Evde doğal şampuan yapımı mümkün mü? Bilenler anlatabilir mi, hangi malzemeleri kullanmak gerekiyor? Marketten aldığımız şampuanlardan daha yararlı olur mu sizce? Aslında birkaç tarif buldum ama tam olarak emin olamadım bu yüzden sormak istedim. Ben de kendi şampuanımı yapmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz, doğal malzemelerle şampuan yapımı nasıl olur?Doğal şampuan yapımı
Doğal şampuan yapımı mümkün mü, kendi şampuanınızı yapmak ister miydiniz?
Cilt maskesi tamam, saç maskesi tamam, hatta vücut kremi tamam. Peki ya şampuan? İşte bu gerçekten cesaret işi. Çünkü saçlarımız, hepimiz için çok önemli. Temizlenmesi, beslenmesi ve sağlıkla parlaması kesinlikle şansa bırakılmaz. Bırakılmamalı da zaten. Fakat marketlerden satın aldığımız, organik içeriklere sahip olmayan şampuanlar, gerçekten işimizi görüyor mu? Onlardan gerçekten memnun musunuz? Sonuçları sizi mutlu ediyor mu? Kısa süre için belki evet. Fakat uzun vadeye vurduğumuzda piyasa şampuanlarının işe yaramadığına karar verip, en az altı ayda bir şampuan değiştiriyoruz. Bu yazıda önereceğimiz ev yapımı şampuan tarifleri de ilk denemede mucize yaratmıyor. Ama güzel sonuçları beraberinde getiriyor. Hem cilt yoluyla emilerek, kanımızda ve organlarımızda biriken zararlı kimyasallar içermiyorlar, hem de saç derisini ve saçları besleyerek, uzun vadede çok daha iyi bir görünüm sağlıyorlar. Kendi şampuanınızı yapmak fikri size çok yabancı geliyorsa ve değişime bununla başlamak istemiyorsanız, sizin için de önerilerimiz var. Önce evdeki malzemeleri kullanarak ve çok basit yöntemlerle nasıl şampuan yapılabiliyor, ondan bahsedelim. Şaşırmaya hazır olun! 
En müthiş ikili: Salatalık ve limon
 'Nasıl yani? Limon ve salatalık mı?' dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, 1 adet limon ve 1 büyük boy salatalık kullanarak şampuan elde etmeniz gayet mümkün. Salatalığı robotta çekip püre haline getiriyor, içine de limonun suyunu ekliyorsunuz. Dilerseniz buna 1 çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz. Saçınızı banyoda iyice ıslatarak işe başlıyorsunuz. Saç diplerinizden başlayarak uçlara kadar masaj yaparak yayıyorsunuz. Birkaç dakika kafanızda beklettikten sonra suyla yıkayıp, akıtıyorsunuz. Bu yöntemi uygulayan ne çok kadın olduğunu görseniz şaşar kalırdınız 
Bazen sadece 2 malzemeye ihtiyaç duyarsın: Karbonat ve su
 ‘Hadi canım, o kadar da değil’ diyeceksiniz. Ama yalnızca karbonat ve suyu karıştırarak bile şampuan elde etmiş oluyorsunuz. Fakat bu karışım, karbonat kurutucu özellikte bir madde olduğundan, aşırı yağlı saçlara sahip olanlar için iyi bir seçenek oluyor. Hani sabah yıkansa bile, akşama yağ içinde kalan saçlar için. Eşit miktarda karbonat ve suyu eski bir şampuan şişesinde karıştırıp, her kullanım öncesi iyice çalkalayarak saçınızı yıkıyorsunuz. Dilerseniz ardından yine eşit miktarda elma sirkesi ve suyu karıştırıp, son durulama suyu olarak kullanabilirsiniz. Bu basit ama şaşırtıcı ev yapımı şampuan formülünden sonra şimdi, en kolay yöntemden başlayarak şampuanınızdan nasıl daha çok verim alırsınız ve dilerseniz kendi şampuanınızı nasıl yaparsınız, onu görelim.
Değerlendirmek gerek: Şampuanları daha etkili hale getirme
 Öncelikle içinde paraben ve sülfat bulunmayan, organik veya ağırlıklı olarak bitkisel maddeler içeren bir şampuan tercih etmelisiniz. Bu şampuana ihtiyacınıza göre aşağıdaki malzemelerden ekleyebilirsiniz. Saçın daha iyi beslenmesi için: 2-3 ampul B vitamini (eczanelerden alabilirsiniz), 1 yemek kaşığı hint yağı
İsterim, hatta bir kere denedim :) Sonuç başarılı aslında ama ben saç tipine, problemine göre hazır şampuan kullanma taraftarıyım. Bu sebeple sadece bir kez yapıp kullandım.
Evde doğal şampuan yapımı! Doğal şampuan nasıl yapılır?
Evde şampuan yapımı için gerekli malzemeler:
500 gr. Arap sabunu 15 ml. E vitamini 4 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı Yarım su bardağı yeşilçay (hazırları kullanmamanızı öneririm, aktardan alabilirsiniz) Kıvamı tutturmak için sıcak su
Doğal şampuan nasıl yapılır?
Kavanoz ya da boş bir şampuan şişesi kullanabilirsiniz. Su hariç tüm malzemeleri kavanozun içerisine koyuyoruz. Sonrasında hafif karıştırarak sıcak suyu ekliyoruz. Fazla karıştırıp köpürtmeyelim.
Benim denediğim tarif buydu içerisine badem yağı da eklenebilir. Arap sabunu yerine tuzsuz şampuan ya da bebek şampuanı kullanılabilir. Fakat dediğim gibi o kadar da yararlı olduğunu hissetmedim ev yağımı şampuanın. Bu yüzden seçimim hazır oluyor. Elidor'un her türlü saç tipi ve saç problemi için bir şampuanı bulunuyor :) Bu yüzden Elidor tercih ediyorum.
Yaklaşık ¾ bardak sıvı kastilya sabunu ( internette bulunur) ¼ fincan aloe vera. 1 çay kaşığı jojoba yağı. ½ - 1 çay kaşığı tatlı badem yağı Seçtiğiniz uçucu yağları 50-60 damla kadar
bu her saç tipine uygundur. tek sorun bir kaç günden fazla banyoda bekletince mikrobiyal üremeye sebep oluyor :) çünkü bu ev yapımı şanpuanların içinde koruyucu yok. belki az bir ölçü yapıp denemek istersin
Evde yapılan doğal şampuanlar köpürmüyor bu yüzden iyi temizlese bile temizlik hissi vermediği için tercih edilebilirliği tartışılır. Gerçekten denemek istersen Şems Aslan bu tür bitkisel kürler doğal ürünler konusunda alanının en iyisi.