İftar daveti verseniz ve yemek yapmayı bilmeseniz iftar davetinde ne yapardınız?

Yoğurtlu kabak salatası, Amerikan salatası, haşlanmış brokoli türünden bir salata olsa bir tık daha misafir için su götürür bir menü. Hem bilmemek ayıp değil çok kolay yemekler var herkes yapabilir. Allah kabul etsin şimdiden.
Iftar davetleri verdim bir'i kilisede bir digeri ise kimsesizler kurumundaki insanlar icin.
Görüş
7Görüş
Yemek yapmayı bilmese de birisi Ramazanda'da davet veriyorsa, maşaAllah ona.
Tebrik ederim sizi öncelikle.
Devamında da, yapılması ve sunumu çok zor olmayacak bir menü yazacak olursam:
Allah kabul etsin, nice davetleriniz olsun.
Yani kolay yemek olarak mantarlı tavuk yanına erişte makarnası yoğurtlu bir meze olarak köz biber patlıcanı öneririm ya da havuç taratorda basittir. Yeşil veya çoban salatası da güzel gider. Tatlı olarak kuplarda magnolia yapabilirsin meyve seçimi senin tercihine kalmış. Şimdiden ellerine sağlık kolay gelsin. :)
Davetim olsa bile her yemeği yapıyorum zaten sıkıntı yok. 😃
Hazır bulduğun çorba, konserve bir şeyler dene işte. 😃
lokantaya götürürüm ayrıca yemek yapmasınım bilmesem evime niye çağıracam :D :D
yemek yapmayı bilmiyorum lafı tedavülden kalktı. nefis yemek tarifleri. com, youtube kanalı hemen abone ol
Yemek yapmayı bilmiyor isem niye milleti davet edeyim ki o zaman dışarıdan yemek alırdım 😉
Hamur işi olmasın yeterli. Çorba, sebzeli bir yemek veya salata ve bulgur pilavı.
Maddiyatın yoksa bu menüye lafım olmaz. Maddiyatın varsa;bu ne biçim menü derim.
Ben o manada konuşmadım. Yanlış anlamayın. Kırdıysam çok özür dilerim. Aslında kötü bişey yazmadım. Çorbaya laf etmedim. Maddi gücünüz yoksa elbetteki güzel menü. Allah bunların eksikliğini göstermesin. Bilmemekten bahsedersek maddi güç varsa dışardanda yemek ilave ederdim. yoksa sözüm yok. Bu zamanda insanları memnun etmek zor aslında ondanda böyle konuştum. Yaşadıklarımdan dolayı diyelim
Ton balıklı salata hayali kuruyorum şu an
Amin insl
Güveç yaparım en basit yemek
Corpa yabarım cnmm
hazır yemeklerle bir şey yapardım herhalde
İftar davetinde ne yapabilirim diye düşünenlere üç kolay ve pratik tariften oluşan menü pinarinhayalsofrasi hesabından!😋
İftar Menüsü
Sulu Köfte
Köftesi için:
250 gram kadar kıyma
1 adet kuru soğan
1 avuç kadar ekmek içi (galeta kullanmıyorum)
3 sarımsak
1 adet yumurta
3 dal yeşil soğan
Sıvıyağ, tuz
Kekik, pul biber, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, karbonat.
Köfteleri karıştırmak için:
Yarım çay bardağı kadar buğday unu
Pişirmek için:
2 yemek kasığı tereyağı, az sıvıyağ
Sebzesi için:
3 patates, 2 havuç
Tarif için tıkla!
Kelem Dolması
Malzemeler
1 orta boy kelem.
1 yemek kasığı tereyağı.
Yarım cay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç.
2 soğan.
2 yemek kasığı salca.
1 cay kasığı kuru nane. Karabiber. Pul biber. Tuz.
Tarif için tıkla!
Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler
300 gr tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı robottan geçirilmiş ceviz ya da fındık
Muhallebi için
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker