Sibel Alas konuşmasında “Neden her gece korkunç davul sesiyle uyanmak ve uzun süre o sese maruz kalmak zorundayım. Tamam, Ramazan davulu eski bir gelenektir ama alarmımızı kurup uyanabildiğimiz bu çağda gerekli mi? Bazı gelenekler zamana uygun değişmemeli mi?” Diyor.
Sizce haklı mı? Günümüzde ramazan davulcularına hâla gerek var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Süper soru
Sibel Alaş “Neden her gece korkunç davul sesiyle uyanmak zorundayız. Adetler değişmeli” dedi. Ramazanda davulcuya gerek var mı?
Kadın kesinlikle çok haklı davulun amacı oruç tutanı uyandırmak tutmayanı uyandırmaya gerek yok ayrıca ışığı açık gören davulcu bahşiş istiyor ulan ben hiç uyumadım sen beni uyandırmış gibi niye para istiyorsun
Çalmasın artık bemce de. İsteyen kalkıyor zaten hastası var yaşlısı var bebeği var. 3 gecedir bebeğim uyumuyor mesela. Davulcu gürültü yapıyor haliyle gidiyor ben bebekle kalıyorum bilmem kaç saat. Dün gece davulcudan sonda hiç uyumadı mesela.
Davul sesini sevmiyorum ama bu kadar abartmıyorum zaten kim davul sesiyle kalkıyor ki artık alarm denen bir şey var bence gereksiz ama gelenek olarak devam ediyor işte😅
Ayrıca davul çalmak bir dini gereklilik değildir insanlar alarm kurarakta uyanabilir davulcu davulunu çalmasa orucunu tutamayacak mısın? Sadece gürültü yapıyor o kadar, gereksiz bir şey
Tabii ki gerek yok, isteyen istediği saate alarm kurarak sahura kalkabilir. Gece davul sesinden korkan çocuklar var. Ayrıca, davulcuların bahşiş tacizi de cabası. Bunu hâlâ savunan yobazdır, geri kafalıdır, net.
Telefonu duymuom siz davulcuyu nası duyuuosunuz 🤣 harbiden çalıomu o hala ya hiç denk gelemedik
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
normalde gıcık oluyorum ma gelenektir ananedir diye ses etmiyorum ama şimdi daha çok gıcık oldum yaşasın davulcular, bence davul yetmez klarnette eşlik etsin, siblel sana uyku haram sibel:)))))
Davul Ramazan'ın neşe sidir korkunç olan bence sizin bu olmayan beyinleriniz bence her zaman davulcuya ihtiyaç var ramazanda bence sizde biraz Allah yönüne dönün Allah ıslah etsin başkada bişey demiyorum
Senin kaç tane 38 yaşında kardeşin var? Gelenek şuursuzca gece vakti davul çalıp bebeleri uyandırmak mı , herkes oruç tutmuyor millet bu kirli sesle uyanmak zorunda mı , hastası olan var ustası olan var. Abuk subuk şeyleri gelenek diye savunmayın mk
Ana Sayfa > Ramazan > Sorular > Sibel Alaş “Neden her gece korkunç davul sesiyle uyanmak zorundayız. Adetler değişmeli” dedi. Ramazanda davulcuya gerek var mı?