarımsak sür
00 Yorumla- +1 yıl
önce iç hastalıklarına bir görün
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne gibi şeyler çıkabilir ki? Kan testi yaptırdım gayet sağlıklıymışım
- +1 yıl
Bu kadar kilo vermen normal değil o bakımdan
Sifira vurr sacini yeniden çıksın
10 Yorumla- +1 yıl
Kansızlık, kalsyum eksiliği filan olabilir...
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
demir eksikliğin varmış gibi geldi bana
00 Yorumla strestendir sen hiç kel kadın gördn mü
00 Yorumlakahırdan o bende vardı bir zmanlar
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bioxcin bide pederde nasıl sac?
01 Yorumla- Soran+1 yıl
50yaşında dökülme oldu ancak benim kadar az değil
Tiroidine baktr
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında