-Valla bu kez de, Ölmüş ve ruhsuz saçların can suyu nedir, dedim diyor,
+Buyurun cenaze namazına, bu soru değil köklü bir bilmece sanki, Bak sana şöyle açıklayalım bunu rüyacı şirin, Ölmüş saçların önce cenaze namazı kılınır sonra da toprağa verilir.
-Efendim saçların ruhu var mı ki ben ilk defa böyle bir şey duydum,
+Bende duymadım ama onun saçlarının ruhu var demekki. Mesela bizim saçlarımızın ruhu yoktur ama her 100 yılda bi tamamen dökülür yerine sıfırdan saçlar gelir yumuşak ve taptaze. Öyle bir saç ki rüzgar olmadan bile bayrak gibi dalgalanıyor.
-Aynen de öyle efendim bu tam 7 trilyon yıldır böyle devam ediyor...
Gidip kestiririm daha sağlıklı uzaması için fazla bakım daha çok yıpratır diye düşünüyorum bazen kendi haline bırakmak lazım O yüzden fazla da uğraşmayalım saçlarımızla saç bakım serumları saç kremi yeterli diye düşünüyorum
Saçları sıcak su çok yıpratıyor o yüzden ılık su tercih ediyorum hatta bazen buz gibi suyla da yıkıyorum, Hint yağı ve Argan yağı çok iyi geliyor onları kullanıyorum canlı duruyor🌸
Ben alovera ve zeytinyağını karistirip dipten uca uyguluyorum 30 dakika bekledikten sonra yikiyorum hem saç derisi bekleniyor hem saç uçları. Saçım yumuşacık oluyor. Saç kremi bile kullanmiyorum tavsiye ederim.
Arkadaslar sahsen benimkiler yandi ve seyreldi. Hint ve argan yaglarini kullanimi yorum cunku assiri derecede yagli. Sahsen bunun cozumunu Bilen bana mesaj atarsa cok makbule gecer.
@Mdaydddd zaten hic boyamadim isidan da 6 aydir uzagim uclarini kestirmistim biraz kendilerine gelmislerdi ama yine seyreldiler. Ayrica yikadiktan Hemen sonra bile yaglilar. Bi turlu temizlenmiyolar.
Sık yıkıyorsanız hemen yağlanması çok normal. 2-3 gün ara verin saç yıkamaya. Yağlanmanın biraz daha önune geçilebiliyor bu şekilde. Bıttım sabunu diye bir ürün var. Seyreltmeyi azaltıyor. Ben 3-4 yıkamadan sonra farkı gördüm. Haftada iki kez ilk önce bu sabunla yıkayın, sonra şampuan kullanın saçlarınızın kurumaması için. Duştan sonra bakım yağı kullanırsınız. İlla ki saçlar kurayacak ama kısa vadede farkı göreceksiniz
Merhabalar ❤️ Saçlarına kesim yaptir yine yağlanma durumu çok sıkı yikamadan ayrıca saça en iyi gelen şey de kendi yağıdır duş alma sürelerini biraz aç 2 günde bir ise 4 günde bir al.. tatlı badem yağı sarmısak yağı kullan banyo öncesi sur yarım saat sonra duşa gir. Ayrıca saç bakım maskeleri den de yardım al. En etkili sarmısak , badem , zeytin yağı beslenmesinde. Sarmısaklı şampuan kullanmaya özen göster inşallah kendine gelir
Ayrıca arkadaşımızın dediği gibi bir süre ısıdan uzak dur hatta saclarini dus sonrası sakın makine ile kurutma saçlarıni iyice kurala ve kendi nemi ile kurusun çok iyi geliyor saça.
Benim saçlarım pek bakıma ihtiyaç duymaz Saç tellerim biraz kalın olduğu için kırılmaya karşı çok dirençli, Arada bir çok kuru gibi oluyor, o zamanda nemlendirici şampuan ile yıkıyorum geçiyor, tabi bide çabuk yağlanıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Zeytinyagi ile masaj yapiyorum 1 saat beklesikten sonra yikiyorum kantaron yagida müthiş birşey saç için