Birçok etken saçlarımızın yıpranmasına yol açabiliyor. Özellikle kirli havaya, aşırı ısıya, kimyasal ürünlere maruz kalan saçlar çok fazla yıpranabiliyor. Hal böyle olunca evde yapılan onarıcı bakımlar kurtarıcımız oluyor. Peki neler bu bakımlar?
Yıpranmış saçlar için evde bakım önerileri
Yıpranmış saçlar için evde bakım önerileri
1- Yıpranmış saçların kurtarıcısı olacak avokado maskesi
1 adet avokadoyu iyice ezelim ya da blenderdan geçirelim, üzerine 2-3 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve iyice karıştıralım. Sonrasında karışımı saçlarınıza uygulayabilir, 25 dakika beklettikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz.
2- Saçları gürleştiren, onaran sarımsak maskesi
Bunun için sarımsaklı şampuanlara da yönelebilirsiniz ancak sarımsak maskesi daha hızlı sonuç veriyor. Koku için çözüm bulmanız yeterli, ben lavanta yağı kullanarak kokuyu gideriyorum. 3 diş sarımsağı güzelce ezelim ve üzerine zeytinyağı ekleyip 1 saat dinlendirelim. Sonrasında parmak uçlarımızla saç diplerimize ve uçlara doğru uygulayalım.
3- Saçların onarılmasına yardımcı olan yoğurt maskesi
Yıpranmış saçlar için uygulanan maskelerden biridir. 4 kaşık yoğurdu kasemize alalım, içerisine 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyelim iyice karıştırdıktan sonra saçlarımıza uygulayalım. 20 dakika bekletmek yeterli oluyor.
Canlı ve parlak saçlar için ne yapılmalı?
Canlı ve parlak saçlar için ne yapılmalı?
Canlı ve parlak saçlara sahip olmak için aşırı ısıdan uzak durmanız gerekmekte. Aşırı ısı saçlaırnızın kurumasına, yıpranmasına sebebiyet verecektir.
Saçlarınızı çok sık boyamaktan kaçının, özellikle açıcı işlemi uygulanıyorsa saç bakımı yaptırmayı ihmal etmeyin.
Canlandırıcı bakım ürünleri kullanarak saçlarınızın daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
Aynı zamanda saçları canlı gösteren saç kesimlerine de yönelebilirsiniz.
Saç tipinize, probleminize yönelik tercih edeceğiniz bakım ürünleri saçlarınızın sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olacaktır.
Evde Saç Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Evde Saç Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Öncelikle saçlarınızı iyi tanımanızı öneririm. İnternet üzerinden bilgi alıp uygulayacağınız her maske saçlarınıza iyi gelmeyecektir. Doğal ürünler saçlarınıza zarar vermez ancak boşa vakit kaybı olur.
Düzenli olarak saçları yıkamak bakımın en önemli parçasıdır. Saçlarınızı 2 günde bir yıkamayı ihmal etmeyin.
Saçlarınızı evde boyayacaksanız, boyanın içeriğine mutlaka dikkat edin. Organik saç boyaları saça daha az zarar verir.
Vitamin ağırlıklı beslenmek saçlarınızın da sağlıklı olmasına destek verecektir. Sağlıklı beslenmek sağlıklı saçlar demektir.
Saçlarınızı nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Saçlarımızın neme ihtiyacı vardır, nemsiz kalan saçların yıpranması da kolaylaşır.
Bunun için doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Badem yağı ya da güvendiğiniz bir markanın saç bakım yağını tercih edebilirsiniz.
Kafami yogurda bandirip duvara sürüyorum kafamda olusan zimpara etkisi ile kafamdaki yogurt laymaga donusuyor kaymak saci beslediginden dolayi hemen savimin kaymaklariyla sacima kaynak ekliyorum saclarim daha gur gorunuyor bu arada elimle aldigim kaymaklari ekmegin arasina surup yiyorum ziyan etmek olmaz hem karnim doyuyor hemde saclarim keratin ile besleniyor yapmayani ne biliym
Benimde kıvırcık ince telli bir saçım var saçımı kıvırcık kullanmayı bilmediğim sıralar düzleştiriyodum bundan dolayı saçım aşırı yıprandı ardından annemin müthiş karışsımı sayesinde düzeldi Karışımın içindekiler; avakado yağı, hint yağı ve hindistan cevizi yağı bu üçünü karıştırarak saç diplerine uygula herhangi kötü bir kokusu yok istedğin kadar saçımda beklet ama fazla bekletirsen saçların yağlana bilir ardından durula her hafta uygulaya bilirsin.