Sevgilim ve ailesi?

2 yıllık bir ilişkim var. çok farklı kişilikleriz. ben ve o , ailesi ve benim ailem tamamen farklılıklar var. benim ailem daha dindar , onun ailesi her konuda rahat. bizim evde küfür hakaret kavga yok. sevgilimin ailesi ise küfürden çekinmiyor hatta sevgilimde ediyor. sorun ise ailesi benim onlara karşı çok rahat olmamı istiyorlar annesi ona anne dememi istediğim gibi konusmamı istiyor fakat ben o kadar rahat yetişmediğim için "siz" diye hitap ediyorum ve annesi her seferinde rahatsız oluyor. ben şahsen annemden başkasına anne diyince çok rahatsız oluyorum. hep onlarla sıkı fıkı olmamı istiyorlar ama bana garip geliyor sonuçta tamam ciddi bir ilişki olabilir ama daha sevgiliyiz. açıkcası ailesinin bu kadar rahat oluşundan pek hoşlanmıyorum çünkü beni de öyle yapmak istiyorlar ama istemiyorum. arada bir mesafe kalması gerektiğini düşünüyorum. sevgilimle ise pek çok zıt yönümüz var. o dediğim gibi küfür ediyor ben ise küfürden hiç mi hiç hoşlanmam. çok egolu , çok bilmiş birisi. bir konuda tartışsak hep o haklı olduğunu savunuyor. bilmediği şeylere bile biliyormuş gibi yorum yapıyor. bu tarz durumlar çok canımı sıkıyor. bana iyi davranıyor kabul fakat çok bilmiş oluşu egolu oluşu çok canımı sıkıyor. ne yapmalıyım?
edit : bu arada ileride aileler arası sorun olacağını düşünüyorum. ailemin bu ilişkiyi kabul edeceğini sanmıyorum babam şimdiden istemiyor. .
Sevgilim ve ailesi?