Güncellemeler
+1 yıl
neyse. demek istediğim: biraz örnek alin Hollandayi , Uludaginizi örnek alacaginiza.
Okul, oruçlu öğrencilerin yemek sesleri ve yemek kokularindan acikacagindan endiseli. Bu sistem Turkiyede olsa "Yobazlar" " Klasik Musluman" "Size ne milletin yemeğinden" " Insanlarin temel hakki bu" derdiniz. Baya komik😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Bence aşırı kötü bir karar oldukça yobaz bir karar olmuş diyebilirim hatta
ya tabii tabii koskoca Hollanda yobazlık yapacak
Rezalet bir karar. Hollandalılar adına üzüldüm. Radikal Müslüman mülteciler sınır dışı edilmelidir.
uyduruk gibi 😂
seni mod yapanlar utansın
@gizli_sığınak Konumuzun moderatorlük ile alakası ne?
https://youtu.be/jhjYEridWbA
çok bilmis. Bu kararı gavurlar aldi bir kere. Az ornek alin. Islamfobiklik yapacagınıza. Boyle modern olunmuyor yalnız. kimse ölmez sınavda yemek yememekten. hem 3 saatlik sınavda yemek yemezsen gebermezsin
Sen İngilterede ki Ramazan şölenlerini görsen çatlarsın heralde.
Türkiyede nasıl Hristiyan kilisesinde Paskalyasını, Noelini kutlama hürriyeti varsa
İngiltere, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde de Müslüman Ramazanını kutlama ve paylaşma hürriyetine sahiptir
Ben istediğim yemeği yerim. Sen oruç tutuyorsun diye ben aç kalacak değilim. Hollanda bu kararı aldığına pişman olacak gibi ancak İtalya'daki başbakanın yaptığı gibi İslami hareketlerin kısıtlanması doğru olacaktır.
liberalleri bir gün anlayacaklar üzülme sinem
@TurkBilgesi Müslüman ramazanı kutlasın ben neden aç kalıyorum ya?
awk iki uç görüş gidin özelde yitişin her yere damlıyonuz
hahaha komikmis. Bu Islamfobiklikten baska bir şey degil. Uludagini ornek alacağına Hollandayi ornek alsan daha iyi.
Sen hollanda da mısın konuşuyorsun
@gizli_sığınak sen edebi öğren kardeşim, fikir hürriyeti diye bir şey
Size en iyi cevabı Kemal Atatürk vermiş 100 yıl önce.
var
@TurkBilgesi Hayır adamların yerine koydum kendimi.
japonya hollanda kanada bunların üçünün halkı aynı kafadadır bunlar da araplara söver hollanda hayali kurarlar. avrupada senarosunda liberal olmayan tek ülkeyiz yazık
senato*
@gizli_sığınak Yahu şeriat gelince liberalizm mi kalacak sen liberal falan değilsin.
Kardeş senin kafa bulaşık kabı gibi olmuş
arkadaş her halta M Kemali koyma yahu o da bir insan, Amerikalılar her konuya George Washingtonu sokuyorlar mı yav
tenor.com/.../mods-pompuj-zamieszki-gif-22494940
@TurkBilgesi Amerika'da Demokrasinin ilkeleri ve sekülarizm tartışılmıyor. Bizim ülkemizde irticayı önlemek zor. Ondan Kemalist devrimlere önem arz ediyor.
Trump İncile yemin ediyor ne laikliği olum
@TurkBilgesi Ya o anlamda demiyorum. Hristiyan şeriatına göre bir yönetim yok onu diyorum.
Amerikada George Washingtonu sevmeyen milyon adam vardır.
Türkiye de de Mustafa Kemali sevmeyen milyon adam var.
youtube.com/shorts/W28DsRzCb2Q?feature=share
daha fazla konuşma mısır
Hristiyanlık devlet yönetimine aşırı karışmaz ztn bir tek Vatikan tam din esaslı
@TurkBilgesi Mustafa Kemal'i sevin demiyorum. Ancak getirdiği laiklik ilkesine karşı çıkmamak gerekir.
@TurkBilgesi Karışıyor faiz gereği vs. reformdan sonra rafa kaldırdılar.
@gizli_sığınak Al işte karşı fikre saygısı yok adamın konuşuyor bir de
Sonra çağdaşlık demokrasi falan diyor bunun gibiler. Böyle bir adama ne anlatasan ki anlasın
mu mısırlılar da kemalistlerden farkı yok aynısının dinci hali ayrıca iki taraf da aynı şeyleri savunuyor bu kadar mı olur 87 iq ülkem
@gizli_sığınak Yahu sen nasıl liberalsin. Sen önce dinlemeyi öğren. Herkes istediği fikri savunmakta özgürdür.
@gizli_sığınak Aynı adamın Kadir Mısıroğlu hakkında dedikleri
https://www.youtube.com/shorts/7Tkr5lL2Ou8
biliyorum haklı da ben düşürüleri severim atatürk de özünde o kadar kötü değil ama bu kadar dünyaya kötülüğü dokunan düğümleyen daha görmedim
Kardeş laikliği inandıgın dinin kitabı ile devlet yönetme diyor
Ulan insan inandıgı sistem ile yönetilmek ister. Ben Müslümanım o vakit İslam kanunlarıyla idare edilmek isterim
Hristiyan bir dindar İncilin kanunuyla idare edilmek ister
Sen nasıl Şeriata karşıysan ben de Laikliğe karşıyım
mevzu bu kadar basit
@gizli_sığınak kardeş edep olsun evvela sonra ilim
@TurkBilgesi Aramızdaki meseleyi nasıl halledeceğiz. Ben sırf müslümanlar istiyor diye şeriat ülkesinde mi yaşayacağım.
halkın kahir ekseriyeti Müslüman idare de Müslümana göre olmalıdır.
Kaldı ki 1071 ile başlayan Türkiye tarihinde Selçuklu 200 sene, Osmanlı 640 sene Şeriat ile yönettiler
Türklerde laiklik uygulaması M Kemal ile başlamıştır
@TurkBilgesi Avrupa da uzun süre Hristiyan şeriatına göre yönetildi. Dinin devlet işlerine karışmaması doğrudur. Din özgürlüğü ve şeriatın olmayışı tek ortak yoldur aksi halde uzlaşma olamaz.
Emin batıda milyonlarca adam Hristiyanlığın kılıcı olacak Yeni Roma İmparatorluğu hayaliyle yanıp tutuşuyor. Haçlı seferleri hayalleri hala gönüllerinde
Aynı şey biz Müslüman içinde geçerli. Biz de İslamın kılıcı olacak Yeni Osmanlı İmparatorluğu hayaliyle yanıp tutuşuyoruz.
sadece zaman değişti, kültürler dünyaya bakış tarzları doğu ve batının hala aynı
Eğer kilise gücü ele geçirirse Batı tekrar eski kötü gunlerine döner bunu önlüyorlar.
yabancı tarih discord hesabında adamlarla konuşuyorum, hepsi neredeyse din temelli İmparatorluk aşkıyla yanıp tutuşuyor ,
Hristiyanı da böyle Müslümanı da
@TurkBilgesi bence sen radikallere denk gelmişsin halkın çoğunluğu o fikirde değil.
Hristiyan hala aynı Hristiyandır
Müslüman hala aynı Müslümandır
Sadece asır 21. asır o kadar
@TurkBilgesi Mesela YouTube yorumlarına bak Yunanlar İstanbul'u alacağız diyor ama gerçek hayatta halkın çoğunluğu kendi ekonomik durumunun derdinde.
İnsanlar inandıkları dava için savaşırlar ki bu gayet normaldir.
Nasıl ben İslam için kanımın akması ile iftihar ediyorsam. Hristiyanda, Hristiyanlık için ölmeyi şeref biliyor
bugün benim gibi milyonlarca Osmanlıcı İslamcı adam var. Ekonomik derdimizle de uğraşıyoruz ama bu bizi mefkuremize baglılıktan alıkoymaz ki
Yunanda, 1453ün intikamını Müslümandan almak istiyor, yine din temelli bir hissiyat var
@TurkBilgesi Bence bunları bir kenara bırakmak gerekiyor insanlık böyle bir sonuca varamaz.
insanlık kaç kez sonuca vardı sayamam. tarihte ki tüm İmparatorluklar dini vardır ve bunun için savaşmıştır
Osmanlılar İslam için
Romalılar Hristiyanlık için
Cengizliler Tengrizm için
çoğaltılabilir. Böyle gelmiş böyle de devam eder
@TurkBilgesi Böyle olursa sürekli anlamsız yere kan dökülecek.
Sana göre öyle ama 2 milyar Müslüman ve 2.5 milyar Hristiyan için öyle değil
bizde farklı mı
bizdee de farklı dine karşı bir hürmet bir saygı var kendi dinimize yok
saçma bir şey, zaten maks oruçlu kaldığın saat 10. 10 saat aç kalamıyorsan tutma zaten. ağzımın dibinde yesinler yine rahatsız olmam.
Hristiyan memleket bile İslama daha saygılı ibretlik
Saygilari varmis.
doğru bir fikir. umarım bizde de uygulanır.
Beyin emcuklemesi gecirmisler kesin..
Kardeş bunu sevdiğiniz batı yapıyor
Hayret batıyı ilk defa kötülüyorsun
Şaka?
hayatın şaka üstüne mi kurulu ki şaka olarak algılıyorsun
Mala bağlamışlar.