En zahmetli saç aslında saçınızı tanımadan yaptırdığınız kesim, renklendirme ve şekillendirme işlemlerinden çıkan sonuçtur. Yani düz ve uysal saçları olan birisi kakül kestirir çok da rahat kullanır ama asi ve dalgalı saçı olan biri aynı kakülden kestirir ve hayatı kabusa döner.
Aslına bakarsanız ilk önce saçlarınızı iyi tanımanız tabi bir de tarzınızı belirlemeniz gerekir. Bundan sonraki aşama iyi bir profesyonelden yardım almaktır. Bunları yaptıktan sonra saçınızda yapacağınız her türlü kesim, şekillendirme ve renklendirme gibi değişiklikler sizi mutlu edecektir. Bu konuyu daha iyi anlatmak için yıllar önce bir kesim eğitiminde yaşadığım bir olay anlatayım.
Eğitimde saçını keseceğim model çok sıra dışı bir tarza sahipti ve bana da kesime başlamadan önce ne kadar sıra dışı bir kesim yapabileceğimi söyledi. Ben de saçlarının kakül kısmını üç numaraya vererek kesime başladım ve ilk tepkileri tahmin edersiniz. Bütün eğitim salonu buz kesti ama bunu bilerek yaptım çünkü modelin tam tepesinde öyle bir sakar vardı ki tepesindeki tüm saçlar öne doğru gidiyordu aslında hayatında hiç kakül kullanamayacak bir saça öndeki saçları kesince tepesindeki saçlar kakül görevi görüyordu ve kesim bittiğinde modelin ağzı kulaklarında hayatında ilk defa kakül kestirebildiğini söyledi. Tabi bu çok sıra dışı bir örnek ama saçınızı iyi tanımak veya iyi tanıyan bir profesyonele emanet etmek tüm saç modellerini zahmetsiz hale getirir.
kahkül dalgalı veya kıvırcık saçta zor olur bide kısa kalır asıl boyundan, benimde dalgalıydı biraz düzleştirttim ve hayatımın çoğunda kahküllerim vardı (öyle alnın üstünde düz kahkül değil, böyle uzun gözümün altına veya burnumun ucuna gelecek boyda sivri sivri) saçın düzse kahkül en iyisi.
Bence kesinlikle evet çünkü saçlar sürekli olarak uzuyor onlar göze giriyor daha sonra oldu sürekli düzeltmek gerekiyor her saç modelini yapamıyorsun çok güzel duruyor ama bunu yaptığın zaman da güzel durmama gibi de bir olasılık var yani aslında en garanti saç modeli gibi duruyor ama aşırı tehlikeli bir şey
Kahkül saç kullanıyorum ve çok da seviyorum. Çok ayrı bir hava katıyor, bazı zamanlarda kahkülsüz kullanmak da imkanımız olabiliyor. Tel tokalar, saç jelleri, jöle vs saç bakım ürünleri ile. Yani gayet kullanıma elverişli bir saç modeli kahküllü saç, herhangi bir zararı ile karşılaşmadım hiç. (;
Rüzgarda kahkünüz sürekli şekil değiştirir düzenli olarak kestirmen gerekir aksi takdirde gözünüzün içine girip görüş açınızı engelleyebilir kahkül bence en zahmetli saç modeli
Evet , çekilmez. Çok bakım gerekiyor. Eğer her sabah dakikalarca uğraşıp kahkül yapıcak zamanın ve enerjin varsa yapabilirsin. Ve saçın çok düz değilse kestirmeni önermem.
Ya evet lanet bi şey. Geçen hafta kestirdim şekle sıkamıyorum. o gördüğüm kızlarda duran hoş görüntü olmuyor. Alnıma siyah eşarp bağlamışım gibi duruyor uzaktan dndndndn
En zahmetli saç aslında saçınızı tanımadan yaptırdığınız kesim, renklendirme ve şekillendirme işlemlerinden çıkan sonuçtur. Yani düz ve uysal saçları olan birisi kakül kestirir çok da rahat kullanır ama asi ve dalgalı saçı olan biri aynı kakülden kestirir ve hayatı kabusa döner.
Aslına bakarsanız ilk önce saçlarınızı iyi tanımanız tabi bir de tarzınızı belirlemeniz gerekir. Bundan sonraki aşama iyi bir profesyonelden yardım almaktır. Bunları yaptıktan sonra saçınızda yapacağınız her türlü kesim, şekillendirme ve renklendirme gibi değişiklikler sizi mutlu edecektir. Bu konuyu daha iyi anlatmak için yıllar önce bir kesim eğitiminde yaşadığım bir olay anlatayım.
Eğitimde saçını keseceğim model çok sıra dışı bir tarza sahipti ve bana da kesime başlamadan önce ne kadar sıra dışı bir kesim yapabileceğimi söyledi. Ben de saçlarının kakül kısmını üç numaraya vererek kesime başladım ve ilk tepkileri tahmin edersiniz. Bütün eğitim salonu buz kesti ama bunu bilerek yaptım çünkü modelin tam tepesinde öyle bir sakar vardı ki tepesindeki tüm saçlar öne doğru gidiyordu aslında hayatında hiç kakül kullanamayacak bir saça öndeki saçları kesince tepesindeki saçlar kakül görevi görüyordu ve kesim bittiğinde modelin ağzı kulaklarında hayatında ilk defa kakül kestirebildiğini söyledi. Tabi bu çok sıra dışı bir örnek ama saçınızı iyi tanımak veya iyi tanıyan bir profesyonele emanet etmek tüm saç modellerini zahmetsiz hale getirir.
Teşekkürler.