Uzun kısmında değil de aşırı uzun saçlı olanların sanki hayatta başka amacı veya bir uğraşı yokmuş gibi önyargıya kapılıyorum. Bazılarının saçını tutup kessen intihar etmeye hazır oluyorlar. Hayattaki tek serveti saçı olanın bu serveti nasıl kazandığına bakıp değerlendirirseniz beni daha iyi anlarsınız. Allah neredeyse her kadına saç vermiş (istisnalar hariç) ve kestirmezse uzuyor. Yine istisnalar hariç herkese beyin vermiş, kullanıp çalıştıran savaş uçağı pilotu oluyor, astronot oluyor, doktor olup insanlara şifa dağıtıyor. Biraz fazla uzun oldu ama bence böyle.
Tabiki bilim bu gibi aptalca uyduruk hikayelere zaman ayırmaz ama bilim illaki ne der bu olaya elbette bilim bunun halk edebiyatının mizah uydurması olarak kabul eder çünkü biyolojik ve bilimsel olarak bu asla mümkün değildir bildiğiniz halk uydurduğu tıpkı gerçekliği hiç olmayan masallar gibi
İğrenç bir yakıştırmadır. Saçın uzun olup aklın kısa olması gibi saçma sapan bir şey yoktur kadınların geneli için söylenen aşağılama amaçlı bir laftan ibaret sadece. Halbuki akıl denilen şey karakterle alakalıdır erkeğin de beyinsizi var kadının da. Bu kadar basit.
Çok basit. Ataerkil bir tolumuz. Kadınların geneli erkeklerden daha uzun saç kullanır. Kadını aşaģlayan erkek böyle bir söyle kadını aşağlayıp sosyal ve iş hayatından uzak tutmak için uydurulmus. Eksik etek elinin hamuruyla... gibi farklı versiyonlarıda var
Atalarımız "saçı uzun aklı kısa" derken aptal anlamında dememiştir. "Kız aklı kaz aklı der" bazı kadınlar. Bu iki sözde aslında kötü gibi gözüküyor olabilir fakat işin aslı saçı uzun aklı kısa sözü "kadınlar mantıksal değil duygusal" anlamı taşıyor. Kız aklı kaz aklı derkende kadın olgunlaştıkça eskiden yaptığı şeyleri aklının bir karış havada olduğunu ifade etmek için söylenmiştir. Sonuç olarak akıl cinsiyetten bağımsız olup kadın ve erkeğin özellikleri farklıdır.
Bu ata sozleri hepsi icin degil tabi de sey gibi dusun mesela arkadas ortamindasin ve bir arkadasin saci uzun misal bak bu sadece bir gorus tamam mı konu baska yerlere gitmesin mesela bu deyimden yola cikicam arkadasin saci uzun artik biraz saf mi desek salak mi desek o sana kalmis bir hata bir yalnis yapar mesela veya sakarlik olur dusun yani sakayla karisik takilirsin simdi dersin knk bu saci uzunlar hepsi mi boyle acaba gibi mesela ata sozu denmesi bu sekilde olabilir atalarimiz bizim ata sozu dedigimiz seyleri belki o kadar sacma o kadar bos muahbnetlerde soylemislerdirki yani bunu bilemessin buda benim dusuncem sabah sabah iyi yazdim he bunu sonuna kadar okuyan olursa tesekkurler bu bir gorus lutfen düşüncelerinizi yazin merak ettim
Tam aksine mistik alemde uzun saçın zekaya ve ruhsallığa işareti vardır
tüm peygamberler bilgelerin çoğu şaman bilginleri ruhsal şifacılar hep uzun saçlı olmuşlardır bende bir metafizik bilgileri olan bir kişi olarak biliyorum ki uzun saçın ruhsal gelişimde pisişik gelişimde son derece büyük etkileri vardır. Kadim zamanlarda mistik eğitimden geçen kişilerde saç kestirmek yasak idi gelişime engel olunmaması için.
Mesela kadınlarda duru sezi daha güçlüdür erkeklere nazaran ve bunun uzun saç ile direkt bir bağlantısı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Bende merak ettim, bir Atasözü değil. Ünlü Alman eğitimci, düşünür, yazar Arthur Schopenhauer ait bir sözmüş. Fakat ben şahsen katılmıyorum ve bilimsel bir geçerliliği de yok. Farklı beyin yapılarına sahip doğru, her iki cinsinden birbirlerine üstün olduğu yönleri var...
Eskiden kadınların söz hakkı yokmuş kadına bir konuda danışılmazmış hep erkegin dediği olurmuş kadınlarda yine dayanamayıp cevap verdiklerine bu cevabı alırlarmış saçı uzun aklı kısa tabi Buda benim tahminim
Saçma sapan laflar hep kadını küçük dusurmek alt ayağa almak oyle bişey yoooookkkk bir deee bilimsel aciklama var mı diyorsun yaaa insanlarda beyin yooookkk
Burada maalesef kastedilen bilfiil kadınlardır. Kadınların pek çok işe aklının ermeyeceğini düşünen, erkek egemen toplumun hatalı sözlerinden biri bence.
Boş bu bişey erkeklerin (hepsi değil) sözde kadinlari küçümsemek için arkalarından uydurdukları bir cumle ama uzun saçlı erkeklerde olduğunu unutmuslar
biyoloji ogretmenimiz lisedeyken uzun sac koklerinin kafadaki damarlardan daha fazla besin, vs cekebilecegini bununda akilda bir kisaliga yol acabilecegini beyan etmisti.
Benim bildiğim uzun saçlı kızlar kendini bir şey sanan tavırlar içerisinde. En güzeli benim gibi... Bu da aklını kısa yapıyor işte bilmem anlatabildim mi?