ABD'li yazar Kelly Dougher ''erkekler kısa saç mı seviyor, uzun saç mı'' sorusunun cevabını bulmak için ilginç bir deney yapmış. Tinder gibi birkaç arkadaşlık sitesinde bir süre kısa saçla, bir süre uzun saçla takılmış. Sonuç şaşırtıcı: Kısa saçlı haline daha çok mesaj ve beğeni gelmiş. Dougher bu deneyi yapmak için saçlarını kısacık kestirmiş, sonucunda da erkeklerin kısa saçları daha çok beğendiği kanısına varmış.
Bildiğiniz gibi kadınlar saçlarını kestirse de kısa süre içerisinde pişman oluyor :D Türlü ürünler, ev yapımı maskeler ile saçlarını uzatmaya çalışıyorlar. Sizce kadınlar saç uzunluğunu bu kadar takmalı mı?
Erkekler kısa saçlara hayran! Kadınlar saçlarını uzatmak için türlü yöntemler denemekten vazgeçmeli mi?
Burada ''erkekler için yapmıyoruz ''diyen kızlara afedersiniz oturma uzvumla gülüyorum :) onlarca yıldır aynı yalan, bu hususta söylediklerinizle davranışlarınızın tamamen zıt olduğunu cümle alem biliyor artık, bu şekilde artık hiç bir erkeği kandıramazsınız, çoğumuz bu safsataya karşı antrenmanlı ve karnı tok :) bu konuda içinizden geçeni söylemenizde bana güvenin, hiç bir sakınca yok hanımlar... Ergenler ve tek haneli IQ'lular dışında kimse size ''hahahaha karşı cins için mi yapıyorsun bunları ezik seni'' demeyecek, çünkü bu çok normal bir durum, insanlığın ilk zamanlarından beridir süregelen bir olay bu.. kadın-erkek olsun, karşı cins tarafından beğenilmek veya onaylanmak, bir yerde insanın kendine sağlayacağı motivasyondur, bundan utanmanıza ya da başka kılıflarla saklamanıza inanın gerek yok, günümüz kadın-erkek ilişkilerinin ya da sosyal hayattaki ilişkilerimizin, hatta hayatımızın bir parçası bu... konudan sapmadan; kısa mı uzun mu sorusuna gelirsek, kısa saçı her kadın taşıyamaz gerçekçi olalım, hatta bazı hemcinslerime bile yakışmıyor kısa saç siz düşünün gerisini...
Burda olay karşı cinsin beğenisini istememek değil. İnsanlar tarafından beğenilmek herkesi mutlu eder. Ama insanlar sevdikleri şeyleri sırf karşıdaki insan beğensin diye yapmaz. Bir kadın saçını kendi öyle sevdiği için kestiremez illa bir erkek öyle seviyordur o yüzden kestirmiştir, kendi zevki olamaz demekle aynı manaya geliyor söylediğin şey.
Kadınlar kesinlikle saç uzunluğunu takmamalı =)) Eğer saçlar sağlıklı ve güzelse elbette uzun saç bana çekici geliyor. Bazı kadınları uzun saç değil kısa saç çok daha güzel gösteriyor, birde işin kişiden kişiye değişen kısmı var. Kısaca bazı erkekler kısa bazıları uzun sever bazıları ise güzel olsun kısa uzun fark etmez der, yani boyu değil işlevi önemli.
ya kadının yüzü güzelse zaten kısa saclı da beğenilir uzun saçlı , mesela kadının bebek gibi bir yüzü vardır, kısa saçlı olsa da beğenilir. ama bir kadının yüzü sıradan olsun güzel bakımlı uzun saçları olsun yine beğenilir , ama kısa saçlı olsa bu kadın büyük ihtimal beğenilmeyebilir. açıkçası yüzü güzelse uzun veya kısa saclı beğenilir, ama yüzü normalse ama sacı uzun ve güzelse güzel gorunur kadın.
Kendinde neyi beğeniyorsa öyle yapmalı bence, sonuçta özgüveni yüksek kadın çekiciliği diye bir şey var. Ben çene hizası saç da kullandım 2 sene boyunca ama uzun halini daha çok seviyorum o yüzden uzun kullanıyorum.
Başkası için hiçbir fiziksel özelliğimi değiştirmedim bu zamana kadar. Şu saatten sonra da kimse için değiştirecek değilim elbette. Hâla boyumun çok uzun olduğunu söyleyenler, çok zayıf olduğum için hor gören tipler var. Saçımı bir dönem uzattım, bi ara erkek tıraşı da yaptırdım hatta. Kimse için değişmedim değişmeyeceğim de. Herkes nasıl mutluysa öyle kalsın, sağlıktan önemli bir şey yok şu hayatta 😄
Ben uzun saç seviyorum diyen erkekler bir zaman sonra uzun saçlı kadınları beğenmediğini söyleyecek. Ben uzun saçlarımı beğeniyorum diyen kızlarda nasıl hepsi tek tip kadın olup estetik yaptırıyorlarsa saçlarını kazıtmaya başlayacaklar heralde. Yanlış anlaşılmasın kısa saçı sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Ama bu trendler gittikce tanıdığım bir erkeğin tam beğendiği kadın zevkine uymaya başlıyor. Bu durum canımı çok sıkmaya başladı 😒
Ablamız sarışın olduğu için o kadar kısa saç yakışmış benim kaşlar da kalın o boya kestirsem erkek sanarlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yargılanmak istemem ama kısa saçlı kadınlar özellikle bu boyda kısa saçlı kadınlar erkeklerin gözünde daha özgür, rahat, kısıtlanmayı ce kısıtlamayı sevmeyen kadınlar. Benim için öyle değil tabiki dediğim gibi erkeklerin gözünde. Yani kısa saçlı kadınlar daha avrupai uzun saclılar daha anadolu kadını gibi duruyor 😂 erkekler de biliyorsunuz kş avrupalı kadınlara pek düşkün normaldir yani.
Tabi zaten biz de erkekler ne severse öyle yapmalıyız. Biz uzun mu seviyoruz kısa mı seviyoruz hiç önemli değil. Erkekler kısa mı seviyor? Ha tamam o zaman uzatmaktan vazgeçin kestirin hemen.
Sırf erkekler beğenecek diye belime kadar uzattığım saçlarımdan asla vazgeçmem. Kısa saç yakışıyordu bana ama uzun saçı daha çok yakıştırıyorum kendime. Uzun saçlarıma istediğim her modeli yapabiliyorum ama kısa saç öyle mi?
Ben kısa saçı sevdiğim için uzatmıyorum. Tercihe bağlı ister uzun ister kısa kim nasıl rahat hissediyorsa öyle olmalı. Herkese yakışmaz diye bir şey yok yüz hatlarına göre kısa saç kesimi olursa yakışır:)
Hacı fenosun eyvallah yaşında büyük ama nereden uyduruyorlar kısa saçlı kadın sevildiğini? Hani az ünlülerden Antonina Bodrova gibi hatun olsa herkes kısa saç yapıştırsında onun dışında insanın yüzüne nasıl gidiyorsa onu yapsın.
Hangi erkek söyledi onu yav? Kısa saçla erkekten ne farkınız oldu o zaman? Nefret ediyoruz hep birlikte! Öyle erkek gibi göründüğünüz için fazlasıyla itici geliyor. Bakın burası çokomelli, itici fazlasıyla itici abi o ne yav.
erkeklerin fikrinin ne önemi var ki? yani onlar beğeniyor diye mi saçımızı uzatıyoruz ya da kesiyoruz şu algıdan bıktım artık kendimizi nasıl beğenip nasıl rahat ediyorsak o şekilde yapıyoruz erkeklerin göz zevkine hitap etmek için değil!
Kadınların söyledikleri ile yaptıkları genellikle farklı oluyor. Sen bilinçli olarak böyle diyorsun ama içgüdüsel olarak erkeklerin beğenisine göre dış görünüşünü düzenliyorsun. Gerçek malesef böyle.
@kolaysonas arkadaş doğruyu söylüyor, bunları bilmek için değil kadın beyni uzmanı, alim olmaya bile gerek yok, genelde kadınların söyledikleri ile davranışlarının farklı olduğunu sağır sultan bile biliyor artık boşa kıvırma yani :) ama bu senin suçun değil, söylediklerinin tersini yapmayı bilinçli olarak yapmıyorsun çünkü...
Biz ki maskenin altında görünmeyeceğini bile bile kendimizi iyi hissetmek için ruj süren kadınlarız 😁 Canımız nasıl isterse öyle yaparız ister uzatırız ister kısa kullanırız.
Kısa saç veya uzun saç daha iyidir demek doğru değil. Herkesin kafa ve yüz yapısı farklı. Bu yüzden bazılarına uzun saç yakışıyorken bazılarına kısa saç yakışıyor.
Kısa saç pişmanlık ama şöyle pişmanlık şekile girmiyor insan deliriyor 😅😅😅 bağlayayim bari diyorsun oda olmuyor kısa olunca mahalllenin delisi gibi dolaşiyorsun sonra 😅😅😅😅
Giydiği kıyafetler, verdiği pozlar, yaptığı makyaj, yüzündeki ifade eğer her şey aynı bir tek saçı farklıysa bu deneye inanırım. Yoksa farklıysa deney benim için çöp.
hayır kısa saça hayran değilim aksine bele varan saçlar severim.. çünkü o saçlara bakmak kolay değildir! sabır gerekir özen gerekir.. bir gün saçı o renge diğer gün başka renge boyamayıda kabul edemem
Başkasının fikri sevdigi şey umrunda bile degil ben nasıl mutluysam öyle yaparım banane bir başkasından ya da erkeklerden hayatını onlara göre yaşayan aptaldır.
ama resimdeki gibi kısa saç olunca ben soğuyorum yani selam verse almam ama omuz boyu olunca çok hoş oluyor ama siyah ve düz saça her zaman uzun saç güzel gidiyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Aman da aman bilime katkıda bulunmuş sanki abdli yazar 😂