İkilemde kalıp görüşleri size bırakıyorum.
Sizce deniz suyunun saçlara faydası mı zararı mı daha çoktur?

Fayda
Zarar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İkilemde kalıp görüşleri size bırakıyorum.
Sizce deniz suyunun saçlara faydası mı zararı mı daha çoktur?

Selam öncelikle.
Deniz suyunun ne saçımıza ne de vücudumuza herhangi bir faydası yoktur. Milyarlarca mikrobu barındıran bir suyun ne gibi bir faydası olabilir ki? Üstelik deniz suyu tuzlu olduğu için saçı kurutabilecek bir yapıya sahip. O yüzden denizden çıkar çıkmaz da saçlarımızı uygun nemlendirici saç kremiyle veya saç yağıyla iyice nemlendirmek gerek. Tabii öncesinde saç şampuanıyla güzelce bir yıkama gerekiyor.

Saçlarımızın yapısını bozmamak için gerçekten deniz suyundan uzak tutmak lazım. Uzun süreli deniz suyunun etkisi saça iyi gelmeyecektir.😇

Deniz suyu, içerdiği mineraller ve elementler nedeniyle saç sağlığı için birçok faydası vardır. Deniz suyunun saça faydaları şu şekildedir;
1. Saç derisini temizler: Deniz suyu, saç derisindeki yağ ve kirleri temizleyerek saçların daha sağlıklı görünmesini sağlar.
2. Saç dökülmesini azaltır: Deniz suyu, saç köklerini besleyerek saç dökülmesini azaltabilir.
3. Saçları nemlendirir: Saçların nemlenmesine yardımcı olur ve kuru saçları nemlendirerek daha sağlıklı bir görünüm kazandırabilir.
4. Saçları güçlendirir: Deniz suyundaki mineraller ve elementler, saçları güçlendirerek kırılma ve kopmalara karşı koruyabilir.
5. Saçlara hacim kazandırır: Saçların daha dolgun ve hacimli görünmesine yardımcı olabilir.
Ancak, deniz suyunu saçlarınızda kullanmadan önce, aşırı kullanımın saçınızın kurumasına ve kırılmasına neden olabileceğini unutmayın. Ayrıca, tuzlu suyun saçınızda birikmesi saçınızın matlaşmasına ve kırılganlaşmasına neden olabilir. Bu nedenle, deniz suyunu saçınızda kullanmadan önce, saçınızı nemlendirmek için bir saç kremi veya yağ kullanmanız önerilir.

Deniz suyunun faydaları olduğu kadar, zararları da vardır. Bu nedenle kullanmadan önce dikakt etmek önemlidir. Deniz suyunun zararları ise şu şekildedir;
Bu nedenlerden dolayı, saçların deniz suyuna maruz kaldıktan sonra iyice yıkanması ve nemlendirici ürünlerle bakım yapılması önerilir.

Deniz suyunun saç uzatmaya direkt bir etkisi bulunmamaktadır. Saç uzaması genellikle kişinin genetik özelliklerine, yaşam tarzına ve beslenmesine bağlıdır. Ancak deniz suyu saç sağlığı için faydalı olabilir. Deniz suyu içerisinde bulunan mineraller, özellikle magnezyum, kalsiyum ve potasyum, saçı besleyerek daha güçlü ve sağlıklı hale getirebilir.
Deniz suyu, saç rengini açmak için doğal bir yöntem olarak düşünülebilir. Bu, deniz suyundaki tuzun saçın doğal pigmentlerini oksitlemesi ve saç renginde açılma veya solma etkisi yaratması nedeniyle olabilir. Ancak, bu etki sadece belli bir oranda gerçekleşir ve genellikle uzun süreli maruziyet sonucunda meydana gelir.
Ayrıca, deniz suyu saçın doğal yağlarını da çıkarabileceğinden, saçın kurumasına ve yıpranmasına neden olabilir. Bu nedenle, deniz suyu saç rengini açmak için kullanılacaksa, saçın sağlığına ve nem dengesine özen gösterilmesi gerekmektedir.
Merhabalar.
Deniz suyunun saça faydaları ve zararları vardır. Peki bunlar nelerdir? Deniz suyunun saça faydaları.
Saça hacim kazandırııyor. Hacimli saçları herkes ister ve buna deniz suyu iyi gelmektedir.
Saç derisinde peeling etkisi bırakmaktadır.
Sebum dengesini yağlı saç tiplerinde sağlıyor.
Saç diblerine iyi gelir, iyileştirir ve rahatlatır.
Peki zararları nelerdir saçlarımıza?
Deniz suyunun içeriğindeki tuz saçlardaki suyun azalmasını sağlıyor ve buda saç kırılganlığına ve kurumasına yol açıyor. Karışık ve donuk saçlarla karşılaşmamıza neden oluyor. Hatta saç uçlarında kırıklarla yüzleşebilirsiniz. Bu yüzden denizden çıkar çıkmaz saçları iyice yıkayın mutlaka.
Tuzlu suyun hiçbir zaman bir zararı olmamıştır. Detarjandan ellerin parçalandığında tuzlu suyla temizleyebilirsin bile. Not herşeyin fazlası zarardır
Cevap
19Cevap
Cok zor bi soru aslinda. Deniz suyu sön<k sacları canlı dolgun guclu ve dalgali hale getirir. Benim diyen kuafor zor yapar o saçı... Ama gel gelelim totalde fayda saglar mı yani bunun yan etkisi var mı 1 ay sonra fazladan sac doker mi? Iste bu bilinmeyek kisim doker desem degil dokmez desem degil bilemeyiz. Ama su temizse dokmez diye tahmin ediyorum. Ama ilk etapta hacim kivrim etkisi net var onu biliyorum
Bissuru guzelce yazmistim sadece bu kisim cikmis🙂
Saka gibi🙂 silermisiniz o kismi. Manyagin biri dier taraftan hakaret etmis ona cevap yazdim buraya gelsi😂😂
Ben zararı olduğunu düşünüyorum nedenleri:
-Tuz saçı kurutuyor.
-Denize girip çıktıktan sonra vücudumuz hemen yanmaya başlıyor tıpkı vücudumuz gibi tuz yüzünden saçlarımızda güneş ışınlarını çekiyor.
-Tuz saçımızı kuruttuğu için daha fazla bakıma ihtiyaç duyuyor ve çok fazla şey uyguluyoruz
Yaz aylarında güneş saçlarımızı yeterince yıpratırken bir de üstüne denizi suyuyla harman saçlarımızı güneş ışıklarının değmesi daha çok zarar veriyor yani sonuçta deniz tuzlu bir su ve varoluşunda zaten ince telli sahipsiniz bu size en büyük zarar veriyor tecrübeyle sabit.
Kuzum zararlı diye biliyorum tuzlu su ve güneş yıpratıyor zaten yaz sonrası saç bakımları falan o yüzden yok mu :D bilemedim bak şimdi
Saçlar donuk, karışık ve kaba bir görünüm alıyor. Fazlasıyla zararlı bence saçlara tek faydasıda rengini açması... deniz saçın rengini ne kadar açabilir ki ne gerek var?
plajlarda neden açık saç yıkama yeri oluyor sanıyorsun tabiki temiz suyla çıktığın anda yıkaman lazım
Denizin tuzlu suyu ve güneşin yakıcılığıyla birşince kırılma yaşanıyor yıpranıyor saçlar
Vala deniz suyu benim ruhum ve sinüzitlerim dışında hiçbişeye iyi gelmiyor !
tuzdan dolayı sorun oluyor saçı sertleştirme ve kabartma
Saç derisi için özellikle çok faydalı oldugunu düşünüyorum
Ben faydası olduğunu düşünüyorum bu güne kadar bir zararını görmedim..
Zararı daha çok tuzdan ötürü nemini kaybediyor
Zararı olur diye okumuştum
Soğuk suyla yıkıyoruz ya sonra hamur gibi oluyor o saç ağagagaga
Miyroplar çok oyüzden zararı çok
Doğal olan şeyden zarar gelmez , faydalıdır bence.
Saçları olmayan tek canlı balıktır 🤦♂️
Tuzlu su oldugu icin zararlı
Azı faydalı çok maruz kalması zararlı.
Şampuan ve saç kreminden daha faydalıdır kesin.
Zararı daha çok
Zararı daha çoktur
Yararı daha çoktur.
Zararli bence
deniz suyunda bir çok mineral olduğunu duymuştum
çok serleştiriyor
Zararı fazla
İkiside
2 şampuanlarsın eski haline döner kafaya takmayin
Çok kötü saçı sertleştiriyo ve kabartıyor
Tuzdan
Zararı daha çoktur