Saçlarınıza bakım yapmanız için kendi evinizin rahatlığı gibisi yoktur.
Tamamen saçınıza adanmış gerçek bir ev spa’sı hazırlamak için gün içerisinde istediğiniz kadar zaman ayırabilirsiniz. Yıkama, durulama, nemlendirme, kurulama ve stil verme. Evde saç bakımı için temel ama önemli ipuçlarını içeren 4 Madde: 1. Saçlarınızı nazikçe yıkayın Şampuanla 20 saniye boyunca köklere masaj yapın. Ardından, saç tellerinize ve uçlarınıza saç kremini uygulayıp 5 dakika bekleyin.
2. Nemlendirme için krem uygulaması Evde hazırlanan tarifleri kullanmayın: Bakım kremlerinin, suyu ve besleyici bileşenleri saç tellerinize geri kazandırdığı bilinen bir gerçektir.
3. Saçları doğru yönde tarayın Saçlarınızı uçlardan köklere doğru taramanız, saçlarınızın kırılmasını ve kırık uçların oluşmasını önler! Geniş aralıklı, ahşap bir tarak kullanarak kabarıklığı önleyebilirsiniz.
4. Yatmadan önce saçlarınızı koruma altına alın İstenmeyen kabarıklıklarla mücadele etmek için saçlarınızı ipek veya saten bir eşarpla sarın. Bu kumaşları yastık kılıfı olarak da kullanabilirsiniz.
Kuaför derdi olmadan evde saç bakımı nasıl yapılır? Sizin evde saç bakım rutininiz nasıl?
Kuaför derdi olmadan evde saç bakımı nasıl yapılır?
Saç bakımım icin keratin yüklemesi yapıyorum keratin saçın ham maddesidir. Yıpranmış saçları eski canlılığına ulaştırır. Biotin (h vitamini) kullaniyorum, banyodan sonra saçlarıma soğuk su tutuyorum buda saç diplerinde ki kan dolaşımını cogaltiyor ayrica parlatiyor ayriyetten fönle kurutmuyorum yalnizca nemini alıyorum.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kuaföre boş yere para verilmemeli bence, kendi yaptığın daha iyi oluyo
kuaföre gitmek bir dert değil kendimize bir hediyedir. Aynı iyi bir restoranda yemek gibi. Yoksa öyle ya da böyle herkes yemek yapabilir aynı şekilde saç bakimini da yapabilir.
Saçlarınızın sağlıklı ve parlak görünmesini istiyorsanız, düzenli saç bakımı rutini oluşturmanız önemlidir. Aynadaki Güzellikten size evde saç bakımı yapmanın bazı yolları:
Saç Tipinizi Belirleyin: Saçınızın tipini belirlemek, hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olur. Kuru, yağlı, normal veya karma saç tipine sahip olabilirsiniz.
Doğru Şampuan ve Saç Kremi Kullanın: Saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi seçin. Bu ürünler, saçınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Haftada Bir Kez Derinlemesine Bakım Yapın: Saçınıza haftada bir kez derinlemesine bakım yapmak, saçınızın nemini korumasına ve hasar görmesini önlemesine yardımcı olur.
Saç Maskesi Kullanın: Saç maskeleri, saçınıza ekstra nem ve besin sağlar. Bu ürünleri haftada bir veya iki kez kullanabilirsiniz.
Saçınızı Düzenli Olarak Kesin: Saç uçlarınızın kırılmasını önlemek için saçınızı düzenli olarak kestirin.
Sağlıklı Beslenin: Sağlıklı saçlar için sağlıklı beslenme de önemlidir. Protein, demir ve B vitamini açısından zengin bir diyet, saçınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Aynadaki Güzellik web sitesindeki [saç bakım ürünleri] arasından size en uygun olanları seçebilirsiniz. Unutmayın, her saç tipi farklıdır ve herkesin bakım rutini kendine özgüdür. Kendi saçınıza en uygun bakım rutinini bulmak için zaman ayırın.
meraba canım benim saçlarımda dökülme ve yıpranma vardı bunun üzerine keratin almaya karar verdim her keratin doğal olmuyor kimyasal içerebiliyor buna dikkat et bana arkadaşım intensekeratini tavsiye etti araştırdım iletişime geçtim gerçekten cok yardımcı oldular aldım ve evde keratin bakımı yapıyorum aslında çok kolaymış şimdiye kadar kuaförlere o kadar para vermişim tavsiye ederim bir iletişime geç aklına takılan soruları sor derim.
Hindistan c yagiyla yikamadan 1 gun once yağlarım 1 gun durur sacim cok kuruysa boyle yaparim ayda 1 bazen 2 kere kullanirm. pantenin bir sac bakim kremi ni kullandim 1 yikamada kullaniyrsam otekinde kullanmıyorum ama sacim yapisi ni bozarmis cok krem kullanmak bu sekilde
evde doğal bakım ürünleri var hem kuaföre para dökmezsin hemde evde rahatça yapabilirsin ben mesela evde saç bakım maskesi yumuşak etmesi için keratin saç bakım kremi ve elektiriklenmiş saçlarıma fön sütü birde aga çilekli baya güzel kokuyr bakımımı evde yapabiliyorum gereksiz yere gidip paralar yığmayın kuaförlere
Ben saçıma çok düşkün olduğumdan sık sık saçları yanan yıpranan biriyim ve kuaförlere artık bir servet ödediğimden evde yapabileceğim bir bakım araştırdım. evde keratin bakımını buldum markası liquid keratin ve çok memnunum. yanan saçlarımı toparladı iyileştirdi aynı zamanda ürünler doğal ve doğallık sertifikaları ulusal ve uluslararası patentleri bütün tıbbi alerjik laboratuvar testleri bütün belgeleri de mevcut bu nedenler de en büyük tercih nedenimdi.
Sabah kalkarım havlumu alırım şampuanı avuç içi kadar alıp kafayı orta derece sıcak suya sokar 2 dk da yıkar bir kuruturum sonra dön makinelisini alır tamamen kurutup sola yatırır çıkarım bakım anlayışım bu 😃
Saç yönünden çok şanslıyım. Fazla uğraşmam gerekmiyor. Banyodan sonra yağımı sürüyorum tarıyorum ve örüyorum. Sonra dünyanın en güzel saçları benim oluyor :)
@Deniyilmaz Talya bitkiselin saç bakımını kulanıyorum. Çörekotu, hint, tatlı badem argan yağı ve e vitamini var içinde.. Kullandıktan sonra saçlarım daha parlak ve yumuşak oluyo. bir süredir bunu kullanıyorum
En İyi Cevaplar