Aşırı saç dökülmesi neden olur?

Son zamanlarda saçım çok dökülüyor. Her duş aldığımda epeyce gidiyor. Az önce elime gelenleri biriktirip saydım, duşta 200 telden fazla dökülmüş. Sonra saçımı tararken de epey döküldü, onları da saydım 70 ten fazla. Daha günün başında 300 tele yakın saç gitmiş ve gün içinde de çok dökülüyor. Yaşım da genç. Üniversiteye hazırlanıyorum biraz düzensiz bir hayatım var, stres de çok. Sınav stresinden mi oluyor bilemedim ama sadece stres bu kadar döker mi? Anormal geldi bana sırf stresten bu kadar dökülmesi. Saçım çok seyreldi, eskiden çok gürdü resmen gitti yarısı. Sebebi nedir, ne yapabilirim? (Doktora gitmek aklıma geldi tabii ki ama doktora gideceğim saatte ya denemem ya dersim oluyor) yardımcı olursanız sevinirim, şu yaşta kel kalırım diye korkmadım değil

Güncellemeler
1 yıl
Normali 100 tel deniyor diye bir kontrol edeyim dedim, düşünmemiştim bu kadar olacağını.
Güncellemeler
1 yıl
Yazmayı unutmuşum, arada egzama da oluyor dibinde ama yıllardır var, doktora çok gittim fix verdiği bir şampuan var onu aldım kullandım belki ondan olmuştur diye. Baktım olmuyor alopecia diye bir şampuan aldım, daha çok zaman olmadı ama azalmayı geçtim iyice dökülüyor.
Aşırı saç dökülmesi neden olur?