Dengesiz beslenirsen kilo alırsın ,vücudun kalori dengesini (+) yönde bozarsan sürekli vücuduna yağ depolarsın (-) bozarsan bu sefer yağlarını yakıp zayıflarsın .Oruç tutmakla bir ilgisi yok bunun.
İftarda kıtlıktan çıkmış gibi yersen sürekli kilo alırsın sonuç olarak. Ramazan ayında sahura kalkılmadığında vücut çok uzun süre aç kalıyor. Bu durum kas yıkımına neden olduğu gibi metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor. Metabolizmanın hızlanması için olabildiğince fazla öğün yapmak gerekiyor. Ramazanda; iftar, iftar sonrası ara öğün ve sahur olmak üzere en az 3 öğün beslenmekte yarar var. Uykusuzluk gibi bir endişen yoksa metabolizmanızı hızlandırmak için iftar ve sahur arasında beyaz çay ya da yeşil çay tüketilebilir.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
şimdi şöyle ben çok zayıfım ve iftarda nerdeyse bi kase çorbayla doyabilirim anladın mı.o yüzden oruca bağladım.kalori dengesini + yönde nasıl bozucağım sorun işte
Senin vucudunun hormon dengesini kontrol ettireceksin bolum adini cok iyi biliyordum ancak unuttum herhangi bir iyi diyetisyen eger doktor diyetisyen bunu yaptirir yaptirmalidir seni hastanenin o bolume gonderir sonra seker/tansiyon/hormon dengesizligi/troid kontrolu yapildiktan sonra beslenme rejimin nasil olacak neden kilo alamiyorsun ortaya cikar saglikli beslenirsin.
Bir konuda icin ferah olsun insanin basina ne geliyorsa asiri kilo problemi yuzunden geliyor .
Sahurdan iftara kadar yaklaşık 15 saat falan oruc tutuluyor galiba. 15 saat boyunca hiçbir şey yemeyip birden 1500 kalori yersen doğal olarak bir şoka uğruyor vücudun. Düzensiz beslenme çok zararlı. Ramazan ayında kilo almanın birçok sebebi olabilir ama ben bir diyetisyen açıklamasından alıntı yapacağım; Ramazan ayının duygusal açlığın fark edilmesi açısından en uygun zaman olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Merve Öz, “Birden aklınıza, açlığınızı giderecek yiyecekler yerine; çikolata, bisküvi gibi gıdaları yemek geliyorsa bu durumunuz duygusal açlıktan kaynaklanıyordur. Bunu gidermek için, kişinin kendini yemekle meşgul etmek yerine, yürüyüş ve dans gibi başka uğraşlar bulması gerekir” dedi.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
düzensiz değil aslında iftar belli sahur belli tam tersi düzenli beslenildiği icin olmasın?
En İyi Cevaplar