Sokakta yavru kedi buldum terkedilmiş, hasta ve açtı. Evime aldım tedavisini ettirdim, hergun veterinere götürdüm. Yaklaşık 2 ay sonra kendine geldi. Sahiplendiremeyince komşumuzun bahçesine koydum. Ona küçük ev aldım, her gün yemesini içmesini takip edip, yeni ortamına alışması için ziyaret ettim. Arkadaşı vardı, anlaşıyorlardı. 1 hafta sonra Haberini aldım ki araba çarpmış ve ölmüş. Günlerce çok ağladım, keşke birakmasaydim dedim.
Ve Allah'a dua ettim. Benim 11 yasinda küçük kızkardeşim vefat etmişti. " Lütfen Allah'ım laliyi (kedinin adı lali idi) kızkardeşime ver o ilgilensin. ahirette buluşana kadar ona emanet olsun dedim. Bir gece rüyamda gördüm ki, ben bir odada bekliyorum. Ölen kız kardeşim, bana laliyi getiriyor ve odanın dışında bekliyor. Lali kucağıma geldi nasıl öpüyor beni, sarılıyor. Üzülme bana der gibi.. teselli eder gibi.. o kadar gerçek gibiydi ki... Ne düşünüyorsunuz sizce de ilahi bağlantı ile onun durumu iyi üzülme haberimiydi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hayır ilahi bir işaret falan değil. Hayvanlar için cennet cehennem yok.
Benim sorum bu mu? Hayvan için Cennet cehennem var mı diye sordum?
Hayırdır ordan mi geliyorsun. Bu kesin ifade. Kalbin kapalıysa ilahi bağlantıların rüyalar aracılığıyla olduğunu bilemezsin.
Dinle biraz alakadar olsaydın hayvanlar için ahiret diye bir şeyin olmadığını bilirdin.
Öyle bir ayet yok senden daha ilgili olduğum kesin. Hocaların tefsirden kendi yorumlari bunlar. Sanırsın öteki tarafa gidip gelmiş ordaki sistemi net biliyor
Bir canlının sorguya tabi tutulması için akıl nefis ve iradeye sahip olması lazımdır. Hayvanlarda akıl yoktur içgüdü vardır bu da doğal olarak sorgudan muaf oldukları anlamına gelir. Sorgu olmayınca da otomatik olarak cennet cehennem den muaf tutulur.
Tamam ona bişey demiyorum doğru. Benim sen nerden biliyorsun dediğim nokta mesela ben kedimi evladım gibi seviyorum. Ahirette amelim düzgün ise ve ben Allah'tan onu istediğim takdirde onun gücü mü yetmeyecek bana vermeye? Bu dünyada evcil hayvanı olanlar, Allah'tan ahirette isterse istediğinin yerine getirileceğine inanıyorum.
Mesele güç yetme meselesi değil. Kurulu bir nizam var öyle aman ameli düzgün ona şunu verelim buna buni verelim yok
Haydaa yahu niye emin konuşuyorsun Allah'ın vekili gibi. Öyle bir ayet yok. Ben olabilir yapabilir diyorum ama sen kesin ifade cümleler kullanıyorsun. Cahillik yapıyorsun şu an
Çok hayırlı bir rüya görmüşsün umarım dileklerin gerçek olmuştur