Alevi sevgilim ve ailesi?

geçenlerde anneannem bana “ onlar bizim dinimizi yaşamıyor , sakın” dedi çok dindar bi ailem var babam değil babamın çok bir şey diyeceğini sanmıyorum annem de değil annem yarı seküler. karşı değil sevgilime ama akrabalarıyla dalga geçti bana kendini bu aileye mi yakıştırıyorsun dedi. Neyse sevgilimin de zaten Müslüman olmadığını ya da inancının çok çok dusuk olduğunu düşünüyorum bana ilk zamanlarda ben eskiden hiç inanmıyordum ateisttim gibi bir şey dedi ama ben bugünlerde ona sen bana ateisttin dedin dediğimde öyle demedim atest gibiydim inancım çok dusuktu diyor. Oruç tutmaz namaz kılmaz camiye gitmez alkol içer ( alkol ben de içerim ama çok çok nadir doğum günümde mesela yılda 1-2) o işte haftada 1-2 oruç tutuyorum. Cümlelerinde bile bi Allah insallah masallah kelimesi hiç yok. Bugün ne gördüm ona gelelim. Sevgilimin hesabı bende aile grupları var. Annesi bir reels atmış video şu minibüste muhtemelen okul çıkışı ortaokul lise çocuklarının kabede hacılar ilahisini dinlemesi eşlik etmesi annesi bu reesi atıp altına “dindar gençlik yetiştiriyorlar eğitim bitmiş yazık çok yazık “ ve evet kendisi daha kelimeleri düzgün yazamaz ama eğitim bitmiş. Ailemi geçtim ben de istemem Müslüman olmayan bi aileye gelin gitmek yarın öbür gün beni de kendilerine çekerler sizce ayrılmalı mıyım?
Alevi sevgilim ve ailesi?