Doğal yağlar saçlara çok iyi geliyor. Bunları karışım olarak da kullananlar, saç bakımı için yağ karışımları hazırlayanlar varmış. Doğal yağları bulmak kolay ama karışım nasıl yapılır? Hangi yağ ile karıştıracağımı bilmiyorum, saç için yağ karışımları nasıl hazırlanır?Saç bakımı için yağ karışımları
Saç bakımı için yağ karışımları nasıl yapılır, ölçüleri nasıl olmalı?
Saç bakım yağları sağlıklı saçlar için olmazsa olmaz kesinlikle. Saçlarımızın ihtiyacı olan nemi tamamen karşılıyorlar ve saçlarımızı besliyorlar.
Saç bakımı için yağ karışımları nasıl yapılır?
Saç bakımı için yağ karışımları nasıl yapılır?
Ben genellikle göz kararı yapıyorum. Ölçek vermem gerekirse; 1 yemek kaşığı yağa, 1 yemek kaşığı yağ karıştırıyorum. Yani eşit miktarda olması açısından. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı da durulanan saç kremi ekliyorum saçlarımı yumuşacık yapıyor.
Saç bakımı için yağ karışımları:
1. Lavanta yağı ve badem yağı
Badem yağı saçların ihtiyacı olan nemi karşılar ve gürleşmesini sağlar. Lavanta yağı ise içerdiği E vitamini ile saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar. İkisinin birleşimi saçlar için harika oluyor :)
2. Jojoba yağı ve argan yağı
Jojoba yağı saçları onarıyor, argan yağı da aynı şekilde saçların onarılmasını sağlarken, kırıkların önüne geçiyor. Yani ikisi bomba etki yaratıyor saçlarda :)
3. Hindistan cevizi yağı ve çam terebentin yağı
Hindistan cevizi yağı saçlarda harika bir koku bırakıyor, çam terebentin yağının keskin kokusunu da kırıyor :) Çam terebentin kepeğe karşı çok etkili bir yağ. İkisi bir olunca saçları koruyup besliyorlar :)
4. Hint yağı ve argan yağı
Hint yağının yapısı çok yoğun olduğu için bu karışıma 1 tatlı kaşığı su eklemek gerekiyor. Hint yağı saçların onarılmasını, beslenmesini sağlıyor. Saç diplerine masaj yaparak uygulanabilir.
Genel olarak bu karışımları kullanıyorum. Saçlarının isteği ve yapısına göre saç bakım yağlarını çeşitlendirebilirsin. Saç bakım yağı karışımlarını haftada bir kez uygulamak yeterli olacaktır.
Ben evde yapıyorum ama basit yağlarla. Hindistan cevizi, argan, zeytinyağı genelde bir yemek kaşığı ya da sadece uçlara uygulayacaksam çay kaşığı ile hazırlıyorum. Ve mutlaka bunları ısıtıyorum kullanmadan önceki içerlerindeki maddeler aktif hale gelsin.
En İyi Cevaplar