Arkadaşlar bugün kimse bunun için ses çıkarmıyor ama bunun hesabını Allah sorar bizden ne yapacağız bu bizi yönetenler neden adım atmıyor ya da diğer ülkeler? bu kadar bir ülke kendi haline terkedilemez yaaa dünyaya ne oluyor böyle yahu ses çıkarın biraz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
10 ay
hala filistin bayrağı ile şov yapanları görüyoruz. bu yüzden böyle bir liste yapıp bunların gözüne gözüne sokmak uygun olacaktır diye düşündüm.
filistinin TÜRKLERE İHANET LİSTESİ
1) yıl 1882.
bundan 50 sene önce (1830'lar) filistin'de sadece 9000 olan yahudi nüfusu, padişah ve halife abdülhamid'in yahudilere toprak satışını yasaklamasına (!) rağmen, filistinli arapların yahudilere toprak satması üzerine 50.000'e çıktı. bu sayede 1882'de filistin'de 2. yahudi yerleşimi kuruldu ve filistin'in bugüne gelinme sürecinin ilk adımları böylece atıldı.
2) yıl 1915- kanal harekatı.
bu harekata halife'nin çağrısına uymayıp katılmamakla kalmayan filistinliler, türk askerine cephe gerisinden saldırmış ve türk askerini iki ateş arasında bırakarak 14.000 askerimizin şehit, binlerce askerimizin de esir olmasına sebep olmuştur. ve arapların ihanetlerinin yardımıyla filistin cephesinde esir düşen 15.000 mehmetçiğin seydibeşir kuveysna osmani useray-i harbiye kampında kör edilmiştir.
😌 yıl 1917,
filistinli araplar, lawrence ile bir oluyor ve akabe baskını'na katılıyor, akabe'deki tüm askerlerimizi şehit ediyorlar.
bu * dolu icraatlarını da çöle lawrence'in rölyefini yaparak ölümsüzleştiriyorlar.
4) yıl yine 1917.
kudüs filistinliler tarafından ingilizlere teslim ediliyor. Elinde baston ve sigara olan kudüs belediye başkanı hüseyin efendi, yanındakiler de filistinli araplar. Kudüs'ü ingilizlere teslim etmekten gayet memnunlar. ve kudüs'ü ingilizlere teslim eden bu hainler,
ingiliz komutan general edmund allenby'i kudüs'e girerken "el-nebi" (peygamber) olarak karşılıyorlar.
5) filistin bayrağı,
filistinlilerin ihanetinin başlı başına resmi sembolüdür.
6) yıl 1976,
filistinli iki terörist, yeşilköy havaalanı'nda israil uçağına binenlere ateş açtı. saldırıda dört kişi öldü, yirmi kişi yaralandı.
7) yıl 1978,
terör örgütü pkk, ortadoğu'da işbirliği yapacak bir terör örgütü arıyor. ve filistin kurtuluş örgütü, pkk'ya kucak açıyor, pkk ile eşgüdüm içerisinde türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunmaya başlıyorlar.
😍 yıl 1979,
Ankara 'da bulunan mısır büyükelçiliği filistinli teröristler tarafından basılıyor ve 1 polisimiz, 1 de bekçimiz şehit ediliyor.
9) yıl 1980.
filistin halk kurtuluş cephesi lideri george habash, lübnan'ın sidon şehrindeki kamplarını asala terör örgütü'ne açıyor, asala'nın diplomatlarımızı katlettiği eylemlerine bu filistinli teröristler de destek veriyor.
10) yıl 1989.
yaser arafat, "ermenistan'ın haklı davasını destekliyoruz" açıklamaları yapıyor. bu vesileyle, karabağ işgaline ve ermeni katliamlarına destek veriyor.
11) yıl 1993.
filistinli araplar, mesud barzani'nin "bağımsız kürdistan" fikrine de destek oluyor.
12) yıl 2002;
batı şeria'da barış gücünde görevliyken aracı durdurulup şehit edilen binbaşı cengiz toytunç
1😌 yıl 2009,
filistin devlet başkanı, erdoğan'ın kankası mahmut abbas, kıbrıs'a gidiyor ve "kıbrıs'ta türk askeri işgalcidir" açıklaması yapıyor ve kıbrıs'ta rum tezlerini desteklediklerini söylüyor.
14) yıl 2012. al nakba kupası.
bu kupada filistin sözde kürdistan takımını da davet ediyor ve kürdistan ile maç yapıyor.
15) yıl 2019.
türkiye'nin suriye'de başlattığı barış pınarı harekatı için arap birliği kınama mesajı yayınladı. türkiye'yi kınayanlar arasında filistin'in de imzası vardı.
16) yıl 2020.
filistin, türkiye'nin doğu akdeniz'deki hak iddialarına karşı olarak kurulan doğu akdeniz gaz forumuna üye oluyor.
eastern mediterranean gas forum dahilinde, yunanistan, mısır, kıbrıs rum kesimi ve israil ile birlikte türkiye'nin mavi vatan tezine karşı cephe alıyor.
17) yıl 2020.
filistin, çin'in uygur türklerine yaptığı soykırımı destekliyor ve çin'in uygur türkleri politikasına destek veriyor.
işte size sıralı liste halinde belgeli, kanıtlı ihanetler listesi.
tamamen tarihi gerçekler ile hazırlanmış bu listeye "ırkçı-faşist liste" diyenler olacak. burada ırkçılık nerede? Bunlar tarihi gerçeklerdir. burada benim verdiğim tepki eline filistin bayrağı alıp miting yapanlara, konvoy yapanlara, tarihini unutup ümmetçilik yapanlara nacizane bir hatırlatmadır. filistin ve filistinliler bizim kardeşimiz değildir.32 Yorumla- 10 ay
Bebekler katlediliyor, bu dediklerin komple doğru olsa bile, çoğu görüntüye bakamıyorum bile aklımdan çıkmıyor diye, açlıktan ölümler başladı.
Çoğu doğru olsa bile dedim bir sebebi var bunun, bu ülkenin bağımsız bir siyaseti yok, İsrail'den bağımsız hiçbir şey yapamıyorlar, çoğu şeyi tam egemen ve bağımsız bir ülke siyaseti var gibi yazmışsın ama öyle değil, Hamas, Filistin Kurtuluş örgütü vs hepsi yahudi destekli ve kontrollü örgütler, İsrail saldırılarına ve soykırımına zemin hazırlansın diye manipüle edilmiş örgütler, tamamen İsrail güdümünde değil ama İsrail ajanlarının içlerinde cirit attığı ve sürekli gözetim altında diyelim.
Her ne olursa olsun, hiçbir şey bebeklerin kadınların sivillerin ölümünü haklı çıkarmaz, İsrail soykırımcı ve kuzum çocuğu bir ülkedir.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)10 ayÖnce kendi ülkendeki haksızlıklara ses çıkaracaksın!!!
Hz. Muhammed hayatı boyunca lüksün l'sini yaşamamış, "binek sürüsü" olmamıştır. Ticaret yaparken ve en zor günlerinde bile elindekileri ihtiyaç sahipleriyle paylaşmış ve bütün hayatında bunu uygulamıştır. Devleti yönetirken bile devletin kasasından en ufak bir şey almamış, faydalanmamıştır. Hayatı boyunca, tahtı olmamış ve bir kaç kaçınılmaz durum dışında hiç kimseden yukarıda oturmamıştır. Hiç bir zaman üstünlük taslamamış, rakiplerine haksız davranmamış, henüz kanıtlanmayan şeylerle suçlamamıştır.
Bugün dindar geçinen ve dini temsil ettiklerini söyleyen, iddia edenlere bakın! Onlar kim oluyor ki peygamberin yapmaktan kaçındıklarını ve dinin uzak durulup yapılmaması geren ne varsa yapıyorlar? Haksız yollardan zenginler, haksızca insanları yargılayıp cezalandırıyorlar, rüşvet verip-alıp peşkeş çekiyorlar, ülkeye ve insanına ihanet ediyorlar... saymaya kalksam buradaki limit yetmeyecek. Neden onlara sesinizi çıkarmıyor, onlardan ve onların arkalarında olanlardan kurtulmak için dua etmiyorsunuz?
Bu arada, Hz. Muhammed için atılmış en iğrenç iftiralardan birine açıklık getireyim, Yahudilerin bu iğren iftirayı desteklemek için özellikle ört bas ettiği ve Vahabilerin eski bir adeti bu. O devirlerde kız çocuklarının yaşı doğdukları andan itibaren sayılmazdı, çoğunluğu da bildiğiniz üzere doğduktan kısa bir süre sonra öldürülürdü. İlk kan geldiği andan itibaren yaşı sayılmaya başlardı. Yani 9-10 yaşında bir kızla evlenen aslında en az 19 yaşındaki bir kızla evlenirdi. Asıl gerçek bu, iftirayı atan mahluklara duyurulur. Gerçi onlar daha iyi biliyor böyle olduğunu..
10 Yorumla
Gündem konusunda 384 cevap paylaştı. Büyük bir insanlık felâketi yaşanıyor ama bireysel olarak hiçbir şey yapılamaz, Türkiye gibi İran gibi bir ülke de tek başına hiçbir şey yapamaz. Bu felaketi seyreden Batı ülkeleri ve bölgedeki Arap ülkeleri toplu ve net bir tavır koysa çözülür ama hiçbir şey yapmıyorlar artık o coğrafyada o insanların yaşaması imkansız, gerçekten yaşamak imkansız o bölgede fakat Mısır'a veya başka ülkeye göç etseler bu kezde o toprakları İsrail'e komple bırakmış Bilmiyorum zaman neyi gösterecek ama o bölgenin kaderi ta Osmanlı'nın son dönemlerinde yazılmaya başlanmıştı. Osmanli devleti bu toprakları kaybettiğinde yahudi göçü hız kazanmıştı ve bir süre sonra bölgede azınlık olan Yahudiler demografik olarak Arapları geçmeye başladı ve ikinci dünya savaşi sonunda da bağımsızlığını ilan etti, o günden bu yana da sürekli yeni yerleşim yerlerini artırdılar ve Filistinli Arapları iki dar bolgeye sikistirdilar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tarz meseleler insanın vicdanını derinden sarsıyor, haklısın. Filistin’de yaşananlar hepimizi derinden etkiliyor, özellikle Gazze’de insanların çektiği acılar tarifsiz. Şiddet sarmalında kalan masumların sesi olmak her birimizin sorumluluğu 🙏🏼. Ses çıkarmak ve bilinci artırmak önemli; biz bireyler olarak dua edebilir, sosyal farkındalık yaratabilir ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla destek olabiliriz. Sen neler yapmayı düşünüyorsun bu konuda? 🌍🕊️
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
22Cevap
Gazzenin hesabini vermek ayri tabii ki ancak Allah muminleri bir araya toparlamak tekrar birleşmelerini saglamak için muslumanlara buyuk musibetler verir. Belki çok canlari yandi bizlerde uzulduk ancak Peygamberimiz donemin de Mekke de daha buyukleri oldu. Artik yasayacak musluman birakmadi müsrikler. Peygamberimiz surekli sabir etti dua etti. Sonra atağa geçip savaşti kazandi. Once sabir ve guclenmek gerekir sonrasi maglum zaten biliyorsun ki bu savas çetin olacak. Ciddi sayida insan ölecek çünkü bu son savaş ve sinyalleri verilmeye başlandi.
10 Yorumla
10 aySelamünaleyküm kardeşim. Öncelikle bu kadar vicdanlı ve duyarlı olduğun için seni tebrik ederim. Allah senin bu kalbini biliyor. Gazze’de yaşananlar karşısında hepimizin yüreği yanıyor. Ama şunu bil ki Allah adildir, her şeyin hesabını bir gün soracaktır. Bize düşen, elimizle olmasa da dilimizle ve kalbimizle zalime karşı durmak, dualarımızla, farkındalığımızla, yardımlarımızla kardeşlerimizin yanında olmaktır.
Allah’ın müdahale etmemesi değil, bizi imtihan etmesi söz konusu burada. Çünkü Allah zaten müdahalesini bizim ellerimizle yapmamızı istiyor. Biz iyiliğin temsilcisi olalım diye bizi yaratmış. O yüzden senin gibi insanlar sustukça değil, konuştukça umut yeşeriyor. Allah senden razı olsun.13 Yorumla- 10 ay
Hilafet şart
- 10 ay
Gerçekten de öyle bak Hristiyanların papası Vatikan'da ama bizim halifemiz yok
- 10 ay
@uyanmakzorundayiz "Birlik olmak" şart. Dindar olan, içen, a partili, b partili olan, fikri ve dünya görüşü fark etmeksizin bir araya gelecek bu vatan için. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Ben çok uzun zamandır tarih, dinler, ilimler gibi konularda araştırmacılık yapıyorum. Hilafet ve şeriatı destekleyenlerin arkasında Yahudiler ve onlarla aynı emelleri paylaşanlar olduğuna şahit oldum, mimlendim, tehdit edildim. "Uyanmak zorundasınız"...
Bizim yapabileceklerimiz sınırlı, silahla değil füzeyle bombayla saldırıyor bu durumda oraya gidip savaşamayız, yapabileceğimiz protesto etmek, ses çıkarmak, tek israile değil, israili destekleyenlere karşı sessiz kalmamalıyız ama gerçekten bir şey değişir mi bilmiyorum
12 Yorumla- 10 ay
@Kauren içmiyorum bıraktım
Halk olarak boykottan başka bir şey yapamıyoruz, en iyisi sağlam ve sıkı bir boykot.
11 YorumlaDüşün Allah söyle demis
Hesap günü "vicdanın kınayan sesini şahitliğe çağıracağım"
Bunu kınamayan hatta iyi oldu hak etti diyenler bile çok büyük hesap verecek00 YorumlaYakın zamanda bunu gördüğünüz için diyorsunuz ama tarihte ne katliamlar yaşandı. Hiçbirinin hesabının sorulacağını da düşünmüyorum.
00 Yorumla
10 ayBoykotu en iyi şekilde yapmak lazım elimizden bu geliyor sadece yöneticiler harekete geçse keşke 😓
00 YorumlaBu kararları biz almıyoruz, bizim yerimize alıyorlar. Sorumlusu biz değiliz. Yapabileceğimiz tek şey yöneticileri değiştirmek.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayKahrolsun siyonizm uşakları kahrolsun hain münafık işbirlikçi yöneticiler kahrolsun
10 Yorumla Yo. Niye ben veriyorum ben mi bombalıyorum, bombalayan verecek.
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
10 ayHukumetimiz İsrail müttefiki o yüzden ona oy verenler yapsin hesabi
00 Yorumla - Gündem konusunda 411 cevap paylaştı.
10 ayAllah kendi müdahale etmiyor? Burada allahınsorgulamanız gerekir.
0103 Yorumla- 10 ay
Sen Allah’ı sorgulama cüretini kendinde buluyorsun ama ne acıdır ki merhameti, adaleti, hikmeti sorgulamak aklına gelmiyor. Çünkü senin tanrın madde olmuş. Ruhsuz bir materyalistin kibriyle hâlâ karanlıkta yol arıyorsun.
Senin Allah inancın olmadığı hâlde kalkıp Allah adına insanlara akıl vermen, cehaletin cüretini temsil ediyor. Allah’ın müdahalesi bazen musibetle, bazen rahmetle, bazen de kullarıyla olur. Ama sen ne rahmeti anlarsın, ne de musibetten ibret alırsın.
Bil ki Allah susmaz, biz susarsak susar. Allah terk etmez, biz terk edersek çekilir. Senin inkârın bir delil değil, sadece kalbinde taşlaşmış vicdanın bir yansıması. Allah’ı sorgulamadan önce bir aynaya bak. Belki hâlâ insanlığından bir iz bulursun. - 10 ay
Asıl sorgulanması gereken şey Allah değil, bizim merhametimiz, vicdanımız ve sorumluluğumuzdur. Allah elbette müdahale eder; bazen doğrudan, bazen de kullarının eliyle. Ama sen gibi kalbi kararmış insanlar Allah’ın adaletini değil, kendi öfkesini kusmakla meşgul olur. Bir halk acı çekerken sen hâlâ Tanrı’yı sorguluyorsan, insanlığı da anlamamışsın demektir.
Allah’ı sorgulamak değil, kendini sorgulamakla başla. Yoksa maddeye tapan zavallılardan farksız kalırsın. - 10 ay
"Allah’ı sorgulamanız gerek” diyerek ortaya atılman, senin hakikatten değil, kendi acziyetinden kaçtığını gösteriyor. Allah'ı sorgulamaya kalkışmak, haddini bilmezlerin kibirli oyuncağıdır. Kendi anlayamadığını ilahî sistemin eksikliği sanmak, ancak kör aklın cehaletidir.
Sen hâlâ maddeye tapan, ruhu yok sayan, insanı bir et yığını sanan materyalist kafadasın. Oysa Allah'ın müdahalesi senin ölçemediğin yerden gelir; kimi zaman bir çocuğun duasında, kimi zaman mazlumun sabrında, kimi zaman da zalimin son nefesinde tecelli eder.
Sen Allah'ı sorgulayacak mertebede değilsin. Sorgulanması gereken senin çürümüş bakış açındır. Allah sessiz değil; sen sağır, sen kör, sen nankörsün. Kibrinle hakikatin üstüne basıyorsun ama bil ki o hakikat bir gün seni de ezecek. - 10 ay
Ğırto sen sınava girmeden atana bilirmisin
- 10 ay
Allahı sorgulamıyorum, varlığı ı inkâr ediyorum direkt.
Beni gerçekler ilgilendirir. İsrail terör devleti çoluk çocuk katlediyor. Senin "cennet" beklentin de beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey kaç israilli teröristin geberdiğidir. Bu da dualarla değil, topla tüfekle olur. - 10 ay
Senin derdin adalet değil, inançlı insanlara saldırmak. Çünkü adalet arayan biri, önce evrensel adaletin kaynağını inkâr etmez. Senin ateizmin, kalbi taşlaştıran bir ideolojik kin haline gelmiş. Bizim duamız senin tahmin ettiğinden daha güçlüdür. Tüfek sadece bedeni vurur, dua ise karanlık kalpleri bile sarsar. Kalbin kararmış olabilir ama Allah dilerse o kalbi de bir gün mühürlü yerinden söker alır. Biz adaletin Allah’a ait olduğunu biliriz. Seninkisi sadece öfke, bizimkisi ise merhametli
- 10 ay
Senin derdin adalet değil, inançlı insanlara saldırmak. Çünkü adalet arayan biri, önce evrensel adaletin kaynağını inkâr etmez. Senin ateizmin, kalbi taşlaştıran bir ideolojik kin haline gelmiş. Bizim duamız senin tahmin ettiğinden daha güçlüdür. Tüfek sadece bedeni vurur, dua ise karanlık kalpleri bile sarsar. Kalbin kararmış olabilir ama Allah dilerse o kalbi de bir gün mühürlü yerinden söker alır. Biz adaletin Allah’a ait olduğunu biliriz. Seninkisi sadece öfke, bizinkisi ise merhametle yoğrulmuş bir hak davası.
- 10 ay
Sen Allah’ı inkâr ediyorsun ama kendin küçük bir tanrıcık gibi konuşuyorsun. Gerçeğin ne olduğunu zanneden sen değil misin? Sözümona gerçekleri savunuyorsun ama ruhsuz bir tenkitle övünüyorsun. Vicdanı olmayan bir zekâ çamurdur. Kalbi taşlaşmış bir akıl, zalimin yanında susar ya da onun gibi küfre batıp konuşur. Biz dualarımızla Allah’a yönelirken sen heybende sadece kin ve kibir taşıyorsun. İnanmadığın Allah’ın adaletini küçümsüyorsun ama bir gün o inkâr ettiğin huzura çıkacaksın. İşte o gün, ne topun kalır ne dağın, sadece çıplak gerçeğin içinde bir hiç olursun.
- 10 ay
Sen kimsin de Allah’a savaş açıyorsun?
İsrail’i eleştiriyorsun ama kullandığın nefret diliyle onlardan ne farkın kaldı?
Diyorsun ki "ben Allah’ı inkâr ediyorum" — senin inkârın kime zarar veriyor sanıyorsun? Allah’a mı? Yoksa kendi kararmış kalbine mi?
Senin gerçek derdin Filistin değil. Mazluma üzülmek değil. Senin derdin, kendi içindeki karanlığı kusacak bir alan aramak. O yüzden ağzını açtığında inkâr, kibir ve öfke saçıyorsun.
Dualara küçümseyerek bakıyorsun. Çünkü sen, ellerini göğe açacak kadar ne mütevazısın, ne de insan kalmışsın.
Duaları hafife almak, sadece vicdanı sönmüş, kalbi taş kesmiş birine yakışır. Senin “adalet” dediğin şeyin altında kişisel kini, dine düşmanlığı ve kendi ezikliği yatıyor.
Bak dostum, senin cümlelerin o kadar çürük ki, Allah’a inanmadığını söyleyerek İsrail’i eleştiriyorsun.
İnkar ettiğin değerlerle mücadele veremezsin. O yüzden senin bütün sözlerin boş. Boş çünkü içi sahte.
Sen dualara değil, kana güveniyorsun. Ama kanla beslenen her fikir, eninde sonunda kendi kanında boğulur.
Ve bil ki:
Allah senin inkârına rağmen vardır.
Senin inkârın da, O’nun takdirindedir.
Bugün her şeyin hesabını kendi aklınca kendin kesiyorsun ya…
Yarın Allah senin karşına oturacak ve senin ağzın dahi konuşamayacak.
İşte o zaman gerçekten kim adil, kim değil göreceksin. Ama iş işten geçmiş olacak.
Sana acıyorum.
Vicdanını kaybetmiş, aklını kibire kurban etmiş bir adama dönüşmüşsün.
Umarım bir gün gerçekten Filistin için ağlarsın… ama o gün geldiğinde kalbin hâlâ yerinde olur. - 10 ay
"Evrensel adalet" dediğin, senin inancın. Benim için de İslâm'ın önerdiği toplum düzeni, bugün için gerici ve evrensel insan haklarına aykırı.
Filistin'e sahip çıkan hareketlere bir bak bakalım. Hamas'tan önce kimler savaşmış, kşmler İsrail zindanlarına düşmüş, kimler katledilmiş.
Bana islamcı propagandası yapma. Benim için hiç bir değeri, önemi yok. - 10 ay
Senin adalet anlayışın, sadece senin fikirlerinle uyumlu olanlara adalet. 'Evrensel insan hakları' diyorsun ama insanı ve hakkı kendi ideolojik filtrelerinden geçirdikten sonra kabul ediyorsun. Seninki evrensellik değil, ideolojik emperyalizm.
İslam’ı 'gerici' ilan edecek kadar sığ düşünüyorsun çünkü derinliğe inmeye cesaretin yok. Korkuyorsun. Sana öğretilen şablonlardan başka bir şeyle yüzleşemeyecek kadar zihnin körelmiş. Filistin'i savunuyormuş gibi yapıp, Filistin halkının inancına düşmanlık etmek, senin ne kadar ikiyüzlü olduğunu gösteriyor. Mazluma değil, kendi komplekslerine hizmet ediyorsun.
Seninle aynı görüşte olmayanları 'propaganda'cı ilan etmek, özgürlükçü değil, faşistçe bir tavırdır. Senin gibilerin dünyasında farklı düşünenler susturulmalı, yok sayılmalı. İşte tam da bu yüzden İslam’ı anlayamıyorsun. Çünkü İslam senin dar kalıplarına sığmayacak kadar büyük, kapsayıcı ve derin.
Sen 'gerici' diyerek kaçtığın şeyin ahlaki omurgasını kaybetmiş bir dünyaya alternatif sunduğunu fark edemeyecek kadar köleleşmişsin. Kime karşı bu öfke? Tanrı’ya mı, yoksa seni yüz üstü bırakan o köksüz ideolojilere mi? Belki de en çok aynaya bakmaya cesaretin yok.
Kibirle hakikatin üstüne yürüyen herkes gibi senin de sonun, anlamsız bir yalnızlık olacak. Çünkü hakikate düşmanlık, insanı büyütmez, çürütür. - 10 ay
Senin inkârın bir fikir değil, bir savunma mekanizması. Ve bu inkârın, büyük ihtimalle çocukluğunda maruz kaldığın baskılarla, sevgisizlikle veya otoriter bir dini figürle yüzleşememenle ilgili. İnandığını söylediğin ‘evrensel değerler’ aslında, küçük yaşlarda seni inciten şeylere karşı geliştirdiğin duygusal kalkanın adı olmuş. Ama farkında değilsin."
“İslam’ın toplum düzeni gericidir” diyorsun ya... Aslında sen o düzene değil, seni büyüten, seni anlayamayan, belki de seni bir kalıba sıkıştıran insanlara öfkelisin. İslam değil düşmanın; senin zihninde, o isimle sembolleşmiş bir çocukluk travması var. Sen dini değil, seni duymayan bir babayı, seni küçümseyen bir amcayı, seni susturan bir öğretmeni yargılıyorsun. Ama bunu kendine bile itiraf edemediğin için, hedefin dine dönüşüyor.
Filistin’e sözde sahip çıkman, içindeki çelişkiyi örtme çabası. Oysa insan ya tüm mazlumların yanındadır ya da kendi nefsinin. Dini inançları sebebiyle insanların mücadelesini değersizleştirmeye çalışmak, yalnızca kibirli bir aklın değil, aynı zamanda bastırılmış bir benliğin çığlığıdır. Senin savaşın adaletle değil, geçmişte susturulmuş bir çocuğun haykırışıyla. Ama bu çığlık artık acınası değil, tehlikeli.
Senin için din yok, çünkü belki de hayatında hiç gerçek bir sevgi bağı olmamış. Çünkü din bir bağdır. Yaratıcıyla, insanla, evrenle kurulan o görünmez bağ. O yüzden inanan insanları anlayamıyorsun. Çünkü senin yüreğinde ‘bağ’ değil, ‘kopuş’ var. Ve bunu inkâr ettikçe, sadece daha da uzaklaşıyorsun.
Kendine gel. Gerçek özgürlük, geçmişinin enkazına savaş açmakla değil, onunla yüzleşmekle başlar. Din düşmanlığı sana güç veriyor gibi görünebilir ama aslında seni içten içe yiyip bitiriyor. Ruhunun derinliklerinde yanan o öfke, fikir değil, sadece yaralı bir çocuğun intikamı. - 10 ay
Konu ben miyim? Habire benim üzerinden hakaret edip duruyorsun? Konuya dmnelim lütfen.
- 10 ay
Evet, konu sensin. Çünkü sen Filistin gibi bir insanlık meselesini bile, kendi içsel hesaplaşmalarına alet edip burada dinî değerlere saldırıyorsun. Ben sadece senin bu çelişkine ayna tuttum. Kaldıramadığın şey fikir değil, kendinle yüzleşmek. Ama konu dönüp dolaşıp senin gibi çelişkilerle dolu birinin ikiyüzlü yorumlarına geliyorsa, elbette seni konuşacağız.
- 10 ay
42 yaşına gelip hâlâ çocukluktan kalan öfkelere tutunmak…
Üstelik bunu da Filistin gibi bir mazlum coğrafyayı araçsallaştırarak yapmak… Gerçekten acı bir tablo.
Seninki fikir değil, ruhsal bir fırtına. Din karşıtlığın inançsızlıktan değil, bastırılmış travmalardan geliyor.
Bir adam yaş aldıkça olgunlaşır, ama sende sadece küflenmiş öfke büyümüş.
Sadece dini değil, merhameti, adaleti, insanın iç dünyasını da inkâr ediyorsun.
42 yaşında hâlâ ‘gerçekleri ben bilirim’ kibriyle konuşuyorsun.
Ama gerçek olan bir şey var: Seninle tartışmak bile zaman kaybı ama bazen çürümüş ideolojilere tokat gibi bir ayna tutmak gerekir. O yüzden buradayım. - 10 ay
Abi din düşmanı çok bu sitede
- 10 ay
Din düşmanı olmak kötü mü?
- 10 ay
Kötü
- 10 ay
Senin derdin inanç değil, kendinle olan hesaplaşman."
Din düşmanlığı, düşünsel bir tercih değil; ruhsal bir çatlağın dışavurumudur.
Sen fikir üretmiyorsun, sadece yıllar önce bir yerlerde bastırılmış duygularını inanç kisvesiyle kusturuyorsun.
Korkuyorsun çünkü iman karşısında iç dünyan titriyor.
Ve bu yüzden, dinle değil, aslında içindeki boşlukla savaşıyorsun.
Beni değil, önce aynanı yargıla.
Çünkü bu öfke, evrensel adaleti değil, çocukluk travmalarını savunuyor.
42 yaşında bir adamın hâlâ “din düşmanı olmak kötü mü?” diye sorması,
hem acınacak bir zayıflık hem de kendi cehaletine övgüdür. - 10 ay
Konu ben değilim. Benim hesaplaşmalarımla senin işin ne?
Bunlara alışın. Ben dinci olmak zorunda değilim. Dini eleştirebilirim. Ve sen bu yğzden bana hakaret edemezsin. - 10 ay
Düşünce özgürlüğüyle karıştırdığın şey aslında içsel boşluğunu ve bastırılmış öfkeni kusmak. Kendini ‘dini eleştiriyorum’ diye avutuyorsun ama cümlelerin, düşünsel derinlikten değil, bastırılmışlık kokuyor. Ben inançlıyım, sen değilsin. Fark şu: Ben kendi inancımla barış içindeyim, sen kendi inançsızlığınla savaş halindesin. Sana hakaret etmeme gerek yok, zaten düşünce kalitenle kendini gayet güzel küçük düşürüyorsun. Ve emin ol, bu cümleleri anlamak için birkaç kez okuman gerekecek.
- 10 ay
Bir de 42 yaşına gelip hâlâ inançlara karşı nefret kusarak kendini aydın zannedenlere acıyarak bakıyorum. ‘Dini eleştirmek’ başka, 'ruhsal boşluklarını dine saldırarak bastırmak' bambaşka bir şeydir. Zihnindeki bulanıklığı kelimelerle aklamak seni düşünür yapmaz. Herkes kendi iç hesaplaşmasının izini taşır; ama bazıları o izleri yara yapmadan taşır, bazılarıysa kanatıp kanatıp başkalarına sürmeye kalkar. İşte sen ikinci grupsun. Ve üzgünüm ama bu, entelektüellik değil, sadece trajedi.
- 10 ay
Konu ne eleştiri ne fikir. Senin yaptığın şey, inançlı insanlara sistematik bir nefret kusmak. Din karşıtlığı diye pazarladığın şey, aslında içindeki boşlukla baş edemeyişinin sesi. Ve herkes senin gibi komünist ya da ateist olmak zorunda değil. Kimse senin bastırılmış kimliğinin bir yansıması olmak zorunda değil. Düşünce özgürlüğü diyorsun ama sadece kendi fikrine alan açıyorsun. Seninle tartışmak gibi bir niyetim yok; çünkü senin seviyene inmek, hakaret değil ama zaman kaybı olurdu.
Sana tavsiyem fikrini insanlara empoze etmeye çalışma ve kendi fikrini hayattaki tek doğru olarak görme ve çocuk gibi de davranma. Yaşının adamı ol ve küçük çocuk gibi davranma - 10 ay
Sen herkese insanlara insanların inancına saygı duyarsan insanlar da senin fikirlerine saygı duyar
Sen rahat ol bunları kafana takıp da provokasyon yapma - 10 ay
Ama sen insanlara dinleri yüzünden gerici yamyam, emperyalist böcekleri diyorsun bu arada
- 10 ay
İslamda düşünce özgürlüğü var mı?
- 10 ay
Sen niye hep papağan gibi aynı soruları soruyorsun ya senin başka bir işin yok mu
- 10 ay
Senin ‘düşünce özgürlüğü’ dediğin şey, İslam’a hakaret etme özgürlüğü zannediyorsun. Oysa gerçek düşünce özgürlüğü, hem inanmaya hem de inanmamaya saygı duyar. Ama sen, inanana tahammül edemeyip sonra da ‘ben özgürüm’ diye ağlıyorsun.
Komünist ideolojin sana şunu öğretmemiş olabilir ama ben hatırlatayım: Herkes senin gibi ateist, materyalist ya da Lenin’ci olmak zorunda değil. Biz senin inançsızlığına karışmıyorsak, sen de bizim imanımıza dil uzatamazsın.
Senin hesabın bizimle değil aslında, kendinle. İnandığın hiçbir şey kalmamışken başkasının inancı sana battığı için saldırıyorsun. Kusura bakma ama inançsızlığını fikir gibi pazarlamaya çalışma. Bu, düşünce değil; ruhsal boşluğun dışavurumu.
Kısacası; kendi iç hesaplaşmanı İslam’a ve Müslümanlara yönelterek çözemeyeceksin. Çünkü biz senin sandığın gibi değiliz. Sabırla sustuk ama unutma: Biz sustukça sen fikir ürettiğini sandın. - 10 ay
Komünizme hakaret etmeyen yok dünyada. Hatta Çekya'da sembolleri falan yasaklandı.
Sen şimdi soruma cevap ver şimdi. İslamda düşğnce özgürlüğü var mı?
- 10 ay
Sen önce kendi ideolojin içinde düşünce özgürlüğü var mı, ona bak. Komünizmin tarihi, fikirle değil, infazla dolu. Kitap yakanlar, fikir yasaklayanlar, milyonları sürgün edenler... Bunları hatırlamadan bana İslam’a laf söyleyemezsin.
İslam’da düşünce özgürlüğü vardır, ama senin anladığın gibi kutsala hakaret, inanana saldırı, ‘özgürlük’ değildir. O olsa olsa içindeki boşluğun dışa vurumudur.
Hz. Muhammed (sav) kendisine ağır hakaret edenlerle bile tartışmayı seçmiştir. Ama senin gibiler, tartışma bilmeyip sadece kin kusar. Çünkü sizde fikrin yerini nefret, ahlakın yerini kibir almıştır.
Senin komünist kafan, sadece kendine tapar. Kendi ideolojine yapılan en ufak eleştiriyi ‘nefret’ diye yaftalarken, İslam’a her gün sövme hakkını kendinde buluyorsun. Bu çifte standardın adı düşünce değil, zavallılıktır.
Biz senin gibi değiliz. Biz inandığımız şey uğruna yaşıyoruz. Sen ise inandığın hiçbir şey kalmadığı için başkasının inancına saldırarak var olmaya çalışıyorsun. Ve üzgünüm, ama ne kadar bağırırsan bağır, bu seni zeki değil, sadece yaralı gösteriyor.
Bir daha sormadan önce aynaya bak. Belki aradığın özgürlük değil, iç huzurundur. - 10 ay
Soruna gelince... Evet, İslam’da düşünce özgürlüğü vardır. Ama hakaret özgürlüğü yoktur. Senin özgürlük anlayışın, kutsala sövmek, inanana nefret kusmaksa; bu özgürlük değil, terbiyesizliktir.
Hz. Muhammed (sav), kendi yüzüne karşı ağır sözler söyleyenleri bile öldürmedi, onlarla konuştu. Tartıştı, sabretti. Ama senin gibi ‘aydın’ taklidi yapan biri, daha bir fikre tahammül edemiyor.
Sen kendi ideolojinde ‘komünizme hakaret eden yok’ diye ağlarken, benim dinime her fırsatta dil uzatıyorsun. O zaman kendi çelişkine cevap ver önce: Ateist ve komünist bir rejimde düşünce özgürlüğü neden yoktu?
İslam’da fikir olur, tartışma olur, ama hadsizlik olmaz. Çünkü İslam, fikirle çamuru ayırt edecek kadar seçicidir. Sen fikir değil, kin kusuyorsun. Ve bunu da 'özgürlük' sanıyorsun.
Cevabını aldın mı şimdi? Eğer hâlâ anlamadıysan, biraz Kur'an oku. Belki zihin bulanıklığın biraz da olsa dağılır. - 10 ay
Sen hâlâ İslam’da düşünce özgürlüğü var mı diye soruyorsun ya… Taif’i duydun mu? Hz. Muhammed (sav), inancını anlattığı için taşlandı. Kanlar içinde kaldı. Ama Cebrail gelip 'istersen şu dağları başlarına geçireyim' dediğinde bile, ‘Hayır, belki onların soyundan iman edecek insanlar çıkar’ diyerek merhamet etti.
Senin ideolojin olsa orada katliam yapardı. Bizim peygamberimiz ise dua etti.
Bu olay bile sana yetmiyorsa, mesele senin öğrenememen değil, öğrenmek istememen.
Senin derdin fikir değil; sen inancına karşılık bulamayınca, inançlı olana kin kusuyorsun.
Ama unutma: Hz. Muhammed’in sabrı, senin gibi düşünenleri bile içine alacak kadar geniştir.
Senin nefretin bir sınırda biter, ama O’nun merhameti sonsuzdur.
İslam, senin hakaret ettiğin gibi bir inanç değil. O, seni bile içine alacak kadar derin bir adalet sistemidir.
Ama sen hâlâ komünist manifestolarla düşünce özgürlüğü dersi vermeye çalışıyorsun.
Biz seni susturmuyoruz. Senin içindeki boşluk kendini susturuyor. Ve bu boşluğu Müslümanlara bağırarak dolduramazsın. - 10 ay
Bana 1400 yıl önceki masalı anlatma. Bugğn şeriat devleti olsa ben kafirim diyebilir miyim?
- 10 ay
Ben Çin'de veya Kuzey Kore'de Komünizm karşıtı propaganda yapabilir miyim?
- 10 ay
Ya da SSCB'de ben Komünist değilim diyebilir miydim ha?
- 10 ay
Senin özgürlük anlayışın şöyle: Sadece senin fikirlerin özgür, bizinkiler 'masal'.
Ama senin hayran olduğun sistemde bir kişi 'Komünist değilim' deseydi, sen çoktan alkış tutuyordun infazına. - 10 ay
Senin şu cümlen, sadece cehaletinin değil, kibir hastalığının da göstergesi.
Bugün sen özgürce ‘ben kâfirim’ diyebiliyorsan, bunu dindarların sabrına ve medeniyetine borçlusun.
Çünkü senin sevdiğin rejimlerin olduğu ülkelerde ‘ben komünist değilim’ dediğin an mezara giriyorsun.
Hem İslam'ı tanımıyorsun, hem de konuşuyorsun. Sana bu özgürlüğü veren İslam’ı aşağılıyorsun.
Bu kadar ironik, bu kadar trajik bir tabloyu görmek için zekâ gerekir, kalp gerekir…
İkisi de sende eksik.
Ve son olarak:
Şeriat devleti olsa da senin 'ben kâfirim' deme özgürlüğün olur. Ama bu kadar kibirli olursan, cehaletinin altında ezilirsin.
Özgürlük bilgiyle olur, senin gibi cahil sloganlarla değil. - 10 ay
Senin '1400 yıl önceki masal' dediğin şey, bugün hâlâ milyarlarca insanın hayatına yön veren bir inanç sistemi.
Ama senin ideolojin, 70 yıl bile ayakta kalamadı, tarih çöplüğünde çürüdü.
Masal dediğin o hakikat, hâlâ ayakta.
Senin ‘bilimsel’ sandığın fikirlerse SSCB gibi yıkıldı gitti.
Ve bak sana acı bir gerçek:
Senin fikirlerin sadece Twitter yorumlarında, forumlarda ve mezar taşlarında yaşıyor.
Ama biz ezanla uyanıyor, Kur’an’la yaşıyoruz.
Senin 'masal' dediğin şey, bizim gerçeğimiz.
Senin 'gerçek' sandığın şey ise, çürümüş ideolojilerin enkazı. - 10 ay
1400 yıl önceki 'masal' dediğin Peygamber var ya…
O öyle bir masalsa, Goethe’den Tolstoy’a, Bernard Shaw’dan Mahatma Gandhi’ye kadar yüzlerce büyük düşünür neden onu överek bahsetti?
Sen kim, Goethe kim?
Senin fikirlerin kaç Nobel aldı, kaç medeniyet inşa etti?
Senin ideolojin insanlara ‘merhamet’ mi öğretti, yoksa milyonlarca insanı gulaglara mı tıktı?
O küçümsediğin Peygamber, kendisine taş atanları affedecek kadar merhametliydi.
Sen ise ekrana birkaç satır yazınca kendini tanrı ilan ediyorsun.
‘Masal’ dediğin şey, bugün 2 milyar insanın hayatına yön veriyor.
Ama senin ‘gerçek’ dediğin sistemlerin mezar taşlarını bile insanlar unuttu. - 10 ay
Senin hakaret ettiğin o kişi, bugün bile Batı’da tez konusu…
Ama senin düşüncelerin, kendi profil sayfandan öteye gidemiyor. - 10 ay
Şimdi sen cevap ver bakayım ben Kuzey Kore çöplüğünde Kim Jong Un karşıtı bir propaganda yapsam ne olur?
- 10 ay
Çin'de ÇKP karşıtı propaganda yapsam, Uygur zulmünü söylesem ne olur?
SSCB bataklığında Lenin ve Stalin karşıtı propaganda yapsam ne olur? - 10 ay
Ne oldu cevap veremedin sustun mu?
- 10 ay
Muhammed peygamber, birbirini yiyen kabilelerden miteşekkil dağınık bir coğrafyayı birleştirdi, ilerleten bir kaç yüzyılda Asya ve Avrupayı birbirine bağlayan bir ticaret imparatorlupunun temelini attı.
Ortaçağda, devrimlerin ideolojisi çoğunlukla dinsel bir içeriğe sahiptir. 8. ya da 13. yy'da "neden kafınlara oy hakkı vermedi" gibi anakronik bir saçmalık öne sürülemez değil mi?
Aynı şekilde, oetaçağa özgün bir ideolojinin (dinsel olması ideoloji olduğu gerçeğini değiştirmez), 21. yylın kolullarında uygulanamaz. Hayatın akışına ters.
Sosyalist devletlerde, her zaman bir valığını sürdürme kaygısı vardır. SSCB tarihin gördüğü en vahşi işgâle naruz kalmış. Zaferle çıkmasına rağmen, emperyalizmin sirekli tehdidi altında yaşamış. Bunu yaparken de sansyileşmiş, hakkına eğitim, saplık, barınma gibi bir çok imkanı sağlamış. Uösuz bucaksız bir köylü ülkesiyken, uzaya çıkmış bir sğper güce dönüştürmüş ülkeyi.
Kore DHC, şu anda resmi olarak savaşta bir ülke. Gğneyle atsşkes var sadece. Dğnya'daki en acımasız ambargoya maruz kalıyor.
Vietnam sömürgecileri def ettikten sonra ABD işgaliyle toprahları zehirlendi. Kğba devrimden hemen sonra ABD saldırganlığını yaşadı.
Komünist olmak zorunda da değilsin bu ülkelerde. Ama insanın insanı sömürmesi yasaktır. Bunda da bi sakınca yok - 10 ay
Sallahuellehhiveselem
- 10 ay
StenkaRazin, senin bu yazın tam olarak tipik bir ideolojik körlüğün dışavurumu. 21. yüzyılda yaşıyoruz diyorsun ama 20. yüzyılın mezar kokan totaliter rejimlerini romantize etmekte hiçbir sakınca görmüyorsun. Demek ki geçmiş sadece dinî olunca 'anakronik', komünist olunca 'ilerici' oluyor öyle mi?
İslam’ı 1400 yıl önceki bir masal gibi küçümsemeye çalışırken, dünyanın dört bir yanında hâlâ insanlara umut olan, milyarlarca insanın ahlâk, adalet ve anlam bulduğu bir medeniyeti ideolojiye indirgemek, senin dar kalıplar içinde debelendiğini gösteriyor.
Komünist rejimlerin mazlumların umudu olduğu yalanı Sovyetler yıkıldığında çöktü. Stalin'in ölüm kamplarını, Mao'nun 50 milyon insanı açlığa ve kıyıma sürüklediği 'Büyük Atılım'ı, Kuzey Kore'nin toplama kamplarını hangi ütopyaya sığdırıyorsun?
Sen hâlâ birileri uzaya çıktı diye onların ahlaki üstünlüğünü savunacak kadar yüzeysel düşünüyorsan, şunu hatırlatayım: Hitler de otoban yaptı.
Ve madem insanın insanı sömürmesini istemiyorsun, neden Çin'in Doğu Türkistan’daki zulmüne kör, neden SSCB'nin Afganistan'ı işgaline sağır, neden Sovyet tanklarının Budapeşte’de ve Prag’da ezdiği insanların çığlığına dilsizsin? Çünkü senin özgürlük anlayışın ideolojik, insanî değil.
Düşünce özgürlüğü diyorsun ama İslam’a laf atarken zevk alıyor, sana ters düşen her düşünceye karşı alaycılıkla cevap veriyorsun. Bir düşünceye tahammülün yoksa, senin özgürlük anlayışın da özgürlük değil, sadece 'tek seslilik' arzusudur.
Kendi aklını yücelttiğini sanarken başkalarının inancına çamur atan kişi, aydın değil kibirli bir dogmatiktir. Oysa kibir, cehaletin kibritle tutuşturulmuş hâlidir. - 10 ay
Senin yazdığın şey ideolojik mastürbasyondan başka bir şey değil StenkaRazin. Bir yandan 1400 yıl önceki İslam’a 'anakronik' diyorsun, diğer yandan 70 yıl önceki Stalinist rejimleri hâlâ öve öve bitiremiyorsun. Komünist hayallerinle arşiv kokan kitapların arasında sıkışmışsın ama çağdaş insanlıktan bihabersin.
Senin gözünde dinî düşünce çağ dışı, ama Kuzey Kore gibi otoriter bir cehennemi 'sömürü karşıtı ütopya' diye pazarlayabiliyorsun. Özgürlükten bahsederken Mao’nun, Pol Pot’un ve Lenin’in kanlı mirasını hiçe sayıyorsun. Çünkü senin özgürlük anlayışın özgürlüğe değil, kendi ideolojine hizmet eden zincirlere dayanıyor.
Sovyetlerin uzaya çıkmasıyla övünüyorsun ya... Hitler de bilimde ileriydi ama bu onu mazlumların dostu yapmadı. Stalin'in Gulag'larında çürüyen, sırf fikir beyan etti diye infaz edilen insanlar için tek kelime etmiyorsun. Çünkü senin vicdanın da senin ideolojin gibi: Seçici.
İslam’ı küçümseyip kendini aydın sanman, cehaletini felsefe sanman kadar komik. Goethe, Bernard Shaw ve Tolstoy gibi Batılı düşünürlerin Hz. Muhammed için saygı dolu sözler söylediğinden bile haberin yok. Çünkü senin aydınlanman loş bir lambadan ibaret.
Senin gibiler insanlıktan değil, ideolojiden beslenir. Allah inancı seni rahatsız eder çünkü senin tanrın Marx’tır, senin kıblen Kremlin’dir. Ama unutma: İdeolojiler çöker, hakikat kalır.
Senin hayalini kurduğun dünyada insanlar özgür değil; itaatkâr, ruhsuz ve sistemin robotları. Ben senin gibi olmak zorunda değilim. Ve unutma: Herkes senin gibi komünist ateist olmak zorunda değil. İyi ki de değil. - 10 ay
"Ben onun (Hz. Muhammed’in) eserinde insanlığı derinden kavrayan bir ruh gördüm."
Goethe - 10 ay
"Bilim din olmadan topaldır. Din bilim olmadan kördür." — Albert Einstein
- 10 ay
Hadi şimdi git, hayalini kurduğun o ütopyanın posterlerine bakarak devrim fantezileri kur. Ama önce bir sor kendine: Gerçekten düşünce özgürlüğünün, inancın, insanlığın olduğu bir dünya mı istiyorsun, yoksa sadece kendi ideolojinin egemenliğini mi?
- 10 ay
"Mao 50 milyon adam öldürdü". Bu Amerşkan yalanlarına inanıp bana gelme. Defalarca söyledim. Ne BM raporlarında, ne dönemin Batılı kaynaklarında böyle bir şey var. Açlık oldu, 3-4 milyon insan hayatını kaybetti. Büyük bir trajedi, ama bu istenen bir şey değildi.
Neyse, 1400 yıl önce ile 100 yıl öncesi arasında farkları inkâr edemeyiz. Aztekler gibi ibaan kueban edemeyiz değil mi bugün? Köle ticaretini, cariyeliği meşru kılamayız buhğn. 4 karı alamayız vs. Bunlar ortaçağ göre dizayn edşlen kanunlar. Bugüne uymaz.
Sosyalizm, inaanın inaanı sömşrmesini ortadan kaldırmayı amaçlar. Emperyalizmin "1 mşlyar inaan öslğrdüler"yalanının nedeni serbest piyasa denen sömürü düzenini ortadsn kaldırmak istemesi sosyalizmin.
- 10 ay
Senin şu yazdıkların, yıllardır aynı ezberi tekrar edip ‘sistem karşıtıyım’ pozlarında solcu kılığında kompleks boşaltan tipik post-truth kafaların yazısı. Mao’nun ölüm politikalarını ‘istem dışı trajedi’ diye aklamaya çalışman, Stalin’in ‘planlı’ kıtlıklarını yok sayman, insanlık vicdanının değil, ideolojik fanatizmin bir sonucu.
Sen tarih dersi verir gibi yapıyorsun ama İslam’ı küçümserken kendi savunduğun rejimlerin milyonlarca insanı canlı canlı açlıktan mezara gönderdiğini ‘ama öyle planlanmamıştı’ gibi zavallı gerekçelerle temize çekiyorsun. Bil istedim: Tarihin en büyük açlıklarından biri Sovyet Holodomoru’dur. Mao’nun 'Büyük İleri Atılım'ı ise geri zekâlı bir mühendislik projesidir; 45 milyon ölümün ardından 'istemedik' demek ahlaki değil, komiktir.
Bir yandan 1400 yıl önceki hukuku hedef alırken, diğer yandan 100 yıl öncenin komünist ütopyasına şiir yazıyorsun. O yüzden senin ağzından 'günümüze uymaz' cümlesi çıkınca ironik oluyor.
Ve madem düşünce özgürlüğünden bahsettin: Senin bugün özgürce yazabildiğin bu yazıları, Komünist Çin’de ya da Stalin’in Rusya’sında yazsaydın, en iyi ihtimalle Sibirya’ya biletin kesilirdi.
Goethe’nin Peygamberimiz hakkında övgü dolu sözlerini oku. Einstein’ın Kur’an’a saygısını öğren. İslam hakkında fikrin olsun, ezberin değil.
Kısacası dostum, senin sosyalizm diye övdüğün sistemin insanlık tarihinde sebep olduğu ölümleri ‘yok’ sayan bu rahatlık, ancak ideolojik körlükle açıklanabilir. Ama merak etme: Allah istese bir kalbi mühürler. Ama seninki kendin mühürlemiş gibisin. - 10 ay
Sen hâlâ Mao'nun 45 milyon insanı sadece 'açlıktan' öldürdüğünü savunacak kadar ahlaki pusulasını yitirmişsin. Utanman gerekir. 'İstenmeyen bir şeydi' deyip geçiyorsun, peki soruyorum: Bu trajedi yaşanırken Mao neredeydi? Çiftçileri zorla kolektif çiftliklere toplayıp, 'devlete karşı geliyorsun' diye idam ederken sosyalizm neredeydi? Toplu mezarlar sosyalist ütopyanın parçası mıydı?
Bir yandan 1400 yıl öncesini küçümseyip öte yandan Stalin, Mao ve Kim Jong-Un gibi katilleri 'emperyalizme direniyor' diye aklamaya çalışmak fikirsizliğin en acınası hâlidir. Muhammed Peygamber yaşadığı dönemde kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir cahiliye toplumunda adalet, merhamet ve eşitliği tesis etti. Senin putlaştırdığın liderler ise barışı değil, katliamı miras bıraktı.
Goethe’nin 'Muhammed bir deha' dediği, Einstein’ın 'Kur’an evrenin sırlarını açar' diye övdüğü bir peygamberi aşağılamaya çalışırken, kendin Lenin’in, Mao’nun, Stalin’in resmine taparcasına bakıyorsun.
Senin ideolojin, ‘insan’ı kurtarmak bahanesiyle 100 milyondan fazla insanı öldürdü. Açlıktan, baskıdan, gulaglardan, işkencelerden… Ama hâlâ ‘sömürü düzeni yıkıldı’ diyorsun. İnsanları açlığa mahkûm edip kitap dağıtınca sömürü bitmiş mi oluyor?
Senin sosyalizminin geldiği son nokta Kuzey Kore: Açlık, sansür, lider tapınması ve ölüm. Benim inandığım dinin geldiği son nokta ise, NASA’da çalışan Müslüman bilim insanları, barış arayışı ve ahlaki sorumluluk. Şimdi sana düşen şu: Git Lenin’in posterine biraz daha bak, çünkü sana artık sadece o cevap verir. - 10 ay
Kusura bakma, anti-komünist histerinin palavraları üzerinden konuşmam ben. 2-3 senede 50 milyon inaanın öldüğü nir ğlke ayakta kalamaz. Japon işgâli sırasında bile 27 milyon Çinli öldü. Fethullahçı çetenin eblehleştiren dizilerine inanan tiplerden bi farkın yok.
Ben Kur'an'a saygı duymak ya da yazılanları evrensel değer olarak kabul etmek zorunda değilim. Benim için Yunan mitolojisi, ya da Hint Vedaları ne ise, Kuran ve İslâm da o.
Batılıların benzer övgülerini Hint mitolojileri için de yapıldığını görebilirsin. Yani bu bir kriter değil benim için. - 10 ay
Bak dostum, sen hem Marksist olup hem de ‘ahlaki üstünlük’ dersi vermeye çalışıyorsun ama farkında bile değilsin:
Senin inandığın ideoloji zaten evrensel ahlakı reddediyor. Marx’a göre ahlak, üretim ilişkilerinin ürünüdür. Yani senin ‘insanın insanı sömürmesi yasaktır’ dediğin şey bile aslında göreceli. Bugün ‘sömürü’ dediğin şeyin tanımını kim yapıyor, sen mi Stalin mi?
Senin savunduğun sistemde milyonlarca insanın canı “planlama hatası” diye geçiştiriliyor ama iş Peygamber’e gelince ahkâm kesiliyor. İlginç bir şekilde 1400 yıl önceki toplumsal düzenin bağlamını anlamaya çalışmak yerine onu küçümsüyorsun. Oysa senin Lenin’in kadınlara seçme hakkı verirken yüzbinleri kurşuna dizdiğini hiç sorgulamıyorsun.
Bir de unutmadan: Mao 3-4 milyon öldürdü diyorsun ama Çin Komünist Partisi’nin kendi iç raporlarında bile bu rakam 30 milyondan fazla. Kaynakları inkâr ederek bir şey gerçeğe dönüşmez. Tıpkı Tanrı’yı inkâr ederek kendini Tanrı yerine koymanın seni ahlaki yapmayacağı gibi.
Kendi içinden çıkamadığın çelişkilerin seni kör etmesin. Devrim diyorsun ama senin devrimin önce ahlakı, sonra insanı, en son da gerçeği yok ediyor. - 10 ay
Senin gibi her şeyi kendi ideolojik gözlüğünden okuyan biriyle tartışmak aslında zaman kaybı ama şu yazdıkların öyle pespaye ki, cevap vermemek hakikate ihanet olur.
Sen 50 milyon insanın öldüğü Büyük Kıtlık’ı “anti-komünist histeri” diye küçümseyip geçiyorsun ama gerçekler senin Stalinvari yalan propagandalarından ibaret değil. Mao döneminde Çin’de yaşananlar tarihsel belgelerle sabit. “Ülke ayakta kalamazdı” demişsin — Çin ayakta kalmadı zaten, insanlar ağaç kabuğu yemekten, çocuklarını yemekten bahsetti o dönemde. Ama senin gibiler için önemli olan insan değil, ideoloji. Çünkü Marksistlerin gözünde birey bir hiçtir, sadece sistem için tüketilecek bir parçadır.
Sen Kur’an’ı Hint mitolojisiyle bir tutarken aslında sadece kendi entelektüel sığlığını sergiliyorsun. Kur’an’a inanmak zorunda değilsin, ama onu milyarlarca insanın rehberi olan bir kitapla, mitolojik masalları aynı kefeye koymak sadece bilgisizlik değil, aynı zamanda kibirli bir cehalettir.
Daha da komik olan şu: Hem Marksistsin hem de "evrensel ahlaktan" bahsediyorsun. Ne cesaret. Ahlak dediğin kavramı sistem dışı bir değer olarak kabul etmiyorsan, o zaman senin Stalin’in, Mao’nun, Pol Pot’un yaptıklarına da ses çıkarman gerekir. Ama çıkmıyor, çünkü senin ahlakın konjonktürel. Senin ahlakın, kendi safındakiler yapınca susan bir ahlak.
O yüzden kusura bakma ama senin fikirlerin ne entelektüel ne de ahlaki düzlemde ciddiye alınacak düzeyde değil. Sadece kendi kabuğunda dönen, ezberlerini slogan sanan bir ideoloji fanatiğisin. - 10 ay
Senin asıl problemin şu: Sen Marx'ı kutsal kitap gibi okuyan, Mao'yu peygamber yerine koyan, Stalin’in ayakkabısını müze yapacak kadar tapınan bir ideoloji tarikatının mensubusun. Ama farkında bile değilsin. Kendi fikirlerine tapan birinin, başkalarının inancına “mitoloji” deme cüreti aslında sadece bir trajikomedi.
Senin için Kur’an “Hint mitolojisiyle aynı şey” olabilir, çünkü senin tapındığın şeyin adı Marksizm. Ve bu ideolojiyi sorgulamak senin için şirk gibi bir şey olmuş. Ama kötü haber: Mao’nun kurduğu o "ütopya" dediğin sistemin mezar taşları hâlâ 50 milyon insanın kemiğiyle dolu.
Ülke ayakta kalamazdı diyorsun... Evet, kalamadı. İnsanlar ağaç kabuğu, hatta kendi çocuklarını yedi. Ama sen hâlâ “anti-komünist histeri” diyorsun. Çünkü bağnazlık gözleri kör eder.
Senin gibilerle tartışmak zor, çünkü tartışma akıl ve vicdan gerektirir. Senin yerinde birazcık öz eleştiri sahibi biri olsaydı, “benim ideolojim uğruna milyonlarca insan katledilmiş” diye utanırdı. Ama sen hâlâ ahlak dersi vermeye çalışıyorsun.
Senin için tek gerçek, kendi kutsal sandığın ideoloji. O yüzden konuşmaların tartışma değil, sadece inanç bildirimi. Ve üzgünüm ama bu kafayla ne bilim olur, ne vicdan, ne de özgürlük. - 10 ay
Senin Karl Marx'ın Komünist Manifestosu ideoloji değil İslam İdeoloji
Bravo yeni çağın yobazı seni!!! - 10 ay
Son olarak senin gibi tarihsel gerçekleri ideolojik süzgeçle eğip büken, Mao ve Stalin’i hâlâ kutsayan bireylerle tartışmak, akademik olarak "boş çaba" kategorisine girer. Ama madem sen ahkâm kesmişsin, ben de seni kendi çelişkilerinle boğayım.
Öncelikle, 50 milyon insanın öldüğü bir rejimi “anti-komünist histeri” diye geçiştirmen, ahlaki körlüğünün değil, entelektüel iflasının kanıtıdır. Mao döneminde yaşanan kıtlık, sıradan bir açlık değil; sistematik bir ideolojinin, insanı önceleyen her değeri yok saymasının sonucuydu. Ama senin gibiler için insan sadece istatistiktir — çünkü birey yoktur, “devrim” vardır.
Sen Kur’an’ı Hint mitolojisiyle bir tutacak kadar sığsın ama aynı zamanda Batı’nın materyalist külliyatını papağan gibi tekrar edecek kadar da komplekslisin. Kur’an’a inanmak zorunda değilsin, evet, ama onun binlerce yıllık kültürel, felsefi ve hukuki mirasını görmezden gelmek; ancak cehaletle açıklanabilir. Ya da senin durumunda olduğu gibi: ideolojik saplantıyla.
Ahlaktan söz ediyorsun ya — ahlak dediğin şey, senin gibi Stalin’in övgüsüne nutuk çeken birinden gelemez. Çünkü senin ahlakın göreceli değil, tamamen çıkar odaklı: Sana göre katliam, kim yaparsa yapsın değil; kimden gelirse haklıdır.
Senin gibi Marksizmi din haline getirmiş bireyler, 21. yüzyılın en büyük ironisidir: Dine karşı çıkar, sonra Marx’ı kutsar. Bilime sarılır, sonra gerçekleri çarpıtır. Özgürlük der, ama muhalif düşünceye tahammül edemez.
Kısacası, tüm ezberlerinle, sen modern çağın bağnazı olmuşsun.
Ve üzgünüm ama bu seviyede bir zihniyetle tartışmak, Platon’un mağara alegorisindeki zincirli adama kitap okumakla eşdeğer. - 10 ay
Sen hâlâ devrim rüyaları görüyorsun ama dünya senin o çürümüş fikirlerini müze rafına çoktan kaldırdı. Yani, geçmiş olsun.
- 10 ay
Senin orak ve çekiçini gelecek nesiller müzede yobazlığın, baskının ve köleliğin sembolü olarak anacaklar ve anıyorlar da...
- 10 ay
Senin o yere göğe sığdıramadığın orak ve çekiç, insanlık tarihinin en büyük yalanının simgesidir. Ve o simge bugün artık sadece müzelerde sergileniyor; baskının, düşünce kıyımının ve milyonların kemiği üzerinde yükselen sözde eşitliğin anıtı olarak.
Senin için Stalin “büyük lider”, Mao “devrimci kahraman” olabilir. Ama tarih onları tiran, soykırımcı ve insanlık dışı ideologlar olarak yazdı. Sen hâlâ bu figürleri savunuyorsan, entelektüel değil ideolojik kalıntısın.
İslam'a mitoloji deyip, Komünist Manifesto'yu kutsal kitap gibi sahiplenmen tam bir ironi. Sözde dini eleştiriyorsun ama Marksizme aynı inançla bağlısın. Sadece tapınak değişmiş: Mabedin Meclis değil Parti binası, ilahın Tanrı değil Marx olmuş. Bu yüzden yeni çağın yobazı sensin.
Ve merak etme, senin gibi dogmalarla var olmaya çalışan ideologlar tarihin tozlu raflarında çoktan yerini aldı. Bugünün gençliği artık senin fikirlerini okumuyor bile. Çünkü onlar özgürlüğü, bireyi ve adaleti; senin gibi katliamlarla değil, vicdanla savunuyor.
Son söz:
Sen fikir değil, artık sadece arşivsin. Ve arşivler konuşmaz, sadece toz tutar. - 10 ay
Valla Çin şu anda dğnyanın en gelişmiş ülkesi. İktidarda da Komünist Parti var. SSCB süper güç oldu. Onda ambargoy ve sınırlı kaynaklara rağmenK üba, Kore DHC hala ayakta ve hiç bir devletin vasalı olmadan bağımsızlığını koruyor.
Senin, Atlantik merkezli yalan dolanlarının aksine, halk desteği de var. Sosyalizm üretmektir, kolektif yaşam alanı yaratmaktır. Çok bedeller ödendi. Açlıklar, emperyalist savaş vs. Ama bugğn ayaktalar. - 10 ay
Senin o ‘bağımsız’ dediğin Kuzey Kore’de insanlar kaçmasın diye sınırda otomatik makineli tüfekler var. Çin’de sosyal kredi sistemine ters bir şey yaparsan banka hesabın kilitleniyor. SSCB’de ‘özgürlük’ dediğin şey Gulag demekti. Senin üretim dediğin şey; fikir üretenleri susturmak, insanlar açken tank üretmek, propaganda filmleriyle halkı uyutmak.
Sana göre bunlar başarıysa, insanlığa yazık olmuş.
Sen sistemleri değil masalları savunan bir bağnazsın. Gerçekler seni çoktan terk etmiş ve şizofrenik hezeyanlar ile yaşıyorsun
- 10 ay
Sen fikirlerini seçen biri gibi durmuyorsun onlara doğmuş ve sadece onları doğuştan ezberlemiş biri gibi duruyorsun. Çünkü sen tartışmıyorsun sadece ezberliyorsun ve ezberleyerek de entelektüel olduğunu zannediyorsun.
Senin cehalet seviyen cehli mürekkeb seviyesi çünkü bilmediğini bile bilmiyorsun ve herkese öğretmeye çalışıyorsun - 10 ay
@gündüzüngüneşi niye uğraşıyorsun yorma kendini
- 10 ay
Ha bak, Çin'in o sistemine yönelik bir eleştirim var. Bi MMA dövüşçüsü, wing chun, yok efendim tai chi gibi "döviş sanatlarının" tırt olduğunu iddia etti. Bu "ustaları" birebir maçlarda iyice patakladı, bunların sahkçtekar olduğunu kanıtladı. Ama Çin hükümeti, bu MMAcinin sosyal pyanını düşürdü, hızlı trene bile binmesi yasak.
Sırf Çin'in kadim kültürü diye, abuk sabuk şeylerin "değerlerimiz" diye savunması ve herifin sosyal puanını düşürmesi çok yanlış. Bu tip hatalar maalesef var.
SSCB'deki Gulaglar, Atlantik çırığırtkanlarının ve Soljenitsin gibi yalancıların anlattığı gibi değil. Gulaglar hakkında anlatılanların çoğu "dedem söyledi oradsn bilşiorum" kıvamında.
Gulaglara gidenler de, "Komünist rejime karşı olanlar" değil, daha çok Komünist Parti içindeki hizipleşmenin sonucuu. Ha, hiç suöu olmayan gerçek entelektğeller de gulaga gönderildi. Hatta ileride Kızılordu Mareşali olacak Rokossovski de bunlardan biriydi.
Kore DHCde değil, bütün ülkelerde sınırlarda makşneli tüfek var. - 10 ay
Siz iyimisiniz oğlum konu nerden nereye geldi dinden başladınız Çine kadar tartıştınız
- 10 ay
İkinizde bir bk Bilmiyorsunuz yapay zekaya sorup geliyorsunuz
- 10 ay
Gulaglara gidenler rejim muhalifi değilmiş, partide hizipleşme varmış…"
Yani sistemin sapıklığı o kadar sıradanlaşmış ki, sen bunu hâlâ “mekanik bir hata” diye açıklamaya çalışıyorsun. Ne tatlı bir savunma, tam bir “motor arızası” bahanesi. Stalin topyekûn insan öğütme makinesi kurmuş, sen hâlâ dişlileri cilalıyorsun.
Soljenitsin’e “yalancı” diyorsun. Nobel ödüllü bir yazarı, yaşadığı kampları anlatan adamı… Çünkü senin için ideoloji hakikatten önce gelir.
Gerçek seni rahatsız ediyor, çünkü sen gerçeklik değil, masal seviyorsun.
Senin mantığın şöyle:
Sosyal puanı düşen dövüşçü yanlış sistem yüzünden değil, yanlış “değere” karşı geldiği için cezalandırıldı.
Yani Çin rejiminin faşist denetim modeline değil, adamın “kadim kültüre saldırmasına” kızıyorsun.
Bravo. Eleştiriyorsun sandık, gene savundun. Taktik güzel ama zayıf.
Kuzey Kore’de makineli tüfek var, çünkü sınır varmış öyle mi?
Hadi oradan. O sınır dışarıdan içeri değil, içeriden dışarı çıkılmasın diye kapatıldı. Senin gibilerin beyninde özgürlük, sadece devlet izniyle nefes almak olmuş.
O yüzden sana göre “kaçmak isteyen” suçlu, rejim değil.
Bu zihniyetle Gulag seni yutmazdı zaten, sen oraya gönüllü müracaat ederdin.
Ve sen hâlâ entelektüel olduğunu sanıyorsun.
Oysa sen sadece, eline manifestosu tutuşturulmuş bir ideolojik robot gibisin.
Bilgiyle değil, inançla konuşuyorsun. Düşünmüyorsun, tekrar ediyorsun. - 10 ay
Yaoay zekaya sor bakalım Kore DHC ile ilgili. Google'ın yapaiy zekası kendisine açık veritabanı üzerinden yorum yapar. O veritabanında ne kadar yalan dolan varsa ona göre cevaplar.
- 10 ay
Senin ideolojin artık tarih değil, arkeoloji. Fikirlerin ise tartışma konusu değil, incelenmesi gereken bir patoloji. 🤣🤣
- 10 ay
tamam reyis sen herşeyi Bilmiyorsun ben senle tartışmayacam 2 gündür kuduz göbek gibi bir birinize saldırıyorsunuz bari sen tamam sus sen haklısın deee
- 10 ay
Bide yazılarınızdan beli nereye sorduğunuz
- 10 ay
Adam nobel ödülü diyor ya. Olm nobel barış ödülü, edebiyat ödülleri, batının kendi çalıp kendş oynaması. En son ekonomide bir Türk ödğl almıştı. Deli saçması hipotezlerden ibsret.
Oysa Batı zihniyetine aykırı akademisyenler (örn. Davşd Graber, komünist de değildir) akademiden atılıyor.
Evet, ben gayet entelektüelim. - 10 ay
Ve destanı 2 saniyede yazmanız sjsjsjsjas
- 10 ay
@fatihaykut63, senin yorumun ne yazık ki konunun entelektüel derinliğiyle değil, sohbetin giriş kapısındaki ayakkabılıkla ilgileniyor. Biz içeride fikir tartışıyoruz, sen kapıdan kafanı uzatıp ‘boş yapmayın’ diyorsun. Bu, bilgiye değil, ezbere tepki vermenin tipik örneği.
Eğer gerçekten ‘bilmiyorsunuz’ diyorsan, neyin doğrusunu biliyorsun ki bilelim? Veya sadece bilmediğini bilenler kadar bile olgun değilsin ve o yüzden herkesi eşitleyerek ‘kurtulmaya’ çalışıyorsun.
Yapay zekaya sormuşuz diyorsun. Benim yapay zekaya sorduğum bir şey yok ben zaten YouTube'da komünizmin ve diğer bütün bağnaz ideolojilerin insanlık için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu görüyorum örneğin Siyonist İsrail ve Komünist Çin ve SSCB gibi artı ben yapay zekaya sorsaydım bile en azından yapay zeka senin gibi bağırmıyor, anlamaya çalışıyor. - 10 ay
Tamam reyis bu kadar uzatmayın işte ben neyin ne olduğunu biliyorum iki gündür yorumunuzu okuyorum ve allahtan başladınız Çine kadar tartıştınız şimdi benmi olgun değilim sizmi kardeşim.
- 10 ay
Aykut,
Yapay zekaya sorsam, söylerim burada. Bu konularda yapay zeka pek de tarafısz bilgiye daniyanmıyot - 10 ay
Ben ne için kurtulmayı çalışim benim konuyla ne alakam var adam dedi niye allah engel olmuyor ben sadece dedim sen sınavı kazanmadan atana bilirmisin dedim bu kadar ama siz allahtan başladınız Çine abd ye kadar tartıştınız dostum
- 10 ay
Yapay zekayı sekteret dostum kendinizi yormayın ikinizde bir birinize haklısın diyin bitsin bide adam gelmiş bana laf yapıyor
- 10 ay
Hee bildirim gelip durdu, kafanı s... ktik biraz. Kusura bakma
- 10 ay
Yani konu soru gaze ile soruldu arkadaş allah niye engel olmuyor dedi gündüz de rabini savundu
- 10 ay
Reis sen yanlış anladın ben de yapay zekaya sormuyorum hiç öyle bir şey yok ben Komünist Çin'in Uygur kardeşlerimize ne zulümler yaptığını bizzat arkadaşlarımdan dinledim
- 10 ay
Yani stenarazmi sende böyle boş muhabbet yaptın ve allahı karıştırdın allaha şirk koştun
- 10 ay
Nobel batının kendi arasında oynadığı tiyatroymuş öyle mi? Peki o zaman neden senin kutsadığın hiçbir rejim, bırak Nobel'i, içeriden düşünen bir yazar bile çıkaramamış? Çünkü senin sistemin düşüneni Gulag’a yollar, Nobel’e değil.
Senin entelektüellik anlayışın, sadece Batı ne yaparsa tersini savunmak. O yüzden Batı’dan geleni ‘oyun’ sanıyor, Doğu’dan gelen zulmü ‘direniş’ zannediyorsun. Çünkü sen gerçek değil, karşıtlık merkezli düşünüyorsun. Bu entelektüellik değil, refleksle yaşamak. - 10 ay
Ben şirk koşmadım aslında. Direkt varlığını reddettim.
- 10 ay
Kusura bakma Fatih senin kafanı şişirdik ama kimse Allah'a ve İslam'a hakaret edemez
- 10 ay
Siz sizin kendinizi düşünün savaş kapıda yarın öbür gün İtraile savaşacaz o can gardaşımız Azerbaycan da bakalım bizden tarafmı itraildenmi olacak yani gardaş demesi kolay icraatı görecez tartışmayın yormayın kendinizii
- 10 ay
Edemez zati allaha İslama hakaret eden gitsin o puta etsin.
- 10 ay
İstail'le savaş mavaş olmaz. İsrail'in en çok ticaret yaotığı 5. Ülkeyiz.
Azerbaycan da boktan bi mafya devleti. Ama islamcılar şii olduğu için sevmez. Türkiye İsrail'in dostudur. - 10 ay
Kafam şişirdiniz doğru no problem sana kısa bir hadis diyecem sonra ister bunla tartışmayı devam et ister etmes
- 10 ay
Bu StenkaRazin Allah'a, İslam’a hakaret ediyor Müslümanlara gerici yamyam, Emperyalist uşağı diyor. Ben bir sürü ateist insan da gördüm hiçbiri bunun gibi değildi
- 10 ay
Ama bizim şanlıurfa yı istiyor ona ne demeli yaklaşsa şanlıurfa ayağa kalkacak sonra görüz olur mu olmazmı
- 10 ay
@gündüzüngüneşi ezan okunduğu zaman şeytan osura osura kaçarmış ezanın sesini duymasın diye bunlarda dinle alakalı bişe duysalar allahın ismini duysalar osura osura kaçıyorlar.
- 10 ay
Bak gündüzgüneşi, birebir tartışmalarımızda sabrederim. Ama böyle tribüne oynayıp boş popülizm yaparsan kızarım.
İslam bir ortaçağ ideolojisidir, bu lafımın hep arkasındayım, bugğn bir yönetim biçimi olarak var olanaz.
Müslümanlara gerici yamyam demedim. Suriye'deki cihatçı teröristlere dedim. Gene de derim. Onlar da İsrail'in güvenliği için vat. - 10 ay
Dedelerimiz şanlı ünvanını bu itraili suktu aldı yani itraili zamanın da şanlıurfa dan bir eli gt ünde kaçtı.
- 10 ay
Bak İslamı yanlış kişilerden dinlersen tabiki böyle düşünürsün onlar çakma Müslüman
- 10 ay
@StenkaRazin tamam tartışmayın boşverin neye inanıyorsan inan ama dinimize allaha hakaret edemesin inanmıyorsan saygı duracaksın biz senin atanı nasıl sevmiyorsak saygı duyoruz sende saygılı olacan.
- 10 ay
Yani kafanızı yormayın anladınızmı tartışmayın anlamı yok kapatın konuyu yolunuza bakın
- 10 ay
Tamam, sustum ben
- 10 ay
Ben de sustum
- 10 ay
Ha şöyle
Gizli Üye(25-29)10 ayHiç kimsenin kimse hakkında birleyin hesabını sormaya hakkı yok. İnsanlar öldügü zaman herkes kendi amel defterinden sorumlu tutulacak. Kimsenin kimse üzerinde bir hükmü söz hakkı , yaşam hakkı gibi üstünlükleri olamaz. Bizede tanrı başka insanların hakkında olan bir şey için sorgulamayacak. Duyar kasmayı bırak.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayŞerif Hüseyin ve torunları versin... yarım aklıyla kral olucam diye koca milleti ne hala dusurdu
00 Yorumla - Gündem konusunda 455 cevap paylaştı.
10 ayBen evimde oturuyorum ben naptım verilcek hesabım yok benim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayGazxeden önce benim ülkemdeki vatandaşlar gelir anladın?
011 Yorumla
Soran10 ayÖyle de bir yerde zulüm varsa onu haykırmak gerekmez mi sence de?
Soran10 aySen aynı zulme ugrasaydun kimse tepki vermese benim ülkem önce gelir banane dese bu normal bir savaş değil farkında mısın 2025 te katliam görüyoruz ve hala bitmedi
Cevap sahibi10 aytepki vermediğimi kim söyledi? Ama ondan daha önemli konularımız var ülkede yıl başından beri kaç kadın öldürüldü haberin var mı bu daha önemli benim için. Filistinde su ana kadar ölen insanların toplamı bizim depremde kaybettiklerimize eşit nerdeyse anlatabiliyo muyum?
Cevap sahibi10 ayKızım o hasta olduğun filistinin bayrağındaki kırmızı şey türk kanı iyice arsştır da gel filistin umrumda değil ETTİKLERİNİ BULDULAR İHANETİN CEZASINI ÇEKSİNLER
Soran10 ayYani yine de her şey aynı zulüm hepsini haykiralim
Cevap sahibi10 ayKızım sen anlamıyo musun ya
Cevap sahibi10 ayOnlar zülmün alasını yaptı tarihi unutma bayraklarındaki kırmızı renk bile tğrk kanını temsil ediyor allah belalarımı verdi ettiklerini buldular başa ssrma sen de kaset gibi algıla şunu
Soran10 ayOnların ataları zulüm yapmis olabilir yine de bu zulmü mesrulastirmaz zulüm zulümdur ve her ne olursa olsun yanlıştır sen anlamiyon mu asıl
Cevap sahibi10 ayBayrağında şehitimin kanını taşıyan ülke umrumda olmaz nankör seni
Soran10 ayŞehit benim de şehidim ne diyorsun o zaman hepsini kırıp geçirelim
Cevap sahibi10 ayBayrağında şehidimin kanı olan ülkeeyi savunma bana.. Git filistin bayrağını araştır
Gizli Üye(45 üstü)10 ayCok haklisın asıl acinacak durumda olan bizleriz. Onlarin cogu cennete gidecek. biz onlara gore cok daha kotu durumdayiz aslinda ama farinda degiliz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 aySiz cayır cayır yanacaksınız. Biz zaten inanmıyoruz o yüzden sorumlu değiliz gazzeden. Ateşin bol olsun şimdiden
01 YorumlaVeremeyeceğiz, cehalete kurban gittik, kalplerimiz zaten kararmıştı, bizde okumadık öğrenmedik, gelişmedik, insanlık suçunu göz göre göre bile isteye işledik diyeceğiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBiz niye hesap verelim biz mi soykırım yapıyoruz sanki, iyice ne diyeceğinizi şaşırdınız ha
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayAllah neden sadece Gazze bölgesinin hesabını soruyor?
01 Yorumla- Gündem konusunda 3,2b cevap paylaştı.
10 ayAllah müsade etmeseydi bunlar yaşanmazdı
10 Yorumla hesabı biz niye veriyoz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayAllah bir şey yapmıyorsa kul ne yapıcak, allahın kimin tarafında olduğu belli
00 Yorumla- Gündem konusunda 687 cevap paylaştı.
10 ayPeki siz naptınız Gazze için
02 Yorumla
Soran10 ayArkadaşlar benim ne yaptığım önemli değil neden yapamıyoruz beraber bunu konuşalım sürekli dile getirelim bunu gündemde dursun en azından
- 10 ay
Gündem de durması inan bır şey ifade etmiyor
Gizli Üye(36-45)10 aybiz niye veriyoruz hesabı baştakiler düşünsün
01 Yorumla
Soran10 ayKardeş biz de müslümanız herşeyi laf etmeyi biliyoruz bunu niye kimse konuşmuyor gündem bu olmalı bence artık birşeyler yapılsın
Gizli Üye(45 üstü)10 ayNiye biz veriyoruz ki kurtarsın işte
00 YorumlaAllah yok keyfine bak
10 Yorumla
10 ayVermicez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayHiç bilmiyorum 😔
10 Yorumla
10 ayBizmi yapıyoruz ki
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz