Evet müq bir soruyla karşınızdayım. Ben hep erkek zihniyle düşünmek istemişimdir. Kel olmak dışarıya çıkamamak kadar utandırır mı erkekleri? Genç veya yaşlı farketmiyor. Hastalık sorunu hariç. Böyle dedim çünkü sorumun altında başka türlü şeyler arayanlar olmuş. Whatever!😒😒İlham için @Asuca teşekkür ederim.😍❤❤ Erkekler kellikten utanır mı? #benkendall#saçbakım
Selam. Öncelikle güzel bir soru olduğundan teşekkür etmek isterim. Soruba gelirsek, evet kel olmak utanmaya sebebiyet verebiliyor. Özellikle çocuk veya genç yaşta zorla yaptırılan 3 numara tıraşlar bile özgüvenimi feda zedelemiştir. Bunu şöyle izah etmek isterim, herhangi bir sağlık sorunu yoksa neden benim 2 parmak kadar saçım insanlara dert oluyor da kısacık kestiriyorlar diye düşünüyorsun çocukken. Karşı cins olarak eminim senin de yaşadığın benzer senaryolar olmuştur ama erkekde durum tamamen "saça ne gerek var" psikolojisine gelince insanda o an antipati oluşturuyor. Belki yakışanda vardır ama zorla yaptırıldı ise hoşnut olan azdır. Büyürken de bilinçaltımızda böyle kaldığına emin olabilirsin. 🙂 Bir örneklemeyle bitireyim, sen ve (varsa) erkek arkadaşını veya kardeşini düşün, ikinizinde saçları kel yapılcak. Çok büyük ihtimalle Allahın verdiği artıyla kelken dahi sen daha güzel olursun 🙂 sence kim daha çok utanmalı?
Dünyada bireysel ve toplumsal olarak, dert ve korkulacak konular kalmadı'da tek korku ve dert edilecek konu Erkek için kellik'mi kaldı?
Kişisine göre dert edilecek konular değişir. Ancak önem derecesine göre ciddiye alınacak dert ve korkular üzeri psikolojik bunalıma girmeden çareler aranmalı, çare yok ise vb? o zaman hale şükredilip Rabbimiz beterinden korusun İnşeAllah Amin denilmelidir...
şu an saçım sıfır numara. Ancak bana yakıştığı halde buna ehemmiyet vermiyorum. Önemli olan o kelliğin altındaki beynin hangi yönde çalıştığı?
Sorunuz üzeri görüş yorumumu ; En iyi görüş seçme emek ve nezaketin için canı gönülden gurur ve kibir'den uzak olarak teşekkür ederim '' benkendall ''Hanım, Saygılarımla..
Rica ederim. Sanırım alay için demiyorum yanlış anlamayın, yaş ilerledikçe erkeklerde agresiflik artıyor sanırım. Düşündüğüm ve ilham aldığım bir soruydu. Yapılması gereken şeyler evet, ... cümleyi getirmek ya da hayır, ... gibi. Fakat KizlarSoruyor da sevgilisinin dediği cinsel altyapılı cümleleri " anlamadım, sevgilim ne demek istiyor, " gibi absürt sorular bulunmakta. Sizden ricam ben bu konu etiketlerine aşık bir insanım, tutkum bu yönde, seviyorum bu tür sorular en azından az önce ki verdiğim örnek kadar boş değil. Bu soru kelliği yüzünden utanan bir insanın ilerde karşısına çıkınca gözleri yorumlara yönelecek. Uygun yorumlar seçildiği için bende mutluyum. Yine de düşünceniz için teşekkür ederim.🌸
Öncelikle geç cevap yazdığım için ''Özür dilerim'' benkendall. Sorularınızı kendi üzerimden cevaplıyayım'ki diğer Erkekler adına onlardan izinsiz ve habersiz cevaplama hatam olmasın..
İsteğin dışında ve tedbir alıp sakin bir insan olmama rağmen, Sitresli bir hayat sürüp haksızlığa tahammül edemeyen biri olarak haksızlıklara maruz kalınınca? agresif olunabilir. Etrafındaki insanlara agresifliğini yansıtmaz vede içinde bu sıkıntıyı düşük dozda yaşayıp sakinleşebildiğin sürece sorun olmaz.. Agresifliği baskılamak ve etrafa yansıtmamak adına yeterli irade ve tedbirler ile sakinlik sağlanmaması durumunda, öncesi psikolog önerileri akabi sonuç alınmaz ise? psikiyatriden ilaç tedavisi ile sonuca gidilebilir. Saçları döken etkenlerden biride ''Sitrestir''.
İlerki yıllarda kelliğin sitres ve öz güven eksiklik sebebi olmasına büyük bir etkende ; Bekar olup, Evlenmesi adına muhattap olucağı insan tarafından yaş olarak büyük vede sitresli bir hayat süren olması sebebi ile kelliği var düşüncesi olabilir..
Ayrıca ; Ne yazık'ki ''Martınakanatolayım''Hanım ile, sorunuza verdiği alakasız vede Erkeğin cinsel organı ile ebat boyutları üzeri hemde ''Genellemesiz''Dip notu düşmemeden yorum yazması sebebiyle karşılıklı mesajlaşmalarımız oldu. Ön yargılı ve alakasız yorumuna bir ''Erkek''olarak cevaben vede organ ebatı üzeri bilgisi olmayan erkekler olup açıklamamı okuyabilirler ihtimalini göz önüne alıp '' Tıbbi''Doktor açıklama video paylaştım.. Konu uzadı çünki ; Demek istediğimi ya anlamadı ya da anlamak istemedi veya işine geldiği gibi anladı? Bana ters ve alaycı cevap yorumu yaptı üstelik soru şeklinde, bu sebep ile karşılıklı yazışmalarımızdan ötürü size ''Bildiriler'' gelmeye devam ettiği için Özür dilerim ''benkendall''.
Kalıtımsal ve değiştirmemin mümkün olmadığı fiziksel özelliklerimi oldukları gibi kabul ediyor, diğer insanların ne düşündükleri ya da söyledikleriyle ilgilenmiyorum. Seyrek saçlıyım ve yaklaşık beş senedir saçlarımı iki günde bir ya jiletle ya da makinayla sıfır yaparım. Kel halimdeki imajımı, saçlarımın gür olduğu zamanlarımdan daha güzel ve karizmatik buluyorum.
Kendisine olan saygısı ve özgüveni eksik olan, ruhu bedeniyle barışamamış kişiler saçlarının dökülmesinden, "kel" olmaktan korkar.
En büyük korkum parasız kalmak, zaten kel olduğum için o artık alıştığım bir duygu 😁 şunu söyleyebilirim kellik gerçekten hayatından çok kız çalıyor, kellik olmadan 5 kızın sevgililer gününü kutlarken, yedekte hep birileri varken şimdi 6 aydır boştayım, kadınların kel sevdiği tamamen yalan.
Kimse bir yerlere kolay gelmiyor. Rap kültürü hele ki sokak çocuğu olanların ( kötü anlamda değil ) şehrin tadını yaşayan kişilerdir. Şöhret sonradan buluştu.
korkma çok farklı boyutlar da yaşadığımız için, kimse kimse için ağlamaz, rapçiler bence kamyoncuların müzik yapan versiyonu, oksijenle mi yaşıyorlar ondan bile emin değilim :D
Kadınların en büyük korkusu beyazlık olduğuna göre, erkeklerin en büyük korkusu kellik olur gadası. Genelde hemen her erkek saçlarının çok çabuk döküldüğünden şikayet ediyor.
Bu soru tam bana göre 😀 yıllarca sorumluluk gereği kendime bakma şansım pek olmadı çocuk eş evlilik derken aynaya bile bakmazdim takı boşanan a kadar. Boşandıktan sonra baktım ki saçlar yıllar ile uçmuş gitmiş. Neyse ben hayatımda hiç saçımı 1 cm fazla uzatmadim genelde sürekli subay traşi olduğum için çevremdeki herkez beni zaten kel gibi görürdü şimdi ise gerçekten kel kaldım ama çevremdeki kimse bunu fark etmiyor. Benim için kellik bir korku ya da problem değil imkanım olduğu halde saç ektirmek ya da başka yollara başvurmak gibi bir düşüncem de yok ben hayatımdan çok şükür memnunum. Benim en büyük korkum birgün kızımın benden istediği ufak bir şeyi bile alamamak durumuna düşmek yani parasız kalmak korkusu.2. sağlık korkusu elden ayaktan düşmek korkusu. Burdan kel arkadaşlara bir mesaj vermek istiyorum. Bu hayatta şu kadınlar yüzünden kendinize yaptığınız eziyetlerden vazgeçin. Seni sadece saçın için seven ya da red eden bir kadından zaten size bir fayda gelmez. Bakın çevrenize mutlaka sağlık sorunlu insanlar göreceksiniz halimize şükür edin. Ve sizi siz olduğunuz için sevecek bir kadını bulunca değerini bilin. Dünyada 4 milyar kadın var rahat olun 😬
Bir erkek olarak en büyük korkum (saçla ilgili) saçlarımın beyazlamaması. Yaşım belli olmuyor, benden çok küçük kişiler cıvık cıvık şekilde hitabediyor. Biraz beyaz olsa şöyle bir durup akıllı akıllı konuşur ya da konuşmaz :) rahat ederim
Kellik erkeklerde daha çok görülür çünkü onlarda heterezigot haldeyken bile kel olurlar (o geni taşıyan tüm erkek kel olur) Fakat kızlarda 2 kellik geni yan yana geldiğinde kellik durumunu gösterir erkeklerde tasiyicilik yoktur fakat kızlarda vardır örn= D:kellik geni d:normal gen olsun kızlarda DD bu haldeyken sadece kel olurlar fakat erkeklerde hem bu DD hemde buyken Dd kel olurlar bu yüzden daha yaygındır umarım anlatabilmisimdir
Yanlış bir bilgi bu kadınlardan hormon bozukluğu olabilir testesteron çokluğu sonucu kellik oluşabilir saçkıran saç mantarı vb hastalıklarda kellik yapar ayrıca bakımı da önemli saç boyarken saç dibindeki yanıklar bilinçsiz ürün kullanımı ve stres etkisi de var tabi erkeklere nazaran az da olsa var
üzgünüm, çoktan geride kaldı yanlış kapı ziline basmıştım. 8 kilo verdim ama olsun en azından şerefimle yaşıyorum, bazıları gibi şehirde ünlü olmadım...
Burada (Site de) bazı genç arkadaşlar, İranlı ve Arap kızları övüyorlar ya, Çıldırıyorum, sanki güzel oldu mu artık mükemmel bir melektir sanki. Çok isterim, bir tanesi onlarla derin bir ilişki kursun da benim halimi o zaman anlasın, Türk kadınında ihanet ve aldatma yok mu? Var tabii ama yüzdesi İranlı ve Araplara göre o kadar az ki şaşırırsınız, artı çok önemli olan, Türk kadını eğer mutluysa hiçbir zaman aldatmaz, bunlar ne kadar daha mutlu olurlarsa, daha fazla aldatmaya giriyorlar. Yaşadım şehirde İranlı olduğum için kendiyim den utanıyorum artık… Suriyeli kizlar türk kizlarindan daha mi güzel? ↗ Bu iranlı kızlar güzel mi? ↗
benım için geçerli degıl kel olmak sorun olmaz. hatta devır öyle bı degıstı ki kel olmak bir ayrıcalık gıbı moda gıbı bişey. yanı benı ben ılgılendırır dısardakı ınsanların dusuncesı umrumda olmaz. kuzenım of ya saclarım dokkuluyo dıye dıye bır suru sey kullandı ve doktu saclarını halbuku sulalesınde kel yok adamın. belkı ondan daha cok dokuluyodur sacım belkı ben kel olcam ama ummrumda olmaz ( bızım sulalede de kel yok enteresan
Yaşım 19 . Size böyle diyeyim bende bir saç vardı berberde içine makine girmiyordu aşırı kalın ve gurdu ne kepek vardı nede yag. Her şekle giriyordu. Şu an ise genetik midir bilmem hafif seyreldi %8-10 luk dökülmez oldu inşallah dökülmez. Sorun şu ki kafa şeklim çok güzel kellik yakışıyor zaten seviyorum yapıyorum ama kel kalmak istemem. Bunu yaşayan ancak bilir insanın pisikolojisini bozuyor. Allah bir yerden verir bir yerden alır. 21 cm aletim var ne gerek vardı 15 cm olsun saçım dan bir tel dökülmesin razıyım
Çok ileri yaşlarda kadında da görülebiliyor bazen. Saç kıran dediğimiz başka bir kısmi kellik modelide oluyor bazen genç bayanlarda. Kafanın belli bir bölümünde diger yönlere göre saç seyrekliği gibi. Bir kaç defa denk geldim. Listedeki kel müdür müavini gibi bir yerden diğer bir yöne saç yatırarak kel kapayan kiz tanımışliğim var. ☺️
Genetik özellikler, testosteron hormonunun fazla salgılanması, kötü bakım gibi şartlardan dolayı kellik oluşuyor evet ama herkese yakışıyor mu bilmiyorum. Benim saçlarım yanlardan açılmaya başladığı için hemen 3 numara kesmeye başladım, dökülme durdu. Eğer gelecekte dökülme hızla devam ederse sıfıra vururum.
Keşke tek dert kellik olsa. Ne büyük sorunlar dertler var. Kellik onların yanında çok küçük kalır. Korktuğum bişey değil kellik ve bu konuda özgüvenim yüksek. Kel halimle bir kadını etkileyebilirim ben
Kadınlarda orta yaşlarda üslerden değilde yanlardan seyrelmeler olur. Saçlarınızın iki şekilde bir evrimi olur. Ya beyazlar ya dökülür. Beyazlayan saç dökülmez bu iyi olanıdır. Diğeri ironik olacak ama dökülen saçın beyazlama şansı yok...
Evet, kel erkek seksi erkektir. Fazla testosteron sonucu saç kökleri güçsüzleşir, finalde kellik meydana gelir. Bir erkek ne kadar erkekse o kadar kıllı, o kadar keldir.
Psikolojik olarak insanın dışı değil içi önemli diyen çirkin kızların kendilerini kandırma psikolojisi gibi kel erkeklerin uydurdukları şehir efsanesi öyle olsun Allah herkesi kel yaratırdı
sevgilim, kaslı kalıplı kafa yapısı bundan daha güzel ve saçlarını böyle erkekler ne diyorsa işte kelden bir tık üst , bu kadarmi cekici olur cok yakisiyor
Yani bu adam çekici de, bizim minibüsçü Hüsnü abi var. Adamın minibüsünde korna yok, korna yerine yamuk kafasına vuruyor. Her erkeğe yakışmaz bence. :|
erkekler evet kel olmaktanda korkarlar. hatta yanlış anlaşılmasa şunuda söyliyebilirim ki erkeklerin saçları kızların saçlarından daha önemli. çünkü kızların saçları tekrardan çıkabiliyor.
Ne açıdan bakıyorsun. Bak ben saçları 4 lisans bitirerek ağarttım. 8 yaşından beri çalışırım. Kel olsam da olmazsam da aklıma gelmez ama içimde uhdelerim var. Kellik sorun değil ve zamanla yaşlanmayı ve ölmeyi de istiyorum. Aslında erken ölmeyi de planlıyorum. Ötenazı gibi.
Vallaha benim baba tarafı full kel küçük bir araştırma yaptım ırsi olarak saç dökülme ihtimali %70 miş babamın benim yaşında saçı kalmamış neredeyse o yüzde 30 ihtimale sarıldım şu anda dökülme yaşamıyorum kıvırcık tarak geçmiyor saçıma inş böyle kalır 😂 ama dökülse 3 ay ağlarım
Kadınlarda genetik bozukluk yoksa dökülen saç yeniden çıkar ama erkelerde genetik filan fark etmez 20 28 yas arası yenilme olur ondan sonra ki dönemde dökülenler geri gelmez
bence hayır. Kadınlarda (EVET BAYAN DEĞİL KADIN) olmayacağını düşünüyorum. Sadece stres yüzünden 1 tutam saç felan dökülüyor bizde. Erkeklerde olduğu gibi değiliz, biz saçlarımızla savaş veriyoruz :P
Erkeklerin en büyük korkusu gerçek potansiyellerini ortaya koyamadan ölmeleridir. Erkekler başarmak ve gelişmek ister. Kadınlar hayatımızın merkezinde çok değil.
Şu hayatta kel erkeklerin ittiği kadar hiç bir şey itmedi beni. İsterse kanatsız melek olsun, işim olmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kafasına dokunamam ve bu rahatsız edici hoş duruyor bazılarına ama o kafa tasindaki her kivrimi hissetmek benim içimi gıcıklar yani ben dedeme dokunamıyorum garip bir takınti öperken ellerim saçlarında dolasmali bence
Konuya yorum yazdıktan sonra diğer yorumlara bakayım dedim ve baktım. Cevap olarak yazdığın yerden şu açıklaman ; '' beyin taşımadıktan sonra '' benim yorumum ile biraz benzerlik taşıdığını farkettim.. Güzel bir analiz.
Erkeklerin en büyük korkusu sünnettir bence hayatım boyunca öyle bir gerilim yaşamamıştım daha :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hic sanmiyorum kel oluncada aman boyle daha karizmatigim diyorlar yani hep bir olumsuzlukdan olumlu yol bulmaya programlilar hep testosteron oyunlari bunlar mesela kadinlarda bile o hormon yukselince birden daha olumlu bakiyoruz hayata 😀
sac erkegin aksesuaridir cogu erkek sac dokulmesini ve sacsizligi ciddiye alir ve korkutur... gerci gunumuzde fue vb gibi tekniklerle ortadan kalksa da genede can sıkar...
sanmıyorum ya. bakım önemli saç kökleri zamanla yıpranıyor ama piyasa şampuanları kullanmak yerine bitkisel şeyler tercih edilirse kısmen kurtarabiliyorsun yine de bir kısmını