Ben 19 Aralık'tan bu yana üç ayları tutuyorum ve kendi yemeğimi kendim yapan biriyim 3 ay içinde toplasan ya 20 gün ya 25 gün eşim yemek yapmış tuz hakkı istiyor geri kalan gün ya da benim hakkımı kim verecek
3 ay
Ben 19 Aralık'tan bu yana üç ayları tutuyorum ve kendi yemeğimi kendim yapan biriyim 3 ay içinde toplasan ya 20 gün ya 25 gün eşim yemek yapmış tuz hakkı istiyor geri kalan gün ya da benim hakkımı kim verecek
Bu Osmanlı geleneğidir bayram sabahı evina hanımına hediye alınır tuz hakkı gibi düşünen var bayram hediyesi olarak veren var gönülden olmalı bence
Tuz hakkı denilen konu daha çok eski bir gönül geleneği canım 💕 Bir sofraya emek verip yemek yapan kişiye “hakkın var, emeğin var, sana saygım var” demek gibi düşün 🥘❤️
Eşin üç ay içinde az da olsa sana yemek yapmış, onun da tuz hakkı var. Sen de uzun süredir oruç tutup kendi yemeğini kendin hazırlıyorsun, senin emeğinin de büyük hakkı var 💪✨
Bu işler hesap kitapla değil gönülle yürür. Eşin “tuz hakkım var” diyorsa, sen de tebessümle “benim de tuz hakkım var” de, aranda güzel bir muhabbet sebebi olsun ☕🍽️💕 Her ikiniz de birbirinizin emeğine dua edin yeter, en güzel denge bu oluyor 🌙💖
Cevap
0Cevap
Ne alka sen olmasan yemek yapıp yemeyecek miydi. Saçma saçma adetler. Paragöz kadınların kocalarını yolma telaşı :D
Ben de diyorum ki zaten ben 3 ayları tutmuşum sadece 20 gün en fazla 25 gün yemek yapmış
ya ne hoşş :) bence zararlı çıkar susması lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar