Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMisafirler İçin En İyi İftar Sonrası Menüsü Önerileri
1- Ezo gelin çorbası

Misafirler için en iyi iftar sofrası menüsü Ramazanda çorba olmazsa olmazımız hele ki en sevdiğim çorba ezo gelin çorbasıdır, tarifini hemen paylaşıyorum.
- Ezo gelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğum soğanı ve ezmiş olduğum sarımsağı tereyağında kavuruyorum.
- Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam ediyorum.
- Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığım mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştırıyorum.
- Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltıyorum.
- Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyorum. Normal tencerede de yapabilirsin.
2- Karnıyarık

en iyi iftar menüsü Sonrasında tabi ki karnıyarık. Karnıyarık, Osmanlı mutfağında sıkça pişirilen ve günümüzde de severek tüketilen bir patlıcan yemeğidir. Özenle hazırlanan bu yemeğin tabakta kalma süresi en fazla bir dakika olabilir. Çünkü karnıyarık, iç malzemesi ve kızartılmış patlıcan lezzeti ile kendine hayran bırakan bir yemektir.
Karnıyarık malzemeleri için kıyma, soğan, maydanoz ve dilediğin baharatları kullanabilirsin.- Kıymayı soğanla güzelce kavurmaya dikkat et.
- Baharatları ise en son ekleyerek lezzete lezzet kat.
- İç malzemelerine ekleyeceğin soğan ya da biberin küçük parçalar halinde doğranması, işini daha da kolaylaştıracaktır.
- Çok büyük şekilde doğranan sebzeler, yerken kişiyi rahatsız edebilir.
- Ayrıca iç malzemesine bir miktar salça da eklerseniz daha renkli ve lezzetli bir iç harcı elde edebilirsiniz.
- Dinlendirdiğin patlıcanların içini tam üç kısımlara gelmeden açmaya başla. Eğer çok uçlara gelirsen, ekleyeceğin iç malzemelerin de basıncı ile patlıcanı patlatabilirsin. İç malzemeleri kolayca koymak için kaşığın dış kısmı ile bir havuz oluşturabilirsin
- Karnıyarık yemeğini fırına gönderme zamanı. Fırına göndermeden önce karnıyarık fırında kaç dakika pişer diyecek olursan 190 – 200 derecede 15 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır.
3- Pirinç Pilavı

iftar menüsü Karnıyarığa en çok yakışan yemek tabi ki pirinç pilavıdır. Pirinç pilavı yapılışı şu şekilde;
- Pirinci bol su ile yıka. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık şu ekle. Biraz da tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika beklet. Daha sonra yıkayarak suyunu süz. Nişastası gidene kadar yıkıyoruz. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor.
- Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekle ve 4-5 dakika kadar kavur. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsin.
- Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyelim. İstersen yarım tavuk suyu yarım sıcak şu kullanabilirsin. Tavuk suyu yağlı ise bu şekilde şu ile karıştırmanı tavsiye ederim ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır.
- Son olarak tuzu ekle.
- Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırak.
- Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe al. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişir.
4- Karışık meyveler ile komposto

Misafirler için iftar menüsü Öncelerden beri nenelerimiz annelerimiz yemeklerin yanına yapardı içecek olarak. Hem doğal hemde çok lezzetli ve menüye çok yakıştığını düşündüğüm komposto tarifi bırakıyorum. Komposto tarifi:
- Tencereye su alınarak kaynamaya bırak.
- Meyveler doğranır ve kaynayan suya tarçın ile birlikte ekle.
- Bir taşım kaynatıldıktan sonra şekeri eklenir ve meyveler yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika kadar) pişir.
- Ocağın altı kapatıldıktan sonra limon kabuğu ile birlikte dilimle içerisine ekle.
- Soğuk olarak içerisinden tarçın çubuğu ve limon çıkarılarak servis et.
5- Çoban Salata

Yemeklerimizde olmazsa olmasınız yeşilliklerimiz. Hemen tarifini bırakıyorum
- İlk olarak domatesleri küçük küçük doğra ve karıştırma kabına al.
- Daha sonra soğanı da küçük küçük doğra ve üzerine tuz serpip elinle güzelce öv.
- İnce ince doğradığın yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına al.
- Son olarak maydanozu da ince ince doğra ve doğradığın diğer malzemelerimizin üzerine ekleye.
- Salatanın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanla ve servis tabağına alarak servis et.
6- Şekerpare

Ramazan sofralarımızda yemeklerden sonra hem ağızlar tatlansın hemde ağzımız tatlı kalsın istediğimiz tatlılarımızdan biri şekerpare Türk mutfağından şerbetli ve hamurlu bir tatlı. Osmanlı mutfağında yer alır. Yapılışını hemen bırakıyorum aşağıya.
- Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
- Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
- İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
- Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.
- İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
- Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
- Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ilik şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.
BU MENÜYLE MİSAFİRLERİNİ ÇOK GÜZEL KARŞILAYACAĞINA EMİNİM SANA FİKİR OLSUN AFİYET OLSUN 😊♥️25 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 😊
- 4 ay
Offf çok kötü 😂😂😂😂 bu eve yemeğe gitmek istemezdim
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
4 ay
Misafir ağırlamak ne güzel bir telaş 💛 Senin için hem kolay hem şık bir iftar menüsü bırakıyorum 🌙🍽️ Mercimek çorbası 🥣 Hurmalı ve cevizli mevsim salatası 🥗 Fırında tavuk but ve yanında sebzeli bulgur pilavı 🍗🍚 Cacık 🥒 Hazır yufkadan pratik sigara böreği 🧀 Tatlı olarak güllaç ya da irmik helvası 🍮 Demli çay ve Türk kahvesi ☕🌸 Sofraya birkaç zeytin ve peynir eklersen masa bereketlenir 🫒🧀 Kalbin rahat olsun senin elinden çıkan her yemek güzel olur 💕
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
60Cevap
+1 yılTabii ki her gün olduğundan çok daha farklı bir sofra olmalı ama çok ağır şeylerde olmaması lazım bunuda gözününde bulundurmak gerek o yüzden oldukça hafif şeyler salata gibi şeyleri daha fazla çok yapabilirsin mesela ya da yoğurt lu tür salatalar bunlar çok daha hafif ve doyurucu olur
00 YorumlaFırında tavuk mantarlı tavuk sote
Bulgur pilavı veya
Pirinçte olabilir
Çoban salata
Mercimek çorbasıTepside peynirli su böreği tarzı yapabilirsin hazır yufka ileTatlı olarakta Sütlaç veya revani tatlısı olabilirİstersen bencelerimden tarif alabilirsin değişik yemekler için.. Şimdiden kolay gelsin hayırlı iftarlar 🙂00 Yorumla- Ramazan konusunda 416 cevap paylaştı.
4 ayÇorba, kavurma, pilav, salata, tatlı yeter.
00 Yorumla Selam
Misafir için iftar sofrası nasıl hazırlanır?
Öncelikle iftara gelen misafirlerine sıfır risk içeren bir menü seçerek işe başlamalısın.
Sıfır risk nedir?
Çocuk yaşlı genç ihtiyar demeden herkesin severek yiyebileceği türden şeyler sıfır risk grubunda yer alır.
Her ne kadar bizim sofra kültürümüzde yer bulamasada davet yemekleri otel restorant gibi mekanlarda midede hafif bir başlangıç sağlanabilmesi adına iftarda masaya ilk olarak ordövr tabağı gelir.
Konuklara tek tek ayrı ordövr tabağı hazırlayamam dersen ortaya sunum şeklinde hazırlayarak tek tek herkese ayrı tabak ve sunumla uğramamış olursun. masada hurma zeytin koyarsan isteyen su isteyen zeytin isteyen hurma ile orucunu açmış olur.. ekmekleri ve pideyi dilimleyip ekmek sepetine dizmeyi masada peçete ve yemek için masa örtüsünü sermeyi ihmal etmezsen çok güzel olur.
Gelelim ana menüye en risksiz çorba mercimek çorbasıdır. mercimek çorbasını sevmeyen kişi sayısı yok denecek kadar azdır.

Ana yemek olarak yine herkesin severek yiyebileceği fırında İzmir köfte yemeği tercih edebilirsin.
Fırın yemekleri tencere yemeğine göre daha zahmetsiz ve kolay hazırlanır. Ayrıca fırında pişen yemeğin lezzeti ocakta pişen yemeğe oranla daha lezzetli olacaktır..
İzmir köftenin yanına pirinç pilavı çok yakışacaktır.

Ana yemeğin yanına muhakkak zeytinyağlı bir çeşit daha hazırlanmalıdır.
Zeytinyağlı barbunya pilavı olabilir. zeytinyağlı yaprak sarma olabilir. zeytinyağlı taze fasulye olabilir.
Zeytinyağlı yemekleri bir gün önceden yapıp dolaba koyarsan senin için büyük kolaylık olur. ve dolapta birgün beklediği için daha lezzetli olacaktır.
Nede olsa bu yemek soğuk menüye giriyor.
Yemeklerin yanına yardımcı yemek olarak sindirimi kolaylaştıran salata muhakkak olmalı.
İster çoban salata ister mevsim salata ister söğüş salata ister yeşillik salata farketmez.
Salata olsunda gerisi önemli değil hangisi kolayına geliyorsa onu yapabilirsin.
Misafir hazırlığı beni hiç yormadı tam gaz menüye devam edelim dersen sana bir cacık yapmanıda tavsiye ederim.

Daha daha ne yapayım bu menü bana yetmedi gözüme az geldi dersen ortaya bir karışık kızartma yapabilirsin. kızartmaya kim hayır diyebilir ki?
Biliyorum kızartma pekte sağlıklı değil ama yapılıncada severek yeniliyor.
Evet menüm belki sana çok klasik gelebilir, ama değişik tatlar yapıp risk almaktan iyidir diye düşündüm.
Ve en tatlısını en sona bıraktım tabi ki ev yapımı sütlaç bu kadar yemeğin üstüne şerbetli tatlı ağır kaçar diye tahmin ediyorum. Bu sebepten tatlı şeçimini sütlü tatlılardan yana kullandım.
Görsel resim hakkım bittiği için sütlaç resmi atamadım maalesef.
Yemeklere yapmaya başlarken besmele çekmeyi ve başına tülbent bağlamayı unutma bu güzel emeklerini yemekten çıkan bir saç telinin bozmasını istemem
Hadi bakalım kolay gelsin.
Hayırlı iftarlar00 Yorumla
+1 yılMerhaba arkadaşım sana hem kolaylıkla yapabileceğin hem de tadı damaklarda kalacak lezzetli ve basit bir menü sunuyorum:
İçecekle başlayalım yaz sıcaklarının başlaması ile misafirlerimiz serin bir şeylere ihtiyaç duyabilirler marketler de satılan kızılcık şerbetini serin muhafaza ederek servis etmeni tavsiye ederim aynı zaman da Osmanlı geleneklerinden de olması ile iftara ayrı bir renk katacaktır.
Çorba olarak ezogelin hem iftarların hem de Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir kolay bir ezogelin çorbası tarifini şimdi buraya yazıyorum:
Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur (4 yemek kaşığı)
Yarım kahve fincanı pirinç (2 yemek kaşığı)
6 su bardağı sıcak su + 2,5 su bardağı sıcak su
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı kadar tuz
Hazırlanışı:
Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınarak ısıtılır.
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve tencerede orta ateşte, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavrulur. Dilersen sarımsakları rendeleyerek de kullanabilirsin.
Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek karıştırılır ve kavrulur.
Üzerine sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Çorba kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırılır.
Bakliyatlar yumuşayınca kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir ve ocak kapatılır.
Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır.
1 yemek kaşığı un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar karıştırılarak kavrulur.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur.
Salça da kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar su ilave edilerek kaynatılır.
Nane, kırmızı biber, karabiber ilave edilerek hazırlanan sos ocaktan alınır ve çorbaya ilave edilir.
Tuzu da eklenerek 1-2 dakika kaynatılır.
Yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra ezogelin çorbası hazır hale gelmiş bulunur.
İstersen kıvamını ayarlamak için suyu kendin ayarlayabilirsin ve et suyu da kullanırsan ayrıca çorbaya çok güzel bir aroma katar.
Çorbadan sonra bir ana yemek tarifi de vereyim:
Kıymalı Yahni Tarifi bu yemeğin bazı mutfak sırlarımdan olduğunu söyleyebilirim ama ben önemli misafirlerime bu yemeği yaparım hem öyle ki yahni çok bilinen bir yemek olmadığı için misafirlerine daha önce tatmadıkları bir şeyi tattırmak heyecan verici olabilir.
Bir Tencere Kıyma Yahnisi Tarifi:
Malzemeler:
5 adet domates.
3 Adet Beyaz Soğan.
750 Gr-1000 gram arası kıyma.
6 Diş sarımsak.
Hazırlanışı:
Öncelikle göz kararı bir çorba kaşığına yakın tereyağı tencereye bırakıyoruz tereyağı erirken küçük küçük dilimlediğimiz domates-soğan ve sarımsakları da kızışan tereyağı ile birlikte kavurmaya başlıyoruz sebzelerin üstüne tercihe bağlı olarak isot atılabilir öyle daha lezzetli oluyor 20-25 dakika sebzeleri kısığa yakın orta ateşte kavurduktan sonra kıymayı tencereye atıyor ve 20 dakika kadar da onu kavuruyoruz göz kararı kıymanın yenecek kıvama geldiğini görünce tabaklara servis edilebilir afiyet olsun.00 YorumlaRamazan ayında iftar sofraları Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Bu özel dönemde, misafirler için hazırlanacak iftar sofrası menüsü zengin ve lezzetli olmalıdır. İşte önerim:
- Çorba: İftar sofralarının vazgeçilmezi çorba, tercihen etli veya sebzeli olabilir. Mercimek, ezogelin, domates, şehriye veya yoğurtlu çorba gibi seçenekler arasından tercih yapabilirsiniz.
- Ana yemek: Ana yemek olarak et yemeği, tavuk yemeği veya sebze yemeği hazırlayabilirsiniz. Et yemeği olarak kuzu veya dana eti, tavuk yemeği olarak ise tavuk şiş, tavuk güveç veya tavuklu pilav gibi seçenekler tercih edilebilir. Sebze yemeği olarak ise patlıcan yemeği, karnıbahar yemeği veya sebzeli güveç gibi seçenekler düşünülebilir.
- Meze: İftar sofralarının olmazsa olmazı meze çeşitleri, humus, acılı ezme, haydari, çerkez tavuğu, ıspanaklı gözleme, kısır veya mercimek köfte gibi seçeneklerden oluşabilir.
- Tatlı: İftar sonrası tatlı olarak sütlaç, baklava, güllaç veya hoşaf gibi tatlılar tercih edebilirsiniz.
- İçecekler: İftar sofrasında su, ayran, taze sıkılmış meyve suyu veya komposto gibi serinletici içecekler sunabilirsiniz.
00 YorumlaMisafir için iftar menüsü düşünenlere ana yemek önerisi aci_tatli_tuzlu_olsun hesabından😋
Misafir iftar sofrası ana yemek önerisi
Dana Rosto

Dana Rosto 
Dana Rosto DANA ROSTO
Malzemeler
1 kilo dana nura ( sinirsiz dana but eti)
2 soğan
4-5 diş sarımsak
4-5 çeri domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kekik
Karabiber
Sıvıyağ
Su
Öncelikle etimizi bir tavada biraz sıvıyağ döküp kızartalım (mühürleyim eti). Ayrı bir tencereye biraz sıvıyağ döküp soğanlarımızı iri keselim sarımsakları domates salçası ve damak zevkinize göre baharatları ekleyip biraz kavuralım.
Mühürlediğimiz eti ilave edelim ve etin yarısına gelecek şekilde su ilave edip çeki domatesleri de ekledikten sonra Ocağın altını kısıp dört saat pişirelim.
Arada kontrol edelim su gerekebilir.
Sosu çekmiş olacak et yumuşak lokum gibi olacak ve içi hafif pembe görünecek.
Yanına en yakışan patates püresi.
💖AFFİYET OLSUN💖
Yapılışı için tıklayın!00 YorumlaMerhabalar,
Misafir için başlangıç olara kesinlikle; su ve hurma olmalı.
Misafire iftar açtıktan sonra hafif bir çorba ikram edilmeliMercimek çorbası

yoğurt çorbası

Masa üzerinde olmazsa olmaz salatamız kesinlikle olmalıEn güzel iki salatamızdan biri tercih edilebilir;

Gavurdağı salata ve

Çoban salata Ana öğün olarak ise;
Nohut yemeği
Pilav

İçecek olarak;

Üzüm hoşafı (kompostosu) Evde yapılmış pratik tatlılar;
İrmik tatlısı
ceviz özüyle yapılmış irmik tatlısı Ve son olarak;
keyif çayı
Benim için en iyi iftar menüsü diyeceğim bunlar. Herkese hayırlı ve bereketli iftarlar dilerim.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle merhaba. İlk olarak
1) Sunum tabağında biraz kayısı, ceviz, badem, hurma; incir v. b başlangıç iftar açmak için.
2) Kendiniz yapamıyorsanız hazır bir çorba. Mercimek, kremalı tavuk, ezogelin, kremalı şehriye gibi hazır çorbalar olabilir.

3) Ara sıcaklar: Sigara ya da paçanga böreği

4) Ana yemek olarak. Fırında tavuklu patates. Etleri yıkayıp baharatları dökerek tepsiye dizip, dilim patateslerle fırına verilir.

5) Salata olarak mevsim salatası kolay yapılır.

6) Tatlı hafif sütlü tatlılar tercih edilmedilir. Puding, muhallebi gibi. Hazır olarak alınıp, basitçe yapılabilir.

7) İçecek olarak ayran, kola, fanta, meyve sular v. b içecekler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMisafirler için iftar sofrası hazırlamak için genellikle çeşitli ve lezzetli yemekler tercih edilir. İftar sofraları, çorba ile açılan ve ardından ana yemek, yan yemekler, salata ve tatlı gibi çeşitli bölümlerden oluşabilir. İşte bir iftar sofrası için önerilen bazı yemekler:
Çorba: İftar sofralarının vazgeçilmez başlangıcı genellikle bir çorbadır. Özellikle Ramazan çorbası, mercimek çorbası, domates çorbası gibi sıcak ve besleyici çorbalar tercih edilebilir.
Ana Yemekler:Kuzu veya tavuk kebabı
Etli yemekler: İskender, kuru fasulye, türlü, güveç gibi
Sebzeli yemekler: Ispanak yemeği, zeytinyağlı enginar, bamya gibi
Balık: Izgara levrek veya çipura gibi
Kıymalı börek veya muska böreği gibi hamur işleri
Yan Yemekler:Pilav: Bulgur pilavı, pirinç pilavı, şehriyeli pilav gibi
Humus, ezme, cacık gibi mezeler
Patates kızartması veya fırında patates
Zeytinyağlı yaprak sarması veya dolma
Salatalar:Yeşilliklerle yapılan sebzeli salatalar
Rus salatası veya mevsim salataları
Tatlılar:Baklava, şöbiyet, kadayıf gibi tatlılar
Sütlaç, güllaç, sütlü tatlılar
Meyve salatası veya taze meyveler
İçecekler:Taze sıkılmış meyve suları
Ayran, şerbet, limonata gibi içecekler
Çay veya kahve
Bu önerilen yemekler genel bir iftar sofrası menüsüdür. Tabii ki, tercihler ve damak zevkleri kişiden kişiye değişebilir. Misafirlerinize sunacağınız yemekleri sevdikleri ve tercih ettikleri yemekler olmasına özen göstermek önemlidir. Ayrıca, iftar sofralarında aşırıya kaçmadan dengeli ve sağlıklı beslenmeye de dikkat etmek önemlidir.00 Yorumla
4 ayMisafirli iftar biraz heyecan işidir. Kendi kendine kurduğun sofrada ne varsa o diyorsun ama işin içine misafir girince olay ciddileşiyor. İnsan ister istemez yeterli olur mu, eksik kalır mı moduna giriyor. Geçen hafta misafir ağırlayacağım kesinleşince oturdum menü yazdım. Bence misafir için iftar sofrası dengeli olmalı: önce hafif bir başlangıç. hurma, zeytin, güzel bir çorba. mercimek candır ama ezogelin de misafire gider. Yanında bol limonlu bir salata, masayı ferah gösterir. Ana yemekte riske girmemek lazım. Herkesin seveceği bir klasik en güvenlisi. Fırında güzel pişmiş bir et ya da tavuk, yanına tane tane pilav. Masada bir iki meze olursa sohbet uzadıkça atıştırmalık olur. Tatlıyı da çok ağır seçmemek taraftarıyım sütlü tatlı hem mideyi yormuyor hem kapanışı yumuşatıyor. Alışveriş kısmı zaten işin yarısı. Markette sepet doldukça insanın heyecanı artıyor. Tam bu dönemde Vakıfbank troy logolu kartlarla market alışverişine kampanya olduğunu gördüm. Zaten yapılacak harcama, küçük bir geri dönüşü olması hoş bir detay. Sonuç olarak misafirli iftarın sırrı bence gösteriş değil, özen. Masa dolu olabilir ama asıl doyuran şey muhabbet. Gerisi güzel bir bonus.
00 Yorumlamerhaba sana hem kolay hem lezzetli bir iftar menüsü vericemm
- İlk olsarak sofraya hurma , ceviz, kayısı olan bir tabak veya küçük tabaklarda bal ve kaymak koyarak sofranı zengin gösterebilirsin
- mutlaka sofrana salata eklemelisin salatanın üstüne siyah zeytin koymayı unutma
- Tabiki çorba olmalı domates çorbası tercih edersen marketten alacağın dometes suyuyla pratik bir şekilde hazırlarsın
- ara sıcak olarak şu sıralar meşhur olan kaşarlı böreklerden sipariş verebilir veya kendin güzel bir paçanga sarıp galeta ununa bulayarak fırına atabilirsin
- ana yemeği kolay şeyler tercih etmek istediğin için patates dolmasını tavsiye derim hem çok şık duruyor hem yapması cidden kolay

son olarakta tatlı olarak ya hazır güllaç ya da tart kalıbında kakaolu kek yapıp üzerine ganaj yaparak mükemmel bir tatlı yapabilirsin. İçecekte senin keyfine kalmış: ) şimdiden afiyet olsunn
00 Yorumla
+1 yılMerhaba 🧸
Ramazan olması sebebiyle millet aç, ee o halde güzel yemekler hazirlamalisin. Pek maharetli olmadan da internetten bakarak güzel yemekler çıkarabilirsin. 🦋
İlk olarak çorba mutlaka olmalı. Yoğurtlu çorba ve domates çorbası gayet iyi olacaktır ama zor gelir diyorsan şehriye çorbası da yapabilirsin. İkinci yemek ise mesela etli patates yemeği hazirlayabilirsin ya da fırında patates ve tavuk ikilisi çok güzel olur. Üçüncüsü ise yemeklerin olmazsa olmazi pilavı mutlaka yapmalısın ve artı olarak isteğine göre köfte de yapabilirsin. Salatayı unutmayalım, çoban salatası iyi olur. Ayran da eklesen tavuk ve pilavla iyi gider. Bir de sofraya hurma eklesen çok iyi olur. Ee tatliyi unutmayalım. Tatlı olarak hazır baklava ve dondurma alsan senin için iyi olur.
00 YorumlaBaşlangıçta kesinlikle bir çorba olmalı
- Süzme mercimek çorbası+ ramazan pidesi
- Güzel bir hurma, ve sıcak bir içli köfte böreği olmalı,
- Ortaya meze olarak yoğurtlu havuçlu kabak, çiğ köfte, humus, zeytinyağlı biber dolması
- Mevsim salata
- Tane tane Pirinç pilavı
- Antep usulü fırında patlıcan kebabı
- Soğan piyazı/ Taze nane/ közlenmiş biber ve domates
- Sıcacık lavaş ve ramazan pidesi
- Tatlı olarak Ramazan'ın vazgeçilmezi güllaç ve yanında çay
00 Yorumla
+1 yılKızlar Bir Adım Öne acilis : suzme yeşil mercimek corbasi (yanina traş limon koymayı unutma )
Ara sicak : Paçanga boregi (gozune zor gelmesin netten buldugum tarifle ben bile yaptim )
Ana yemek : veganlar icin mantarli ve beşamel soslu makarna yanina patlican graten... benim gibi etciller icin tepside patlican kebabi veya patatesli firinda tavuk but pisirebilirsin.
Geldik meze ve salatalara.. meze kismindan cok anlamam orasi sana kalmis..
Salata ise onemli sofrayi sofra yapan soyle ki bol zeytinyagli nohutlu misirli brokoli salatasi yapabilirsin ozellikle kadin arkadaslrin cok begenecektir..
Tatli ise serbetlilerden revani ya da sekerpare sutlulerle pek aram yok sana kalmis..
Afiyet olsun aklima gelen bunlar00 Yorumla
3 ayMenemen harika bir başlangıç olur, pişirip tencereye koyup üzerine peynir ve maydanoz serpebilirsin. Yanında kuru fasulye, sıcak ekmek ve bir salata yeterli olur. Tatlıya ise irmik helvası veya kadayıf gibi hazır paket malzemelerle hazırlananlar çok pratik.
00 YorumlaYoğurt mercimek cennet veya havuçlu yoğurt çorbası sen seç
Kuru patlıcan biber dolması bol sumak ekşili
Ortaya zeytinyağlı taze fasulye veya barbunya istersen bide geceden hazırlanan soslu su böreği tadında peynirli börek yap küçük bi tepsiye ertesi akşam iftara yakın fırına atarsın istersen tarif veririm
Havuç kabak tarator yoğurtlu veya köz biber domatesli patlıcan salatası. Yeşil salata isteğe göre atom
Hünkar beğendi çok kolay bi tariftir ama oyalamasın istersen kuzu pirzola al yoğurt zeytinyağı kekik tuz karabiber kimyonla marine et bi kaç saat beklet çok yüksek ateşte ısıbmış döküm tavada arkalı önlü ikişer dakika pişir. Yanına kremalı kaşarlı mantar veya beşamel soslu körili patates yap fırında ya da patates püresi. Mısırlı pirinç pilavı veya meyane pilavı arpa şehriye pilavı olur.
Tatlı olarak bulut tatlısı çok hafif bi şerbetli tatlı. Bide muhallebili kek veya sütlü hafif bi tatlı yeterli olur magnolia gibi. Zor gibi gelsw de oldukça kolay bi menü00 Yorumla
+1 yılMercimek çorbası en kolay çorba veya tarhana hiçbirini yapamaz isen ayran aşı çorbası ocak bile gerektirmiyor
Ara sıcak paçanga veya sigara böreği yapamam dersen hazır alırsın ama sigara böreği kolaydır puro sarmak gibi düşün😂
Ana yemek için sote kolay olur et veya tavuk
Püre düşünebilirsin kolay olur
Salata yaparsın mis işte☺️00 Yorumla1. Ezogelin çorba
2. Kuzu etli arpa şehriye pilavı yani Ankara tava derler bence güzel olur iftarda
3. Patates oturtma (kıymalı fırın patates yemeği)
4. Bol malzemesi salata
5. tatlı güllaç ya da dondurmalı baklava
Bence on numara iftar menüsü 👌🏻00 YorumlaDomates çorbası, islim kebabı, pilav, salata, tatlı
Mantar çorbası, tavuk sote, soslu makarna, salata, tatlı
Ortaya havuç-kabak tarator, kereviz salatası, sarma, barbunya pilaki, nohut veya fasulye piyazı yapabilirsin basit bunlar zaten ya da zeytinyağlı bişiler :)00 Yorumla
+1 yılMercimek çorbası
Lahmacun
Mevsim salata
Islak kek veya
Fırında tavuk patates
Pirinç pilavı
Mercimek çorbası domates çorbası da olabilir
Mevsim salata
Rus salatası
Islak kek/Yalancı tavuk gögsü (sütlü tatlılardan biri olabilir yani)00 YorumlaMercimek çorbası, fırında tavuk/köfte patates, pirinç pilavı, cacık, şekerpare ya da magnolia yapabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayİftar Açılışı
Hurma ve su
Mercimek çorbası veya tavuk suyu çorbası
Çoban salata veya yoğurtlu mezeler
Ana Yemek
Fırında tavuk
Zeytinyağlı sebze veya dolma
Pilav veya bulgur
Tatlı ve İçecek
Güllaç veya sütlaç
Ayran veya taze meyve suyu00 Yorumla
+1 yılOnce corbasi, sonra ana yemek falan ama masa da dolu olmali.. mezeler salata ara sıcak.. mesela haydari, piyaz, rum mezesi falan, peynirli ve patatesli börek sonra icli kofte falan… biz genelde ailecek toplandigimiz da masa cok dolu olur salata bile cesitli oluyo oyle alismisim:D
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne ennsevdigim menü
Yoğurt çorbası
Karni yarık
Cacık
Pilav
Güllaç00 Yorumla
+1 yılBiz daha ramazanın anlamını bilmiyoruz. Bütün gün tuttugumuz oruçların faziletini iftarda çöpe atıyoruz. Müslümanın iftarıda sade olmalı... Biz akrabalarımıza ziyafet yapıyoruz sadece
10 Yorumla
4 ayBiber dolmasi cok kolaydir.
Ya da patates hasla canak seklinde sekil ver icine kofte koy, domates sosu koy firinla guzel oluyor. Butce varsa kasar da rendele ustune
Ha daha basit istersen baligi temizlenmis al, yanina biber domates yag mantar vs katikla ver firina yanina salata yeter.
00 Yorumla- Tavuk suyuna şehriyeli, beşamel soslu havuçlu çorba
- İslim kebabı
- Pirinç pilavı
- Humus ve yeşil salata
- Güllaç ya da triliçe
00 YorumlaBende anlamam mutfak işlerinden. Eveli gün davet verdim
Mercimek çorbası
Fırında tavuk baget/patates
Pirinç pilavı
Keşkek
Ayran- salata
Tulumba tatlısı ve ekler vardı menümde00 YorumlaNezih ve Abartısız Güzel bir iftar sofrası hazırlayıp Misafire sunmanda saklı ayrıntıları Kibar Tatlı dille güler yüze doyulmaz hiç bir zaman Afiyet şeker olsun.
00 Yorumla
+1 yılBak sevgili arkadasim ramazan ayi gonul ayidir kuslerin darginlarin ac olanlarin sokaktakilerin bir tas corba ictigi aydir iftarda baslangic ara sicak soguk izgara ana yemek tatli tuzlu meyve vs aranmaz gelen kisi allah rızası icin gelir elinde ne varsa gönlünde de olur sen ikram et allah kabul etsin iftarini
00 Yorumla
+1 yılİftar menüsü
Mercimek çorbası, Fırında Tavuk patates, Pilav, mevsim salatası, Hazır yufkadan peynirli Börek, Hurma, tatlı olarakda İrmik tatlısı veya çikolatalı ıslak kek tamamdır :)00 Yorumla
+1 yıl-Tereyağlı yoğurt çorbası
-Dana antrikot (maliyetliyse kasap köfte)
-Salata olarak havuç kırmızı lahana marul bol limon
-Tatlı baklava (eğer zor ise ramazan ayına özel tulumba)
-Meze istersen patetes püresi
-İçecek kola veya misafirlere göre seçim00 YorumlaMercimek çorbası
Fırında sebzeli kuzu etli güveç
Patates püresi
Pirinç pilavı
Zeytin yağlı enginar
Özel sosla hazırlanmış göbek salata
Tatlı olarakta güllaç00 Yorumla
+1 yılselam
mercimek corbasi en guzel tam kivaminda mercimek corbasi yanina bir parca limon
karniyarik ustune birer parca domates gorsellik icin ama biraz pistikten sonra ustune atabilirsin
ve agir olmayan bir meze
tatli olarakda git pastaneden bir kilo. baklava al00 YorumlaMuhteşem köfteli sebzeli sarma ve yoğurtlu bulgur salatası ile menüyü taçlandırıyoruz. İftar tatlıları içinde çok beğenilen güllaç ise ilk günün en tatlı hediyesi.
00 Yorumla*Çorba
*Fırında tavuk
*Nohutlu pirinç pilavı
*Sarma ve dolma
*İçli köfte
*Salata ve Turşu
*Hafif olan sebze yemeklerinden 2 çeşit
*Ayran ve yoğurt
V. S.00 Yorumlaİftariyelik, çorba, ara sıcaklar, ana yemek, tatlı… fazla abartma, misafirlerinin gözünü korkutma, sıra onlara da gelecek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFırında tavuk
Firinda patates yapıp üzerine kaşar eritebilisiniriz
bulgur pilavi
İçecek ayran da olabilir
Yaş pasta tiramisu da olabilir şerbetsiz tatlı
Salata
Domates veya yeşil mercimek çorbası
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEzan vakti pro diye bir uygulama var orada şimdi günün menuleri çıkıyor belki indirip bakarsiniz
+1 yılHafif , çorba yemek pilav salata hurma gayet makul bir sofradir.
Ama unutmayalım ki gönüller bir olduktan sonra kuru ekmek bile olur00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen dün davet ettim, kanat pişirdim pirinç pilavı yaptım çoban salatası yaptım, sarımsaklı yoğurt ile kızartma yaptım bir de buz gibi kola mis hibi oldu valla çok da beğendiler çaya eşlik etmek içinde de ıslak kek 💖
00 YorumlaGeçen bir akrabamız kürdan kebabı yapmış parmaklarını yersin 😂 yanına pilav bir de alası yok ondan başka muazzamdı
01 Yorumla
+1 yılyemek yapmayı çok severim bildiğim en güzel yemekleri yaparım bazen de misafirler hangi yemeği sever öğrenmeye çalışır öyle yemek yaparım
00 Yorumlaşehriye çorbası
Fırında tavuk (patetesli, biberli)
Pirinç pilavı
3 kaşık tatlısı
cacık
salata00 Yorumla
+1 yılÇorbası tatlısı birde iyi bir pilav ve yemeği olmalı kesin içecek olarak 2 tane kullanılsa limonata ayran mantıklı...
00 Yorumla
+1 yılÇok otantik bir masa kurmak istersen Yunus Emre Akkor'un sayfasını takip edin. Her ramazan beni benden alır
00 YorumlaMerhabaa
Şehriye çorbası
volavan yanına kuru dolma da bırakılabilir
Sebzeli güveç ve mevsim salatası
meyveli magnolia
Ayran00 Yorumla
+1 yılOktay Ustanın youtube ve facebook sayfalarına bak çok iyi pratik anlaşılır uygulamalı tarifler veriyor.
00 Yorumla
+1 yıl''appetizer'' olarak kesinlikle market fişiyle giriş yapmalısın herkes önce değerini bilsin 😎🤣 (ekonomi çok iyi!)
00 Yorumla
+1 yılçorba
patlıcan kebabı
köfte
salata
tatlı için de triliçe-pasta-revani (herhangi birini) yapabilirsin00 Yorumla
+1 yılŞehriye çorbası
Tavuk graten
Kuskus makarnası
Yoğurtlu koz biber ve patlıcan salatası
Magnolia tatlısı00 Yorumla
+1 yılOldukça düşük profilde olmalı, zira inandığınız din mütevazilige önem vermektedir en önemlisi de israftan kaçının lan kurban olayım israf etmeyin dinen degil vicdanen yapin
10 Yorumla
+1 yılYemeğe insan davet etmeyi sevmem,
Oruçlu insan daha da sevmem
00 Yorumla
+1 yılÇok ağır yemekler değılde biraz daha hafif ve sindirimi kolay çeşitler seçilebilir
00 Yorumla
+1 yılÖzensiz bir sofra olmamalı bence. Güzel, temiz, çeşit çeşit yemekler olmalı.
00 Yorumla
+1 yılÇorba
Ara sıcak
Pilav
Salata
Tatlı
Ne yaptığınız önemli değil ama sofrada olmalı00 YorumlaBütçeye göre ayarlanmalı ikram etmek önemli olan sonuçta
00 Yorumla
+1 yılMercimek corba
Sonra ana tabakta sarma , pilav , patates kizartma ve su boregi guzel olur ;)00 YorumlaMantar çorbası
Pilav
İzmir köfte
Salata
Komposto
Kalburabastı00 Yorumla
+1 yılKarnıyarık ya da kürdan kebabı, dolma, çorba, tatlı, salata yaparım 😅
00 Yorumla- Devamını Gör (67)
Devamını Gör(112)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi