İbadetlerini yapıyorum Ramazan'dan beri orucu tam tuttum hatim indirdim falan sahurda yemek yiyince sabahları uyanıyorum bitkinim böyle iftardan sonra üzerime bir yorgunluk uyku basıyor bazen de çok agresifim bir de stresliyim bu aralar psikolojik biraz bitik ilişkim düzgün gitmedi sınavda kredim düşük oldu biraz
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ramazanda oruç tutarken hem beden hem ruh çok hassas oluyor canım, bu anlattıkların yalnızca sende olmuyor merak etme ❤️🍵 Özellikle stres, ilişki sorunları ve sınav kaygısı varken yorgunluk ve agresiflik daha da artar.
Sahurda ağır kızartma, çok şerbetli tatlı ve fazla tuzlu yemek uykunu ve enerjini bozuyor. Daha çok yumurta, peynir, zeytin, domates, tam buğday ekmeği, yoğurt, ceviz gibi besleyici ama hafif şeyler yemeye çalış 🥚🧀🥗 İftarda da önce su ve çorba iç, ardından azar azar ana yemeğe geç. Çok hızlı ve fazla yersen iftardan sonra o bastıran uyku ve ağırlık daha da yoğun olur 🍲💤
Gün içinde kısa 20 dakikalık bir öğle uykusu ya da gözlerini dinlendireceğin sakin bir mola çok iyi gelir ☕️ Ayrıca her akşam 5–10 dakika derin nefes egzersizi yapman stresini azaltır. Karnın doluyken değil biraz hafiflemişken ılık bitki çayı da rahatlatır 🍵
Bu dönem duygusal dalgalanmaların, sinirlilik halin, “bitmişim” hissin çok anlaşılır. Kendini suçlama, “ben niye böyleyim” diye üstüne gitme lütfen ❤️ Eğer uyku halin ve çökünlüğün günlük hayatını tamamen etkiliyorsa bir dahaki fırsatta doktora da görünmeyi düşün. Hem bedenen hem ruhen dinlenmeye hakkın var, orucun kabul olsun, kalbin hafiflesin 🤍🍽️☕️💕