EŞİMİN DEDESİ BENDEN UTANMADAN PARA İSTEMEK İÇİN ARADI HAKSIZ MIYIM?

Eşimle 5 yıllık evleyim o kadar illet bir ailesi var ki sonradan öğrendim. Eşim mucize bir şekilde onların içinde sağlam çıkmış. İlk evlendiğimiz seneler çok aramızda sorunlar oldu mücadelemiz sayesinde atlattık, ailesi çok sorunlu, eşim bu yüzden benimle uzağa taşındı. Büyük haksızlıklar yaptı kaynanam ve kayınbabam, küstüm kurtuldum. eşimin bir dedesi var memleket de, evleneceğim zaman durumları iyi olmasına rağmen resim çektireceğim stüdyoya karar vermiştim baskına gelir gibi dedesi ailesinin adına habersizce gelip para kolay kazanlmıyor bizim tanıdık var ordan çektirelim dedi, bende kalitesini beğenmediğim için buğulu çıkardığı için ben orda çektirmem bizim burası emektar fotoğrafçı burdan istiyorum dedim annemde kızdı kibarca onlara.50 tl fazla ödememek için, ensesine baka baka gitmişti. Eşimle evlendiğimizde ilk 3 sene büyük zorluklar yaşadık maddi açıdan, borçlarımız vardı, durumları olmasına rağmen yardım bile etmediler, kirada borçlar içinde şükrederek 1 ekmeğe muhtaç yaşadık, durumları toparladım derken arabamızı aldık şükür,5 yılı devirdiğimiz bu zamanlarda bizi arayıp sormayan ilgilenmeyen dedesi zamanında bize resim için bunları yapan kişi köyde motor alacakmış 40 bin tl eksikmiş herkesten topluyormuş benden de istiyormuş, kibarca veremem e getirdim borcumuz var bizim dedim. Arsızca benden para istedi, çocuklarının durumu da iyi, onlara kurban bile kesmişti kıyamadığı için, biz yoklukta kimse bize 3 kuruş vermemişti. Bu nasıl utanmazlıktır ne yapmalıyım sizce tekrar ararsa, kalbini kırmak istemedim ama benim evim yok barkım yok ev almak için para biriktirirken böyle gelmesi zoruma gitti.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada bu şahsa zamanında harçlık veriyordum durum yok diye, ama çok nankörlük yaptılar bana, kestim hepsini aramadım sormadım. Kullanmak için aradı resmen beni.
EŞİMİN DEDESİ BENDEN UTANMADAN PARA İSTEMEK İÇİN ARADI HAKSIZ MIYIM?