- Ramazan konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılKimsenin dinsel inançlarını ve maneviyatını yargılamak karşılaştırmak bize düşmez
Herkes bizimle aynı algılarda düşünce yapısnda olmak zorunda değil01 Yorumla- +1 yıl
Yargılama değil bu müslümanım diyorsa bir insan Müslümanlık güvenini yerine getirmekle mükelleftir.. Kur'an bunu emrediyor
En İyi Cevaplar
Ramazan konusunda 847 cevap paylaştı. @Handsomehell01
yorumlara baktım. yahudiden örnek atasözü yazmışsın. o söze benzer bana dokunmayan yılan bin yaşasın sözü de yahudiden gelme
inan şu an uygulanan bazı şeyler hurafe ve yahudilerden kalma adetler islam gibi tanıtılmış
bu ülke insanının kurandan haberi yok. kuran bizim halka daha inmemiş.
namazı tek ibadet görüyorlar. halbuki müzzemmil suresinde aynı namaz gibi her gün kuran okumamızı da emrediyor allah. ama biz okumuyoruz. allah ayetlerinde her zaman şunu der
akıl edin, neden akıl etmezsiniz, akıl etmeyecek misiniz, onlar akıl etmedi...
hep akla vurgu yapar. bizler aklımızı kullanmıyoruz.026 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun sonunda bir Allah'ın kulu ne demek istediğimi anladı. Abi şöyle bir şey var. Allah sana demiyor ki ibadet bireysel yapılır. Öyle olsaydı camilere ne gerek vardı Herkes evinde kılardı. Fetva vermeye ne gerek vardı. Herkes ayetleri okusun kılmak isteyen evine kapansın kimse kimseye bir şey anlatmasın denirdi. Bizim müslümanım diyenlerde maalesef şu zihniyet var. Nasıl olsa şehadet eden herkes Cennete gidecek. Yanar cezamızı çeker gireriz Cennete. Oysa peygamber efendimiz (sav) : Allah rızka kefildir ama imana değil diyor. Son nefeste imanlı ölecekleri garanti sanıyorlar. Oysaki Kızım Fatıma yemin ederim ki namazların olmadıkça peygamber kızı da olsan Cennete giremezsin diyor efendimiz. Âlimin la ilahe illallah diyen herkes Cennete girecek miş bu hadis sahih mi? Diye sormuşlar. O da demiş ki La İlahe İllallah diyen herkes Cennetin anahtarını almış demektir. Dişliden biri kırık olursa kapı açılmaz. Hepinizin evinin anahtarı var. Bir tane dişini etkisiz hâle gelinceye kadar törpüleyin sonra da kapıyı açmaya çalışın bakalım o anahtar ile kapıyı açıp içeri girebilicek misiniz bir düşünün. Bunun gibi de la ilahe illallah diyen Cennetin anahtarını eline almış demektir. Bu anahtarın kendisi ama 4 tanede dişi var bu anahtarın. Namaz, zekât, oruç, hac. Bunlardan biri eksik olursa kapı açılmaz diye cevap vermiş.
- +1 yıl
bedava cennet dağıtıyorlar
mesela kandil meselesi insanları dinden uzaklaştırıyor. halbuki kandil peygamberden 600 yıl sonra ortaya çıktı. kandil kutlamasına normalde soğuk bakmam ama şu hatalar insanları dinden taksit taksit koparıyor.
--kandil gecesi şu kadar... okursan tüm günahların silinir
--şu kadar rekat kılarsan tüm günahlar silinir
...,
yahu allah ile pazarlık yapıyorlar. bunu duyan insan 360 gün kafir gibi yaşıyor sonra 5 kandil gecesi birden müslüman oluyor.
365 gün namazında niyazında adam ile sadece bir gece namaz kılan aynı safha düşüyor. böyl bir adaletsizliği allaha nasıl yakıştırırlar.
terafih namazı. normalde allahın emri olmayan toplumun oluşturduğu bidattır.
adam vaad ediyor. ilk 10 gün teravih kılanın tüm günaharı affolur.
11 gün bak adam camiye gelimiyor. neden. çünkü matematiksel hesap yapıyor. 10 gün geldim. günahları sıfırladım. daha ne gerek var gelmeye. seneye tekrar gelir 10 gün teravih yaparım kurtulurum. zaten arada 5 tane de kandil var
herkes cennete
böyle saçmalık olmaz. - +1 yıl
@builder hocam Teravih ve kandil konusunda ayrışıyoruz. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem Teravih kılmıştır. Ve Son 10 gün Kadir gecesini yani Kur'an'ın indiği günü yakalayabilmek için itikafa girmiştir. Kur'an'da Kadir suresinin anlamına bakmanızı tavsiye ederim. Bin geçmeden daha hayırlıdır ve O gün Allah meleklere emir veriyor. İnin Tevbe eden varsa bana bildirin affedeyim, şifa isteyen varsa şifa vereyim buyuruyor. Yer yüzü meleklerle doluyor. Teravih konusunda da İhsan Şenocak hocanın açıklamasını dinlerseniz sağlam kaynaklardan yola çıkarak örnek delil sunuyor. Sahih hadislerin kaynağını bile veriyor. Buyurun izleyin bu tartışmayı Teravih yok diyenler. Hz. Ömer düşmanlarından günümüze kadar gelen bir şia anlayışıdır diyor. Aynı şeyi Cübbeli hoca da söylüyor: ht
https://youtu.be/b7E24qxY498 - +1 yıl
Artı 2 de izlerseniz kim doğru kim yanlış anlarsınız
https://youtu.be/DfwI5cw7cx4 - +1 yıl
Yanlış. Biliyorsunuz.. Abdülaziz Bayındır ile İhsan Şenocak hocanın tartışmasını baştan sona dinleyin. Anlayacaksınız gece namazı olmadığını. Gece namazı için uykudan uyanmak gerekir. Yatsıdan sonra uykudan uyanmadan kılınan namaz gece namazı değil teravih namazıdır.
- +1 yıl
@builder Bu paylaştığınız hocaların çoğu Hadis inkârcısı. Uzak durmanızı tavsiye ederim.
https://youtu.be/YNVSo4rWGos - +1 yıl
ben kişilerle işim yok. ayrıca bazı hocalar yanlış anlaşılıyor. hadis inkar etmiyor. uydurulmuş hadisler ile sahih hadisleri ayırıyorlar. çünkü peygambere yakışmayacak peygambere ve allaha iftira pozisyonunda uydurulmuş hadisler var. bunlar kabul edilemez. mesela peygamberimize atfen
"deve sidiğinde şifa var" peygamberimiz böyle saçma şey söylemez ona iftiradır.
"kadın kocasının vücudu irin kaplı olsa her yerini yalasa hakkını ödeyemez. " böyle iğrenç hadis söylemez peygamberimiz.
ya değilse sahih hadisleri kabulleniyor hatta konularda kullanıyorlar. birilerinin dedikoduları ile hocalara böyle hadis inkarcısı diye iftira edilmesine karşıyım. - +1 yıl
@builder hocam biz zaten sadece Sahih Hadisleri savunan tarafız. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in Teravih kıldığı hadis Sahih hadistir. Bir hadisin Sahih olması için en az 3 farklı kişinin ağzından aynı hadisin yazılmış olması gerekiyor. Senet yönünden sağlam olmaması için. Deve sidiği hadisi de sizin sandığınız gibi değil Doktor Altay Cem Meriç'i dinlersiniz tıbbi olarak hadisi açıklıyor. Medine humması hastalığına yakalanan yabancılar oluyor. Sadece onlara özel Medine iklimine alışık olmadıkları için bu hastalığı yakalanıyorlar. Sadece onlara özel olarak söyleniyor için diye. Tıpta bir insanın şeker hastası olup olmadığını önceden doktorlar idrarın tadına bakarak anlardı mesela. Doktorun ağzından kendiniz dinleyiniz.
https://youtu.be/ibojZtR_V3Y - +1 yıl
@builder Hadislerin nasıl yazıldığını da anlatıyor burada. https://youtu.be/fKgQ4ja4V-U
- +1 yıl
şu videoyu dinlemenizi çok rica ediyorum. hadis konusunda iftira atılan hocaların hadis konusundaki fikirlerini dinleyin. insan allahtan korkar iftira atmak çok günahtır.
ben bu hocanın mealini okudum. melaindeki dipnotlarda hep hadislerden bilgi verir. allahtan korkmaz mı bu insanlar hadis düşmanı diye iftira ederken.
sizden ricam siz iyi bir arkadaşsınız başkalarının dedikodularının günahına girmeyin ve şu iki videoyu seyredip hocanın peygambere hadise yaklaşımını öğrenin
https://www.youtube.com/watch?v=ZQ0XO4ofwx0
https://www.youtube.com/watch?v=fKmUDiDt07Q - +1 yıl
ve hadis düşmanı dedikleri mehmet hoca bak senin gibi düşünüyor teravih namazını tarif ediyor
https://www.youtube.com/watch?v=OV-PTxpfnRc - +1 yıl
@builder Hocam zaten 10 Hadis inkârcısı videosunda sadece Mehmet Okuyan tüm sorulara cevap veriyor. Ama diğerleri birbirleri ile çelişiyor. Mehmet Okuyan Buharinin hadiselerini savunan bir hoca zaten. O videodaki maksat hocaların kendi kendileri ile çelişkili cevaplar verdiğini göstermek. Biri siyah diyor. Diğeri beyaz. Mehmet Okuyan hoca için de bazı konularda yanlış düşündüğüne dair eleştiren hocalar var. Meselâ kabir azabı yoktur diyor. Ve Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in Kabir Cennet bahçesinden bir bahçe ya da Cehennem Çukurundan bir çukurdur. Hadisine karşı geliyor. Oysaki bu hadis sahih hadistir.
https://youtu.be/0YmG8E5ivs8 - +1 yıl
@builder Ben Sahih Hadisleri inkâr eden hocalara da karşıyım. https://youtu.be/ddw_Uf6JQS4
- +1 yıl
cann kardeşim. birilerinin sahih demesi sahih yapmaz hadisi. sahih hadis nedir.
peygamberimiz kurana ters düşen akla ters düşen bilime ters düşen asla söz söylemez. peygamberler biliyorsunuz bulunduğu toplumun en lerinden seçilir. yani en akıllı en terbiyeli en ahlaklı en iyi ideirak güxü olan en iyi yönetici vasfı olanı allah peygamber seçer. peygamberimiz kuranı tebiliği ile mükellefit. bu nedenle asla kurana ters düşen söz söylemez. öylesi akıl küpü zeki insan akla ve bilime de ters düşen şey söylemez.
hasılı kelam. bir hadisin sahih olup olmadığı anlaşılması birilerinin tarifi ile değil 3 türlü karşılaştırma ile tespit edilir.
kurana aykırı mı akla aykırı mı bilime aykırı mı. kurana akla bilime uyumlu ise o sahih hadistir.
şunu unutmayın peygamberimiz asla kata kuran dışında kendi kafasından kural koymamıştır koyamaz yetkisi yok. ayet ne diyor
hakka suresi 44-47. ayetler der ki
“Eğer o (Peygamber) bize atfen, bazı sözler uydursaydı, biz onu kıskıvrak yakalayıp can damarını koparır, helak ederdik, hiçbiriniz de buna engel olamazdınız.”
yani peygamber kafasından bir şey uydurmaz. her daim allahın kitabına uygun konuşur.
eğer hadis adı altında beyan edilen cümleler kurana aykırı ise bilin ki onu peygamberimiz söylememiştir.
şurası yanlış anlaşılıyor. peygamber söylememiştir onun sözü değildir demek ile peygamberin sözü yalan aynı şeyler değildir. peygamberimiz asla kata yalan demez.
bize hadis diye sunulan cümleler kurana aykırı ise o söz peygamberimizin değildir.
mehmet hoca ayetler ile konuşuyor adam yalan söylemiyor. biraz iyi niyetle bakalım adama düşmanca bakmayalım. hani ayet referans vermese haklısınız kafasından uyduruyor derim ama adam ayetlerle referanslı konuşuyor. - +1 yıl
cannn kardeş. ben hem mimar hem inşaat mühendisi hem inşaat teknikeriyim. 35 yıldır kuran okurum. 25 yıl yurt dışı projeler yaptım. arap ülkelerinde projeler yaparken hazır ortam bulmuşum imkan bulmuşum boşa harcamadım. oralarda arap kültürü islam tarihi ve meal araştırmaları da yaptım. ö bölgeleri görmeden tarihi ve kültürü tanımadan kuranı anlamak da zor hadisleri anlamak da.
arap adetlerini bilmeyen şerefsiz insanlar peygamberimizi pedofili ile suçladı. çünkü cahiller. arap kültürünü bilmiyorlar. 9 yaşında kızla evlendi dedilier. halbuki 18-19 yaşlarındaydı. demem o ki bu dini öğrenmek için çok çabaladım hala çabalıyorum. ben hangi hurafe nereden geldiğini bile tam anlayım diye kitabı mukaddesi de okudum. yani tevratı incili zeburu da okudum.
hiç kimsenin aman şu hocadan uzak durun diye gösterdiği adreslere aldırmayın. ben tüm hocalaımızı emek harcayanları dinliyorum
şuna inan hiç biri sözleri birbirine uymasa da kötü niyetli değiller. din alimlerimizin hepsi de çabalayan ve kendi yetenek ve güçlerine algılarına göre hizmet vermeye çalışan insanlşar. hiç biri de kötü değil. ben hepsini dinliyorum. bana referans gönderdiğin ihsan hocayı da dinliyorum. severim de. bazı görüşlerine katılmasam da severim iyi adam allah razı olsun hizmet ediyor. allah hiç birini başımızdan eksik etmesin hepsinin hizmeti var. emekleri var. boş iftiralarla onca emeklerini hiçe sayamayız hiç birinin
hepsini dinleyeceğiz. aklımız hangisine yatıyorsa biz ondan mesuluz
sana son bir ayet hatırlatayım. bizi hadislerden rivayatlerden sorgulamayacak allah
zuhruf suresi 44. ayet
وَاِنَّهُ لَذِكْرٌ لَكَ وَلِقَوْمِكَۚ وَسَوْفَ تُسْـَٔلُونَ
Ve-innehu leżikrun leke velikavmik ve sevfe tus-elûn
Doğrusu Kur'ân, sana ve kavmine bir şereftir. "İleride ondan sorumlu tutulacaksınız." - +1 yıl
@builder Hocam dediğim gibi Kuran'da zaten Kabir Azabı açıklaması var. Fakat Mehmet Hoca yorum yaparak tevile gitmiş.
Mehmet Okuyan yerine Ihsan Şenocak hocayı dinlemeyi tercih ediyorum ben. Kur'an'a aykırı olan hadislere zaten itibar edilmez. Bu yüzden Hadis bırakan kişiler emin olun Mehmet Okuyan hocadan daha bilgili. Buhârî kitabında zaten şöyle ifade etmiş: Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem şöyle buyuruyor şeklinde başlayan bütün hadislere kefilim. Bu yüzden bu hadisleri üst başlık altında aldım. Ama bu şekilde başlayamayan hadiselere kefil değilim. Bu yüzden kalan diğer hadisleri alt başlık altında aldım buyuruyor. Ihsan Şenocak Hoca Sahih Hadis konusunda Mehmet Okuyan hocayı cebinden çıkarır. Trimizi gibi bir alim Kabir azabı var diyor. Ahir zamanın profesörü çıkmış yok diyorsa ben aklımı kullanırım. Diğer ehli sünnet hocaları da dinlerim eğer çoğunluk var diyorsa azınlık benim için değersiz kalır.
https://youtu.be/gEz0gw5imMA - +1 yıl
yahu ihsan hoca ile mehmet hocayı karşılaştırmak hata olur. biri tefsir biri hadis uzmanı. ikisinin de emek verdiği ömür harcadığı konular farklı
bizler bunları hepsini dinleyerek doğruya ulaşırız
ihasan hoca mehmet hoca kadar kuran bilmez mehmet hoca ihsan hoca kadar hadis bilmez.
mesela mehmet hocanın hemen bir üst katta ofisio olan israfil balcı hoca var. o da islam tarihi uzmanı. ben bu hocaların hepsi ile birbir görüştüm arkadaşım hepsi. allah hepsinden razı olsun. iyi insanlar. emek harcıyorlar birisi hadis diğeri kuran diğeri tarih konusuna emek zaman harcamış. hepsi de işin uzmanı. o onu cebinden çıkarır demek yanlış olur. konuları farklı çünkü din öyle tek başına çöüzlecek kadar kolay iş değil. bunların hepsinin emekleri bir araya getirlmeli.
aslında tüm hocalar birleşip doğru bir düzen oluştursalar herkes rahat edecek. - +1 yıl
@builder hocam görüşmüş olmanızı benim için bir şey değişirmez benim için önemli olan ehli sünnetin görüşleridir. Eğer Ehli Sünnete aykırı bir cümlesi varsa araştırmak her müslümanın görevidir. Ben öyle bir hocaya bağlı kalan biri değilim. Bana ilk yorumda Teravih hakkında yanlış bilgi verdiniz. Size Ihsan Şenocak hocayı paylaştım. Sız sonra Mehmet Okuyan hocaya bakıp fikir değiştirdiniz. Sonra Abdülaziz Bayındır paylaştınız size tartışma da artım. Azız Bayındır Mezheplerin bile uygulamalarına karşı. Tartışma programında herkes gördü İhsan Hocanın doğru bilgi verip , Aziz Bayındırın yanlış bilgi verdiğini. O iki saatlik videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Şimdi de İsrafil Balcı diyorsunuz buyrun bakalım görüşleri gerçekten doğru mu değil mi bakalım
https://youtu.be/bbxJY_BMxKE - +1 yıl
@builder ben her hocanın söylediği cümleleri araştıran biriyim. Mehmet Okuyan da dinliyorum. Kur'an ayetlerini güzel açıklıyor bunu biliyorum ama bazı konular da tevile gidiyor. Ulemanın görüşüne aykırı yorum yapıyor. Bu yüzden sıcak bakmıyorum her söylediği şeye ama doğruları da var yanlışları olduğu kadar. Her hocanın bir konuda söylediğine bakarım ben harmanlama yaparım. Genel görüş neyse ona inanırım
+1 yılSana ne kardeş milletin keyfinin kahyası misin? İster oruç tutar ister tutmaz. İsterse Survivor'a katılmak ister sana ne? Sen mi çekeceksin vebalini? Herkes kendi işine baksın.
06 Yorumla- +1 yıl
Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız.(Hucurat Süresi 10) Müslümanım diyen herkes bizim kardeşimizdir ve İslâm kardeşten meshuldur diye emreder. İslam tebliğ dinîdir. Sanane demek olsaydı peygamberler İslam'a davet etmezdi kımseyi o yüzden önce biraz İslam felsefi oku sonra çat millete sananee diyerek
- +1 yıl
@Sinyal_Yok Birde şu var: Her Koyun Kendi Bacağından Asılır'Yahudi Anlayışıdır. İSLÂMİYET'TE MÜSLÜMAN MÜSLÜMANDAN MESULDÜR.!” biz İslam'ı hatırlatınca Müslüman'ım diye geçinenler bu atasözünü kullanıp sanane diyebiliyorlar oysaki Kur'an bana diyor ki İslam'ı tebliğ edeceksin. Bu senin görevin çünkü Müminler hem bütün insanlıktan hem de iman kardeşlerinden (müslümanım diyenlerden) sorumludurlar ( Oruç tutmuyorsa tutması gerektiğini ve mantığını anlat, namaz kılmıyor ise namaz kılması gerektiğini eninde sonunda ölünce hesaba çekileceğini eline geçen Survivordaki gibi 10 milyonun mezara gitmeyeceğini müslümanım diyorsa Allah'ın emrine uyması gerektiğini hatırlatmak sorumludurlar) dünyada haksızlığın engellenmesine (Âl-i İmrân 3/108), din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin uygulanmasına katkıda bulunmak (Nisâ 4/75; Hac 22/40), ülkede ise bunlara ek olarak mümin kardeşler arasındaki anlaşmazlıkları adaletle çözüme kavuşturmak, [haksızlıkta ısrar edenlere karşı]= ( millete Allah'ın emrini hatırlatma sanane diyerek haksızlıkta ısrar edenlere karşı ) haklının yanında yer almakla ( Allah'ın hak dininin yanında yer alarak anlatmaya devam etmekle Allah'ın hak dini olan İslam'ın yanında yer almakla) yükümlüdürler. Bu âyet ikinci yükümlülüğe –bunun dayanağı olan kardeşliğin altını çizerek– dikkat çekmektedir.
Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 5 Sayfa: 93 - +1 yıl
Senin yaptığın tebliğ değil. Sen insanlarla eğlenip egonu tatmin ediyosun. Milletin oruç tutmak istemeyisiyle Survivor'a katılmak isteyisi seni bağlamaz. He oruç tutmak sevaptır, Oruç Allah'ın emridir diye söylersen işte bu tebliğ olur. Senin yaptığın bu değil. İnsanları aşşağilamak. Kuranı doğru okuyup doğru anlarsan işte o zaman gelip bana o lafı söylersin.
- +1 yıl
@Sinyal_Yok kim insanları aşağılıyor? Tebliğ nedir sen biliyor musun? Bu videoyu izleyen birine bile ulan harbiden, Survivor için aç kalmayı katlanıyoruz ama Müslümanım dediğimiz halde Allah'ın emirlerine uymuyoruz adamlar çok haklı diye hatırlatmakta bir tebliğdir. Aşağılamanın kelime manasını öğrenip sonra yorum yaparsan sevinirim
- +1 yıl
Tamam kardeş. Aras kargo
- +1 yıl
@Sinyal_Yok Sana Aras kargo yazman için her saniye oksijen veren de Allah (cc) bu yüzden bir gün sende sanane demek yerine Allah'ın emir ve yasaklarını yanlış yolda olan müslüman kardeşlerine anlatarak onları doğru yola sevk etmek için uğraşırsan eğer Allah'ın sana verdiği oksijenin karşılığını vermiş olursun. Allah'a emanet olman dileğiyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılbirinde vaat edilen hatiri sayilir miktarda para digerinde vaat edilen sonsuz cennet 3 gunluk dunya hayatini sonsuz hayata degisiyorlar tuhaf
130 Yorumla- +1 yıl
Birde şu var: Her Koyun Kendi Bacağından Asılır'Yahudi Anlayışıdır. İSLÂMİYET'TE MÜSLÜMAN MÜSLÜMANDAN MESULDÜR.!” biz İslam'ı hatırlatınca Müslüman'ım diye geçinenler bu atasözünü kullanıp sanane diyebiliyorlar oysaki Kur'an bana diyor ki İslam'ı tebliğ edeceksin. Bu senin görevin çünkü Müminler hem bütün insanlıktan hem de iman kardeşlerinden sorumludurlar; dünyada haksızlığın engellenmesine (Âl-i İmrân 3/108)
Cevap sahibi+1 yılo söz dogrudur kimse kimsenin gunah yukunu cekmez
- +1 yıl
Günah yükünü çekmek ayrı tebliğ ayrı bir şeydir. Emri bil mağrufu emrediyor Allah. Müslümanım diyen herkes benim dinimi anlatmakla mükellef diyor. Sen anlat, tebliğ yap, hatırlat buna rağmen günahta ısrar ediyorsa bırak ne hali varsa görsün diyor. Her koyun kendi bacağından asılır boş ver anlatma sen kendi ibadetine bak demiyor.
Cevap sahibi+1 yılo sozle onun ne alakasi var kardesim
- +1 yıl
İki alakası var 1) Kuran'da ki gibi kim ne kötülük işlerse kendi yararına, kim ne iyilik yaparsa kendi yararına anlamı yani müspet anlamı var , bir de bencillikten gelen neme lazımcılık" duygusu ile hareket etmek anlamı var. Yani kişi o kadar kendine ve nefsine düşkün ki, diğerkâmlık namına hiçbir gayret ve hamiyeti taşımıyor. Daima kendi nefsini ve menfaatini düşünüyor, mümin kardeşlerinin dertleri ile dertlenmiyor. Sadece gemisini kurtaran kaptan havasında hareket ediyor. Halbuki yüzlerce ayet ve hadisler mümin kardeşinin derdi ile dertlenmeyi, ona her hususta yardımcı olmayı amirdir. Bir mümin hata edip yanılsa, başka bir müminin onu münasip ve yumuşak bir dil ve üslup ile ikaz edip uyarması dinimizin bir vecibesi ve emridir. Mümin bir hata ve yanlışa kayıtsız kalamaz.
Cevap sahibi+1 yıliyi de yine sonucta anlam ayniya cikiyor her koyun kendi bacagindan asilacak gercegini degistirmiyor
- +1 yıl
Kardeşim eğer sen her koyun kendi bacağından asılır banane ne halleri varsa görsün millet ben sadece kendi ibadetime bakarım dersen Allah'ın emrine karşı gelerek bencillik yapmış olursun burada anlaşamıyoruz seninle
Cevap sahibi+1 yıldinde zorlama yoktur tebligde farz degildir ayrica teblig herkesin yapabilecegi birseyde degildir bunun icin ilim gerekir bilmek gerekir bir tartisma esnasinda zayif kalirsan inanan insanlarida supheye dusurursun ben en fazla sunu derim Kuran-ı Kerimi oku araştır
- +1 yıl
@gizli Tebliğ farz değil ise bana bu ayeti açıkla o zaman: İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir? www.google.com/.../amp
Cevap sahibi+1 yıl7. yy damı yasiyoruz internet diye birsey var adam ben inanmiyorum kardesim ateistim derse ne diyeceksin? zorla teblig mi edeceksin?
- +1 yıl
@gizli senin görevin kendini geliştirmek. Ateistim diyor ise neden Ateist olmayı tercih ettin, seni buna iten neydi diye soracaksın. Aklımda cevabını alamadığım sorular var çünkü bana mantıksız geliyor bazı şeyler diyecek. Sen de ne meselâ diyeceksin. O sana söyleyecek sen de her sorusuna mantıklı cevap vereceksin. Eğer geçmezse senin yükümlülüğün kalkmış demektir. Senin vazifen tebliğ etmek. Sorularına cevap verdikten sonra ister geçer ister geçmez. O artık onun tercihi olur.
Bu arkadaş geçmeyi tercih etmezken.
https://youtu.be/n56d-FlZ_eY - +1 yıl
Bu arkadaş geçiyor mesela. İkisine de tebliğ yapan aynı kişi.
https://youtu.be/s0CtEb-qSYM
Cevap sahibi+1 yılohoooo kardeşim farz ne demek herkesin yapmakla zorunlu olduğu eylemler butunu herkes teblig edebilir mi? boyle birsey mumkun mu sence? ilim sahibi bilgi sahibi gerektigi zaman teblig etsin ama kimse kimseye zorla teblig edemez ayrica bu sözler köşkündende uzak dur aklini kimseye kiraya verme
- +1 yıl
@gizli ben İslam'ı adam akıllı anlatan kimseden uzak durmam. Ateist forumlarda bile gezerim ki akıllarında ki soruları öğrenip bunların cevabını araştırırım. Cevabı öğrenince de paylaşırım. Benim için tebliğ yapan kanalların İslam'a uygun olarak yapıp yapmadığıdır. Şimdiye kadar da Kur'an'a aykırı bir açıklamaya rast gelmediğim için uzak durmak mantık hatası olur. Diğer konuda anlamadığın nokta şurası. Dinde zorlama yoktur. Ama dinde tebliğ vardır. Sen bildiğini anlatmakla, mantığını vermekle mükellefsin. Sen anlattıktan sonra yükümlülük kalkar senden. Gerisi onların bileceği iş. Ben Kur'an oku derim diyorsun da Kur'an meali okuyup dinen çıkıyor insanlar şimdi. Bari Tefsir okumaya teşvik etde doğru yoldan gitmelerini sağla.
Cevap sahibi+1 yılniye tefsir okusun turkce meal neyse onu okusun hacilarin hocalarin safsata tefsirlerini dinleyip akillarini kiraya mi versinler sozleer kosku hayalhanem bunlar beyin yamyami bende dinledim zamaninda hayalhanemin nurculuktan baska ankattigi birsey yok sen benim 5 yil onceki halimsin cok dinlemek istiyorsan birini mehmet okuyanı dinle
- +1 yıl
Dostum Hadis inkârcılığı yaparak ahiretimi yakamam. Hadis inkâr eden hocaların peşinden gitmem. Mehmet Okuyan Kur'an'ı güzel açıklıyor ama Hadis inkâr ediyorsa o yol yanlış yoldur. Umarım hadis inkâr etmekten vazgeçmiştir.
https://youtu.be/YNVSo4rWGos
Cevap sahibi+1 yılgözünüzü iyi korkutmuşlar hadisler ne zaman yazıldı?
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl5 rekat diyende var 3 rekat diyende namaz farsca bir kelimedir kuranda namaz salat diye gecer ama suna eminim ki kuranda kac rekat oldugu yazar ruku secde bile yazar
- +1 yıl
@gizli Kur'an'ı yanlış hocadan dinlersen böyle saçmalarsın işte. 3 diyenler kim 5 diyenler kim? Hangi kaynak? Kur'an'da da kaç rekat kılındığı yazmıyor kardeşim. Kur'an okuyan biriyim ben. Böyle 3-5 diyenler var diye sallayanlara inanarak ahiretini yakarsın. Hadis inkâr eden dinden çıkar bu yüzden çünkü Kur'an ayetinde peygambere tâbi olun diyor. Biz dana kitabı hikmeti indirdik diyor. Kitap Kur'ansa Hikmet ne kardeş? Hikmet peygamber sünneti demektir. Sünneti de Sahih Hadislerden öğrenirsin.
Cevap sahibi+1 yılnah yazmiyor yeterince arastirirsan bulursusn kardesim sen aklini kiraya vermissin boyle devam et kıldı yündü sakaldı recm cezasi falan takilmaya devam et
- +1 yıl
@gizli elinin altında internet var. Yaz bakalım Google amcana. Kur'an da Namazın kaç rekat kılınması gerektiği yazıyor mu git bugün 5 farklı meal kitabı al hepsini oku. Tek bir tane ayet bul bana namazın kaç rekat kılındığını söyleyen. Bulursan bana iban at sana para göndereyim. Bulamazsan da hem kendinden utan hem de benden özür dile
Cevap sahibi+1 yılsen belli ki kuranda okumamissin dinledigin hocalardan nasil bir kafa yapisina sahip oldugun belli nihat hatipoglu alttan bi kaval calar anlatir sizde koyun gibi inanirsiniz yazik
- +1 yıl
@gizli neden bu konuda bir tane bile ayet yaşamadığın için hakaret etmeye başladın? Sohbetin tadı kaçtı. Senle buraya kadar. Bu kafayla ölürsen imansız ölme ihtimalin çok yüksek. O yüzden Tevbe et va Hadisleri nasıl yazildığını işin ehli hocalardan dinle ve dinden çıkmaktan kurtar kendini.
https://youtu.be/0KsFx2eRPbg
Cevap sahibi+1 yılkardesim isim gucum yok sana ayet mi yazacam git oku arastir
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılokumaya devam et o zaman ama aklini kiraya vermeden oku kimileri 1 kerede okur anlar kimileri 3 kere
- +1 yıl
@gizli aklını Hadis inkârcısı hocalara sen satarak benden daha kötü durumdasın. Ahiretini sen düşün dostum. Hadis inkâr eden dinden çıkıyor. Ben hem Sahih hadis okuyorum hem Kur'an okuyorum. Kendi ahiretimi sağlama alıyorum. Sen ise peygamber sünnetini ve hadislerini inkâr ederek ahiretini şüpheli duruma düşürüyorsun. Bir gün aklını tekrar satın alman dileğiyle
Cevap sahibi+1 yılanlasamiyoruz birgun anlarsin ama
+1 yılEvet trajikomik gerçekten öyle bide oruc tutmadan iftar daveti verenleride var bunların oda ayrı trajikomik.
01 Yorumla- +1 yıl
Oruçluya iftar yaptırmak büyük sevap. Yani tutmasa bile davet edebilir bunun karşılığını Allah mutlaka verir ama tutanların davet etmesi daha manidar olur tabi
400derecelik baskı makinalı ortamda bile 1.5 saatte sussuz kalıp bayılır gibi oruç tutanlar var. İş niyet meselesi. Bizim millet sallamayı sever.
00 Yorumla
+1 yılKişinin kendi tercihi ve inancı. Kimse kimseden dolayı sorgulanmıcak. Her anlamda kişi kendi işine baksa dünya zaten daha katlanır halde olur.
01 Yorumla- +1 yıl
İSLÂMİYET'TE MÜSLÜMAN MÜSLÜMANDAN MESULDÜR.!” biz İslam'ı hatırlatınca Müslüman'ım diye geçinenler bu atasözünü kullanıp sanane diyebiliyorlar oysaki Kur'an bana diyor ki İslam'ı tebliğ edeceksin. Bu senin görevin çünkü Müminler hem bütün insanlıktan hem de iman kardeşlerinden (müslümanım diyenlerden) sorumludurlar ( Oruç tutmuyorsa tutması gerektiğini ve mantığını anlat, namaz kılmıyor ise namaz kılması gerektiğini eninde sonunda ölünce hesaba çekileceğini eline geçen Survivordaki gibi 10 milyonun mezara gitmeyeceğini müslümanım diyorsa Allah'ın emrine uyması gerektiğini hatırlatmak sorumludurlar) dünyada haksızlığın engellenmesine (Âl-i İmrân 3/108), din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin uygulanmasına katkıda bulunmak (Nisâ 4/75; Hac 22/40), ülkede ise bunlara ek olarak mümin kardeşler arasındaki anlaşmazlıkları adaletle çözüme kavuşturmak, [haksızlıkta ısrar edenlere karşı]= ( millete Allah'ın emrini hatırlatma sanane diyerek haksızlıkta ısrar edenlere karşı ) haklının yanında yer almakla ( Allah'ın hak dininin yanında yer alarak anlatmaya devam etmekle Allah'ın hak dini olan İslam'ın yanında yer almakla) yükümlüdürler. Bu âyet ikinci yükümlülüğe –bunun dayanağı olan kardeşliğin altını çizerek– dikkat çekmektedir.
Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 5 Sayfa: 93
- Ramazan konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılBirinde para var
11 Yorumla- +1 yıl
Ölünce ahirette geçmiyor işte sıkıntı orada. İnsanlar bunu idrak edenlmiyor maalesef. Para Allah'ın emirlerinden daha önemli görülüyor maalesef.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen öyle:/
01 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun ünlü bir şarkıcıyım. Yaa bir tane şarkından söylede dinleyelim o zaman. Şey ben şarkı söylemiyorum ki. Elhamdülillah Müslümanım, namaz , oruç var mı? Şey ben bunları yapmıyorum ki. Cümlesi ile ne fark var arada
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar