Sizi gün boyu tok tutan, oruç tutmanızı kolaylaştıran yiyecekler nelerdir?
@postmodernpokemon
Sizi gün boyu tok tutan, oruç tutmanızı kolaylaştıran yiyecekler nelerdir?
@postmodernpokemon
Sahurda tok tutması adına genel olarak kahvaltılık tipi hafif besinler mideyi rahatsız etmeden sizi tok tutar. Haşlanmış yumurta, peynir, salata, dometes ve hurma. Yulaf lapası, süt tarçınlı, menemen, tam çavdar veya buğday ekmeği lif bakımından zengin olup tok tutar.
Tam tahıllı gıdalar: Tam buğday ekmeği, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi gıdalar, lif içeriği sayesinde midenizde daha uzun süre kalır ve tokluk hissinizi artırır.
Proteinli gıdalar: Yumurta, tavuk, kırmızı et, balık, peynir, yoğurt gibi protein açısından zengin gıdalar, metabolizmanızın daha yavaş çalışmasına yardımcı olarak tokluk hissinizi uzun süre korumanıza yardımcı olur.
Yağlı gıdalar: Sağlıklı yağ kaynakları olan fındık, badem, ceviz, avokado, zeytin gibi gıdalar, tokluk hissinizi artırarak gün boyu daha az acıkmanıza yardımcı olabilir.
Sebzeler: Brokoli, karnabahar, ıspanak, lahana, pırasa gibi sebzeler, düşük kalorili olmalarına rağmen lif ve su içerikleri sayesinde tokluk hissinizi artırır.
Su: Yeterli miktarda su içmek, hem susuzluğu giderir hem de tokluk hissinizi artırarak gün boyu daha az acıkmanıza yardımcı olur.
EİC için teşekkür ederim
Rica ederim. Ayrıntılı cevap için ben teşekkür ederim.
Haşlanmış yumurta, tost bunlar genelde tok tutar. Yeri gelmişken kendini etiket yapmak istiyorsan #postmodernpokemon böyle kullan @ bir şey olmuyor
Cevap
3Cevap
Haşlanmış yumurta tok tutar diyorlar da o da çok su satıyor ondan sonra bilemedim ki
Abi soruna neden kendini etiketlerin ruhsal sıkıntıların mı var
Ağırlıklı ekmek tüketirsem acıkmıyorum
Yumurta peynir bunlar çok tok tutuyor
Haşlanmış yumurta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?