Ramazan ayında öyle güzel sofralar kurulur ki oruç tutanların da tutmayanların da yeme alışkanlıklarında değişiklikler olur. Tutmayanlar dahi iftarlarda, sahurlarda, tutanlara eşlik eder sık sık :) Peki sen ramazanda kilo verebilenlerden misin, kilo alanlardan mı? Yoksa kilon aynı mı kalır? Kilo verenler ve kilosunu korumayı başaranlar bunun sırrını da paylaşırlarsa seviniriz :)
Ramazanda günde 5 bin kaloriden fazla alırım. Sadece iftarda 3 büyük porsiyon yemek yer, ardından 2 kase çorba son olarak tatlı ile kapanış yaparım. Tabi yemeğin yanında 1 tam pideyi de yerim. Birkaç saat sonra da film seyri için abur cubur tüketirim. Sahurda da 1 tam pidenin yarısı yerim, kahvaltı ettikten sonra da yatarım. 30 gün boyunca bilgisayar ile yatak arasında yaşarım. Bütün bunlara rağmen 100 gram bile almıyorum.
bende kendime çok yiyorum diyodum 1 porsiyon çorba belki yarım pide bir tabak yemek iftarda. Sahur bitesiye kadar 3 bin kalori alıyorumdur Ama bende kilo almıyorum
Okuyorum acaba sonu nereye varcak diye ben şok ya yemin ederim kıskançlıktan çatladım şurda bir insanın metabolizması nasıl okadar hızlı olur ya da napıyosun yedikten sonra kusuyomusun sjsbfjdbj gerçi erkekler için ne kadar iyi bilmiyorum ama çok zayıfsan kas yaparak kilo alabilirsin
Kilo vermek ve almak ben deniz için problem olmuyor.
Sağlıklı kilo vermek için : yenileler vede karşılığı yakılacak enerji arası denge vede sitresten uzak durmaya bağlıdır.
Allaha, kendime ve çevremdekilere saygı vede sağlığım ile yuva kurma niyet ve arayışında olduğum için kilo vermekteyim, ramazanda'da daha etkili kilo vericem 7-8 kilo verince iş tamam sonrasıda beslenme alışkanlığımı bozmadan devam edicem.
Benim kilo alip vermem ne kadar yedigimle d3gil ne ZAMAN yedigimle ilgili. Aksamlari istedigim kadar yiyebiliyorum hic bir sekilde almam kahvalti etmediysem. Ama butun gun mesela sadece kahvalti ediyim bir gunde bile alirim. Sahurda sadece su icerim istah yok cunku yiyemiyorum ama iftarda acisini cikariyorum iki kisilik yemek yiyoyrum resmen ve veriyorum ayin onunda 4 5 kilo veriyorum
Değişmiyor. Kortizon kullandığımda 61 kiloya çıktım onda sabitlendim. 58 e kadar düştüm, bir hafta tatil sonucu yine 61 e kadar çıktım. Sadece salata yerim dedim, diyet yiyeceklerin yanına bile ugramadim. Tabakta 6 profiterolle savaşa girdim, çikolata sosu kazandı, sonunu parmakla siyirdim. Bu ramazan oruç tutacağım. Umarım kilo veririm. Bu benim için yeni bir şey.
önceki yıllarda tuttum hep ama geçen yıl tutamadım. Allah affetsin :) Antalya sıcağında akşam 20:30'a kadar susuz kalmak insanı öldürüyor resmen. çalışmayıp yata yata tutabilirsen sorun yok onun haricinde zor açıkçası. kilo konusuna gelecek olursak kilo almamak mümkün değil bence, kilo almayacağım diyorsan eğer çok dikkat etmelisin bu da 17 , 18 saat aç kaldıktan sonra pek mümkün olmuyor :D bir de yemek yedikten sonra uyuyorsun bu da kilo almanın diğer bir nedeni bence.
Yaklaşık 20 yıldır tutarım orucumu. Son on yıldır sahurda yemek yemiyorum sadece suyumu içip yatıyorum. Ve çok daha rahat tutuyorum. Bazen zorla sahura davet ediliyor oralarda yiyorum o zamanda çok zorlanıyorum. Ve bir ramazanda ortalama 5 kilo veriyorum.
Ewde yemek yapan kimse yok ben calisiyorum ewe 4-5 gibi gelip bir kac saat dinlensem uyusam iftar oluyor boylelikle yiyecek bise bulamiyorum zaten :) ekmek süt falan kahvalti bol bol kilo alimida olmuyo tabiki
Günlük ihtiyacım olan 2500-3000 kaloriyi karşılamakta zorluk çektiğim için yaklaşık 2-3 kilo veriyorum. İşin kötüsü geçen sene Şubat-Mayıs döneminde bulk'a girip 4-5 kilo almıştım. Bu sene fazla kilom da yok. Nereden vereceksem artık.
Ben genelde alıyorum yaa bana çok yaramıyor gece yemek yemek.. şu an mesela 53 kiloyum başladık bugünden itibaren oruca.. dikkat etmeye çalışıyorum.. umarım kilo almam :)
Bu metabolizmaya göre değişmektedir. Fitness yapanlar için ramazan ayı diyet ayı gibi geliyor bana bence :D Bende kendimi diyetteymişim gibi hissediyorum :) umarım kilo vermeyiz.
Çok yemekten fazla zarar gelmez ama nasıl yediğinden gelir. Pes pese sikistirirsan geçmiş olsun obez kapı da. Lakin böyle böyle aralıklarla yersen hem doğduğunu hissedersin hem de zaten bekledikçe açlık hissini geçer çok yiyemezsin.
Arkadaslar ramazanda kilo veriyorum simdi bunu sizlerlede paylasicam;sahurda sunlari tuketiyorum=> yumurta, sut, yogurt, peynir, kepek ekmegi... iftarda=>cok yememeye dikkat ederek tavuk eti veya herhangi bir et yiyiyorum suyla veya hurmayla aciyorum orucumu daha sonra hafif bir yogurt corbasi az tuzlu olmasina dikkat! Tatli olarak meyve tuketiyorum eger isterseniz sizlerle diyet listemi paylasabilirim!!!
Abi Ramazan'da oruç tutuyorum ama sahurda ve iftarda abartmadan normal bir öğünmüş gibi yiyorum. AMA YİNE DE KİLO ALIYORUM? Hayat bana hack atmış sanırım bunun başka bir açıklaması olamaz.
ne biçi bir soru bu? siz ramazanda kilo vermek için mi oruç tutuyorsunuz? hadi kilo aldiniz diyelim ne olacak? o inanci yerine getirirken bunlari düşünüyorsaniz pes doğrusu.
@lyrca sahurda sadece haşlanmış yumurta yedim bol su içtim iftarda da çorba ile suyu bol bol içip sisiyorum yiyrmiyorum istesemde aralarda da çay falan gecistiriyorum ohhh miss zor da değil aslinda
Kilo alıyorum Ramazan haricinde ite kaka yemek yapıp önüme koyan annem Ramazan da padişah sofrası hazırlıyor keşke her ay Ramazan'daki gibi sofra hazırlasa ama nerde :(
kilo verenlerdenim. sahurda klasık kahvaltı yapıyorum. gün içinde susamamak için ve midem rahatsız olmasın diye. ıftarda hıç bır şey yıyemıyorum tek çeşit 3-4 kaşık yemek. sahura kadar anca acıkıyorum.
Veriyorum tabi vermezmiyim. Öğün sayısı düşüyor zaten otomatikman. İftarda öyle hayallerde ki gibi tıkabasa yenmiyor bir bardak su içtin mi zaten şişiyosun
protein ağırlıklı beslenmek gerek ve iftarda yemeye asılmak yok. bununla ilgili çok beslenme önerisi var biraz da masraflı ama azimli bir şekilde uygularsan ramazanda kilo vermiş bile olursun
Az yemek ve bol su ile çok kolay kilo veriliyor, sıcak yerde yaşadığım için su kaybım çok fazla oluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bu konu gerçekten sıkıntı oluyor iftarda sanki azgın boğalar gibi fazla fazla yemek yenmesi kilo artışına neden oluyor halbuki insan midesine sığacağı kadar yiyebilr mideni patlatacak kadar yemenn bir alemi yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
12 kilo verdiğim olmuştu ama artık hep aynı kiloda kalıyorum. Bu sefer dikkat edeceğim inşAllah zayıflarım
En İyi Cevaplar