Ben artık vermiyorum. Önceden maniler eşliğinde güzel sahurlar yaşatan ramazan davulcuları gitti yerine sadece tokmağı olan ve haraç keser gibi kapıya dikilen insanlar geldi. Ayrıca bu iş için güzel maaş alıyorlar... Siz Davulculara para veriyor musunuz?
müslümanken de sevmezdim, şimdi de sevmiyorum. gelenek diye saçma şeyleri savunmanın mantığı yok. vakti zamanında gerekliymiş, ama şimdi böyle bir şeye gerek yok.
gelenekler iyi değildir. Mesela berdel de bir gelenektir, iyi midir sizce? Gerdek gecesi sonrası balkona kanlı çarşaf asılması geleneği? 100 sene önce evlerde saat veya alarm olmadığı dönemlerde belki kullanışlıydı davul, ama şimdi kulağa nostaljik gelen sesinden başka hiçbir faydası yok. Zararlarını say say bitmez.
Benim de hoşuma gidiyor😂 Kırk yılın başı bir davulcu görmüşüm, kaçırmadım durdurdum mani karşılığında para verdim. Müslüman değilsek manimiz de mi okunmasın canım!
80'lerde bir etkisi olurdu ama çalar saat çıktıktan sonra bitti her şey. Bir de bazı yeri 2 saat evvel uyandırıyor diğer yeri 30 dakika kala. Kullanışlı bir yöntem değil.
Hele son yıllarda hiç davul sesi duymadığım halde utanmadan gelip para istiyorlar ve bunu artık üç kere yapıyorlar.