Ramazanda tv de hocalarina vereceginize fakir fukara dagitin demis ne dusunuonuz
Cok dogru bi karar
Hayir katilmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Demet Akalın'ın Ramazan ayı ile ilgili paylaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
9 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
e şimdi bizde şöyle soralım. sahne aldığınız zaman hep aynı şarkıları seslendiriyorsunuz. kazandığınız milyonlarca liraları fakir fukaraya dağıtın sizde. burada asıl hedeflenen fakir fukara yardımı değil, ramazanda işlerini ellerinden alan hocalara sataşıyor. kaç kere oturup dinlediyse hocaları. boş işlerle uğraşmayı bırakta,çıkta fakirler , yetimler ve öksüzler adına konser ver, gelirini dağıt. tsk,çocuk esirgeme kurumu vs vs bir sürü kurum var oralara bağışla. ilmini para ile satan hocayada uyuz oluyorum. para almadan çıkıp konuşan kaç hoca varsa, işinide dini tebliğ için yapıyorsa baş tacı.
* Demet hanımın sanıyorum haberi yok, dinî programlarda "ayet tekrarı" yapılmaz, izlememiştir ve bilmiyordur, izlediğine de kahkaha atarak "bu nasıl soru ya" demiştir. Dinî programlarda Ramazan'a dair olduğ kadar, gündelik yaşamda olabilirliği olan durumlar konuşulur, sorulur, anlatılır ve hatırlanır. Keşke sadece Ramazan'da değil de 12 ay dinî programlar yoğunlukta olsa.
*Sanırım bir vaizin aldığı ücret aşikâr olmuş, o da kulağına gitmiş, buna binaen kendince çözüm üretmeye kalkıyor. Din adamlarına verilen parayı eleştiren kişi, küçük kızına ve kendine harcadıkları ile magazinin her zaman gündeminde olan biri. Ya dalga geçiyor, ya da, daha kötüsü olarak ne dediğinin farkında değil.
*Şu ana dek kaç tane ücretsiz konser vermiş, kaç konserin gelirini paylaşmış ihtiyaç sahiplerine acaba?
*"Fakir, fukura" lafzı çok çirkin ve aşağılama içeriyor. "İhtiyaç sahibi" denilmesi yerlicedir, kendisi aynı durumda olda idi "şu fukaraya para verin" deselerdi ne hissederdi? Edep...
Ramazan 11 ayın Sultanı, gönüllerin menzili, Rabbı hatırlamanın en tatlı hâllerinden, nimet bir aydır. Ama her Ramazan olduğu gibi birileri de bu aydan nemalanmak için yarışa girer her yıl. Allah Kerim'dir, görendir, O herkese hakkını verecek olandır, keşke başlarına geleceği bilseler de dikkatli olsalar ama ıslah olunacak gibi durmuyor...
Kanalların derdi reyting hocalar konuşsun bizde sevap kazanalım demiyor kanal sahipleri dertleri para. Program tekrarını koyup reyting düşürmeyi göze almazlar hadi yaptılar diyelim parayı dağıtmaz yerler. Haklılar da benim de kanalım olsa bende aynını yaparım
Demet zaten gündeme gelmek için her yolu deneyen biri Deprem olur ben şu kadar yardım yaptım şu bu ne kadar yardım yaptı der, yangın olur birilerine tüm servetini yersin der. Ramazan olur hocalara program yapıp para kazandırmayı der der der... Kadın sataşacak insan arıyor sanki...
şöyle bir durum var kendisi ramazandan önce içtiği alkolün parasını fakire fukaraya dağıtıyorsa bu sözüne katılırım. ya da tv programlarına çağırılan bir çok kişiye ödenen acaip paralara da laf ediyorsa ona da katılırım..
ama hiiç birine laf etmeyip sadece ramazanda tv ye çıkan hocalara laf ediyorsa hooop o zaman derdi fakir fukara değil fakirler üzerinden hocalara saldırmaktır derim.
evet o programların cogunu izlemem bir cogu zaten tekrardan ibaret yıl oldu 2023 hala orucu neler bozar diye tartısılıp bir yere varacak değiliz ama hoca ya laf etmeden önce bi düşünmek lazım başka nelere laf etmişim diye
O hocalar onlarla yatlar katlar almıyor. Yurtlar açıp hem dini hem ilmi eğitim veriyorlar. Bu ne yapıyor? Ona ve türevlerine verilen yüzbinlerce lira niye fakir fukaraya dağıtılmıyor? Zarzardan başka ne yapıyor da ilim irfan bilen insanlara gereksiz gözüyle bakabiliyor? Şu son cümlesi de tam beyinsiz lafı.
Haklı bence. Hocanın bi tanesi 30 gün program için 600 bin tl alıyordu bundan birkaç sene önce. Din zaten aynı din, değişen ne var? Her sene aynı şeylerden bahsediyorlar. Bilgilenmek isteyen de açar Kuran'ı okur. Hacıların, hocaların bahsettikleriyle dini öğrenmezler.
hala hacı hoca diyenlere yazıklar olsun. 1000 hoca çıkar 1 ayeti 1000 farklı şekilde açıklar. Allah Kuran'da ne diyor çok Müslüman olanlar baksın. Biz Kuran'ı eksiksiz gönderdik. Kuran neyinize yetmiyor? Yoksa siz başka başka kaynaklara mı bakıyorsunuz? gibi ayetler vardır. Hacı hoca, sözde hadis kitapları, mezhepçilik, tefsirler ve tasavvuf kesinlikle Kuran'ı beğenmeyenlerin yoludur çok dikkat etmek lazım. Karşı çıkanlar toplaşır şimdi 😂Önce okuyun araştırın. İyi akşamlar. Hee, Demet haklı
@Tazmanyacnvr e mantık dini.. meşgul etmek istemiyorum ama mesela 1. nci tefsir çıkıyor buhari, diyor ki tüm hadsleri topladım 1 kitaba alın okuyun, ki bu da Hz. Muhammed'in ölümünden bayağı bir sonraları oluyor. 2. nci Tırmızi.. Buhari öldükten 250 sene sonra çıkıp aynı şeyleri söyleyip okuyun diyor. 2 tane daha var hepsi birbirinden farklı ve hiçbiri Kuran'la örtüşmüyor bile.. İnsanlar Kuran'ı bıraktı al sana ortadoğuda Müslümanların kellesini alan müslümanlar türedi. İşte mezhepler böyle. yalan dolan. Mezhep yoktur, Allah ayrımcı mı da Müslümanları alevi sünni diye ayırdın? şaka gibi ya 😅kusura bakma çok doluyum da.. dindar da değilim öyle 😅
Bende senle aynı şeyleri düşünüyorum doğrusu bu çünkü. Zaten 4 halife döneminde tüm hadis kitapları toplanıp imha edildi diye biliyorum. Peygamber efendimiz kendi sözlerinin yazılmasını da kuranın onune geçeceği gerekçesiyle yasaklamıştı diye biliyorum yine. Neyse anlatamazsın anlamazlar kavga eder seni küfürle suçlarlar bide. Kuranı okumayan insanlardan bahsediyoruz çünkü. Dini gelenek görenekle karıştıran insanlar bunlar. Peygamberimiz gelmiş anlatamamis böylelerine biz mi birseyler anlatacağız. Kaldı ki ahir zamandayız. Herkes kendi bacağından asılacak o yüzden cokta dilini yormadan lazim
@Tazmanyacnvr Aynen bende öyle biliyorum toplattığını😊Hadis konusunda çok dikkatli olmak lazım. Ben maalesef hiçbirine itibar edemiyorum artık. Çünkü 1 veya 2 tanesi biliniyor ya da bilinirdi.. Bir bakıyorsun internette mesela 800 bin küsür hadistrn bahsediliyor. Yahu ne ara denmiş ne zaman kimler veya kim not mu almışlar aklım almıyor rezil ettiler. Dindar bile değilim ama bari bunu adam gibi yapsınlar. Kaynak yok bir kere.. yav neyse, herkesin dini kendine diyip konuyu kapatayım sen de daha fazla rahatsız olma😅🤗Böyle düşünüyor olman beni mutlu etti ama, hayırlı ramazanlar 😊
Ramazanda kanallarda sohbet olsun tabiki ama astronomik rakamlar isteyen hocalar yerine Allah rızası için yapan daha ufak rakamlara kanaat getiren hocaları görmek dinlemek isterim ben açıkçası. Bölüm başına yuzbinler alan insanı hoca olarak göremiyorum ticarete dökmüş oluyor çünkü işi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Müslüman değilim. Ramazan beni alakadar etmez aslında. Ancak nasıl her televizyon programı iptal edilip paraları fakirlere verilmiyorsa bu da aynı şey benim için. O zaman aynı şarkılar çalmasın hiç, dizilerin tekrarları yayınlanmasın. O saatlerde reklam verip parasını bağışlasın TV kanalları. Olacak şey mi bu?
bizim halkımız hocaları dinledikçe (ama uygulamaya gelince icraat olmaz) kendini daha iyi bir müslüman olarak hissediyor, dininin ilk emrini uygulamaktan aciz bir millet olduğumuzdan hacı hoca peşinde çok koşarlar. tv kanallarıda daha çok çuval çuval para döküp hocaları yayına çıkarır. bende televizyoncu olsam aynını yapardım ticari bir işletme sonuçta
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
parayı devlet vermiyor kanallar veriyor ki bu da onların kendi tercihleridir. Tıpkı bizim magazin programlarına ve bir gecelik şarkıdan milyonları götürenlere bir maçtan milyonları götürenlere tepki vermediğimiz gibi. Mesela maçlar iptal edilsin futbolculara verilecek milyonları fakire fukaraya dağıtalım yerse?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Tamam Doğru Söylüyorsun Fakirlere Para vermek onlara yardım etmek en doğrusu Ama madem Ramazan'ı Şerif Ayına önem veriyorsun o zaman giyimine ahlakına da önem ver Sen oranı buranı aç Utanmadan bunları normal gör yani Müslüman olan ahlaklı olur Namuslu olur şimdi giyim namusla ne alakası var diyen olur Çok alakası var bi kadın mahrem yerlerini açan giysiler giyerse Namussuz olur bu özgürlük değildir Özgürlük Olacak elbette ama ölçüsü Sınırında olmalı
Bu memlekette sadece din adamlarına, dini kurumlara, ibadetlere (Hac) verilen paralar mı göze batıyor? Her yaz yurt içindeki, yurt dışındaki tatil merkezlerine gidenlere neden hayır yapın denmiyor, saçma sapan heykeller yapanlara neden o parayı hayır işlerinde kullanın denmiyor?
arkadaşım din belli ayet belli sure belli keza kuranı kerimi gönderirken Allah oku demiş ama illa Arapça oku dememiş dili söylememiş bizim halkımız illa Arapçasını okuyor ama Türkçesini okumak nedense işine gelmiyor evet kadın sonuna kadar haklı aynı soruları temcit pilavı gibi soruyorlar başka sorular değil zaten soracakları soruları ilgili kanal sorduruyor buna emin ol onu bu soruyu soracaksın diyor evet bir insanın hacca gitmesi farz ama 5 6 kere hacca gitmesi gerekmez bir defa gitmesi yeterli umre dinimizde farz değil gereksiz bir olay onun yerine fakire fukaraya gitsin versin parasını bin kat evla olur sen hiç merak etme sanatçılar zaten verecekleri yardımı yılladır veriyor ama gizlice birileri gibi göze sokak soka değil
@benbircezveyim ya yürü git, Hacca gidenler mi gözünüze batıyor? Onlar zaten zekatlarını da veriyorlardır, merak etmeyin. Tatile gidenler, lüks mekanlarda yemek için, eğlenmek için binlerce dolar harcayanlara neden laf etmiyorsunuz? Futbolculara verilen milyonlarca dolar neden gözünüze batmaz? Sizinkisi din düşmanlığı, İslam düşmanlığı.
hanfendi kusura bakma nerede fırıldaklık nerede riya nerede ahlaksızlık hep o kesimden çıkıyor bana dini savunmayın şu devirde yapılan dini görse Hz Muhammed SAV dindar görünümlü şarlatanların topunu kılıçtan geçirir nokta
Bunların parası bitti heralde sağa sola it gibi saldırıyolar. Bı sene dünya kapalı kalınca herkesin ayarlar gitmiş belliki. Gerçekten böyle bişey dediyse bu şarkıcıya konserde verilen ucyus besyuz milyarlar bı gözden geçirilmeli diye düşünüyorum.
Senede 1 ay hoca çıkıcak tv ye onu bile hazmedemiyor 11 ay siz günahkarlar kazanıyorsunuz bırakın da 1 ay müslümanlar kazansın yesin kazandığını sen range rover a bineceksin de hocalarınız pegeout 106 ya mı binsin
Kendide ayni sarkilari yuzkere soylemiyor mu? O zaman konsere gelenlerde o paralari sana vermesin fakirlere dagitsin. Bos bos konusup duyar kasan sanatci bozuntusu dolu ulkede. Şahan gibi, cem gibi, demet gibi daha niceleri.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Katılmıyorum hocanın 1 ayda kazandığı parayı tek bir konserde kazanıyor ve aynı şarkıları okuyor sadece. O zaman kendisi de konser yapmasın o bilet paralarını fakir fukaraya dağıtsın hep aynı şarkıları okuyor zaten biz internetten dinleriz🤷
Hocalar cidden iyi para alıyorlar. Birilerine yardım ediyorlsrsa ne ala. Demet hanım gibi sanatçılarda böyle zamanlarda ve diğer aylarda da konser başına aldıkları paralardan inşallah yardım yapıyordur.
Bu önce kendi programını gözden geçirsin. Hala milletimiz diş fırçalasak oruç bozulur mu yok sakız çiğnesek oruç bozulur mu hala bu soruları soruyorlar o kadar cahillik diz boyu yani
Kanallar kendi çıkarlarını düşünür neden fakiri düşünsün ramazanda izleniyor mu izleniyor koyuyorlar o yüzden yapcak bişi yok hoşuna gitmiyosa demet izlemesin 😚
Sarkilari da albumleriyle ayni e o zaman kendileri de ne konser versin ne tv ye ciksin. Dini bir sey olduğu zaman bir kurtlaniyorlar, 7/24 muzikli dansozlu program olsa giklari cikmiyor.
Sondaki yorumu doğru değil aslında, yani insanların farklı soruları olabilir her zaman. Aslında onları da araştırabilirler ancak araştırmak zor geliyor herhalde.
Harika bir teklif. Hocalarımız millete örnek olmak için alacakları ücreti fakirlere canlı yayında hediye etsinler. Halka hep yardım edin derken onlarda bakın yardım böyle olur diye örnek olsunlar.
@Mermaid16 Yardım aleni edilirse yardım etmeye üşenen kişilere ders olur. Oeygamr döneminde yardımları açıktan getirip camiye indirirler ve orada dağıtılırken neden saklandı yardımlar? Ali Osman Ömer Ebubekir orta yerde ben bu kadar bağışı yapıyorum demişti. Örnek değiller mi?
Yardım etmiyorlar demedim, açıktan yardım yapsınlar ve örnek olsunlar dedim. Siz nerede kime ve ne kadar yardım ettiklerini biliyorsanız örneklerin o da örnek olur.
her konserde yeni şarkı söylemesi gerek demek ki :D dinle minle alakam yok ama insan konuşurken kendini de düşünür bi. kendi bindiğim dalı da baltalıyormuyum acaba diye
O hocalar ramazan ayında tek çıkıyor, siz ise hergün çıkıyosunuz. Hocaların 1 aylık kazancına göz dikmişsiniz oysaki o tv kanalları size program yaptırıp hergün verdikleri parayı fakir fukuraya dağıtsalar daha güzel olur. O hocaları insan dinleyip en azından bişeyler öğreniyor peki siz tvde şarkı söyleyince kim ne öğreniyor demezler mi insana 😂 herkes gündem olmak için gereksiz boş şeyler yapıyor resmen 😅
Buradaki yorumlarda bir kafa karışıklığı var. Konser verenler birilerine nasihat ediyor değil ki; para karşılığında konser veriyor Dini program yapanlar ise nasihat ediyor, Allah rızasının önemine vurgu yapıyor fakat dini bilgileri verirken para da kazanıyor. Para kazanabilirler, buna itirazım; saatler harcıyorlar. Bununla birlikte karşılığında para olmasa daha hoş olur, söyledikleri daha etkileyici olur bence.
Hepsi almıyor Mehmet okuyana Cansu hanım hocam bir ay boyunca geldiniz emek verdiniz bizde mahcup oluyoruz gibi bir konu geçmişti. Ama üçret alması da yanlış değil bence
Yapılan her şeyi öyle yapacağına yardım dağıtaydıncılığa bağlayanları gereksiz buluyorum. Kimse bişey yapmasın o zaman hep dağıtım olsun böyle bir şey var mı? İnsanların bilgilenmeye de ihtayacı var
Kardeşim neyi savunduğuna dikkat et ben genel olarak birseyin doğru olup olmadığını sordum böyle bi durum varsa sen işi nerelere çektin. İnsanlara saldırıp kavga etmekten başka birseye çalışsın kafanız. Demekki senin kafada öyle çalışıyor. Her koyun kendi bacağından asılır. Mübarek ramazanda seninle tartisamayacagim
Ama demiş ya her sene yeni bir ayet inmiyor koptum ona 🤣🤣😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O zman kendi de program yapmasın boş beleş laflarla insanlara yüksekten bakarak para kazaniyor kendisi millete akıl verecgine kendi birilerne örnek olsun önce kendi birilerini doyursun..