Asırlardır bu gelenek böyle. Bu kadar süredir insanların bunu sürdürmesinin sırrı nedir? Besin değerleri bakımından çok zengin olduğu için mi?

Hurma sever misiniz?
Siz iftarınızı ne ile açarsınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Asırlardır bu gelenek böyle. Bu kadar süredir insanların bunu sürdürmesinin sırrı nedir? Besin değerleri bakımından çok zengin olduğu için mi?

Hurma sever misiniz?
Siz iftarınızı ne ile açarsınız?
Sünnet kısmı var meselenin, hurmaya dair. Ama zeytinin de dahil olmasının, ilmî bir açıklamasi olmalı. Fakat bilgi sahibi değilim. Araştırmak lâzım... Zeytinin vücudun ihtiyacı olan değerleri ihtiva ettiği kesin ama vücudun uzun süre aç ve susuz kalmasının hemen ardından zeytinle buluşturulmasinin bir nedeni/açıklamasi olmalı... Ama nedir bilmiyorum maalesef.
Hz. Muhammed (s. a. v.) efenfimizin evinde genllikle hurmadan ve zeytin gibi yiyeceklerden başka bişey olmadığı icin ona hürmeten yapıldığını düşünüyorum emin değilim ama bu konular hassas yanlış bilgi vertmek zararlı cıkarırı
Eski zamanlarda peygamber efendimiz zamanında fakirlik olduğu için yemek fazla yokmuş o yüzden vücuda ilk şekerli ya da tatlı bir şey girsin de tansiyon vs yerine gelsin zaten çok yemek yiyemeyecekle bir de yedikleri yemekler de tussuz o yüzden ilk ya hurma ya zeytin ya da tuzla açıyorlarmış diye biliyorum ama tam doğru da olmayabilir
Hz. Muhammed (s. a. v.) orucunu hurma ile açarmış. Bu yüzden bize de sünnet olarak yapmak düşer.
Cevap
24Cevap
Gelenek olduğu için zeytin ya da hurma ile oruç açılır genelde
Hurma ile açmak en iyisi çünkü onca saat aç midenin ilk yediğin anda içindeki enzimler mideyi kalaylıyor bir nevi ve kan şekerini düzenliyorn.
Gerçekleşti ben su ile açarım bu akşam oruç baba türbesinde kuru ekmek ve sirke ile ar
açarları göreceğiz ama..
hurma her zaman günde birkaç tane yenmeli. Faydası saymakla bitmiyor.
ANTİOKSİDAN KAYNAĞI
LOHUSA GIDASI
KAN YAPICI
KARACİĞER GÜÇLENDİRİCİ
BÖBREK HARABİYETİNE MANİ OLUYOR
SİNDİRİM SİSTEMİNİ ÇALIŞTIRIR
https://www.memurlar.net/haber/259028/
Detaylı yazıyor
Zamanında imkansızlıktan millet eline geçenle açmış orucunu. Bizim insanımızda vardır bir hikmet diye atlıyorlar.
33 milyon $ a israilden aldık hurmaları. Bakalım kolaları dökenler hurma yiyecek mi. Gerçi ülkeye girdikten sonra ne yaosan boş ama merak ediyorum ne kadar sözünde duran insanlar yoksa dönmelermi
eski zamanlarda şimdiki gibi her şey yoktu ve peygamber efendimizde ve o zamanlar yaşayan inançlı insanlarda iki zeytin bir hurma ile oruç tututar oruç bozarlardı şimdi insanlar nankör her şey var ama kıymetini bilen yok
Peygamber Efendimiz s. a. v ve sahabesi İftararlarını hurmayla açarlardı. Kimi zaman sırf hurma olurdu. Hurma işe sahur yapıp, hurma ile iftarlarını yaparlardı.
peygamber iftarını su zeytin ve hurmayla yaparmış açarmış değil yaparmış. bizim andavallar gibi ziyafet sorfraları kurmazmış iftarda. tabi o kadar sünnet fazla geliyor bizimkilere. bari açılışta sünnete uyalım
Peygamber efendimizin (sav) sünneti olduğu için ve aç kalan vücutta kan şekerini dengelediğinden..
Hz Muhammed s. a. v efendimiz hurma ile acıyormuş vee tek 1 hurma ile oruç tutuyormuş o yüzden dostum konuyu kapatabilirsiz
Besin değerleri yüksek sağlıklı ve kuranda geçiyo peygamberimiz de öyle açarmış orucunu
Hiçbir fikrim yok. Ben süt ile açıyorum orucu. Şekerli süt. Sütü çok severim.
Peygamber efendimiz (s. a. v), orucunu hurmayla açarmış, sünnet yani 😊
iftar istenilen şeyle açılabilir. kuran'da iftarın açılması için belirli bir yiyecek söylenmez.
Peygamber efendimiz hurma ya da zeytinle açarmış. Sünnet olduğu için.
sünnet diye biliyorum birde bişey duymuştum yinede kimseyi yanıltmak istemem. ateş değmemiş gıda olmalı gibi
Sünnettir derler
Tuz ile Açmak Sünnet Diye Biliyorum Ama Diğerlerini Bilmiyorum
zeytin ile açıyorum..
bir çeşit gelenek gibi..
O bir sünnet peygamberimiz yaparmis öyle din kültürü dersinde hoca byle demisti
Sevapp ve doyurucu oluyo
Sünnet birde miğdeye iyi gelir
Peygamber efendimiz Saw de öyle aciyordu
Valla ben çorba ile açıyorum.
Hurmayla açarım
Sünnettir sevaptırü
Ben su ile açarım