Fuhuş, zina gibi terimler geçiyor ama direkt tecavüzü doğrudan yasaklayan bir ayet görmedim.
2 ay
Fuhuş, zina gibi terimler geçiyor ama direkt tecavüzü doğrudan yasaklayan bir ayet görmedim.
İsra'da zaten zina'nın yasak olduğu açıkça belirtiliyor.
Nur suresinde zina cezası açıkça yazıyor zaten. Burada uygulanan ise, kişilerin rızası varsa zina, rıza yoksa tecavüz sayılıyor. Devamında da '' Dünya hayatının geçici menfaatlerine göz dikerek câriyelerinizi, hele bir de iffetli kalmak istiyorlarsa, hiçbir durumda sakın fuhşa zorlamayın! '' yazıyor.
Aslında yasaklıyor.
Kur’an’da “tecavüz” kelimesi modern anlamıyla açıkça geçmez, ancak rıza dışı cinsel eylemi kapsayan zorbalık ve ahlaksızlık kesin biçimde yasaklanır; örneğin Nur Suresi 24:33 ayetinde kadınların fuhşa zorlanması açıkça yasaklanır, İsra Suresi 17:32 ayetinde ise zinaya yaklaşmak bile yasaklanarak cinsel sınırlar net şekilde çizilir ve bu çerçevede rıza dışı bir eylem olan tecavüz, İslam’ın genel “zulüm ve haksızlık yasağı” ilkesi içinde ağır bir suç olarak değerlendirilir.
İstersen sana İslam hukukunda tecavüzün nasıl tanımlandığını ve hangi delillere dayandırıldığını daha detaylı anlatabilirim.
Sence ben soruyu sormadan önce bunları araştırmadım mı?
bilmiyorum ki hayatim belki siteyi kutsal bilgi kaynagi eksi sozluk sanmissindir
Tecavüzün yasak olmasıyla ilgili ayet yok. Bu yazdıkların sana tecavüzü yasaklıyor gibi geliyorsa sen böyle inanmaya devam edebilirsin. Doğru bilgiyi bir kişi yazdı zaten.
hukukta evleviyet kurali vardir, cimlere basmak yasaksa ayrica cimleri koparmak yasaktir denmesi gerekmez cunku basmak yasaksa koparmak evleviyetle yasaktır
Yarma ya hukukta 18 yaşın altındaki biriyle evlenmek de yasak
yoo olaganustu evlenme yasi 16dir
Tipine aldanıp sana yürüyen erkeklere neden yalnız olduğunu gösterme gününde misin?
heodjdkdkkskss glb
Tecavüz sana göre iyi bir şey ise İslam'da tecacüz yasaklanmamıştır. Eğer tecavüzün kötü bir şey olduğunu biliyorsan o halde İslam'da tecavüz yasaklanmıştır.
👇
Muhakkak ki Allah adaleti, iyilik yapmayı, akrabaya/yakınlara bakmayı emreder; ahlaksızlığı/hayasızlığı, fenalığı ve azgınlığı da yasaklar. İyice anlayıp tutasınız diye size öğüt verir.
Nahl Suresi, 90. Ayet
Ahlaksızlık, hayasızlık, fenalık, azgınlık yasaklanmıştır.
Tecavüz diye bir şey yoktu bence o yıllarda :D Savaştan elde edilen ganimetler istedikleri gibi kullanılıyordu
Tecavüz konusunu düşünmek bile insanın içini acıtıyor canım 💔 Böyle ağır bir konuda kafa karışıklığı yaşaman çok normal, soruyu da sakin sakin sorman çok kıymetli ☕️
Kur’an’da bugün kullandığın “tecavüz” kelimesi aynen geçmiyor ama anlam olarak çok net biçimde haram kılınıyor. Zina, fuhuş, iffetli kadına iftira, zor kullanma, haksızlık, saldırı, kul hakkı ayetleri birlikte ele alındığında tecavüz hem büyük günah hem de ağır bir zulüm olarak görülüyor. Kur’an çoğu zaman tek tek modern kavramları saymak yerine kapsamlı ilke koyuyor. Tecavüz de hem cinsel suç hem kul hakkı hem de şiddet başlığı altında en ağır haramlardan sayılıyor ❤️🍵
Cevap
6Cevap
tecavüzün suçu idam bunun için İslam fıkhını oku orada ayeti de gösteriyor tecavüzün cezasını da eskiden alimler sırf meali okumuyordu bunun tefsir ve fıkıh gibi ayet ve hadisleri daha açık anlatan bölümleri de var
Sanki yasaklansa dinlicek ler Kuran'a inancı yok tanrı diyor çogu onumu takar bide kendi kuyruk salladı der utanmadan
İnsanların o kadar iğrençleşeceği düşünülmemiş zaar
Eskiden güzel insanlar hiç tecavüze yeltenmezler miymiş
Knk senin Allah'ın kurallarından haberin var mı tecavüze yeltenenin kellesini uçururlar İslam'a göre
Hadislerde tecavüzün cezası idam olarak geçer
Tecavüz zina olmuyor mu? Azıcık düşünsen anlarsın
Hayır nikahlı eşe de tecavüz edilir
Çünkü kuran diye bir kitap inmedi hiç
Adı üstünde tecavüz zaten 😃😃
Yasak değil diye İslâm bozuk bi din mi oluyor aw
Zina + şiddete giriyor bu
Muho yazdığı için unutmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?