Yeme bozukluğum var oruç tutamıyorum yeme atakları geliyor bozuyorum, ne yapabilirim tutmasam günah mı?
2 ay
Yeme bozukluğum var, oruç tutamıyorum yeme atakları geliyor bozuyorum, ne yapabilirim?

Yeme bozukluğu bir hastalıktır dinimiz de hastalara hoşgörülüdür, psikolog, psikiyatriste gitmeni öneririm ilk olarak. Daha sonra dahiliye bölümü ile bedeninin ihtiyacına göre destek alabilirsin. Yeme bozukluklarında insülin seviyesi de bozulduğu için insülinle ilgili tedavi görmen gerekebilir. Lütfen üzülme umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve dilediğin gibi orucunu tutarsın 🙏🙏💙
Çok teşekkür ederim, tekrar gidicem 🙂❤️
Yeme bozukluğu, özellikle de tıbbi bir durumunuz varsa, sağlık uzmanınızla konuşmanız önemlidir. Bununla birlikte, yeme atakları ile başa çıkmak için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz:
Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin: Öğünlerinizi küçültün ve daha sık yiyin. Ayrıca, atıştırmalar arasında yüksek lifli gıdalar tüketin. Bu, tok hissetmenize ve atakları önlemeye yardımcı olabilir.
Kendinizi izleyin: Yeme ataklarına neyin neden olduğunu ve ne zaman ortaya çıktığını anlamak için bir günlük tutun. Bu, atakların önlenmesi için neler yapabileceğinizi anlamanıza yardımcı olabilir.
Stres yönetimi: Stres, yeme ataklarını tetikleyebilir. Stresi yönetmek için yoga, meditasyon veya derin nefes egzersizleri gibi gevşeme teknikleri kullanabilirsiniz.
Destek alın: Ailenizden veya arkadaşlarınızdan destek almak, yeme bozukluğuyla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, terapist veya diyetisyen gibi uzmanlardan profesyonel destek almayı da düşünebilirsiniz.
Oruç yerine başka bir ibadet şekli seçin: Oruç tutamıyorsanız, başka bir ibadet şekli seçebilirsiniz. Örneğin, dua etmek, sadaka vermek veya ibadet edebileceğiniz başka bir yol seçmek, manevi ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.
Sonuç olarak, yeme bozukluğuyla mücadele etmek zor olabilir, ancak yukarıdaki önerilerle kendinizi destekleyebilir ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyebilirsiniz. Ancak yine de sağlık uzmanınızla görüşmek en iyisidir, çünkü herkesin ihtiyaçları farklı olabilir.
Teşekkür ederim 🙏
Çok günah amma
Cevap
12Cevap
Yaşam koçu gibi olan diyetisyenlere gidebilirsin. Aynı zamanda yeme psikolojisi ile de ilgilenir yani.
Teşekkür ederim
Oruç tutmayın
Bu sorunu cözmeden tutma bence..
Oruca niyetlenip bozman seni daha cok borclandiriyor..
hic tutmadiginda 30 günü borc olarak tutmalisin
ama niyet edip bilerek bozdugunda 1 icin 61 gün tutmalisin.. bunu düsünerek hareket et
Tamam teşekkür ederim 🙏
Yemek yemek nefsi bir şey ve bunun engel olduğunu düşünmüyorum.
nefsine engel olabilirsin.
veya nefsime engel olamıyorum diyorsan o senin bileceğin şey…
islam hoşgörülüdür ama bu direkt nefisle alakalı gibi
Bunun için psikiyatri uzmanı görüştünüz mü
Çünkü sonuçta sağlık problemi ve bu sizin elinizde olmayan sebeplerden dolayı
Evet görüştüm ama benimki çok ileri seviyeye taşındığı için artık bıraktım uğraşasım gelmiyor çünkü artık
Tamam teşekkürler 🙏
Tutmamalısın. Beslenme bozuklugu ölüme kadar gidebileceğinden önemli bir psikolojik rahatsızlıktır ilaç kullanmaya başlaman lazım
Teşekkür ederim
Rica ederım
Yeme bozukluğun varsa hastalığın varsa tutmayabilir kefaret ödersin olur biter.
Teşekkür ederim
Belki de sağlık problemin var, neden önce sağlığını düşünmüyorsun?
Oruçta önemli kendimi kötü hissediyorum
Hiç bir şey sağlığından önemli olamaz
İnsülin direncini dengeleyeci bir şekilde beslenmeye çalış belki o zaman ataklar gider
Teşekkür ederim, hepsini denedim bu illetin önüne geçmiyor hiç bir şey.
Matofin diye bir ilaç var denedin mi?
Hayır denemedim, benimkisi psikolojik bir rahatsızlık
Peki öyleyse umarım aşabilirsin :)
Teşekkürler:)
Askim bozunca 61 gün borcun oluyor tutmasan daha iyi bence en azından 1 gün borcun olur
Bir gün iyileşirsem öyle hepsini tutarım o zaman, teşekkür ederim:)
Ben oruç tutmuyorum ama bende de yeme bozukluğu var. Bu bozukluğu aşabilen insan sayısı çok az oransal olarak çok düşük normale dönen insanlar
Aynen öyle
Rahatsızlığından kaynaklı zorunlu değil kefaret öderseniz yeterli olur
Evet tutmalisin once tedavi gor borclarinin hepsini tut
Tedavisi hic yoksada ( Bunu doktor soylemeli) 2.030 TL fitre vermelisin.
Psikologa ya da psikiyatriste git çünkü bendede vardı aynısı
Gittim ama benimki çok çok ileri seviyede
Benimkide öyleydi kendini sıkcan aşko başka türlü zor yemicem yemicem dicen
Gunah diye bisi yok din de yalan ye o yuzden bisi olmayacaktir
Malsın ki
@Yasİndiradım boyle bir seye inandigin icin sen malsin
Bozukluğu tanımlar mısın?
Ben 4 sene önce diyet yaptım 1 senede 30 kilo verdim 3 senedirde bu yeme bozukluğuyla savaşıyorum burada sayamayacak kadar zorluklar yaşadım yaşamaya devam ediyorum. Yediklerim kendi kendine çıkıyor bişey yapmasam bile bu seviyeye geldim..
ozman tutma once imama falan sor tabi
Obez misin peki?
Hayır anoreksiya boyutundayım ben zayıfım yani
Terapiye gitmedin mi? Tek sorun oruç değil burada. Psikolojin de sorun ve üstüne gidip çözmen lazım kim bilir neler yaşıyorsun da bu hastalığın oluştu
Psikologa gittim, ama benimki çok üst seviyede olduğu için gücüm yetmedi buna ve bıraktım.
Çok Zorlanıyorsan oruç sağlığına zarar verebilir
Ataklar geliyor
Doktora görünmeni öneririm
Önemli olan zaten kendini firenlemek
En İyi Cevap