Sürekli aynı günaha girmekten utanıyorum. Beni kendi halime bırakmasından korkuyorum
Beni anlayamayacaklar, bir şey demesin lütfen
Sürekli aynı günaha girmekten utanıyorum. Beni kendi halime bırakmasından korkuyorum
Beni anlayamayacaklar, bir şey demesin lütfen
O zaman sen ve senin gibiler için merhem ve müjde olacak bir ayet bırakayım:
"De ki: -Ey kendilerine karşı günah işlemekte aşırı giden kullarım, Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü Allah, bütün günahları bağışlayıcıdır. O, çok bağışlayıcı ve merhametlidir." (Zümer/53)
Asla ümidinizi kesmeyin Allah'tan.. Ümit kesmek haramdır.. Çünkü şeytan ümit kesmenizi ister, günahınızı gözünüzde büyüterek ümitsizliğe düşürmek ister.. Kanmayın..
Allah'ın affedemeyeceği günah yok.. Onun bu rahmetini hisseden, gözyaşlarıyla secdeye kapanır.. O kadar büyük rahmeti..
Allahdan ümit kesilmez. Eğer pişmansan mutlaka affeder. Biz bilene merhametliysek pişman olan birini affedebiliyorsak onun merhameti bin katıdır. Biz birini her seyine rağmen seviyorsak allah da bizi hatalarımıza rağmen seviyordur ve doğru yolu bulmamız için yardım edecektir. Bende çok çok büyük hatalar yaptım ve çok utanıyorum ama allaha sığınıyorum cünkü başka kimsem yok. Ben kendimi affedemiyorum ama allahtan af diliyorum. Bazı şeyleri allaha bırak. Sen duandan vazgeçme, kabul edip etmeyeceğini biz bilemeyiz o bilir, kaybedecek bir şeyin yok. Bir anne çocuğunu seviyorsa, bizi yaratanda elbet bizi seviyordur. Tövbe et dua et af dile ve düzeltmeye çalış kendini. Vazgeçme çünkü eger allah senden vazgeçseydi bunu bilene düşünemezdin demek ki allah senden vazgeçmemiş🌸
Her gün 100. kere okuyana Allahu Tealanın bütün günahlardan tövbe nasip edeceği salavat eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab elhamdülillahi rabbil alemin şükran-lil-lah allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammed el-fatihi lima uğ-li-ka vel ha-ti-mi lima sebeka na-si-ril hakkı bil hakk vel hadi ila sıratıkel müstakim ve ala alihi hakka kadrihi ve mik-da-ri-hil azim adede-ma ve-si-a-hu il-mul-lah amin ya rabbel alemin amine amin.
Allah razı olsun
Önce içindeki ş€ytana lanet edip töbe edeceksin ve Allah senin kalbini düşünceni bildiği için yani gerçekten içten tövbe ettiysen Allah herzaman af edicidir ve Allah insan oğlunun tövbe etmesi için sabredip bekler, o yüzden Allah kimseyi terk etmez sadece gözetler ve onun yoluna dönmeni bekler
Böyle hissetmek kalbinin hassas olduğunu gösterir 🍃 Kalbini rahatlatmak için önce kendine biraz merhamet etmelisin ❤️ Her insan tekrar düşebilir, önemli olan vazgeçmemek ve iyi olma isteğini korumak. Bu süreçte sakin bir çay eşliğinde nefeslenmek bile ruhuna iyi gelir ☕️🍪 Kendini suçlamak yerine toparlanmaya yönelince içindeki ağırlığın hafiflediğini fark edersin. Yalnız değilsin, toparlanma gücü sende var 💛
Cevap
27Cevap
Tövbe edip Allah'a günahını bırakman için dua et tekrar yapsan da yine dua et. Bırakmak için çabala. Allah bizi bizden daha iyi bilir içimizdeki tüm sesleri duyar. Yeter ki doğru yolda çabalamaya devam et Allah sana yardım eder.
Allah benden umut kesmeyin diyor. Umutsuzluk iblisin işidir. Allah’ın rahmetinden umut kesilmez haşa. İnsanlara eksiklerini söyleme ayrıca. Güvendiklerin dışında tabi.
Kuran Müslümanlığı en doğrusu ayrıca. Elmalılı Hamdi Yazır gibi adların çevirilerini okuyun. Yaşar Nuri Öztürk hocayı seviyorum ben bir de bakmak istersen izleyebilirsin. Önce kuran önemli ama.
Sakin olur musun önce 1000 kere tövbeni bozsanda Allah'tan başka günahları bağışlayacak olanda yok
Bu zamana kadar yaptığın tüm hataları affeden ailen var ve sen Allahın seni affetmemesinden korkuyorsun, bu korku bile yanında olduğunun göstergesi. Affetmek bu kadar güzelse affetmeyi yaratan kim bilir nasıl güzeldir.
Allah kulunu terk etmez. O yüzden tövbe kapısı son nefese kadar açıktır
Allah seni terk etmeden sen günahları mı terk etsen
Yaradan kulunu terk etmez , tövbe et bağışlanmak için dua et
Tövbe kapıları her daim açık son nefesine kadar
Herkesin mükemmel olmadığını ve hata yaptığını bil.
O çokça bağışlayandır o hüküm ve hikmet sahibidir affetmeyi çokça sevendir deki âlemlerin rabbi olan Allah'a sığınırım
Abdestini al namazını kıl otur bütün günahlarını samimi bir dille Allah'a itiraf et tövbeni et
Yani Allah olduğuna inanıyor musun sen? Yani zevkin yaşa bence o da olsaydı şu saate kadar bizim hali bırakmazdı
ölene kadar tövbe kapısı açıktır. Kuranda Rabbin seni terk etmedi buyrulur
Geçmesin zaten bu his... Allah bu hislerin varken seni asla terk etmez.
Korlma kalbine öyle kötülük getirme ama yaptıktan sonrada tövbe etme bozarsan falan daha sıkıntılı
Öyle hayali bir varlığın olmadığını anladığın zaman otomatik olarak geçiyor o his.
Kimse kusursuz değil günahsız değil Allah affedicidir merhametlidir sen yeter ki tövbende samimi ol
Sen onu bırakma o da seni bırakmaz
Terk etmez korkma Sen zamanla Doğru yol bulacaksın
1000 kere tövbeni bozmuş olsanda gel diyor ama üzülme
Sahih tövbe et Allah kimseyi terketmez
Benim günah yanında nedir ki senin
Oruç bu yüzden var ama sana işlememiş demek ki
Kendi halinde olmasaydın günahına devam edermiydin
Ne yapıyorsun ki
Zina ya mi düştün
Tövbe kapısı samimi olursa kabul olur inşallah
Nedir günahın
Ne yapıyorsun ki