Saçın kendi yağı saçı besler mi? Faydaları nelerdir?

Saçın kendi yağı saçı besler mi? Faydaları nelerdir?

Uzmanlar öyle söylüyor.
Kendi yağı kadar saçı besleyen bir şey yokmuş.
Sanırım şampuanlar kimyasal ve sular klorlu olduğu için ne kadar uzak durulsa o kadar iyi demek istiyorlar.
Garip gelse de bazı durumlarda saçı sık sık yıkamamak, saçı sürekli yıkamaktan daha iyidir. Bunun sebebi, saçın doğal dengesinin korunmasına yardımcı olmasıdır. Fazla kimyasala maruz kalan saç daha çok yıpranır. Saçı kendi haline bırakmak, saçın kendisini onarmasına yardımcı olur.

Saçınızın için kullandığınız ürün ne kadar iyi olursa olsun kimyasal yapısı nedeniyle çok sık uygulamak saçınız için zararlıdır.

Saçı yağlı bırakmak, saçın doğal nem dengesini korumasına yardımcı olur. Nemini kaybeden saç kurur. Bu nedenle saçı yağlı bırakmak, saçın nem dengesi için faydalıdır.

Saçı kendi yağında bırakmak, saçın beslenmesini sağlayarak kırılmasını ve yıpranmasını önler. Kendi kendini besleyen saç daha çabuk iyileşir.

Yağlı saçın faydalarından biri de saç kuruluğunu önlemesidir. Saçtaki doğal yağ, saça nem kazandırarak saçınızın kurumasını engeller.

Yağlı saçın başka bir faydası ise erken beyazlamanın önüne geçmesidir. Yağ sayesinde sahip olduğu nem ile saçın doğal dengesini korumasına yardımcı olarak daha geç ağarmasını sağlar.

Saçın sahip olduğu doğal yağ, saçı ısı gibi dış etkenlerden bir bariyer gibi korumaya yardımcı olur. Bu nedenle saçınıza uyguladığınız ısının hasarını en aza indirir.

Saçın kendi yağında beslenmesi, saçın hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına da yardımcı olur. Saçın içerdiği yağ, doğal yapısı sayesinde saça etki ederek uzamasını sağlar.

Saçı yağlı bırakmanın faydalarından biri de saçın kabarmasını engellemesidir. Sık sık yıkanan saç kabarır, elektriklenir. Saçtaki yağ ise bunun oluşmasını engeller.
Selam,
Saçı yağlı bırakabilmek pek mümkün olmuyor aslında. Çünkü saçta kaşıntı, yıkama isteği oluşabiliyor. ama saçın kendi yağıyla da kalması gerekiyor. İki günde saçlarımız yağlanabilen bir yapıya sahip, o yüzden saçı kendi yağıyla bırakmak biraz güç geliyor. Yine de saçı kendi yağıyla bırakabilirim diyenlere biraz faydalarından bahsetmek istiyorum.

Saçlarını yağlı bıraktığın zaman, saçlarının kendi yağı saçlarını besler ve uzun ömürlü sağlıklı saçlarının olmasına olanak tanır. Ayrıca her gün yıkamadığın için de kimyasaldan uzak durmuş da olursun, bu yüzden sağlıklı saçların yolu biraz da buradan geçiyor.

Saçları yağlı bırakmanın en önemli faydası saçları hızlı uzatmasıdır. Birçok kişi bu yönteme başvurarak saçlarını uzattığını söylüyor. Saçlarının hızlı uzamasını istiyorsan kendi yağıyla bırakıp, saçlarındaki yağın saç köklerini beslemesine ve daha hızlı uzamasına yardımcı olabilirsin.

Eğer saçlarında elektriklenme sorunu yaşıyorsan, saçını bir süre kendi yağıyla bırakarak saçlarının beslenmesine ve elektriklenme sorununun çözülmesine yardımcı olabilirsin.
Ancak unutulmamalıdır ki aşırı yağlı saç, saç kayıplarına sebebiyet verebilir. Saçlarınızı yağlı bırakma süreniz 5 günü geçmemelidir. Aksi halde saç köklerinizde kaşıntılı hastalıklar veya saç dökülmesi yaşayabilirsiniz.
Saçı kendi yağı besler. Çok sık yıkanmamalıdır. Gün aşırı mesela. Sağlıklı saç 2 günde yağlanır. 3 4 günde yıkanmalıdır. Çay ile masaj yapılabilir saça. Yağ gözeneklerini iyileştirmek için.
Cevap
1Cevap
Faydası mı? Ben iğrenirim o ne öyle zeytinyağlı dolma gibi ben günde 2 kere yıkanırım başka türlü midem bulanır lütfen böyle birşey deneme görüntü açısındanda pek iç açıcı değil
sana ne
suları bitirdin aptal
Evet faydalı bir durum lakin kafasını sallayınca komili diye ses çıkacak insanlarda olmayalım lütfen. Bir kaç kişiye rastladım. Gerçekten sınır bozucu oluyor fazlası.
Valla benim saç 2 gün geçmeden hemen yaglaniyor rahatsız oluyorum
Bilmiyorum onu hemen yağlanıyor
Aynı durum bende de var. Çok sık yıkanıyorsun diyorlar😁1 hafta yıkamıyorum yine aynı şekilde yağlanıyor
@Darkpurple00 bende de öyle ama bence alakası yok 😂
5günden fazla bekletirsen saçın bile dökülür göEnekler tıkanır. Onun sışında saç uzar diyorlar
Beslemez çok yağlı olması da çok kuru olması da saçı döker.
Kendinizi kandırmayın kimse sokakta yağlı saçlarla gezmiyor . Ben her gün yıkıyorum.
selam, benim babaannemin saçları çok güzel ve hala parpar parıldıyor (yaş68)
diyorduki ben saçlarımı haftada 1kere yıkardım gençlik dönemimde , o yüzden saçlarım hala böyle sağlıklı
Yoktur. Yağlı saçtan prim yapmayın , yıkayın
Saçları gün aşırı yıkarsanız daha iyi olur
Saçlarım daha iyi uzuyor
Saç daha hizli uzar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?