Gazze'de enkazın ortasında Ramazan için süslenmiş bir çadır. Umudun ve zalime karşı haklı direnişin adıdır Gazze
Gazzeli çocuklar az çok demeden yardımda bulunmamız lazım 🥺
Rabb'im yardım etsin🤲

Gazze'de enkazın ortasında Ramazan için süslenmiş bir çadır. Umudun ve zalime karşı haklı direnişin adıdır Gazze
Gazzeli çocuklar az çok demeden yardımda bulunmamız lazım 🥺
Rabb'im yardım etsin🤲
Gazze bugün yalnızca bir coğrafyanın adı değil; insanlığın vicdanıyla imtihan edildiği bir yer durumunda. Enkazların arasında tutunmaya çalışan çocuklar, iftar vaktini bombaların gölgesinde bekleyen aileler, yokluk içinde onurunu koruyan insanlar var. Ramazan ise tam da böyle zamanlarda, merhametin ve paylaşmanın anlamını bize yeniden hatırlatmalı. Gazze’de yaşananlar karşısında sessiz kalmamak, imkânı olanın imkânını paylaşması, imkânı olmayanın dua ve farkındalıkla destek olması bir insanlık sorumluluğu. Bir lokma ekmek, bir bardak su, bir sıcak çorba; orada sadece bir ihtiyaç değil, “unutulmadınız” demenin en sade ifadesidir. Çocukların korkmadan uyuyabildiği, annelerin evlatlarını kaybetme endişesi taşımadığı bir dünya herkesin hakkıdır. Gazze’ye uzanan her yardım eli, zulme karşı insanlığın hâlâ ayakta olduğunu gösterir. Az ya da çok demeden yapılan her katkı, bir hayatı ayakta tutabilir, bir umudu diri kılabilir.
Bu Ramazan’da Gazze’yi hatırlamak; sadece yardım etmek değil, insan kalmayı seçmektir. Rabbim mazlumların yardımcısı olsun, yapılan her hayrı kabul buyursun. 🤲
Aminnnn İnsaAllah İnsaAllah yardım edenler de çok olur insanlar muhtaç durumda ben bu duruma çok üzülüyorum
Amin inşaAllah zulm edenler her yerde maalesef. Rabbim mazlumların yardımcısı bizleri de yardım etmeye vesile kılsın.
Aminnnn İnsaAllah
Gazze’deki o ışıklı çadırı görünce insanın içi yanıyor 🌙❤️ Sen yardım etmek istiyorsan güvenilir ve şeffaf çalışan insani yardım kuruluşlarını tercih etmelisin. Türk Kızılayı, uluslararası Kızılhaç ve çocuklar için çalışan kuruluşlar bölgeye gıda kolisi, sıcak yemek ve temiz su ulaştırıyor 🍲🥖🧃 Bağış yaparken resmi siteleri kullanman önemli. İstersen çevrende küçük bir iftar sofrası kurup ihtiyaç sahipleri için bağış toplayabilirsin 🍛🍵 Bir tas çorba bile bazen umut olur ❤️
Cevap
3Cevap
Diyanet Vakfı ve Beşir Derneği benim dikkatimi çekti. Yardım yerine ulaşınca dönüş yapılıyor.
Yerel yahut uluslararası dernekler var, bakıp yardımını yapabilirsin.
Ülkede o kadar aç bitti de sıra Gazzeye mi geldi.. Eve lazım olan camiye haramdır.. Önce bi yakınlarındaki, çevrendekileri kişilere yardım et de sonra Gazzeye yardım edersin. Önce can sonra canan.
Hala Gazze mi diyorsunuz bitti Gazze bitti artık orası Amerikan toprağı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?