belki hastalığı olanlar var ve tutamıyorlar.. bir okulun bunu uygulaması saçmalıktan ibaret değildir. ben tutan biriyim ama insanları tutmaya zorlayamam, herkesin hür iradesi. rezillik.

belki hastalığı olanlar var ve tutamıyorlar.. bir okulun bunu uygulaması saçmalıktan ibaret değildir. ben tutan biriyim ama insanları tutmaya zorlayamam, herkesin hür iradesi. rezillik.

Ögrenci mi var üniversitelerde? Kim bu saçma sapan haberleri yapıyor anlamıyorum, gerçi atlayan çok nasılsa.. Sadece bir kısım öğrenciler için eğitim normal devam ediyor. Adamlar haklı genele bakınca insanlar oruç tutuyor. Zaten az olan öğrenci sayısında tutmayan üç beş kişi için neden yemek yapsınlar? Tutmayan o üç beş kişi gitsin kantine ya da çıksın dışarı yesin. Her şeyi bir kötüleme çabası, bir dakika bile mantıklı düşünme yok.
Gerçekten çok saçma sanki herkes oruç tutuyor veya herkes müslüman. Bunun siyasal bir baskı olduğunu düşünüyorum ülkede korkunç bir dini baskı söz konusu insanları zorla oruç tutmaya, namaz kılmaya, kapanmaya zorlayan bir zihniyet var yöneticilerde
Diğer taraftan da dinden soğutan bir zihniyet var.
Keşke ortası olsa ona oy versek kurtulsak bunlardan bıktım usandim doğduğumdan beri bi ortası bulunamadı.
@Real_AnimeGirl aslına bakarsan dinden soğutan da dini baskılayan da aynı zihniyet çünkü din diye insanlara dayattıkları şey aslında din değil siyasal islam yani dini siyaset için kullanıyorlar. Ateist ve deist sayısı AKP döneminde katlanarak arttı
Kanka yine de parti ismi söyleme sen. Seçimden sonra ne olacagi belli değil, yoktan yere hapise girersin hayatin biter
@Real_AnimeGirl niye hapse gireyim yahu nasıl bir kafa bu sgfsdjskk az cesur olsun fikrinizi söylemekten korkmayın
Aslında akp değil akp yanında duranlar herkes kafasına göre iş yapıyor üniversite zaten devleten bağımsız gibi bir durumları var kendi kurları koya biliyorlar bunun bir örneği böyle bir olayın olmayışı ama kafalarına göre iş yapan müdürleri olan İmamhatip ler akp gecmise bakıldığında İslamiyet yarar yaskları kaldırdıklarını göre bilirsin
Devletinin sucu kontrol altında alamak torpilin cok olamsı torpil her yönetimide olan birsey
Haklısın da o şeyden olabilir, işte yemek israf oluyor felan diye düşünebilirler. Az yapsalar bu sefer kişi sayısını nerden bilelim derler. Yani o sisteme geçiş bence çoğu kişinin oruç tutup yemeği kişi sayısına göre yapmalarından kaynaklı
Sosyal medyada bir yorum da "Konya seyahat yasağı konulan il olmalı" fjfhhf bir değil iki değil baya bir insan gonyadan memnun değil, zaten şu kararı okuyunca olay anlaşılıyor
Cevap
45Cevap
Hiç doğru bir uygulama değil. İnsanlar asla zorlanmamalı.
Konya aşırı tutucu ve yobaz bir il. Geçenler de Selin Ciğerci güzellik merkezi açtı diye kadını topa tuttular şehrimizi terk et diye. Kendilerini çok aciz ve komik duruma düşürüyorlar. Yargılayınca, hakaret edince ya da bu tür anlayışsızlıklar yapınca "en iyi" müslüman olunmuyor. Ah bir öğrenseler bunu.
he yaa kadına öyle atar gider yaparlar ama akşam olunca çoğu sarhos gezer sokakta nasıl olucak bu iş sorsan tutucu memleket yersen
ya da şey derler dısarıdan gelenler içiyor:ĞĞĞĞ
Hastalığı olması şart değil herkes oruç tutmuyor her personel müslüman olmak zorunda değil yanlış bir tutum
Ama dikkatini çekmek isterim ki; bahsedilen yer Konya. Konya'da öyle rahat rahat " Ben Müslüman değilim " denilemez, diyen olursa linç ederler. 😂
Onlara mı kalmış inanmayanları linç etmek. Bu nasıl anlayış
Bana kızma. Ben sadece Konya'lıların bu konudaki düşüncesini dile getirdim. 😁
Sana kızmıyorum inanabilirsin
Ama bence onlar da kendilerince haklılar. Şehirlerinin bozulmasını, ahlaki anlamda Batılılaşmasını istemiyorlar.
Birilerini linç etmek ve aç kalmaya zorlamaya hak veren birisiyle daha fazla muhattap olamayacağım iyi günler.
Tabii ki, bununla birlikte dini konularda hiç kimsenin birbirine karışma, birbirini eleştirme hakkı yoktur. Sonuçta ahirette herkes kendi hesabını kendisi verecek.
Ben onlara tamamen hak verdiğimi söylemedim ki.
2. yorumumu okursan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.
10 küsür yıl Konya’da yaşadım ilk fırsatta ailecek Ankara’ya kaçtık. Hatta ben üniversite için gittim, kendilerini arkamdan sürükledim öyle söyleyeyim. Şaşırmıyorum böyle şeylere. O günden beridir de Konya’dan uzak duruyorum. Tavsiye ederim.
Benimde kızımın okulunda menüyü azaltmışlar , ilkokul çağındaki çocuklar için ramazanda menü azaltmak nedir anlayamadım, zaten doğru düzgün bir yemek çıkmıyordu, yetmiyordu, azaltma yapmak. Paraya geldimi peşin alıyorlar. Çok kalitesiz bir millet olduk ya
Konya’dan sonrasını okumadım 😂😂😂 Ne bekliyorsun ki 😄
Adı üstünde Konya 😂 üstüne fazla konuşmaya gerek yok.
Konya Türkiyenin afganistanıdır.
Ülkeye tek bir faydalı, hayırlı işleri olsa şaşarım.
Mevlana bugün konyalıları görse
"Ne olursan ol yine gel ama konyalıysan gelme" derdi.
%25 lik azınlık kesimi hariç
Sözde dinde zorlama yoktu lafa gelince bülbül gibi öterler ama gercek olan şu ki ateistler bile bu kanunları koyanlardan daha müslüman bence 😊👍
Bence de bunu yapmadan önce hastalığı olduğu için oruç tutamayanlar falan düşünülmeliydi.
Aşırı saçma karar ama Konya'dan beklenen hareket şaşırmıyorum
Çok yobaz varmış orada öyle diyorlar hiç gitmeme rağmen soğudum şehirden
Yalnız küçük bşr ayrıntı var üniversitelerde öğrenciler online geçti. Yani çocuklar evdeler.. bu haber bence kesinlikle yalan haber. Sırf ortalık karışsın istiyorlar.
Harbiden çok saçma yani valla paradan kısmak için yapıyorlar lafa gelince dinden bahsederler en sinir olduğum durum bu yaptıkları saçmalıkları Allah'a dine baglamalaridir
maalesef orada din adı altında aklını kullanmayan hoşgörüden uzak saçma sapan insan çok çok fazla. Yazık gunah öğrenci bu çocuklar. Kaldı ki aklı başında herkes kime ne kardeşim?
Yillarxa orux tutarim. boyle zorlamayla olmaz. hastasi var ozel gununde olani var. ayiptir ya bu diretme nedir? Bitane dindar gecinen biri ciksinda haksizligi elestirsin
Burası laik Türkiye Cumhuriyetidir. Skandal bir karar.
Saçmalık bu ülkede herkes Müslüman değil ve her Müslüman da oruç tutmuyor ayrıca üniversite kapalı değil mi nasıl iş la bu
Kendileri başkalarının tercihlerine saygı duymadığı sürece kendilerine de saygı duyulmasını beklememeleri gerektiğini hatırlamaları lazım.
Algı da harikasınız
Sazanlikta da müthiş
Okulda öğrenci yok maliyet kurtarmıyor diye yapılan işleri nasılda kendinize yontuyorsunuz... saçma olan kirlenmiş zihinlerinizin 5 kuruş harcamadan ortaya attığı yalan yanlış iddialar
Muhafazakarlığımızı nasıl belli ederiz temalı üni konsepti... Abi hastalığı olan var tutamayan var... Tuhaf..
Öğrenci varmıkı isteyen kösede kenarda yiğe bilir vermek demek yemek dağıtımı yapılmayacak demek istediğinde gidip yiğe bilirsin
Müslüman ülke olmadığımızı acilen anlaması gerek bu ülkedekilerin.
Deprem dürtse zerre üzülmeyeceğimiz bir şehirde olan yabanilik.
Hastalar ölebilir sıkıntı yok. Herkes üniversiteye bağlı mı yiyorsunuz ki? Cepten asıl
Konya ile derdiniz ney yaw, Sanki diğer illerde veriliyormuş ta bir tek orası vermiyormuş gibi
Saçma, bizim yurtta tutmak istemeyenler için belli yemek saatleri olurdu. Saygı güzel şey doğrusu
Orası konya orada yolda yürürken sigara içsen sopalarlar adamı yobazların yeri 🙂şaşırmamak lazım
İlgili açıklamanın yapıldığı linki alabilir miyim?
bi de oruc tutmayanları dmaltip sksnler ne sacma ya şeriat mı geldi alo
Kapalı , oruçluların görmeyeceği yerde yemek vermeleri daha doğru olurmuş.
Evet saçma sadece müsülümanlar yaşamıyor ülkede. Saygı diye yırtınıp saygısızlık diz boyu.
Bu tarz tutumlar azıcık bir umutla İslama tutunanları da İslamdan uzaklaştırıyor maalesef...
Bence Rize şehrindeki üniversite de bunun gibi yapar.
İyice kafayı yediler ya insanların yemeklerinden de kismazsin herkes Müslüman mı ki belki hasta belki oruç tutamıyor ama hala daha bu sistem destekleyenler var ben bir şey demiyorum
Sonumuz irandan afganistandan farkı olmayacak artık uyanın
Çok saçma gerçekten. Kimi hasta, kimi regl. Herkes tutamıyor ki..
Konya ne zaman şaşırtacak acaba. En az bi' 50 geçmeli ki zihneti bozuklar temizlensin. Toprakla bir bütün olsunlar
kapat lan ceneni konyaya laf ettirmem
Ülkede bunca sacma sey varken buna mi takildin. boş ver lrasi da oyle olsun. Acikan kantinden biseyler yesin 1 ay
Kesinlikle haklısın. Saģlık ya da başka sebep farketmez. Tutmayana yemek hizmeti verilmeli. Sosyal devlet bu.
herkes oruç tutucak diye bir kaide yok dayanamıyordur hastadır olabilir tuhaf olmuş bence
Öğrenci var mı ki... Konya abi şaşırmayın bence afganistan gibi bı yer
Bu ülkeye Şamanizm şart. Atalar dini bunlardan kat kat daha iyidir.
Neyine şaşırıyorsunuz ki. Bu ülkenin başında akp var. Yakında zorla kara çarşafa sokmazlarsa iyi
Sözde hoşgörü dini :) iyice uzaklaştırdınız insanı dinden. Kardeşim iman etmeyi bilmiyorsanız inanmayın gerçekten. Ortalık içi boş müslüman kaynıyor
Zaten çoğunlukla online eğitim yok mu? Uygulama dersleri olanlar için üzüldüm ama.
Saçma değil ama keşke hep yapılsa.
Milleti de zorla müslüman yapacaklar akılları sıra
Sadece oruç tutanlar mı yaşıyor?
Bu dikbasliligin sonu kötü.
İşte bu ülkeyi arabistana çevirdiler yvsk sürüsü
Saçma evet herkesin inancı farklı
Hani dinde zorlama yoktu
Saçmalığın daniskası
Konya yobazlığın zirve noktası normaldir
İyide üniler kapali zaten
Konusu geçen il Konya olunca insan şaşırmıyor
Saçmalık hangi kafa düşündü acaba bunu