Eşimle anlaşmalı boşanmanın eşiğindeyiz, 4 yaşında oğlumuz var, oğlum benimle yaşayacak olsa dahil boşanmayı velayeti alırsam kabul ederim dediği için ona verebilirim diye düşünüyorum, sadece hukuken onda görünecek. Peki velayeti ona resmen verirsem benim yasal haklarım neler olacak?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Velayeti resmen ona verdiğin zaman mahkeme kararında senin çocuğu hangi günler görebileceğim bir de silecek o karara göre Ancak o günler sende kalır babası isterse diğer dinler sürekli onda kalır ve velayeti kimde ise çocukla ilgili kararları o alır
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Önce ver velayeti, 1 sene sesini çıkarma çocuk sende kalsın. Delil topla seninle yaşadığına dair. Aldığın her şeyin fatırasını biriktir. Sonra velayetin değiştirilmesi davası aç ben bakıyorum diye, velayet sana geçer
02 Yorumla- +1 yıl
Yaşınız benden büyük, yoksa güzel laflarım vardı sizin gibilere
- +1 yıl
@biraslanparcasi sebep?
- +1 yıl
Velayeti aldıktan sonra eşin sen belirli zamanlarda görmek zorunda kalabilirsin. Şu an böyle söylüyor olsa da velayet onda ise çocuğu alır ki alacaktır da.
00 Yorumla - +1 yıl
Avukatlara, hukuk sistemine ve mahkeme salonlarına asla güvenme...
Avukatlara güvenmemenin sebebi saçma sapan hukuk sistemi ve ülkemizde maalesef adaletin tecelli etmemesi.016 Yorumla- +1 yıl
bu görüşe sahip olduğunuz sürece size en iyi hukuk sistemini de getirsek adaleti sağlayamayız. çünkü hukuk, adalet ve haklar kişinin güveni, sağduyusu ve en önemlisi de saygısıyla güçlenir. yani özetle kişi hukuk bilmiyorsa bilenlere güvenmeyi bilmeli
- +1 yıl
@rolyapamayanoyuncu9 Bu ülkede banker castelli, titan saadet zinciri, tosuncuk vakası ve son olarak todeks ciripto para olayı gerçekleşmedi mi? Yasa yapıcılar ne yapıyor? Güreşçiden banka yönetim kurulu üyesi mi olur? Yargı sisteminde fetö borsası diye bir şey duydun mu hiç? Yürütme organı ne iş yapar? Çok güzel yazmışsın ama işler hiçte dediğin gibi olmuyor! Senin kaç defa mahkeme salonlarına yolun düştü?
- +1 yıl
@Kawasaki_Ninja dediğim gibi hukuk bilmeyenler sussa aslında adalet daha kolay sağlanır bir şey olacak ama susmuyorlar işte. yasaları okudun mu? bu konuda eğitimin var mı? yanlışlar yok demedim ama sana düşen görevin ne olduğu belli. işler nasıl ve ne şekilde yürüyor elbette biliyorum.
ben stajyer avukatım ve okula başladığımdan beri de yolum mahkemede biter. - +1 yıl
@rolyapamayanoyuncu9 Bak ben ne yaşadığımı bilirim ve o yanlışlar hep bana denk gelirse susmamı nasıl beklersin? Canın yanınca ister istemez ciyaklarsın. Sen stajyer avukatsın ilerde beni daha iyi anlarsın o yüzden lütfen soruya cevabımın altına gelip bana adaletin nasıl güçleneceğinden bahsetme..
- +1 yıl
@Kawasaki_Ninja konuyu saptırıyorsun şu an. ama madem saptırdın güzellik uğruna harcanan hayvanlara da lafın var mı? yoksa sadece menfaatine ters düştüğü durumlar mı adaletsizlik? adaleti korumak ve güçlenmesini sağlamak benim işim. özgür bir kadın olarak istediğim yere yazarım
- +1 yıl
@rolyapamayanoyuncu9 Konuyu mu saptırıyorum? Adalet sisteminde eksikler olduğunu sen yazdın. Benim neler yaşadığımı, adalet sistemini neden eleştirdiğimi biliyor musun? Özgürlüğün benim sınırlarıma girme hakkı veriyorsa zaten adalet sistemine sende uyum sağlamışsın demektir.
- +1 yıl
@Kawasaki_Ninja hiç bir sistem mükemmel değildir. bunu inkar etmek ahmaklık olur. adalet sistemini eleştirmek ile yermek arasındaki farkı anladığınızı düşünmüyorum. burası sizin alanınız değil herkese açık bir site eleştiri kaldıramıyorsanız düşündüklerinizi kendinize saklamanız daha iyi olur. güzellik uğruna ölen hayvanlar ile ilgili bir fikriniz yok sanırım:)
- +1 yıl
@rolyapamayanoyuncu9 Bakın güzellik konusunda görüşlerimi okuduysanız makyaj yapılmasına karşı olduğumu anlamanız gerekirdi fakat siz önyargılı şekilde kavgaya programlanmış gibi anlam veremediğim şekilde bana sataşmaya uğraşıyorsunuz. Burası bir yardımlaşma platformu ve siz "adaleti korumak ve güçlenmesi" konusunda çalışmak yerine neden bana laf yetiştirme yarışına girdiniz anlayamadım açıkçası. Bu sitede o kadar çok üye varken neden benim cevabımın altına yazdınız?
Beğenmemiş olabilirsin eksile geç. - +1 yıl
@Kawasaki_Ninja güzellik konusunda fenomen olup da makyaja karşı olmak baya komikmiş. kavgadan anladığınız nedir bilemiyorum ama görüş savunmak o tanıma girmez bence. çalışma yapmadığımı nerden bilebiliyorsunuz anlamak güç. yardım ediyorum size işte güven oluşturma konusunda.
bu alanda aldığım eğitim neticesinde konuşmayıp güzellik konusunda mı konuşayım? - +1 yıl
@rolyapamayanoyuncu9 Güzellik fenomeni olmak demek makyajı savunmak demek mi? Gerçekten böyle düşünüyorsan çok sığ bir düşünce. Adalet sistemine inancım kökten sarsıldı. Bunun seninle veya diğer avukatlarla alakası yok. Gördüğüm ve maruz kaldığım kararlarla ilgili. Bu konuda çalışma yapman abesle iştigal olacaktır. Güzellikle ilgili konuşmak istemiyorsanız "güzellik uğruna ölen hayvanlar" konusunu neden açtınız?
- +1 yıl
@Kawasaki_Ninja neyi savunuyorsunuz peki derin düşünceli beyefendi? çünkü o hayvanların da hakları var. güzellik uğruna kozmetik sektörüne kurban edilmiş hayvanlar. bir hukukçunun hukukla ilgili çalışma yapması abesle iştigal olmaz. sanırım kelimeyi yeni öğrendiniz keza doğru bir kullanım sergilememişsiniz. benim de kozmetik sektörüne güvenim güzellik algısına da itimadım yok.
- +1 yıl
@rolyapamayanoyuncu9 Neyi savunduğum seni ilgilendirmez. Bana adaletle ilgili hikaye anlatma (gayet iyi anladın) Hangi sektöre itimadın var sence ilgimi çekiyor mu? Neden bu kadar uzattın? Senin kendi meslektaşların avukatların çantalı hırsız olduğunu söylerken sen bana ne anlatabilirsin ki? Çok uzak değil açılınavukatım kullanıcısı ne yazmış =))
- +1 yıl
@Kawasaki_Ninja benim neyi savunduğum da seni ilgilendirmez :) kozmetik sektörünün kurbanı hayvanlara da tek cümle yer verseydiniz. siz neden uzattınız? güvenmediğiniz avukatları yine kendinize savunucu seçmişsiniz :) o bir avukat ve hukuku eleştirebilir bunla ilgili konuşabilir. sizin eğitimiz yok fakat fikriniz var. siz iyisi fazla düşünerek yazıp kendinizi yormayın :)
- +1 yıl
@rolyapamayanoyuncu9 Bakın neyi savunduğunuz, neyle ilgilendiğiniz veya kim olduğunuz ilgimi çekmiyor. Umarım anlamışsınızdır! Kozmetik sektörü için değil genel olarak hiç bir canlıya değil zarar verilmesi, yeşile dahi kesilmesi konusunda karşıyım. Oldu mu? Başınız göğe erdi mi? Avukatlara adalet sisteminden dolayı güvenmiyorum ve gayet haklıyım benim uğraştığım dosta esas numaralarını versem sende bana hak vereceksin bundan eminim 👍 Hukuk eğitimi aldığın için fazla gaza gelme ve sırf bu sığ düşüncenle (eleştiri konusunda) sana cevap vermeye değmeyeceğini ortaya koydun. Hukuk eğitimi yok diye uğradığı haksızlığı dile getirmesin adalet sistemini eleştirmesin insanlar öyle mi? Bu mantıkla siz hukuk eğitimi aldıysanız neden kozmetik ve öldürülen hayvanlarla ilgili bu kadar baş ağrısı oluşturdunuz? Şimdi lütfen rica ediyorum bu sitenin normal işleyişi sorulara cevap yazmaktır, görüşlere salça olmak değil ;) domatesini al ve soruya cevap yaz. Site kullanımı ile ilgili eğitiminide aldığına göre iyi günler dilerim..
- +1 yıl
@Kawasaki_Ninja başım göğe ersin diye mi karşı durdunuz:) benim için yapmasaydınız keşke. ön yargı oluşturamadınız diye mi bu sinir? bana hakaret etme hakkını kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz? akıl verirken kalanı size yetmeyecek diye endişelerim var :) cevap vermeye yetkinliğiniz yetmemiş olabilir beyefendi zira kompleks yapmanızdan belli. belki büyük yazınca anlarsınız diye umut ederek BİLGİN YOKSA FİKRİN OLMASIN. asıl SIĞ düşünce neyi bildiğini bilmemektir. KOZMETİK SEKTÖRÜNDE ÖLEN HAYVANLARIN HAKLARINI SAVUNUYORUM. hukuk sadece insanlara ait bir şey diye biliyorsunuz sanırım. bana eğitim verebilecek yetkinlikte olmadığınızı bilip bunları yazmanız oldukça komik :D siz çevresi tarafında belli ki sürekli pohpohlanarak büyütülmüş birisiniz. eleştiri kaldıramıyor , karşı tarafa saygı duyamıyorsunuz. bence siz sitenin kullanımını öğrenip gizli kullanıcı olarak yorumlamaya başlayın. AMAN EGONUZ ZEDELENMESİN :)))))))))))))))))))))
- +1 yıl
@rolyapamayanoyuncu9 Amma uzun ettin 👍 Hadi git engelli bahçemdeki diğer üyelerin kafasını ütüle..
Bendede aynı sorun var avukat ıle herseyı konuştum ben
00 YorumlaVelayet onda olursa hafta sonları çocuğunu görebiliyosun tabi baba izin verirse bence velayati sen al 4 yaşında bir çocuk annesiz yapamaz :)
00 YorumlaAvukat bence en saglami
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Belli zamanlarda görme hakkın olur
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Velayet, çağdaş hukuk sistemlerinde anne ile babaya tek başlarına yahut birlikte kullanabilecekleri bir hak ve görev olarak verilmiştir. Soybağına dayanan velayet, ergin olmayan çocuklar üzerinde veyahut ergin olup kısıtlananlar üzerinde hem kişisel hakları hem malvarlığı hakları üzerinde kullanılan yetkileri kapsamaktadır. Boşanma davalarında en çok karşılaştığımız soru velayetin kime verileceğidir.
Velayete ilişkin karar tesis edilirken çocuğun birlikte yaşadığı ebeveyni ile anlaşıp anlaşamadığı, şiddet olgusunun bulunup bulunmadığı, barındığı evde kendine ait bir odasının/yaşam alanının bulunup bulunmadığı, birlikte kalınan aile üyeleri var ise anneanne babaanne dede gibi onlarla anlaşıp anlaşmadığı, eğitim hayatının gidişatı, giyinme-sağlık gibi ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığı hususlarında inceleme yapılarak kanaate varılmaktadır. Bu sebeple eğer müşterek çocuk anne ile kalmaktan mutlu ise ve bu onun sosyal gelişimini olumlu yönde etkiliyor ise geçici velayet ile velayetin anneye verilmesi mümkün olacaktır.
Müşterek çocuğun sosyal görüşmeci/psikolog/pedagog ile görüşmesi neticesinde elde edilecek rapor ile anne ve babanın sosyal ve ekonomik durumu değerlendirilerek çocuğun üstün yararı gözetilerek hakim tarafından velayete ilişkin karar verilecektir.
Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların velayet hususunda karar vermeleri gerekmektedir. Burada yine hakim tarafından müşterek çocuğun üstün yararı gözetilecek olup ayrıca duruşmada taraflara her konuda anlaşıp anlaşmadıkları, iradeleri ile protokolü imzalayıp imzalamadıkları sorulabilecektir. Müşterek çocuğunuzun yaşı küçük olup anneye bağımlı olması, anne şeftaline muhtaç olması gibi hususlarda gözetilerek bu hususta tarafınıza soru yöneltilebilecektir. Eğer müşterek çocuğunuzun velayetini eşinize bırakır iseniz müşterek çocuk ile ilgili konularda temsil yetkisini eşinize vermiş olursunuz. Mahkeme kararı ile sizin müşterek çocukla kişisel ilişki kurmanıza karar verilecek olup belirli gün ve saatlerde hukuki olarak çocuğunuzu görme hakkına sahip olacaksınız. Bu şekilde bir baskı ile müşterek çocuğunuzun velayetini vererek boşanma davasını sürdürmenizdense hukuku dolanmadan çekişmeli boşanma davası açmanızı öneririm. Velayeti vermek zorunda değilsiniz.
Ablam boşandı 17 aydır nafaka alamıyor 2015 de boşandı da 2-3 ay ara İle yatırıyordu son 17 aydır tek kuruş yatırmadı
Avukatlara gidiyoruz bi şey edemeyiz diyorlar
Hani 3 ay nafaka ödemeyen hapise giriyor du? 17 ay ödemedi bi şey olmuyor daha düğünde altınları anlamadık mahkeme bize verdi
@burhandeja15 nafaka yükümlülüğünü ihlalden suç duyurusunda bulunabilir, birikmiş nafaka alacağı için icra takibi başlatabilirsiniz.