Bence saç spreylerinin hepsi saça zarar veriyor. Şekillendirici saç spreyleri saçı sertleştiriyor çünkü, saçı sertleştiren her şey saçı kırma potansiyeline sahiptir aynı zamanda. O yüzden saça zarar vermemesinin yanında saça bakım yapan şekillendirici saç kremleri tercihin olmalı. Durulanmayan saç kremleri de diyebiliriz bunlara.
Şekillendirici saç kreminin artıları neler?
Kuru saçları nemlendirir
Durulanmayan saç kremlerinin temel amacı saça yoğun nem sağlamaktır. Bu ürünler, normal bir saç kreminin sağlayabileceğinden daha fazla neme ihtiyaç duyan saç tipleri için mükemmeldir. Durulanmayan saç kremleri, tipik olarak kuru kırılgan telleri nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan ve daha elastik, daha güçlü hale getiren nemlendiriciler içerir.
Dolaşıklığı tamamen açar
İyi bir durulanmayan saç kremi, bir türlü açılmayan, çok fazla dolanan saçlara yumuşaklık katan ve dolaşıklık süresini kısaltan bileşenler içerir. Böylece saçlarını fırçalayabilir ve şekillendirmeyi kolaylaştırabilirsin. Bu da kırılmayı azaltmaya ve saç uzunluğunu korumaya yardımcı olur.
Saçı şekillendirme daha da kolaylaşır
Durulanmayan bir saç kremi zaten saçını şekillendirmeni kolaylaştırır, bir de şekillendirici saç kremi adını okuyorsan etiketinde, değme keyfine.
Benim bu konudaki favorim Elidor Şekillendirici Saç Kremleri. Belki hatırlarsın, seneler önce de vardı bu krem ama yeni formülüyle geri döndü. Birbirinden tatlı 3 renk ile 3 farklı ürünü var: Turuncu / Anında Onarıcı Bakım, Yeşil / Belirgin Bukleler ve Mor / Mükemmel Düz. Saçının şekline veya istediğin etkiye göre seçim yapabilirsin. Benim saçlarım ısıdan ve yanlış ürünlerden dalgasını kaybettiği için ben Belirgin Bukleler ürününü kullanıyorum.
Elidor Şekillendirici Saç Kremi nasıl kullanılır?
Saçlarının nemini aldıktan sonra saçlarını tara, avucuna 1 avuç kadar üründen al ve yedir. Bu kadar basit. :) Sonrasında tarayarak her yere eşit dağılmasını sağlayabilir ve sonrasında da istediğin gibi şekillendirebilirsin.
Saçlarımı şekillendirmek için sprey kullanıyorum genel olarak ama hem sertleştiriyo hemde saçlarımda beyaz beyaz kepek gibi şeyler oluyoor. Bu şekillendirici kremler de aynı etkiyi mi veriyor acaba saçlarda beyaz şeylere sebep olur mu birde uzun süre kalıcı durur mu saç modeli
@JaLeDale saç spreylerine asla gerek yok, dediğim gibi hem zarar veriyor hem de dediğiniz gibi kepek kepek kalabiliyor saçta, tozlanıyor resmen. Kremler bakım kremi olduğu için şekillendirirken bakım da yapıyor, dediğin gibi beyaz beyaz kalma da olmuyor kesinlikle emiliyor çünkü. Elbette bir maşa kadar uzun sürmez, o kadarı da yapaylık yapar zaten ama bende 3-4 gün gidiyor yıkamazsam. :)
3-4 gün iyiymiş baya yumuşak yapıyorsa doğrudur mutlaka spreyi sabah kullanıyorsam akşam saçlarımı yıkamam gerekiyor mutlaka yaresş güne kazık gibi oluyor yoksa kremlerden bende denemek isterim elektriklenme önleyicinin hem rengi hemde içeriği merak uyandırırdı
@JaLeDale oo her gün yıkaman gerekiyorsa krem sana ilaç gibi gelir ilaç :D Rengine bayıldıysan kokusuna baksan erirsin sanırım, spreylerde acı bir koku oluyor ama bu krem resmen bebek gibi kokuyor
Ay evet spreyin kokusu berbat gerçekten bir de bazı spreyler saçları yapış yapış yapıyor. Kötü deneyimlerimde oldu 😥 Ozaman acilen alayımvalla çok teşekkür ederim yanıtlar için bakalım nasıl olcak
Morfose markasının saç köpüğü güzel lakin illaki hepsi kimyasal barındırıyor diplere çok uygulamayıp uzun süre saçında tutmazsan bir sorun yaşamazsın bunlara ek bakım içinde pantenin saç bakım yağını kullanabilirsin
En İyi Cevaplar