Teşekkürler
Bayramda kadın erkeğinin elini öpmeli mi?
Teşekkürler
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer Bayramlarda büyüklerin elini öpmek adetdendir. Kimilerine göre kadın erkeğinin elini öpmeli, kimilerine göre öpmemeli.
Siz ne düşünüyorsunuz? Kadınlar erkeğinizin elini öper misiniz?
Not: öp uleeynn elimi 😊😊
Not: berhüdar olasın, el ölenlerin çok olsun. 😊😊

Aile büyükleri, anne, baba, dede, babanne ve anne anne, amca, teyze ve hala vs saygı gereği öpülür. Fakat kocamın elini olursa ileride öpmek zorunda değilim.
Kadın erkek eşittir. Öyle gereksiz erkek eli öpülür muhabbeti erkeği yüceltip kadına daha alt seviye görenlerin işidir.
Kocamla aramda karşılıklı şakalaşma olur o beni ben onun elini öperim o olabilir mesela bak
@Dremaslipit diz çöksün diye bir şey diyen olmadı
@Dremaslipit kaldırmadım hasta ruhlu manyak
Hayır öpmemeli. tam tersi kadının eli öpülür değer verilir. kadın hizmetçisi değildir. ayrıca ben eşim olursa da beni dudağımdan öpmesini isterdim
Bayramda kadın erkeğinin elini öpmek, kültürel ve sosyal açıdan değişkenlik gösteren bir davranıştır. Bazı toplumlarda bu davranış kabul edilebilirken, bazı toplumlarda ise yanlış anlaşılabilir veya uygunsuz görülebilir.
Bu nedenle, el öpmenin uygunluğu ve kabul edilebilirliği, öncelikle kültürel ve sosyal normlara bağlıdır. Bu normlar bölgesel veya ailevi farklılıklar gösterebilir. Eğer karşınızdaki kişinin elini öpmenin uygun olduğunu düşünüyorsanız, önceden izin almak veya sormak iyi bir davranış olabilir.
Özetle, el öpmenin uygunluğu ve kabul edilebilirliği, kültürel ve sosyal faktörlere bağlıdır. Karşınızdaki kişinin kültürüne ve davranışlarına saygı göstererek, uygun hareket etmek önemlidir.
Sadece saygı göstergesi olarak yaşça büyük, yaşlı kategorisine giren anne, baba, dede ve ninenin eli öpülür. Kadın, kocasının elini öpmek zorun da değildir.
Baştan söylemeliyim ki bu dini bir hüküm veya hareket değildir. Bazıları Müslüman adetleri demişte, neyse. Bana kötü bir gelenek gibi gelmiyor bu. Ben saygı göstermek için öperdim hatta aradaki samimiyeti de artırır diye düşünüyorum
Yok yorumları okuyunca rastladım böyle diyenlere de o yüzden dedim. Bende saygı gelenek görenek üzerinden cevapladım soruyu 😄
😊😊
Teşekkür ederim sana da hayırlı bayramlar 😊
Cevap
27Cevap
Biz Büyüklerimizden öyle gördük yüceltmek gibi değilde saygı gereği yapılmalı bence 😊 iyi bayramlar 😊
Öpülebilir bunu da hiçbir sıkıntı yok Bir öpme ile kadın erkek eşitsizliği olacak diye bir şey de yok Saygı gereği öpülebiliyor etrafımda da evli çiftler eşlerinin ellerini öpüyor ve bu durumdan gocunmuyor
Peki kadın 30 yaşında erkek 27 yaşında kim kimin elini öpecek cevapları buyuralım?
Hani mesele küçük büyük olmaktı. Erkek küçük burada
Demek ki mesele cinsiyetmiş doğru ya ataerkil toplum
Kocam benim alnımdan öpecekse elini öperim öteki türlü geçeyim karşısına elini öpeyim o da sağolasın desin geçsin kenara gururu okşansın istemem öyle
Elini öptüğün adam alnından ve gözlerinden öpüyorsa öküz demektir. Mesele kadının illa el öpmesi değil. Bu saygı ifadesini sevgi ifadesini belli etmesi. Erkek de elini öpturmeden belki de cekip alnından öpmesi ve sarılması. Buradaki maksat bunu yaşamak. Yoksa eli öpüp alnına koymak ve geçip oturmak değil yani
Hayır hiçte bile babam beni hep gözlerimden öperdi aksine onun hissini verir mutlu eder hem sarılmak vs bunlar olur zaten çok matah şeyler değil
Tamam şimdi oldu
Kadin-erkek olarak değil büyük-küçük olarak bakıyorum ben
El öpmek gelenek olmuş. Bende öptüm bişey olmaz
Teşekkür ederim iyi bayramlar
Hasta olduğum için bu bayram kimseyi opmeyecegim için çok mutluyum 😄
Benim için hayal ama hayali bile güzel. Hanım eşini elindem eşi onun alnında öperse bayramın neşesi ve huzuru artar bence. Herkese mutlu bayramlar. 😊
Kocam padişah olduğunu ilan ederse hastaneye yaptırmadan önce gönlünü almak için bi öperim
Eş eşin elini öpmemesi daha egaliteryanist. İllaki öpeceklerse ikisi de birbirinin elini öpmeli.
Ben öperdim ne koparırsam kârdır. 😅
Hiç takılmam böyle cinsiyetçi söylemlere.
Bütün kadınlar adına konuşamam ama, ben kalkıp eşimin elini öpsem, müthiş cringe bir durum olur.
Çok saçma bişiy bence kimsenin elini öpmek zorunda diğilim.
Hayır gereksiz buluyorum eşim veya sevgilimse normal öperim sarılırım
Bence samimi bir şey. Eşimden buyuksem gelse elimk öpse para verirdim 😂
Sarılıp bayramlaşılabilir, diğer türlü kötü bir algı oluşuyor
Müslüman adetleri. Kadın erkekten sonra geldiği için öpen var.
Öpmeli bence, güzel bir hareket ve adet, Erkekde sonra Kadını öper.
Abimin babamın bile elini öpmemişim, kocanınkini niye öpeyim?
Hocam el öpmeye bayılıyor bu insanlar ne desen anlayamazsın , daha çok eller öperler boş ver
Hayır elimi öptürmem ayağımı yıkatmam bana gereksiz geliyor bunlar
öyle bi adet yok el öpmek ve öptürmek de iğrenç bir şey
Bir kız dedesinin elini öpemez mi saçma sapan sorularla gelmeyin
Şimdikiler bunu farklı düşünüyor. Ama bence öpmesi lazım. Erkek evin reisdir, ekonomi bakanıdır. :)
Elinizi öpmek isteyen hatun var galiba 😃 öptür harçlık ver. Üç beş yıl sonra bebiş olur o öper 😃😃
Hayır. Arabistan'da mı yaşıyoruz yahu.
Kadın neden erkeğin elini öpüyor onu anlat bana o zaman.
Ne diyorsun abla ben kadınların hakkını savunuyorum sjsjs. Kadının kadından başka düşmanı yok cidden.
Ne erkek karısının elini öpmüyor da kadın kocasının elini öpüyor?
Bu haksızlık değil mi?
Benle doğru konuş ben fikrimi belirttim ne diyeceğimi sana soracak değilim.
Ben el öpmeyin demiyorum. Kadın neden erkeğin elini öpüyor onu diyorum. İki taraflı öpme olacaksa sorun yok.
Üzgünüm ama ne söyleyeceğim konusunda senden izin almıyorum.
evet ezik oluyor o zaman
başlarım örfe adete adetler bi erkek için yok uydurma şimdi
Ne örfü ne adeti dayı. 21. yüzyıldayız. Örf adet dediğin insan haklarına da cinsiyet eşitliğine de aykırıdır. Geleneği reddet modernizmi benimse.
pis pis eli öpmenin neresi adet olabilir
herkes pis
elde kaç tane bakteri var haberin yok konuşmak için konuşuyon
kendisi annesini aşağıda görmeye alışmış anlaşılan
kim saçmalıyor belli
Eşimle veya sevgilimle öpüşerek bayramlaşmak varken el öpmem de öptürtmem de
Yani öpebilir. Gayet normal bir şey.
Kocişkom olursa öperim harçlığımı alırım
Kim büyükse o öpmeli adaletli olun yahu 😅 😅
Benden büyük biri hiç çıkmadı karşıma, kadının büyük olduğu çok evlilik var.. Reislik değil yaş farkı ile el öpülür
O senin düşüncen. Ataerkil toplumda yetiştiğiniz için normal yani
Ben el öpmeye takılmam ama sen illa eşler el öpmeli diyorsan Tabi ki yani öpsün küçük olan noluyor, erkekliği gitmez korkma😅
O ilk önce öpecek ama
Kadın öperse erkek de öpmeli bence
Ne alaka elini opersem elimi opmeli
Neden olmasin. Ben de opmek istemem o zaman bu alaka
Ben de fikrimi soyledim
Iyi bayramlar
Opmeli demiyorum ama olabilir
Büyüklerin eli saygıdan öpülür tabiki. Eşlerden birbirlerinin ellerini öpebilirler tabiki ama bu öpüş ciddi bir tavırda çok sevgi göstergesi olabilir.
Kadın büyükse ilişkide 😂
Erkek büyükse öpsün. Para alır fena mı:D
Şaka maksatlı olur kadın erkeğin erkek kadının elini öper ama böyle bi ciddi olarak mümkün olamaz
isterse evet istemez ise hayr
Erkeğin değil kadının eli öpülür
Kim büyükse onun eli öpülmeli
Ben onun öperim o benim 😂
money için eğilip öptürenler var söldöd
Yok lan harçlık mi vericez bide.
Evet öpmeli
Öpülebilir, tatlı samimi bir hareket olur..
isteyen öpsün ama zorunlu değil tabi
Bu soruyu ben soracaktım 😅😅
Herkesin yetiştiriliş tarzıyla alakalı.
Karıcım Olursa Öperim
kimse öpmesin mikrop yuvası
Öpmem ortak bir payda öpüşürüz
Öpmesi çok normaldir.
Isterse evet zorla olmaz. Mantıken mantksz geliyor
Harçlık istiyorsa öpsün sjsjsj
Hayır tabii ki
Öpmeli. Örfi bişi.
Hayır tabii ki de