oruçlu olduğu için sinirliymişş.. ben de oruçluyum ama bu şekilde üslubumu bozmadım

oruçlu olduğu için sinirliymişş.. ben de oruçluyum ama bu şekilde üslubumu bozmadım
yani küfür etmesi ve terslemesi hoş değil kesinlikle bu şekilde konuşmamalı ama sen de bu süreçte anlayışlı davranmalısın. Ama yine de çocuğun tavrını hiç beğenmedim
Düzgün bir üslupla yazabilirdi. Sende zaten mutlaka anlayış gösterirdin. Her sinirlendiğinde ya da bir derdi olduğunda acısını senden mi çıkartacak. İlişki sadece saygı üzerine kurulduğunda yürür. Diline ve tavırlarına sahip çıkamayan insanla oldukça üzülür, yıpranır ve gitgide kendine olan özsaygını kaybedersin. O yüzden ne olursa olsun gerektiği yerde net tavırlar koymak gerekir.
Hayır normal değil. Açlık başına vurmuş.. Mesela iftardan sonra bir tanıdığım teyzeye denk gelmiştim oğlu da oruç tuttuğu için sebepsiz yere bağırınca oğluna kızmıştı teyze. Sende biraz mesafe koyabilirsin. Oruçlu olsa bile değersizleştirmeye hakkı yok
Üslubunu böyle bozan dağ ayılarına siz nasıl prim veriyorsunuz ben de bunu anlamıyorum?
Adam resmen diyor ki, evlenirsek öfkeli anımda sana her şeyi yaparım.. Beni böyle kabul et.. Diyor..
Biraz haysiyetli olun, bağıra bağıra gelen bu tehlikeyi kabullenmeyin!
Cevap
72Cevap
Üslûbu düzgün olmayan birinin kalitesi de düşük olur.
Bu seviye kayması bir kere olmuş artık oruç bahane tahammülsüz ve saygısız başka da bir şey değil
Çok mal bu ıyyy, sanki sana tutuyor.
Oruç tutmasın mümkünse açlığa dayanamıyorsa.
Hayır normal değil tabi ki de. yani sevgilinizin bu şekilde konuşması doğru değil. zaten bırakın orucu hiç bir şekilde size böyle konuşmaması gerekir bu yüzden de bence hiç bir şekilde kendisi ile konuşmayın bence. küfür eden insandan hayır gelmez zaten daha ne duryorsunuz
Sana saygısı olmayan dileği gibi küfür eden biri ile birlikte olman başta kendine saygısızlık dağ ayısı gibi bu ne tuttuğu orucun sevabı mı olur. Herkes aç kendisi dünya üzerinde ilk oruç tutan insan sanki hareketlere bak
aslınd ailk defa böyle karşılaşıyorum normalde ağzından random şeklinde küfür kaçırınca hemen özür diler, kimsenin benim anımda küfür etmesine izin vermez.. ama bazen çok sinirlenince bu gibi kelimeleri kullanıyor
Alışmasın hep yapar sonra sen üzülürsün
Bende konuştuğum kişiye soru sordum bana “oruçluyum şunu şunu soruyosun” diye tersledi beni, böyle saygısız erkekler çok, ilgi vermemiz hata işte
@CennetKuşumm evet bende onu diyorum işte kimse bulunmaz Hint kumaşı değil size saygısı olmayan adamlar için uğraşmaya değmez saygısı olan sizi pamuklara sarar kırmaktan korkar çünkü
@CennetKuşumm zaten şu din ile bagdastirilmaya çalışılan herşeyden nefret ediyorum
@BALCKWOLFDARKMAN herkesin orucu kendine isteyenler tutar isteyenler tutmaz tutulsa tabi daha güzel olur ama saygı duymak gerek insanlara
Bende oruç tutuyorum bu konunun oruçla ya da din ritüelleri ile alakası yok oruç bir ibadet kulla yaradan arasında başka birini negatif ya da pozitif yönde etkilememeli
@BALCKWOLFDARKMAN ee tabi
en başa geldik o zaman yeterince açık ve net
Senin konuşma isteğine böylesine küstahça cevap vermesi.. iftar saati.. olan iştahım da kaçardı.. böyle bir erkekten hayır gelmez.. ilk önce bir kızla nasıl iletişim kurması gerektiğini öğrensin ondan sonra bir ilişki yaşasın.. daha o kerteye gelememiş..
İnsani ilişkilerin temeli saygıdır . İnsanlar aralarında ki saygıyı yitirirlerse arakadaşlıkta dostlukta güvende aşkta sevgi de kendiliğinden kaybolur. Bu insanla daha fazla ilerlerseniz öz saygınızı da kaybedebilirsiniz. İlişkinizi tekrar gözden geçirmelisiniz.
İftardan sonra bu ekran görüntüsünü ona atıp açıklamasız engellerdim
Katılıyorum size
Saçmalık. Oruç tutmaktan şikayet eden, ayrıcalık bekleyen oruç tutmasın zaten.
Tutmasın o zaman ne bu tripler. Manyak mıdır nedir. Normal falan değil.
Benim çevremde oruçlu bi çok insan var ama kimse böyle değil ztn oruçken daha terbiyeli olmak lazımdır sevgilin saçma davranmış üstüne gitmeden uyar bence çünkü bahane olarak kullanıyo gibi geldi eğer uyarınca kızarsa oruç olmanın kaba olmayı gerektirmediğini böyle yapıcaksa bi süre konuşmak istemediğini kafasını kullanıp yazması gerektiğini söyle kişisel fikrim alttan alma yani evet sinirli olabilir açken her insan sinirlenir ama sinirlendikten sonra özür dilemiyosa farkına varmıyosa kabalıktır
özür diledi dün normalde bu sekilde benimle zaten konusmaz ne o ağzına küüfr ne de baskasının benim yanımda küfür etmesine izin verir... zaten bu gibi durumlarda ciddi şekilde uyarıyorum o da anlıyoır daha sonra dank ediyor kafasına
İyi olmuş ozaman mutluluklar
Ben hak veriyorum , seni ac oldugu icin sinirlenip kirmamak icin yazmis. Ama boyle yazarken bilmeden seni incitmis. Orucluyken aclik insani sinirlendiriyor. Ben seni sevdigi icin oyle konustugunu dusunuyorum. Fakat uslubu yanlisti benim penceremden bakilinca , ama senin ile onun arasindaki iliskinin boyutunu bilemem.
aslında ilk defa böyle karşılaşıyorum normalde ağzından random şeklinde küfür kaçırınca hemen özür diler, kimsenin benim anımda küfür etmesine izin vermez.. ama bazen çok sinirlenince bu gibi kelimeleri kullanıyor.. sevmediğini düşünmüorum zaten
Oruç olunca komaya falan mı giriyoruz, ben anlamıyorum bu milleti. Ki şu üslup bana bir kez yapılsa... Hiç geri dönüşü olmazdı. Bir insan ne durumda olursa olsun üslubunu bozmamalı. Ne kadar saygıdan uzak bir konuşma...
Adı üstünde insan robot değil duyguları var
Oruçtan sinirlenen adam oruç tutamıyordur, zayıf karakterlidir. Kolay değil öyle Müslümanlık.
İbadet şahsi bir şey, ben oruç tutarken derdini başkası çekmeyecek.
Söyle ona oruca sinirlenmesin ya da tutmasın.
Böyleleri oruc tutmasin zaten oruc tutmayi sadece ac kalmak olarak algilayan bir güruh var bu da onlardan
Bu ne hadsizlik, bu nasıl ergence bir tavır ya? Konuşmamak için güzel bahane bulmuş, gözden de çıkarmış belli ki. 1 saniye tahammül etmem böylesine.
işte oruç farizatının önemi bur amaç aç kalmak değil
nefismize hakim çıkmak çıkıyormusun hayır oruç tutuyorsun ama kimseyi oruçluyum diye kırıp incitemezsin
Söyle ona oruç böyle tutulmuyor boşuna yormasın kendisini oruç her şeye kadir bir şey değil iyi ozmn sövelim dövelim orucum diyelim cahil özürlü eşekler yapar bunu
Oruç oruç ağzı bozuk.
Ona buna sövüp ağzını bozacaksa hiç tutmasın bence sevaptan çok günaha giriyor.
degil tabi ki oruc tutmak sadece ac kalmak degil nefsi terbiye etmek adam kufur ediyor tuttugu orucun ne anlami kaldi? bunu kabul etmemelisin bence
Saygısızlara hiç tahammülüm yok. Önce dil terbiye edilmeli. Arkadaşın orucu tam anlayamamış belli ki...
böyle çok insan var sonrada oruçluydum ben diyip üste çıkmaya çalışıyorlar. o zaman oruç tutma
Dayanamıyorsa tutmasın orucu. İbadetini yaparken kalp kırıp günaha giriyorsa o ibadeti sorgularım ben aşkım sen de insanların sana asla bu şekilde davranmasına izin verme kimse sana aç diye böyle kaba konuşamaz
Herkes de çok kibar ya. Ne demiş sinirliyim sonra konuşalım demiş. Linç yapmaya alışmış millet. Sanırım buradaki herkes salon beyfendisi
Böylr olacaklarsa niye oruç tutuyor ki bunlar. Alevilerde tutuyor birinin böyle böğürdüğünü tribe girdiğini görmedim
Bizde tutuyoz hemde 7 saatlik seferi durumumuz olmasına rağmen gayet rahat ve sakin geçiyor bu neyin siniri ya...
Ben gencleri anlamiyorum inan, bir kadinla bu tarz konusmak hele ki ac ve orucluyum bahanesinin arkasina saklanmak, garip.
Bazı insanlar değilse bile öfkeli numarası yapar. Orucu zorla tutan öküz insan diyoruz bunlara.
Yapı meselesi cidden. Bazı insanlar aç oldukları zaman aşırı gergin ve agresif olurlar. Sanırım bu arkadaş da onlardan.
Böyle insanları bulmak için çok arıyor musunuz gerçekten 🤦♂️
Sevgilin dağ ayısı gibi konuşmuş bence direkt ayrıl
Biri bana böyle yazacak s*kerim onun belasını daha selam bile veremez bana
Sana mı oruç tutuyor sanki. Bence yazma burnu sürtünsün
Erkek arkadaşım bana şöyle yazsa çok kötü şeyler olabilirdi bu ne böyle ergen ergen hareketler terbiye denen bişeyde kalmamış sana saygısı olmayanın yanında kalbinde ne işi var.
Küfür ediyorsa niyeee oruccc tutuyorrrr ya erkegi
Onun davrnışı hoş değil de senin “neden” diye sorman da normal değil
Sevgilin Bosuna tutmasın oruç çünkü onun orucu öyle kabul olmaz.
Satmış orucunu resmen bu oruç gerginliği felan degil
Banane ya bana mı tutuyor orucunu herkes saçma sapan şeyler
Oruç sadece aç kalmak değildir diyeceklerim bu kadar anlayan anladı
Bana mı tutuyorsun orucu salaak diyip basaydın engeli
Açken ben de çok sinirli oluyorum o yüzden tutmuyorum miss
Saçmalardan seçmeler...
Şöyle insanlar için yormayın kendinizi güzel kızlar🥲
Orucu bırak sinirliyim sonra konuşalım diyen insana neden demek çıldırtır o kişiyi
Nedenini öğrenemez mi? Belki başka sebepten sinirli
Sırf oruçlu olduğu için yazıyor başlıkta. Ayrıca orucu bırakta yazmışım orada. Konu oruçlu olması değil. Sinirliyim sonra konuşuruz dememe rağmen birisi soru soruyorsa ne kadar iyi niyetli olsa da ben çok sinirleniyorm
Ne bilem belki sakinleştirecek 😅😅
@1üvercinka4 şu kuralı unutma. Sinirliyim ve özellikle yazma diyen insana neden denmez daha çok çıldırır :D
Harbiden saçmalamış kimseye öyle tepki verilmemeli birde sevgilisisin özür dilemiştir ama
şahsen ben kendimle böyle konuşulmasını istemezdim. normal değil bu
Gerçekten seven birisi konu her ne olursa olsun sevdiğine kötü söz söylemez. Sal gitsin
sence böyle konuşmasi normal birşeyimi?
Hayir veya Evet?
Defolsun gitsin adam olsun ilk önce oruclu diye insan böyle pislikleşmez
Herkes hakettiğin yaşar. Sen onabu fırsatı verirsen oda sana sayarda söverde
Bu şimdi oruç tutup sevap mi aldigini dusunuyor dhsbs
İstersen iki elin kanda olsun böyle davranmazsın bu ne aw
Bu tip insanlara oruç farz değil tutmasinlar. Aklı başında değil çünkü. Dini kurallar akli başında olanlar için geçerli canımsın için değil
Bu açken bu kadar dağdan yeni inmiş ayıya dönüşüyorsa hiç oruç tutmasın daha iyi. Orucu sadece açlıkla mücadele sanıyor galiba çakma müslüman.
Oruçlu olmakla sinirli olmanın alakası ne? Oruç tek bedenin açlığı değil söyle ona nefsini de dizginlesin.
Karşındaki kişinin sana tahammülü kalmamış o yüzden kırıcı bir tepki olmuş. Ama seninde neden diye sorman saçma olmuş zaten açıklamış.
Oruç tutarak sevep kazandığını sanan tipler işte ülkem adetleri ve insanları
Sözüm siz kadınlara; bu kadar toto kaldırmayın. Lafım erkekler içinde geçerli
Sen mi zorladın oruç tut diye , niye sana ters yapıyor? Sorunlu insan belli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?