Evliyim Bayramda ailemin yanına şartlar el vermediği için tek gitmek zorundayım doğru olur mu?

Kayınvalidem bayramda eşim gitmiyorsa bnmde gitmemi istemiyor ama evin tek çocuğuyum ve uzağa gelin geldik yılda bı tek bayramda gidiyorum , eşimde razı oldu gönderecek sağolsun, ama kayınvalidem biraz uygun bulmuyor eşini bırakma diyor ve benim kendi annemi aramış kayınvalidem demiş ki; çocuklar yeni evli ve cahiller bayramda birlikte gelmezlerse Ebruyu da tek cagirmayn demiş. Annem bana bişey demedi eşim söyledi bu şekil konuşma olmuş dedi canım çok sıkıldı bı garip ve mesafeli hissettim kayinvalideme karşı tabi kendi annem bu duruma çok üzülmüştür bana yansıtmıyor hiç Eşim de annem haklı diyor , evet haklı ama bu şekil annemi arayıp bzm özelimize mudahale etmiş olması doğru değil bence , gelecek günler için korkuyorum 😔Nasıl bir yol izlemeliyim eşimide uzmeyecek sekilde kayınvalidem in bu tavırları eşimle annemin açılmasına neden olabilir ileriye doğru annemi yanlış tanınmasına sebep verebilir başka olaylarda😔
Evliyim Bayramda ailemin yanına şartlar el vermediği için tek gitmek zorundayım doğru olur mu?