Bakım derken keske acabılseydınız. Ancak ben fazla önyargılı bır cümle olarak algıladım neden dersenız mısal ben saclarımı kazıyorum sampuanlık bır işim yoktur ancak her sabah duş alır cıkarım akşamda gelınce yıne dusumu alırım. Jılet gıbı gıyınırım bekar olmama ragmen parfum sıkmadan yatmam ve cevremdekı erkeklerın coguda aşa yukarı bu normlardadır. Sızın yasadıgınız yerı bılmıyorum ancak ben sızın tarıfınızdekı modellerı daha cok getto semtlerde goruyorum haftada bır duş alıp saclara röfle cekıp kuafıorden cıkmayan 1 kutu jole max sürmus pıyasada gezınen modeller cok. Fakat tarafsız gözlemım erkeklerın daha bakımlı oldugu yönde zıra kadınarda bakım adına cok fazla detay var bırısını atlarsanız butunu bozar erkeklerde oyle bır sey yok bız 3-5 gun tras bıle olamasak kırlı sakal dıye yıne gıderı var. Ama kadınların durumlarını tek tek yazmaya gerek yok yuz agdası kol bacak vs derken bunları gunu gunune yapan kadın saysı kactır sızce. Fınalde bizim ısımız daha sade ve kolay ve gunumuz erkeklerı cıdden oldukca bakımlıdır evet kadınlar gıbı manıkur pedıkure pek sıcak bakmayabılırız en azından ben bakmıyorum ama kısısel bakımda kadınların cok onundeyız bence ;)
Erkeğin belirli konular da gerçekten bakımlı olması gerekir. Bunlar kıl almadı diye pis gözüyle bakılmalılı çünkü kadın ne yapıyor ise erkeğin yapma zorunluluğu yoktur. Lakin temel temizlikten sonra ki yapılan temiz olma durumu detaya ve kişinin zevkine göre değişir. Örneğin ben yazın vücut kıllarımı alırım ama kışın kısmen alırım. Bir sonra ki husus ise karşı cins ile birlikte olma zamanın da yapılan temizlik vardır. Bu da yine iki kişinin arasında ki kabullenme duruma bağlıdır. Ama lütfen kadın veya erkek de olsanız deodorantın icadından haberiniz olsun arkadaşlar :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sizin gibi kafamıza 10 adet malzeme , boya vs kimyasal maddeler kullanmadığımız için , Kuaföre gidip saç uçlarının kırıklarını aldırmadığımız için mi bakımsız olup cinsiyetçilik yapıyorsunuz burada. Sizin gibi kimyasallara bulanmaktansa sabaj akşam duş alır , kafamı defne sabunuyla yıkar , dışarı çıkarken deodarantımı sıkar dişimi fırçalar çıkarım. Sizin gibi kimyasal maynaqı olmaktan iyidir bu şekilde bakımsız olmak. Ha şunu da söyleyim erkeklerin bu kadar uzun saç bıraklmasının nedeni sizin bu şekilde istiyor olmanızdan kaynaklanıyor.
Genelleme yapma bence. Onları harcamayalım😁. Gerçekten kendine bakan hiç azımsanmayacak bir kitle var aslında... Ama şöyle de bir gerçek var ki; Onu aradığında, dip boyamı yaptırıyorum diyen bir erkek ya da Gratis’te saç- cilt bakım ürünlerinde indirim kovalayan feminen bir erkek... bir Türk erkeği için fazla ters, en azından bana ters. Ben almayayım abi😁
Ne kadar bakımsız erkek varsa bir o kadar bakımsız kadınlar vardır. Fakat şu bir gerçekki kadınların bakım anlayışı bir garip, çok tanıyorum etrafımdakileri, bakımlıyım diyolar, süsü, makyajı yerinde ama bir elini yıkamayı, bir banyo yapmayı bilmeyen de var, haftada 4 gün banyo yapmayla bakımlı olunmaz veya bir kıyafeti 3 4 kez yıkamadan giyilirse bu bakım olmaz ki erkeklerin bakımlıları, bakımlıyım diyerek laf kalabalığı yapan kadınlardan daha bakımlı bu bir gerçek, biliyorum ya, adam yedek kıyafet getiriyor, yedek ayakkabı getiriyor, kremler, saç spreyleri, deodorantlar ooooooooo hele şu istenmeyen tüy muhabbetlerinden bahsetmiyorum ki kadınlardan daha güzel kaşlara sahip erkekler var😂😂😂 daha ne diyim
bir çok erkek bakımlı zaten bakımsız görmedim henüz şampuan haricinde ne kullanılabilir ki saça başka sürekli kestiriyorlar zaten düzenli tıraş da bakım bana göre kadınların tüyleri erkeklere göre çok çok fazla çıkıyor almadan olmuyor çoğu erkek de alıyor zaten tırnakları uzun olan erkek görmedim bakım oje değil tırnak için! Günde 2den fazla duş alan erkekler var biz kızlar genelde üşemiyoruz gün de 1 kez alsak bile yetiyor çoğumuz adına parfüm kullanmayan vücut jeli kullanmayan erkek görmedim henüz hepsi aşırı titiz bu konuda bana göre bakımsız erkek elini yıkamayan tıraş olmayan uzun saçlı sakallı erkeklere deniyor erkek yani kızlar gibi süslü olmasını beklemek saçmalık.
Seninki hiç toplamıyor zaten, kendi düşüncen uzun saçlı erkeklerin bakımsız olduğu olamaz kusura bakma ozaman bende ağzı olan kadınlar bakımsızdır falan diyeyim, kendi saçma fikirlerini dile getirmek istiyorsan hoşuma gitmiyot demen yeterli sen dedin diye bakımsız olmayacak zaten.
Toplamıyor demedim zaten sayın arkadaşım temizlemesi zor yani saçı sakalı uzattı diye bir erkek bakımlı sayılmıyor onu anlatmaya çalışıyorum kısa saçlı sakalsız erkekler de bakımlı bakım uzun saçlı olmak veya sakallı olmak değil bunu anlatmaya çalışıyorum ama IQn 2 falan olunca tabi anlamak güç oluyo
@zehrasedagelen Aşa yukarı benım fıkrıme yakın bır acıklama yapmssın bende aynı dusuncdeyım sıtede sızın gıbı donanımlı realıst kızları görmek cıdden benı şashsen sevındrıyor güzel acıklaman için hemcınslerım adına tesekkur ederım;)
Başka tavsiyesi olan varsa cevaplayabilirmi lütfen. Benim için Bakımlıdan kasıt şöyle saçlarıma dikkat ederim dermatit olduğu için geneld ekepekli görünürdü kontrol altına aldım bazn çoğalsada olabildiğince çok düzgnce tarar dışardayken bir sprey atarm deodorantı parfümü var kıyafet konusunda hergün ayrı birşey giymeye dikkat ediyorum mesele trz veya zenginlik değil temizlik onuda bekirtiyim. Tırnakların uzun olmaması ve saçların düzenli kuaföre gitmesi. Dişler hergün fırçalıyorum zaten. Son zamanlarda biraz hastalık derecesinde sivilce mevzum var onuda ağır ve zor geçecek 6 aylık bir süreçle halletmeye çalışıyorum başka vereceğiniz tavsiye varsa dinlemek isterm.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence bu erkeklerin uzerine yapismis bir yanlis algı benim etrafımdaki çoğu erkek benden bakımlı valla Hahhaha kadinlarin saçları uzun olduğu icin ve surekli boya maşa gibi islem gördüğü icin daha fazla bakim gerekiyor bence kadınlar makyaj yaptigi için kalinti kalmasın diye bir sürü temizleyici kullanıyorlar ama erkekler bu sebepten daha az kullanıyor yani demek istediğim farklılıklardan dolayı kadınların ürünü daha fazla olabiliyor ama bakimsiz erkek bakimli erkek bakimsiz kadın bakimli kadin yoktur bence bakımsız insan ve bakımlı insan vardır oyle iste amaaan
Kadınlar görünüşe önem verdikleri icin bakımıda erkeklerden fazla yapıyor ve Kadın dükkana ruj almaya giriyor keremle dış fırcasıyla vicud bakım ürünleriyle sac masekleriyle dükkandan cıkıyor :) Bu yüzdende bakımını yapıyor
Bir erkeğin bakımı bana göre duş alması dışlerini fırcalaması sakal traş yapması yeterli. Bacağının kıllarını alan erkeğe ben erkek derken 10 kez düşünürüm itici geliyo bana.
beden işçiliği diye bir şey var duşa zor atıyorlar kendilerini yorgunluktan ölüyorlar, onlar da kişisel bakımlarını yapıp geçsinler maniküre gitmesinler bir zahmet... bir de birilerinin sürekli onlara bakmasına alışmış bir kesim var anneleri ergenliğe kadar duşlarını aldırmış tırnaklarını kesmiş atletlerini değiştirmiş.. alışmamış belde don durmuyor tabii.. çoraplarını çıkardıktan sonra koklamadan sepete atanını görürsek nikahı basıcaz 🤪
Alakası yok, erkek saç ve vücut yapısı anatomisi sebebi ile çok narin dokulara sahip değildir. Biz saçlarımıza saç kremi sürmeyiz, buna gerek yoktur. Nemlendirici kullanmayız, boya sürüp saçlarımızı yıpratmadığımızdan saçımıza ekstra bir ilgi gerekmez. Ama bu demek değildirki erkek bakımsızdır. İhtiyacımızdan fazlasını vücudumuza sürmeyiz.
Delikanlı adam bakım mı yapar? Argümanı eskide kaldı. Her birey topluma iyi görünmek zorundadır.
Beni daha çok bakım yapmamaları değil yapmadıkları halde flört edecek kişilerin full bakımlı olmasını istiyolar. Şaka gibiler lan kurt adam gibi geziyo ortada kızın sarı kıllarına laf ediyo fjvnfnfgghb
Kadınlarımızında bakım yapanı var ya da yok erkeğinde aynı şekilde kişiden kişiye değişir genelleme olarak bakarsak tabikide kadınlar daha çok bakım yapar ama erkek de bakımlı olmalı sonuçta kokusu, giyinişi, saç şekli, yüz el ayak zaten olmazsa leş gibi oluyoruz çünkü ben kendime bakıyorum 8 çeşit bakım ürünüm var saç spreyi den tut küçük el ağdasına kadar 🙂Linç yemem inşallah erkeklerden
Bakım demek maddiyat demek. Askeri ücretin 2300 tl olduğu ev kirasının minumum 1000 tl olduğu bu ülkede sizce erkekler nasil bakim yapsin.. helede evlendikten sonra.. millet 2. Ek iş arıyor hafta sonu geceleri. Bu ülkede hala emekli kesimi çalışmaya devam ediyorken. Biraz gerçeklere dönün çıkın hayal dunyasindan
Kızların hepsi erkekler bakımlı olmalı demiş. Size ne pardon da? Biz kadınlar şöyle olmalı böyle olmalı dediğimiz de laf ağzımıza tıkılıyor da siz nasıl aynı hakkı kendinizde görüyorsunuz?
Sizin için yaşamıyoruz. Muhtemelen milyonlarcamız sizin sevgiliniz, eşiniz değiliz. Kapayın ağzınızı o yüzden.
@Mavitüylükelebek Eee kadınların bizim için yaşamadığını feminaziler zaten her platformda belli ediyor.
Bakımlı olmak zorunda değiliz. Kendimizi size sevdirmek zorunda değiliz. Beğendirmek hiç değiliz. Öyle tepeden tepeden erkek bakımlı olmalı denmesi sadece sinir bozuyor.
@Mavitüylükelebek Niye göstereyim? Ben tepki gösterdim “ erkek balımlı olmalı rerere rörörö “ retoriğine. Had hudud aşıldı mı sinirleniyorum çünkü. Arkası umurumda değil. Feminaziler zaman kaybetsin onunla.
Açık konuşmak gerekirse sakallarımı almam vücudumun bazı bölgeleri tüy dökücü kremle almam bkz: göğüs koltuk altı genital bölge arada sırada kol bundan dolayı top damgası yiyorum ama pek umursamıyorum manitam olduğu zaman ilerdeki aşamalarda sorun yaşamıyorum çünkü temiz olduğum için :))
Saçım için 2 çeşit şampuan kullanıyorum. Vücut içinde öyle Losyonlarım sırayla dizili her bölgeme ayrı krem kullanıyorum. Tırnak uzatmam. Diş sağlığıma Dikkat ederim 15 günde bir saç traşımı olurum. Fazla tüyleri aldırırım. Bu kadar şeye rağmen halen bakımsızsak daha ne diyim 😂😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bakım yaparsa dışlanacağı dalga geçileceği korkusu Bakım ürünü almaya utanması Hangi bakım ürününü nasıl kullanacağını bilmemesi "Bakım yapsam bile nolucak" zihniyeti. (erkeklerde bakım pek işe yaramaz) Hepsi halı ve geçerli sebepler. Ben eskiden menlendirici bile kullanmazdım, şimdi bütün param bu ürünlere gidiyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadın olun da erkeğinizi kendine bakması noktasında yola getirin. Ha! bakımdan kastın mesela diş fırçalamak değildir diye düşünüyorum. O herkesin kendi sağlığın içindir. Öyle temel şeyleri demiyorum. zaten onu yapmayan da artık... neyse uzatmayayım. Ama Ekstraya giren bakımı erkek ancak bir kadın için yapar. Onu da esaslı bir kadın usulünce Şöyle şöyle yap diye söylemeden erkeğine yapdırtır.
Okadar kimyasalı saçınıza yedirmeyi akıllıca bulmuyoruz. Pes dedirtecek şekilde de bunu bizim üşengeçliğimize bağladınız ya allah akıl fikir versin :) ben şampuan bile kullanmıyorum. Doğal sabun dışında kullanmam.
bence 2 neden var. birincisi üşengeç evet. ikincisi, erkek adam kıllı olur, erkek adam saçı kısa olur, erkek adam, sakallı olur vs. gibi saçma sapan görüşler ve bu görüşlere kendini inanlar yüzünden bakımsız ve pis oluyorlar
Ne alakası var ulan canım aveller biz erkekler sizin gibi saçımıza her boku uygulamıyoruz, onun için şahsım için sadece sabun yeterli oluyor ama siz yeri geldigi zaman köpek boku bile sürüyorsunuz çünkü kulaktan duyma şeyleri hemen uyguluyorsunuz
O erkekten erkeğe değişir en basiti saç demişsin durulayıcı jelim şampuanım saç kremi kabarmasını engellesin ve krem dökmesin die maskesi var ondan sonra ise saç yağı kullanıyorum bu erkekten erkeğe değişen bir olay
Hiç o kadar bakımsızını görmedim kadınlar çıtayı zorluyor ırkını değiştiren bile gördüm kendi cinsimde estetik vs şimdi erkekler de çok bakımı kadınlar ile yarışamazlar diye düşünüyorum 🤨
Benciller çünkü🙂 kadın çocuk doğursa bile fit ve bakımlı olsun isterlerken, kendileri spor yapıp şık giyinerek sevgililerine/karılarına hoş görünme derdinde değiller.
Erkeklerde cinsellik tamamen görsellikten ibaret olduğu için kadınların bakımlı olmasını isterler. Buna parelel kadınlarda boşuna bakımlı olmuyorlar sonucta erkeği etkileme isteği var.
Ne alaka? Erkekler onca kas yapıp kuaföre giderken adı "kadına karşı beğenilme isteği olmuyor da, kadınlar kendine bakınca neden "erkeklere karşı beğenilme isteği" oluyor? Boş yapmışsın. Üstelik tek boşalabilen canlı erkek değildir, erkeğin de kadını etkilemesi lazım. Aksini düşünen çomar ve bencildir. NET..
Siz saç tipinize göre alsanız ne oluyor ki ne boyası eksik ne fönü.. Bizden daha çok yıpratıyorsunuz saçı tek karlı çıkan saç bakım ürünü satan firmalar oluyor sayenizde.
Ben bir kadın olarak erkek kadın diye ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum bazı erkekler bakım yapar bazıları yapmaz bazı kadınlar bakım yapar bazıları yapmaz tercih meselesi herkesin kendi kararı kendi hayatı kimseyi sen niye bakım yapmıyorsun niye yargılayamayız.
Çünkü hemcinslerim begenip adim atıyo iliskilerde. Kadinlarda begenilipte birinin gelip adim atmasi icin bakim yapiyo ve bu durumdan dolayida aliskanlik haline geliyo tabi kadinlarda.
fabrikada çalıştığı yağlanacak diye. sonra hep kuaföre para mı verecek. veriyor 30 lirayı abi kestir. kısa olsun en güzel bakım erkeklerin kısa saçlı olmasıdır.
Erkekler kadınlar gibi bakım yaparsa sperm üretemez ondan sonra dalga geçersiniz erkek müsveddesi diye erkek olması gerektiği kadar bakımlı olmalı fazlası fazla
kendi adıma söyleyeyim bakımlı olmayı çok seviyorum ama sürekliliğim yok 2 gün saçımı tarasam üçüncü gün ama bu gün taramasan ne olacak diyip bakıma ara varmış oluyorum
erkekler kısa kolay zaman kaybetmeden yapabiliyor erkekler belki daha fazla yapıyor ama kadınlar zaman para ve gösterişte erkeklerden fazla görüntü veriyor
Erkeklerin saçları kısa bir kere, 3 numara kullanan da var orta boy olan da. Kızların saçları özeldir, bakım ister güzel parlaması ışıl ışıl olması lazım. 😂
Çünkü erkekler dış güzelliğe kadınlarsa sözlere kanıyor karşı cinste. Doğal olarak da bakım ihtiyacı hissetmiyor olabilirler ama istisnalar her zaman vardır ve bence bakımlı erkek 1-0 öndedir.
ama bu saçların uzunluğu ile orantılı bir durum ki.. üni yıllarımda saçlarım uzunken ben de mecburen bakım takviyesi yapıyordum ;) sen de kısalt saçlarını biz kadar aynı şampuanı kullanalım :)
Çunku kadinlar diş gorunuşe onem vermiyor sadece sevilmek istiyorlar. Bu yuzden ağzi iyi laf yapan at hirsizi tipli erkeklerle birlikte çoğu…Erkekler ise sevmeye gerek duymadan gorunuşunden hoşlandiği kadinlarla birlikte olabilirler
Bir kadın sevmediği biriyle birlikte olamaz ama bir erkek sevmediği bir çok kadınla birlikte olabilir. Kadınlar tek eş ister ama erkekler çok eş olmasını isterler.
Bakımlı olmaları gerekir yani her iki taraf içinde geçerli bu tabi ama mesela kadınlar bakımı abartırken bir şey denmez, erkekler abarttığı zaman tabiri güzel olmayan kelimlere maruz kalıyorlar.