Sahurda öyle kizarmtmaydi kavirmaydi hamur işiydi olmaz bir kere susatir. Yumurta tahin gibi tok tutan yiyecekler. olur. bil bol salatalik domates falan olur susuzluğu gidermek için. Ne bileyim uzumdu karpuzdu birşeyler koy. Kahvaltilik. Ve tabi ki cay :)
Sahurda haşlanmış patates ve haşlanmış yumurta yiyim, sonra fazla susamamak için limonata için. Asitli içeceklerden uzak durun. Hamur işi tok tutuyo gibi gözükebilir ama sonrasında çok acıktırıyomuş.
valla sahurda asla yemek yiyemeyen biri olarak herzaman kahvaltı türü hazırlık yaparım mutlaka çayım olur bu nedenle tost haşlanmış yumurta haricinde börek çeşitlerim olur, otlu peynirli tuzlu minik muffinlerde çok doyurucu sıklıkla yaparım.. yumurtalı maydanozlu patates, kaşık dökmesi ve kuymak benim yaptıklarım ve aklıma gelenler
kardesin ramazan 1 hafta once su icme aliskanligi kazanirsan. vucudn gun icnde susuz kalmaz. bunu duzenli bir sekilde yaoman lazmdi bidahakne ogle yaparsn. gece yatagaa yatmadan 2 dilm ekmk icine marul bde domates ye. sahurda hicbir sekilde yagli yeme. daha cok dakik su agirlikli ye. tok tutmasi icin haslanms 2 yumurta ye. yesllign sindirimi zor oldgndan yesillk ye. bide arap hurmasi.
o zaman hava soğuktu 6 da ezan okunuyodu kardeşim ben 4.30 da iftar hatırlıyorum hemen hemen, bu sıcakta helva yersen orucun sevabını baya bir yükseltebilirsin belkide. d
Dün akşam dinledim mantar tokluk hissi veriyormus mantarli omlet ve kahvalti yapin diyordu bir dr.ayrica bilinenin aksine sakin çay içmeyin çay vücuttan su atilimi saglar susuzluk artar.bunun yerine ihlamur meyva cayi icin dedi.
Günaydınn Pikaçuu , Tok tutması için lifli yiyecekler yiyebilirsin, beyaz ekmek yerine çavdar veya tam buğday ekmeği gibi. Yumurta tok tutuyor , he bide ballı limonlu ılık su içebilirsin
Tamam bir adet büyük boy veya iki adet orta boy patatesi soy minik kareler şeklinde doğra ama baya minik olsunlar. sonra omlet tavasına 2 kaşık yağ ekle ve doğradığın patatesleri at onlar iyice kızarıp pişsin sende diğer yandan bir yumurtayı iyice çırp içine tuz karabiber ekle ve patatesler iyice pembeleşince tavaya güzelce yay ve yumurtayı üzerine her yere gelecek şekilde dök üzerine kaşar rendele biraz ve iki tarafını da omlet kızartır gibi kızart
En İyi Cevaplar